Wkanl

Hoe om geld te sparen voor iets groots als een tiener

Is er iets wat je sterft te krijgen dat je ouders je niet zal kopen, of wil je gewoon om de onafhankelijkheid van het kopen van jezelf? Stel je de blikken op de gezichten van iedereen als je loopt in de kamer met een gloednieuwe 375€ leren jas, Prada hakken, een iPad of een nieuwe laptop. Maar om dit te doen, moet je om geld te besparen.

Stappen

Hoe om geld te sparen voor iets groots als een tiener. Beslissen over wat je wilt krijgen.
Hoe om geld te sparen voor iets groots als een tiener. Beslissen over wat je wilt krijgen.
 1. 1
  Beslissen over wat je wilt krijgen. Ontdek de prijsstelling. Het beste idee is om een ​​beetje onderzoek te doen en vergelijk de prijzen online, zodat u de best mogelijke deal.
 2. 2
  Gereserveerd helft van alle ontvangen gelden. Open een spaarrekening of zet het in een spaarpot.
 3. 3
  Een baan krijgen. Afhankelijk van de locatie, kunnen de meeste tieners beginnen met werken als ze 14 (16 op sommige plaatsen) of ouder. Niet alleen zal dit helpen sparen voor de grote aankoop, maar de taak wordt een verwijzing op een cv te geven.
 4. 4
  Budget verstandig. Heb een aankoop niet maken, omdat het was te koop. Blijf trouw aan de droom van het kopen van wat er werkelijk wilde. Envision het gewenste object, en niet uitgeven een van uw spaargeld op een andere aankoop. Houd de droom.
 5. 5
  Verkopen handgemaakte of ambachtelijke voorwerpen op school, als dit is toegestaan. Neem contact op met de beheerders van de school om te zien of de verkoop op school is toegestaan.
 6. 6
  Onderzoek prijzen en de winkel rond, zodra 95 procent van het geld wordt weggestopt. Proberen om het item op de verkoop te kopen.
 7. 7
  Hier krijg je een grote pot of blik en zet elke munt, noot en wat contant geld u tot in uw portemonnee, uw tafel, etc. Niet te openen voor 30 dagen. Gewoon openen om te zetten in meer geld, en als je in staat bent om een ​​speciale opening in het deksel, nog beter gezegd! Als u dit kunt doen, zorg ervoor dat je het deksel te verzegelen om het blik met zware tape. Je weet nooit wanneer je geld wilt voor iets stoms. Als u wilt, schrijf iets op het blikje met Sharpie of andere permanente marker zoals "Waag het niet om deze te openen!"

Tips

 • Wees geduldig. Maak je geen zorgen, het kan lijken een eeuwigheid te duren, maar als je hard probeert, krijg je wat je sparen voor!
 • Niet druk jezelf. Dingen zoals deze kunnen niet gemakkelijk. Who cares als het duurt een paar maanden om te sparen? Op het einde, het zal de moeite waard zijn.
 • Scheid uw behoeften en wensen. Soms slaan de helft van je lunch op school geld dat je ouders geven je. Proberen te eten een groter ontbijt, zodat u niet hoeft te zo veel eten te kopen voor de lunch in de kantine. Als je thuis komt, zet dat geld in je piggy-bank, en eet een gezonde snack!
 • Doe wat extra klusjes voor je ouders, huis zitten, baby zit, doe yard-werk voor de buren, etc.

Waarschuwingen

 • Als je gaat om te verbergen uw geld zorg ervoor dat je weet waar je het.
 • Niet niemand over het geld dat u bespaart of het kan worden gestolen vertellen.

Dingen die je nodig hebt

 • Spaarrekening
 • Spaarvarken
 • Veilige plek om uw spaargeld te verbergen