Wkanl

Hoe te reageren wanneer iemand beledigt je overtuigingen

Het kan moeilijk zijn om te weten wat te doen als iemand een doordachte opmerking dat is beledigend voor je, waarden of overtuigingen. Het is nog moeilijker wanneer die persoon was niet gedachteloos helemaal niet, maar maakte een puntige inspanning te beledigen. Gelukkig, dat is zeldzaam - meestal, beledigingen als deze het gevolg zijn van onwetendheid. Weten hoe om adequaat te reageren kan het verschil maken tussen het beheer van een potentiële of olie op het vuur te maken, dit artikel biedt u de tools voor het effectief te reageren.

Stappen

Hoe te reageren wanneer iemand beledigt je overtuigingen. Niet direct reageren.
Hoe te reageren wanneer iemand beledigt je overtuigingen. Niet direct reageren.
 1. 1
  Niet direct reageren. Neem een ​​moment om je gedachten te verzamelen voordat er iets, het maakt niet uit hoeveel de reactie kan hebben gestoken zeggen of doen. Als je weet dat je een slecht humeur, of zijn gevoelig voor woede-uitbarstingen, lees Hoe zich te ontdoen van woede.
 2. 2
  Spreek omhoog voor je overtuigingen, maar doe het in een kalme, rationele manier. Je hoeft jezelf niet te verlagen tot het niveau van de onwetende, maar als, om een ​​goede reden, wil je niet om de reactie te laten passeren zonder te antwoorden, zelfs als het niet was gericht tegen u, dan hoeft u wilt om ervoor te zorgen dat elke respons wordt niet gezien als een fanatieke, reflexmatige reactie. Als een zaak van de feiten, het is best niet te reageren, maar in plaats daarvan, te reageren op een redelijke manier.
 3. 3
  Stoppen met het nemen van dingen zo persoonlijk, en je kunt de persoon het voordeel van de twijfel te geven. Als er enige twijfel over bestaan, dat is. Met andere woorden, als de opmerking was onvoorbereid, en vooral als het kwam van iemand die je nauwelijks kent, is er een goede kans dat de persoon heeft geen idee van de opmerking zou je beledigen. In plaats van de veronderstelling dat de verklaring was bedoeld beledigend, het voordeel van de twijfel en kan enig onvoldoende op de hoogte van de luidspreker.
 4. 4
  Stel een vraag in plaats van het maken van een statement. Als de opmerking iets om het effect van was, "Wat voor soort idioot moet je zijn om te stemmen voor hem?" (En u van plan op hem te stemmen), probeer dan te reageren met: "Wat zou je zeggen dat? Wat is het over hem waarmee je het niet eens?" Zoek uit. Misschien is de persoon heeft een aantal persoonlijke vendetta - enkele persoonlijke reden dat maakte hem zo sterk uit te spreken. Als dat het geval is, is er heel weinig wat je kunt doen:
 5. 5
  Speel advocaat van de duivel. In plaats van het verrichten van een-op-een persoonlijke strijd, in plaats daarvan nemen de meer diplomatieke tack van slechts uitgaande van een tegengesteld standpunt, omwille van de discussie: Zeg: "Ja, er zijn een heleboel mensen die het gevoel hebben alsof je doet - maar de mensen aan de andere kant zou ik zeggen dat een stem voor deze man is een stem voor kleinere overheid, een betere school-systeem, enz., enz. " Op deze manier maak je het argument een beetje meer algemeen, en dus een stuk minder persoonlijk - je zegt, "Er zijn mensen die het zou zien op deze manier...", je bent niet te zeggen: "He, eikel wiet, ik ben dat soort 'idioot.' Nu hou je vette bek voordat ik sluit het voor u. " U kunt het verschil zien.
 6. 6
