Wkanl

Hoe maak je een mes te gooien

Mes-gooien is een indrukwekkende truc die timing en balans in plaats van kracht vergt. Om een ​​mes goed te gooien, volgt u deze instructies.

Stappen

Hoe maak je een mes te gooien. Greep het mes met uw dominante hand.
Hoe maak je een mes te gooien. Greep het mes met uw dominante hand.
 1. 1
  Greep het mes met uw dominante hand. Hoewel mes-werpers ontwikkelen vaak hun eigen aangrijpende stijlen met tijd en ervaring, zijn er drie gangbare methoden aangrijpend dat beginners meestal kiezen uit (afhankelijk van hun mes stijl en / of persoonlijke voorkeuren). Merk op dat een stevige maar fijne greep is noodzakelijk voor alle aangrijpend stijlen; teveel grip zal uw vrijlating belemmeren, terwijl te weinig zou kunnen veroorzaken het mes om voortijdig uit te vliegen van je hand, mogelijk kwetsen iemand.
  • Hamer greep: Pak de handgreep van het mes als je de steel van een hamer zou doen; plaats de hendel over je open palm in de buurt van je knokkels, wikkel je vier vingers onder en rond het handvat en plaats uw duim over de bovenkant. Deze grip is vooral handig als je leert om een ​​tweesnijdend mes te gooien.
  • Pinch grip voor een single-edged blade: Houd uw handpalm in het bijzijn van u en beweeg je duim om een vouw tussen de vlezige pad van je duim en de rest van je handpalm te creëren. Met het handvat van je af te wijzen, plaatst de botte kant van het mes in deze plooi, zodat de tip lijn staat met de onderkant van je duim vouw. Plaats uw duim langs een kant van het blad en al je vingers, behalve de pink langs de andere kant, waardoor het blad te knijpen zonder op tegen de punt of de geslepen rand.
  • Pinch grip voor een tweesnijdend mes: Met de hendel wijst weg van u, greep de punt van het mes, zodat het topje van je duim is een kant van het blad en de tips van al je vingers, behalve de pink op de andere kant, waardoor knijpen zonder op tegen de punt of beide geslepen rand. Merk op dat de wacht niet zal zorgen voor een krachtige gooien, als je gewoon leren om een ​​tweesnijdend mes te gebruiken, kan je meer geluk hebt met de hamer grip.
 2. 2
  Hoek van het mes. Hoe je dit doet zal veranderen hoe snel het mes klapt door de lucht, die moet worden aangepast, afhankelijk van de afstand tussen u en uw doelgroep Merk op dat deze afstand zijn enigszins subjectief:. Een mes gehouden door haar greep zal moeten om te draaien op zijn minst eenmaal in de lucht te landen punt eerst, terwijl een mes gehouden door zijn punt moet minstens anderhalf maal om te draaien. Daarom passen de hoek van je houden, afhankelijk van hoe je mes presteert voor u met uw gekozen grip en afstand.
  • Close-range: Buig uw pols terug naar je onderarm. Hierdoor kan het mes aan meer dan in de lucht sneller draaien, dat is noodzakelijk omdat er zo weinig afstand tussen u en uw doelgroep.
  • Medium-range: Buig uw pols terug naar je onderarm. Dit zal iets toenemen van de snelheid waarmee het mes omdraait in de lucht, die nodig is omdat er niet veel tussen u en uw doelgroep.
  • Lange-rage: Houd je pols opengevouwen. Dit zal het mes te houden van te veel dan te draaien in de lucht, die nodig is omdat er genoeg afstand tussen u en uw doelgroep.
 3. 3
  Stel dat de juiste houding. Plaats uw gewicht op je dominante been, rust je niet-dominante voet voor u (zonder gewicht erop), hef je dominante arm voor je, zodat het loodrecht op de grond en buig bij de elleboog, zodat de mes wordt verhoogd naast je hoofd. Houd het mes een comfortabele afstand van je hoofd, zodat je niet snijden jezelf wanneer je swing te gooien.
 4. 4
  Zwaaien het mes naar voren. Verplaats je je gewicht van je dominante aan uw niet-dominante been naar voren momentum te creëren. Op hetzelfde moment, zwaai je onderarm naar voren vanuit de elleboog, zodat je arm is recht uit voor u, dit is het punt waar u het mes los Weersta de drang om het mes als een honkbal te gooien;. Als je dat doet dit, je arm zwaait over je lichaam, terwijl in mes-gooien, het doel is om je arm swing recht op en neer, zodat het mes niet raakt in een hoek. Om deze cross-swingende tendens tegen te gaan, kan het helpen om te doen alsof je hout hakken. Oefen dit swingende beweging een paar keer om de knie te krijgen.
  • Als je het mes naar boven zijn gebogen, breng je pols recht als je de swing afmaken.
 5. 5
  Laat de mes en volgen door. Gewoon toestaan ​​dat het mes te glijden uit je hand zodra je arm wijst in de richting van je doel en je pols is perfect recht, al is je hele lichaam zal uiteindelijk iets schuin naar voren (te wijten aan het gewicht te verplaatsen) en je arm zal zwaaien naar beneden blijven, een goed getimede release zal leiden tot het mes om direct uit te vliegen van je hand en stok in het doel horizontaal als een dart.

