Wkanl

Hoe om te koken voor je vriendin

Koken voor je vriendin is een geweldige manier om uw waardering te tonen voor haar. Met een beetje planning en werk, kan iedereen trekken uit een doordachte, huisgemaakt diner. Volg deze tips en je zult koken tot romantiek in een mum van tijd.

Stappen

Hoe om te koken voor je vriendin. Ontdek wat je vriendin graag eten.
Hoe om te koken voor je vriendin. Ontdek wat je vriendin graag eten.
 1. 1
  Evalueer uw relatie. Voordat u van plan dat heerlijke gastronomische maaltijd, is het een goed idee om na te denken over waar je bent in je relatie. Als u al met een meisje voor een tijdje, het koken van een chique maaltijd die veel tijd voor te bereiden duurt kan lijken echt romantisch. Als je net ontmoet het meisje vorige week echter dat dezelfde maaltijd kan lijken soort. Begin van een relatie, kan het beste aan de stok met eenvoudige gerechten - nog steeds indachtig, natuurlijk, van wat je vriendin graag eten - of je zou de indruk wekken dat je te popelen om haar te plezieren. Trouwens, als je een zes-gangen diner koken op de tweede dag, voorstellen hoeveel cursussen je gaat moeten maken als je nog bij elkaar bent in een jaar of twee.
 2. 2
  Ontdek wat je vriendin graag eten. U kunt zo ongeveer alles wat je wilt, echt koken - het is de gedachte die telt. Doe een beetje meer denken in de maaltijd, echter, en het telt een beetje meer. Het duurt niet een genie te zijn om erachter te komen dat als je vriendin is een vegetariër moet je het gehaktbrood overslaan, maar als je echt wilt om de maaltijd speciaal te maken, moet je verder kijken dan de voor de hand liggende. Dit kan enige voorbereiding vooraf nodig - je moet luisteren naar haar en maak mentale notities voor jezelf. Bijvoorbeeld, misschien een paar maanden geleden hebben ze hoe ze vroeger Brunswick stoofpot houden maar ze nooit geleerd om het te maken. Verras haar met wat voor het diner, en ze zal versteld staan ​​u onthouden. Met andere woorden, je bent niet alleen koken, je wordt een attente vriendje of vriendinnetje.
 3. 3
  Zoeken naar een recept. Door nu moet je weten wat je wilt maken. Stap uit het kookboek (er is waarschijnlijk een ergens laten rondslingeren) of op het web. Willen kip enchiladas maken? Je hoeft enkel "kip enchiladas recept 'in uw zoekmachine, en je hebt waarschijnlijk honderden varianten om uit te kiezen. Lees de instructies en ingrediënten en kies een recept dat je het gevoel comfortabel maken - als de eerste die je vind ziet er te moeilijk, blijf zoeken.
 4. 4
  Kies begeleidende gerechten. Afhankelijk van wat uw hoofdgerecht is en hoe groot een productie je hebt besloten om uw maaltijd te maken, wil je misschien bijgerechten, een salade of een dessert toe. Vaak zal voorgerecht recepten suggesties voor bijgerechten en wijnen, of u kunt een hele maaltijd gepland uit te vinden. Als het recept dat je hebt gekozen om te maken geen suggesties geven u, kijk naar soortgelijke recepten voor ideeën.
 5. 5
  Beslis over een datum voor de grote maaltijd. Als u van plan bent op koken vandaag, ben je waarschijnlijk in een haast - deze stap overslaan. Anders, plannen maken met je vriendin. U kunt gewoon vertellen haar dat je wilt eten koken (of ontbijt of lunch) voor haar, of u kunt haar verrassen. Als je gaat om haar te verrassen, make-up of ander voorwendsel - een goed is om haar te vertellen dat je met haar uit eten - zodat ze zullen (a) laten zien en (b) opdagen honger.