  Probeer om zo diplomatiek mogelijk als u de behoefte voelen om uw positie te onthullen. In plaats van inflammatoire en ruzie, net als in het vorige voorbeeld, identificeer je met tact en vrijgevigheid voor het standpunt van de andere persoon - ook al is die persoon niet echt overeenstemmen u dezelfde hoffelijkheid. Er zijn tijden dat het zinvol is om op en onthullen uw geheime identiteit. Bijvoorbeeld, iemand die gaat maar door over hoe religie de oorzaak is voor elke zieke in de wereld, terwijl je een toegewijde christen. Opstaan ​​van die persoon gezicht zal weinig doen om verder uw zaak. Probeer dit:
  • Hem: "Meer mensen zijn gedood in de naam van irrationele overtuigingen zoals religie dan enige andere oorzaak de schade ideeën zoals religie hebben veroorzaakt is onvergeeflijk.".
  • U: "Wacht eens even Dat klopt niet.".
  • Hem: "Ja, het is als we religie niet hadden, zouden we niet de helft van de problemen in deze wereld die we hebben.".
  • U: "Ik respectvol oneens Ik ben een christen, en ik hoor dit heel veel De waarheid is, ja, zijn er enkele zogenaamde heilige oorlogen geweest Ik ben het niet eens met dat, en ik was het niet eens... met de kruistochten, moet ook niet. niemand gedood of gemeden omdat ze doen of willen niet een bepaalde godsdienst aan te sluiten. Maar de realiteit is dat alle mensen gedood in de inquisitie en de kruistochten en alle andere heilige oorlogen niet zelfs dicht bij de mensen gedood door Hitler - 6000000 + -.? dat was niet in de naam van God, het was in de naam van "de bescherming van zijn meester ras" Of wat te denken van Stalin 20 miljoen Hij doodde simpelweg omdat het meer hij kon doen rijzen in de overlevenden, hoe makkelijker ze te controleren. En wat te denken van Mao, Pol Pot, en anderen? Hun tientallen miljoenen dwerg die gedood in de "naam van God." Dus terwijl ik niet twisten over de kruisvaarders of de Heilige Oorlog fanatici doden van mensen, ik denk dat je hier vergist. "
  • Hem: "Uw punten alleen dienen om mijn betoog te bewijzen Hoewel Hitler en Stalin waren niet religieus, volgden zij sterk irrationele overtuigingen, die zijn het die maakt religie schadelijk.".
  • U: "Ik heb nog nooit eerder had gedacht dat ik begrijp waar je vandaan komt Er zijn allerlei gekke mensen, van alle gezindten Sommige mensen vermoorden zeggen dat het in de naam van God, maar ik heb echt geen God denken... heeft iets te maken met wat die mensen doen. Je mag het niet eens met religie in het algemeen, en ik vraag je niet om. Maar ik vraag u om te beseffen dat niet alle christenen zijn gek fanatici. Kunnen we oneens? " (Dus, houd je hand uit en bieden om handen te schudden en oneens, als er niets anders.).
 7. 7
  Vertel die persoon je voelt beledigd. Als u nog niet hebt je punt gemaakt, laat de ander weten dat, terwijl hij / zij heeft recht op zijn / haar mening, evenzo, dat zijn jullie. Laat hem / haar weten dat deze opmerkingen zijn kwetsend voor u, en vragen dat hij / zij, indien voor geen andere sake dan met dank aan een andere persoon, op een humanitair vlak. Leren hoe je jezelf te uiten met geweldloze communicatie.
 8. 8
  Neem de grote weg. Ongeacht wat de reactie is van de persoon die gaat af op je, moet u het onderhoud van uw koel. Op het einde, als je zo vriendelijk en zacht in je reactie op die persoon, hij / zij is degene die zal eindigen op zoek slecht om de andere aanwezigen. Het maakt niet uit wat voor soort persoon je te maken hebt met, het enige wat je hoeft te maken over wat voor soort persoon je bent.

