Wkanl

Hoe om constructief bekritiseren

Het is vaak moeilijk om iemand die wat hij of zij doet, is niet helemaal goed te vertellen. Het kan afhangen van uw relatieve posities in een lijn van autoriteit, of waarom je probeert om kritiek op een andere persoon. Het succes hangt af althans hoe lijkt de ander. Hier is een eenvoudige methode om zonder hard of te nadrukkelijk spreken.

Stappen

Hoe om constructief bekritiseren. Gebruik specerijen van; aan de kant van de andere persoon.
Hoe om constructief bekritiseren. Gebruik specerijen van; aan de kant van de andere persoon.
 1. 1
  Gebruik oprechte lof in een "compliment sandwich-techniek". Wanneer u de sandwich-techniek gebruiken, je boterham een ​​slecht punt (als een verzoek niet direct een klacht) offset tussen twee goede punten (complimenten). Klinkt niet onvriendelijk of te intens, nog niet zo papperig om niet het punt duidelijk te maken.
 2. 2
  Gebruik specerijen van; aan de kant van de andere persoon. Laat de andere persoon weten dat je empathisch, voel bezorgdheid, maar het is of sympathie. En in plaats van antagonistische, toon je dat je herkent een aantal goede punten, ook.
 3. 3
  Keep it real: weten wat de problemen zijn. Ontspannen en vriendelijk, niet overdrijven de feiten of beschrijvingen: alsof je een aantal goedkope, 'B-film "acteur, en faken met verzonnen, of dom, slapstick complimenten.
 4. 4
  Begin met een plakje goede eigenschap of speciale gave van de persoon: vrij nauwkeurig tot "niet" overdrijven of te zijn schandalig.
 5. 5
  Kritiek op de acties niet de persoon. Zet de "vlees" met "nu ____" of "een ding is ____"
  • Vermijd het gebruik van "maar", want dat zelfs kinderen zullen beledigen.
 6. 6
  Eindigen met een ander goed punt - in het voordeel van de bekritiseerd persoon. Dus eindigen met een schijfje gratis opmerkingen. Deze voorbeelden onderstrepen de twee complimenten:
  1. "Je bent zo goed in het maken van die gegrilde kaas sandwiches. Ze smaken zo goed. Nu, ik wou dat je zou het schoonmaken van de keuken nadat je het doet. Het zou me helpen een hoop. Je bent zo goed over het helpen van rond het huis. " Variaties omvatten:
  2. "Wat ik het leukst vond was (______). Een manier je zou kunnen verbeteren is dit (______). Een van je sterkste punten is (______)."
  3. "Het eerste wat ik zag was dat je deed (_____) precies goed. Goed gedaan. Laten we nu over praten, als we dit ene ding Nu kan tweaken>. Kunt u (______)? Het nog beter zal zijn. Daar, je hebt het precies goed. Je hebt het geweldig gedaan. Ik hou echt van de manier waarop je (______). "
  4. "Een echt goede ding over je tuinieren project is (______). Ik zou het erg waarderen als, in plaats van het doen van (______), dat je doet (______). Dat zou me erg gelukkig maken. Trouwens, voor het geval ik haven 't vonden het de laatste tijd, ik wil alleen maar zeggen dat een ding dat ik echt bewondering voor jou is (______). "
  5. "Je maakt een geldig punt. Éen ding dat ik graag over hoe je denkt is (______). Laat me je betoog tegen door te zeggen... Zoals ik al zei, heb je een goed punt gemaakt. Een ding dat altijd indruk op me over jou is (______). "
 7. 7
  Verklaar je complimenten - respectvol: maak uw woorden echt door te zeggen iets dat redelijk en vol van betekenis, zoals geluiden:
  • "En ik merkte dit omdat (______). Het doet me denken aan de tijd dat (______)."
  • "Ik herinner me de tijd dat je (______) Dat is dezelfde soort (______) dat je weet dat ik graag zo veel;.. Dankuwel"

Tips

 • Timing is alles. Doe het wanneer de persoon in een goed humeur. Zorg ervoor dat ze niet oververmoeid wanneer u brengen het onderwerp.
 • Deze formule wordt meestal gebruikt in situaties evaluatie (medewerker evaluaties, bijvoorbeeld.) Kan ook worden gebruikt, met variaties in een aantal andere gevallen. Het kan vaak "glad te strijken" interacties van alle soorten.
 • De toepassing van deze techniek:
  • Om de andere persoon te ontspannen en te helpen creëren van een situatie of een state-of-mind, waar ze zullen meer openstaan ​​voor het ontvangen van de kritiek of advies.
  • Aan de mogelijkheid dat de andere persoon boos op je krijgt voor het wijzen op hun fouten te verminderen.
  • Door het sluiten van een positieve verklaring, u de persoon van hun sterke punten, hun waarde en hun waarde te herinneren. Ze hebben meer kans om te worden gemotiveerd om de negatieve aanvaarden als ze worden eraan herinnerd dat ze "niet allemaal slecht".

Waarschuwingen

 • Kies je gevechten. Beslissen of het is echt de moeite waard kritiek op de persoon. Zo niet, doe dat niet. Hoe belangrijk is het echt?
 • Let op je toon en uw expressie. Als je geluid en lijken heiliger-dan-gij, kritiek wordt niet goed ontvangen.
 • Elk van deze voorbeelden volgt de positief-negatief-positief formule. Critici van deze formule suggereren dat het is inefficiënt, verspilt tijd en is neerbuigend. Het creëren van een situatie waarin de andere persoon staat open voor uw feedback is nooit een verspilling van tijd. Als je dat niet doet, bent u het openen van de deur naar conflicten, misverstanden en woede. De sleutel is om eerlijk en oprecht elke stap van de weg te zijn. Als je liegt of overdrijft, zal de ander waarschijnlijk dit gevoel en je zult geloofwaardigheid verliezen en respect (niet te vermelden dat je advies volledig wordt genegeerd.) Correct gebruikt, deze techniek kan de communicatie glad en het inzicht in de bestuurskamer, de slaapkamer, de klas, zittend aan de keukentafel, of gewoon ergens anders die je kunt bedenken.
 • Gebruik van geweld zal niet helpen promoten van uw rationele. Ponsen de ontvanger van uw kritiek in het gezicht zal waarschijnlijk aanzetten vijandigheid tussen de twee van u en kan mogelijk enige mogelijkheid tot constructief elkaar helpen beëindigen. Daarom wordt geadviseerd dat elk gebruik van lichamelijk geweld worden opgeslagen voor een geschikte tijd en plaats.
 • Vergeet niet, als je iemand onbeleefd te bekritiseren, dat is niet opbouwende kritiek - dat is verbaal geweld!
 • . Hyperkritische activiteit kan ook aangeduid worden als muggenziften of zeuren woordenboek - hyperkritische
  • Muggenziften is minutia, triviaal, onnodige en onterechte kritiek of onnodig kritiseren.
  • Zeuren is te schelden, klagen, of aan te merken voortdurend.