 6. 6
  Maak een boodschappenlijstje. Een dag of twee voordat je kookt, gaan door elk item in uw recept (en) en kijk of je hebt het in je keuken. Zorg ervoor dat je genoeg van het ingrediënt, maar ook, en zorg ervoor dat ze allemaal eetbaar (1 ei zal geen vervanging voor 3, en rottende groenten zijn gewoon niet hetzelfde als vers). Controleer ook om te zien dat u alle keukengerei je nodig hebt (je kunt deze kopen of, bij voorkeur, probeer ze te lenen van iemand). Als je iets niet hebt, schrijf het op uw boodschappenlijstje. Zorg ervoor dat uw lijst is gedetailleerd - onder meer de hoeveelheid die je nodig hebt en alle andere nuttige informatie. Natuurlijk, als je net als een heleboel vrijgezellen, kun je waarschijnlijk gewoon het recept mee naar de supermarkt - je weet dat je niet een van die dingen.
 7. 7
  Gaat boodschappen doen. Breng uw lijst naar de supermarkt en kopen wat je nodig hebt. Kruis elk item uit de lijst als u het in uw winkelwagentje, en voor je vertrekt, zorg ervoor dat je alles hebt. Je zult waarschijnlijk zien veel meisjes in de supermarkt, dit is niet de tijd om te flirten.
 8. 8
  Pre-bereiden. Bereid zoveel als je kunt van tevoren. Soms is dit absoluut noodzakelijk is (mogelijk moet u iets nachts marineren, bijvoorbeeld), dus veel aandacht besteden aan uw recept. Zelfs als voorbereiding vooraf niet nodig is, hoe meer je vroeg doet, hoe makkelijker je kookervaring zal zijn.
 9. 9
  Bereid de maaltijd. Zorg ervoor dat u uw keuken begint vroeg genoeg om de maaltijd op tijd klaar te hebben, maar niet zo vroeg dat het zitten voor uren. Het recept kan u een schatting van de voorbereiding en kooktijden geven, wilt u misschien een beetje tijd op deze toe te voegen als je niet een bekwaam kok. Tenzij je echt weet wat je doet, volg dan de instructies van het recept precies.
 10. 10
  Stel de stemming. Wees creatief met de sfeer die u voor uw maaltijd te stellen. Misschien wil je het op het balkon onder de sterren, of misschien is het ontbijt op bed - de sky is the limit. Zoals in uw keuze van maaltijd, kunt u overwegen waar uw relatie is. Als u op zoek bent naar wat romantiek injecteren in een langdurige relatie, dim de lichten, het huren van een violist en breken de kaarsen en rozen. Als je heb alleen dating een week, echter, wilt u misschien het simpel te houden: dim de lichten, krijgen een vriend aan de deur te bewaken om ervoor te zorgen dat er geen andere meisjes stoppen door, en breken de dikke, stijlvolle papieren borden.
 11. 11
  Serveer de maaltijd. Uw dienst zal afhangen van de maaltijd die u hebt gekozen, natuurlijk, maar een paar regels van toepassing, ongeacht. Zorg ervoor dat het eten klaar is om gediend te worden - warm voedsel moet zijn warme en koude gerechten koud, bijvoorbeeld - en de eerste serveren je vriendin haar eten. Zorg ervoor dat ze is comfortabel en heeft alles wat ze nodig heeft om uw magische feest te genieten. Wachten tot ze haar eerste hap te nemen voordat je graven inch
 12. 12
  Geniet van de saamhorigheid. Alleen focussen op je vriendin, niet het eten. Zelfs als je onzeker over je koken bent, handelen zelfverzekerd. Niet blijven vragen haar of ze houdt echt van dit of dat. Je hebt hard gewerkt om deze maaltijd te bereiden voor je vriendin, maar je hoeft niet om haar dat te vertellen - ze weet.
 13. 13
  Opruimen alles zelf. Dit kan het beste indruk van alle te maken. Doe de afwas en het schoonmaken van de tafel.