Tips

 • Neem een ​​moment. Als je het gevoel beledigd door andermans commentaar over religie, kan dat gevoel het product van een opvoeding waarin vrij onderzoek over uw geloof leerstellingen werd ontmoedigd, soms sterk, en gezien als beledigend zijn. Die gevoelens, maar echte, subjectief en niet altijd duidelijk zijn voor degenen die in een meer intellectueel open omgeving werden gebracht. Als de persoon die u aan het beluisteren bent u anders lijkt doordachte, neem de gelegenheid om uit te leggen, niet verdedigen, je geloof positie, omgekeerd, vragen stellen - te profiteren van de gelegenheid om te leren over hun filosofie. Deze discussie kan eindigen in groter wederzijds respect, in plaats van conflict.
 • Een heel simpel ding om te doen is hebben goede manieren en niet zinken naar hun niveau. In plaats daarvan, glimlach en beleefd te zeggen ", ik denk dat de vrijheid gaat over het recht om de eigen overtuigingen hebben." In plaats van hen beledigen zul je ze voorzichtig aan herinneren dat je overtuigingen kunnen verschillen van die van hen, en dat dat natuurlijk is. Zelfs als ze van plan om je te beledigen, zullen anderen zien dat je een goed persoon en tot de conclusie gekomen dat de persoon die je beledigd is niet.
 • Een drankje - maakt niet uit wat voor soort. Als u houdt van een drankje, zal je iets om je handen te bezetten, en heeft het de neiging om de andere persoon te houden van het duwen of in uw gezicht krijgen, zoals terwijl je bedrijf iets, het de neiging om voor u, de uitbreiding de perceptie van uw persoonlijke ruimte.
  • Als je de neiging om meer emotioneel of argumenteren wanneer u alcohol drinkt, maar zorg ervoor dat het een non-alcoholische drank.
 • Als je opstaat, is er een goede kans dat anderen die gelijkgestemde zal bij je aansluiten. Dat is een goede zaak, want je zal meer ondersteuning voor uw positie, maar alleen zolang ze behouden hun cool. Als het begint te warm, toon neer - stel voor dat je de tafel van de discussie voor een andere keer, of een plan maken voor een ontmoeting met de persoon die je het niet eens met het een op een te bespreken.
 • Het zal veel beter zijn om zijn sympathieke en aantrekkelijke in deze situaties, zelfs als de persoon die de beledigende opmerkingen die zij opzettelijk doet. Al die kijken zal zeker zien u zo meer beleefd en respectvol zijn dan je tegenstander is, en dit gaat ze je veel gunstiger dan de andere persoon te bekijken. Dat gaat een lange weg naar het maken van uw punt.
 • Houd een open geest. Als de andere persoon lijkt te maken van een logisch argument, kunnen ze ook informatie over het probleem dat je niet bewust van waren. Wees bereid om te luisteren en toegeven punten als je verkeerd bent.
 • Oneens zonder een eindeloze grijns. Zeggen: "Je hebt een aantal goede punten..." Het was interessant om dit met u te bespreken.
 • Er zijn altijd communicatie hiaten. Probeer te beseffen dat wat de persoon wil leveren uw antenne heeft het juiste signaal niet ontvangen.

Waarschuwingen

 • Laat niet het debat afdalen in een scheldpartij, of erger nog, een vuistgevecht. Als het lijkt zelfs alsof het zou kunnen, schouderophalend hulpeloos en lachen naar alle mensen om, zeg dan: "Wel, ziet eruit als ik kan hier niet winnen. Welterusten, allemaal. ' Dank uw gastheer, en gaan.
 • Veronderstel niet alleen maar omdat iemand je beledigt dat ze gedachteloos. Soms zijn we meer dan gevoelig voor dingen die mensen zeggen. Mensen hoeven niet om onze gevoelens te delen om vrienden te worden.
 • Vergeet niet het gebed als het geloof en geloof is een van je overtuigingen. Gebed kan een manier om na te denken en om geestelijk en emotioneel juiste houding te zoeken zijn. Je kunt duidelijk maken dat je een christen bent vanzelf veel aan studenten op school, kennissen of collega's.
 • Je hoeft niet aan grenzen gewoon omdat het mogelijk vast te stellen; u kunt vinden het dient u goed te zijn vriendelijk en attent.
 • Als u uw overtuigingen te verdedigen of voelen de "noodzaak" om te reageren op alle bij iemand 'beledigingen' je overtuigingen, dan heeft u waarschijnlijk niet beschikt over een zeer sterke "veroordeling" in de eerste plaats. Waarom reageert, en waarom gaan ervan uit dat als iemand niet met je eens ze zijn "onwetend" en je bent "rechts"?