Wkanl

Hoe om te gaan met een neerbuigende vriend

Als je een vriend die denkt dat ze meer gezag dan u, kan het moeilijk zijn om te gaan en je kan de ware kracht van de relatie in twijfel te zijn. Dit artikel kan u helpen denken dat het door en doe je best om de situatie op te lossen.

Stappen

Hoe om te gaan met een neerbuigende vriend. Identificeer waarom je vriend is het maken van de opmerking.
Hoe om te gaan met een neerbuigende vriend. Identificeer waarom je vriend is het maken van de opmerking.
 1. 1
  Neem een adem. Wanneer u een neerbuigende opmerking hoor, pauzeren en te kijken hoe je je voelt. Voel je je gekwetst of boos? Heb je het gevoel onvoldoende? Rekening houdend met je gevoelens helpt u om niet overdreven gereageerd, en geeft je een kans om constructief te reageren. Weten hoe je je voelt zal je ook helpen met de volgende stap.
 2. 2
  Identificeer waarom je vriend is het maken van de opmerking. Is je vriend subtiel ruzie met u, of het nemen van wraak voor een aantal waargenomen lichte door het maken van neerbuigende opmerkingen? Misschien is je vriend zich bedreigd voelt door je en wil je naar beneden brengen. Heeft je vriend beseffen dat wat hij / zij zegt dat je pijn doet? Wordt de opmerking eerlijk bedoeld als grap of als een belediging? Heeft je vriend moet gewoon een over-ontwikkeld gevoel van zelf-belang? De manier waarop je voelde toen je de opmerking gehoord, kan een aanwijzing voor wat je vriend probeert te communiceren via neerbuigendheid zijn. Gekwetst kan erop wijzen dat jij en je vriend zijn verwikkeld in een "koude oorlog" - er zouden geen vonken of warmte rond de strijd, maar het is een gevecht toch. Gevoel onvoldoende kan aangeven dat je vriend minderwaardig voelt en wordt bedreigd door jou, en probeert om een ​​gevoel van hoe dat voelt aan je voorbij.
 3. 3
  Formuleer uw reactie. Maakt niet uit wat je doet, proberen te concentreren op het gebruik geweldloze communicatie.
  • Als u het probleem hebben onderzocht en besloten dat het iets dom of onbelangrijk, laat je vriend te winnen. Je niet kan schelen en je vriendschap zal beter zijn voor het. Ga niet verder om jezelf te verdedigen tegen iets dat niet echt toe. Kies je gevechten verstandig. Het toestaan ​​van je vriend om behaalt dit punt kan de balans van de weegschaal in zijn / haar gedachten, en laat uw vriendschap te hervatten onbeschadigd vanaf hier.
  • Als u besluit de neerbuigende houding is over iets belangrijks, laat je vriend weten dat je de boodschap krijgt, maar dat je wilt dat de neerbuigende houding te eindigen. Laat je vriendin weten dat je wilt iets uit te werken, dat is aangenaam voor jullie beiden in een einde aan een slechte gevoelens tussen jullie. Het vinden van een "win-win"-oplossing vergt wat creativiteit, maar als het je lukt, het is zeker de moeite waard. Zie Hoe kan ik een consensus te bereiken.
  • Als je vriend ontoereikend voelt, is het onwaarschijnlijk dat een enkel antwoord een einde aan de neerbuigendheid zal brengen. Zoeken naar manieren om te helpen uw vriend bouwen hun zelfvertrouwen. Oprecht lof je vriend voor een, zelfs de kleinste, successen. Deelnemen samen in activiteiten waar je vriend zijn / haar capaciteiten en excel kan laten zien. Probeer het maken van een punt van te wijzen op de sterke punten van je vriend, dan is het contrast van uw sterke punten en zijn / haar, en ook de zwakke punten kunnen vergelijken. Toen hij zag dat iedereen heeft verschillende sterktes, en dat door samen te werken, kan vriendschappen een vriend zwakte op een dag te versterken, en de andere is op een andere dag, kan bijdragen aan de versterking van het gevoel dat "waar je zwak bent, ben ik sterk," en vice versa.
 4. 4
  Kijk reactie van je vriend. Als je hebt besloten om te proberen om dingen te repareren met een eenvoudig antwoord op je vriend neerbuigende opmerking, er is een goede kans dat hij / zij zal je in de gaten, ook. Als uw reactie op de opmerking is oprecht en bedoeld om de relatie te verbeteren, moet je vriend zeer positief reageren, en u zult beiden beginnen te genieten van elkaars gezelschap zonder voorbehoud weer. Als je vriend blijft watersnip op je af, opnieuw beginnen met de eerste stap, en probeer het opnieuw. Vaak duurt het slechts een onachtzaam of slecht getimede opmerking tegen schade die een beetje meer moeite kan nemen om te herstellen dan kan worden bereikt met een gemeten respons op een snippy reactie veroorzaken. Dus probeer het opnieuw, als de vriend voor u belangrijk is.
 5. 5
  Beoordelen eerlijk welke vooruitgang wordt geboekt. Indien het probleem blijft, of indien, na de bespreking van het probleem, je vriend belooft te stoppen met de behandeling u op deze manier, maar blijft hoe dan ook, overwegen of de vriendschap is giftig genoeg om te rechtvaardigen opbreken. Soms, zelfs als je niet bedoelt om een ​​persoon, interne schade van die persoon uit voordat je ooit kende hem / haar kunnen alle vriendschappen veroorzaken met die persoon te zijn uiterst kwetsbaar, breken over de kleinste stressor kwetsen.
 6. 6
  Sta niet toe dat iemand voor onbepaalde tijd te verwaardigen om u. Minzaamheid is bedoeld om u zich kleinere, minder adequaat, minder competent. Het knoeit met je gevoel van zelfvertrouwen. Terwijl een gelegenheid is Muur, kan een patroon zijn. Als je hebt geprobeerd om suss het probleem en anders wordt gesproken over de kwestie, als je je vriend hebt verteld je niet van dit soort behandeling, als je hem hebt gevraagd / haar om te stoppen, en er lijkt geen einde in zijn zicht, ongeacht wat voor soort beloftes worden gemaakt, je echt kan hebben om een ​​compleet einde aan deze vriendschap te zetten. Herinneren wat Eleanor Roosevelt zei... "Niemand kan je minderwaardig voelen zonder uw toestemming."