Tips

 • Oefen het maken van de maaltijd voor de eigenlijke nacht. Hier krijg je een maatje of twee te komen over en proeven van de eerste poging, en kijk of dit doe-staat of ramp.
 • Als je gewoon hebt geen idee wat te maken, surfen op het internet of uw kookboek voor suggesties. Je zult zelfs in staat zijn om aanbevelingen te vinden speciaal voor "date food" en "romantische diners."
 • Een geweldige manier om gemakkelijk recepten te vinden is om naar de winkel en kijk voor een potje saus dat ziet er lekker. Zien als het een recept op de achterkant die er goed uitziet. Op deze manier heb je al de juiste "smaakmakers" voordat je zelfs beginnen te koken.
 • De meeste mensen meer dan een "portie" eten in een vergadering. Als je koken tot 4 porties, heb je genoeg voor jullie beiden te hebben en genoeg over voor een snelle lunch of diner voor jezelf later in de week.
 • De beste manier om dit goed te krijgen is om te oefenen door koken voor jezelf elke dag. Je zult uiteindelijk in staat zijn om zweep echt geweldig maaltijden elke keer.
 • Als je hebt bekokstoofd een complete ramp, heb je twee cursussen van de actie: verontschuldigen of te verbergen. Als je naar je vriendin verrassen met de maaltijd, neem haar mee uit eten in plaats daarvan, je kunt het opnieuw proberen een andere tijd. Niet eens een poging gedaan het krijgen take-out en geef het af als een huis gekookte maaltijd move - ze kan worden rond de volgende keer dat u koken en als je vaardigheden zijn twijfelachtig ze gaat weet je gelogen. Als ze verwachtte een huisgemaakte maaltijd, echter, laat haar weten dat dingen niet werken helemaal goed. Ze zal waarschijnlijk vinden het vertederend - je probeerde, na alles - en je kunt gaan halen take-out. Als ze zeggen over het, hoewel, ga je een nieuwe vriendin.

Waarschuwingen

 • Als u deze instructies niet opvolgt, kan je vriendin zo onder de indruk dat je zult eindigen met alle maaltijden vanaf nu koken.
 • Proberen om het netjes te versieren. Het moet niet vies, het moet netjes en schoon. Als je wilt echt chique gaan, krijgen de kaarsen en het tafelkleed. Telt sfeer voor een stuk.
 • Onder het mom van 'Ik neem je mee uit eten "plotseling" Ik heb echt betekende dat ik zou koken voor u "zou backfire en je lijkt goedkoop.
 • Als je vriendin echt trots zich op haar koken, probeer niet om haar te overtreffen. U kunt de wind met geen "toetje". Het is misschien een goed idee om te gooien in een paar zinnen als, zijn: "Ik weet dat het niet zo goed als je koken, maar..."
 • Een paar tips: Sommige religies staan ​​geen varkensvlees, rundvlees en / of schelpdieren. Tenzij ze is vegetarisch of veganistisch, zou ze vis eten, zelfs als ze geen vlees eet (dit staat bekend als pescetarianism, hoewel velen die praktijk ten onrechte denken dat ze vegetariërs). Maar vissen kunnen ruiken als ze worden gekookt met een slechte ventilatie.
 • Het is geen goed idee te vervangen 'nemen' voedsel voor uw eigen kookkunsten. Als er een bewijs dat je deze maaltijd gekocht en niet het zelf koken (bakken in de prullenbak, het niet hebben van de juiste vuile vaat, geen "koken" geuren in het huis, etc), zou ze opmerken.
 • Weet wat je vriendin niet kan eten. Er zijn zo veel mogelijke allergieën die een persoon kan hebben, waarvan er vele onverwachte of minder voor dan anderen. Zelfs als je weet dat ze allergisch voor pinda's, kunnen er extra voorzorgsmaatregelen neemt ze dat je niet weet over. Ook als haar religie verbiedt bepaalde voedingsmiddelen, zorg ervoor dat u precies weet welke ze zijn en hoe dit kan het kookproces beïnvloeden. Nogmaals, is het niet een genie te zijn, maar je zou versteld staan ​​hoe gemakkelijk het is om verpesten.
 • Voorbereiding iets voor de eerste keer van internet recepten is riskant. Oefen de voorbereiding van deze maaltijd voor jezelf. Besteed aandacht aan de timing en kruiden.