Tips

 • Mes gooien is meer over finesse dan kracht. Het is zeer belangrijk om de hele beweging vloeibaar te houden en gelden alleen zo veel kracht als nodig is. Als je eenmaal onder de knie hebt, zul je versteld staan ​​hoe weinig kracht nodig is.
 • Als u vindt dat u het doel te raken met de kolf van het mes in plaats van het blad en het veranderen van de hoek van je pols is niet genoeg om vooruit of achteruit te compenseren, passen een tempo. Gebruik de hoeveelheid kracht die wordt uitgeoefend in je worp niet wijzigen, je hoeft enkel te zorgen voor meer of minder draaien. Een goede vuistregel is dat een tempo gelijk aan een halve rotatie van het mes.
 • Verschillende messen zullen hebben verschillende mes te hanteren gewicht ratio's en, dus, zal de locatie van hun steunpunten (dwz centra van balans) verschillen. Hoewel sommigen zeggen dat een mes met een perfect gecentreerd steunpunt beter geschikt is voor het gooien, anderen beweren dat het gebrek aan evenwicht is precies wat er zal een mes te gooien het heft het nodig heeft om te draaien in de richting van zijn doel te geven. Experimenteer met beide soorten die te zien geeft je een beter gevoel van controle.
 • Het helpt om je stappen te tellen verwijderd van de doelstelling (ervan uitgaande dat het stil staat), zodat je een gevoel krijgen voor hoe hard je moet het mes te gooien en kan de afstand gebruiken voor een verwijzing.
 • Als schietschijf gebruikt karton of cornflakes dozen, deze zijn zeer geschikt voor het bepalen van de nauwkeurigheid. Voor zelfverdediging praktijk, probeer dan rauw vlees aan haken aan de kracht achter het mes vast.
 • Zoals altijd, zal zwaardere voorwerpen meer kracht nodig om ze voort te bewegen op de gewenste snelheid over de vereiste afstand. In plaats van het verhogen van de kracht van je worp voorbij het punt van het verliezen van vloeibaarheid en controle, kunt u overwegen streeft naar een punt iets boven uw beoogde doelgroep bij het werpen met grotere / zwaardere messen.
 • Na het voltooien van een oefensessie, altijd schoon het lemmet van het mes. Oliën uit je hand kan het metaal worden afgebroken in het blad en verband met roestvorming.
 • Gebruik gezond verstand om te bepalen of het mes is effectief tegen bepaalde doelen. Gemeenschappelijke messen kan doordringen glas, bijvoorbeeld, maar saai tip van het mes op impact.

Waarschuwingen

 • Niet de praktijk met een onnodig scherp mes. Alles wat je nodig hebt voor mes-gooien is een punt, geen ginsu rand!
 • Het mes zou terug te stuiteren als je mist, dus een stapje terug en hoeft je ogen niet opstijgen het mes totdat je weet dat het veilig in rust.
 • Bij het werpen, hoeft het blad niet grip te hard, dan kunt u gemakkelijk te snijden jezelf.
 • Werpmessen, zelfs saaie, is uiterst gevaarlijk. Gebruik uw gezond verstand: nooit gericht op een persoon of doe dit wanneer een persoon of goed zou kunnen worden beschadigd. Toezicht door een volwassene is vereist.
 • Het is een goed idee om niet te koken messen van je moeder of een ander huis messen gebruiken
 • Niet binnen de praktijk. Zelfs wanneer het toerental is traag en de kracht minimaal, heeft het mes genoeg kracht om het doorprikken ramen en andere glazen voorwerpen met dodelijke precisie. Voor minimaal huishoudelijke schade, praktijk openlucht buurt van ramen.
 • Gebruik niet een niet-vergrendeling, zakmes. Beginners moeten alleen experimenteren met vaste mes messen.

Dingen die je nodig hebt

 • Een vaste-mes; geen Zwitserse leger messen of Leathermans
 • Een blok hout of een ander geschikt doel dat is zacht genoeg om het mes vast te houden, maar sterk genoeg om het mes te houden van het volledig doornemen van de andere kant
 • Een EHBO-kit, altijd een goed idee bij het oefenen met messen