Tips

 • Je bent ook maar een mens, en dus is je vriend. Je weet niet wat andere belastingen kan hebben bijgedragen tot zijn het nemen van enige reactie van jou op de verkeerde manier - of misschien heb je gedachteloos en onbezonnen waren. Als je denkt dat je eigen gedrag, de toon van de stem, of iets anders dat je deed kan hebben bijgedragen tot het probleem, gewoon excuses. Het zal je niet doden. U kunt zeker altijd iets zeggen als, "Ik heb nooit bedoeld om je pijn te doen, of maak je minder dan op geen enkele manier het gevoel - als ik dat deed, ik werkelijk ben me aub, vergeef me.". Heel simpel.
 • Als je denkt dat je vriend is een "gebroken glas"-type (zie hieronder waarschuwingen), mag je niet comfortabel proberen om een ​​hechte vriendschap opnieuw te vormen. Verbrijzeld glas types hebben de neiging uiteen te vallen als ze te dicht bij een persoon, soms omdat ze het gevoel dat het onvermijdelijk is dat de vriendschap toch zal eindigen, en soms omdat ze bang zijn te laat niemand te dichtbij komen. Wat de reden ook, sommige mensen zijn alleen in staat van "arm's length" vriendschappen. Als u van deze persoon, accepteren hem of haar als hij / zij is, en gewoon genieten van wat je kunt met hem / haar.

Waarschuwingen

 • Als een vriend maakt een neerbuigende opmerking over jou, je moet overwegen dat ze eigenlijk juist kunnen zijn. Neem een ​​goede lange na te denken over je leven voordat je aanstoot nemen.
 • Sommige mensen echt lijden aan eerdere schade. Als een stuk van gehard glas, wat sterk en duidelijk ziet kan versplinteren terwijl die nog in een stuk aan alle schijn. Nog de minste druk op de juiste - of fout - plaats, en alle kleine stukjes komen crashen op de grond. Als je geluk hebt, je bent niet staande onder het wanneer het komt allemaal neer. Mensen als deze zijn zo kwetsbaar, en ze echt verdienen mededogen - maar het is moeilijk om gezond, blijvende vriendschappen te onderhouden met hen.