Wkanl

Hoe maak je een strakke trui (jumper) opslaan


Een van de meest teleurstellende gevoelens in de wereld is het nemen van een geliefde trui uit de wasmachine (ruing de beslissing om het erin te zetten) en vinden dat het is gekrompen. Wanneer uw favoriete trui is nu een trui, dat iemand een maat kleiner dan u zou passen, is er een oplossing die het voor u kan redden als je handig met een naald bent - zet hem in een vest.

Stappen

Hoe maak je een strakke trui (jumper) opslaan. Meten voor het naaien.
Hoe maak je een strakke trui (jumper) opslaan. Meten voor het naaien.
 1. 1
  Probeer het op. Dit zal u helpen een gevoel voor hoe klein de trui is geworden en of te transformeren in een vest is een haalbare optie te geven. Als het te klein om zelfs fit als een vest, kunt u overwegen doneren of verhandelen in plaats daarvan.
 2. 2
  Leg de trui plat. Strijk het uit zo veel als je kunt.
 3. 3
  Meten voor het naaien. Gebruik een meetlint om het exacte midden-lijn te vinden aan de voorkant van de trui.
 4. 4
  Stitch neer elke kant van het centrum. Zodra u hebt gemarkeerd het centrum, langs elke kant van het centrum join met de juiste steek. Kies een sterk steek, zoals zigzag of serging steek. Laat een zeer kleine ruimte tussen elke lijn van stiksels, zodat u het vest opening te snijden.
 5. 5
  Snijd het midden join. Met behulp van scherpe naaien schaar geschikt voor stof, de trui in de kleine ruimte tussen de twee rijen steken, recht omhoog (of omlaag) het centrum. De stiksels van de laatste stap wordt voorkomen dat het ontrafelen van de trui.
 6. 6
  Versieren. Bedek over de stiksels met lint dat past of een aanvulling op de kleur van het vest. Steek met kleine, onzichtbare steken om het lint bevestigen. Indien gewenst, eenvoudig af met goede, onzichtbare stiksels in plaats van het toevoegen van lint. Het hangt af van uw vaardigheden en de uiteindelijke look die u op zoek naar de vest.
 7. 7
  Voeg een sluitmechanisme. Het sluitmechanisme is afhankelijk van hoeveel kleiner de trui geworden. Zelfs een broche zal volstaan, maar hier is een lijst van andere mogelijkheden:
  • In veel gevallen zou het beste zijn om gewoon laten dit als een "open" vest, tot mooie blouses of schone overhemden weer eronder.
  • Een oog en haak of een knop aan de bovenkant van het vest kan nuttig zijn voor het houden van het samen op een plek te zijn. Als alternatief, laat wat lint aan de bovenkant van het lint randen, genoeg te binden in een boog.
  • Overweeg het plaatsen van een lint of een leren koord door het midden van het vest als een riem of sjerp.
  • Cardigan pinnen zijn ook modieus. Deze bestaan ​​uit kleine houten pennen (winterkoninkje pinnen) die dia door het weefsel. Dit zou kunnen werken voor je nieuwe vest.
  • Als er een beetje geven en het vest is geen risico van rimpelen of rekken te veel (niet vleiend voor de borst), zou u graag te toetsen en te overwegen knoopsgaten.
  • Als er genoeg geven nog steeds, het invoegen van een zip zou ook mogelijk zijn. U moet uw eigen oordeel over deze optie aan wat uw specifieke situatie het beste dienen.
 8. 8
  Toevlucht tot een ander gebruik van uw oude trui. Als je een vest niet kunt maken van te maken, zou u geïnteresseerd zijn in het maken van je trui in een tas, of een kat bed.

Tips

 • Lees het etiket volgende keer; veel truien zijn best met de hand gewassen en plat te drogen gelegd. Als u twijfelt, krijgt professioneel advies.
 • Voordat het snijden van je trui, probeer dit: Weken in water met shampoo met conditioner, of gewoon conditioner en water. Laat uitlekken. Trek het voorzichtig op maat en laten drogen op een vlakke ondergrond.

Waarschuwingen

 • Forceer een strakke trui om je fit en forceer de cardigan versie aan te passen, hetzij - creëert dit gewoon een zeer vleiend look en doet je figuur slechte dienst bewezen. Als de trui is zo slecht gekrompen dat ziet er het beste voor een kind, geef het aan een kind of een plaatselijke liefdadigheidsinstelling kleding service. Soms moeten we gewoon verder gaan.

Dingen die je nodig hebt

 • Gekrompen trui
 • Meetlint
 • Naald
 • Schroefdraad aan de trui passen
 • Naaien schaar
 • Lint dat het vest past; fluweel, grosgrain, satijn enz. - alles sterk genoeg zijn om slijtage aan te kunnen
 • Sluiten elementen: bijvoorbeeld, knopen, rits, haak en oog, koord enz.
 • Decoratieve zoals gewenst