Wkanl

Hoe te oprollen lange mouwen op een dress shirt

Soms is een dress shirt is te chic voor een bepaalde gelegenheid, of misschien zijn gewoon te warm voor lange mouwen. Oprollen van de mouwen kan worden gedaan om casual of netjes uitzien, afhankelijk van de look die u zoekt. Voor dat nette, uniforme gewalst blik, hoeft u niet om te zetten in een te veel moeite.

Stappen

Hoe te oprollen lange mouwen op een dress shirt. Knoop de manchetten en eventuele kleinere knoppen die gaan achter de hand.
Hoe te oprollen lange mouwen op een dress shirt. Knoop de manchetten en eventuele kleinere knoppen die gaan achter de hand.
 1. 1
  Knoop de manchetten en eventuele kleinere knoppen die gaan achter de hand.
 2. 2
  Houd een van de knoopte mouwen voor je door de manchet. Het shirt moet los worden opknoping.
 3. 3
  Houd de manchet zodat het geopend wordt verspreid, met de opening naar je.
 4. 4
  Vouw de manchet naar buiten in een derde. Doe dit alsof je vouwen in de helft, maar doe dat op de een derde merk. Dit zal eenderde van de manchet gevouwen en tweederde resterende reactie.
 5. 5
  Weer Vouw de manchet, zodat de overige twee derde uitmaken van de rol op de mouw.
 6. 6
  Herhaal 5. totdat u bij de gewenste lengte van de mouw. Bij elke vouw stop en strek de rol, en zorg ervoor dat de huls niet wordt opeenhoping en dat het allemaal nog.
 7. 7
  Volg dezelfde procedure voor de andere mouw.

Tips

 • Houd de twee opgerolde delen van de mof samen om ervoor te zorgen dat ze dezelfde grootte en dikte.
 • Stijver shirts zijn makkelijker om de handen uit de mouwen op. Zijdezacht of zachter shirts kan een paar pogingen nemen.
 • U kunt controleren of beide mouwen zijn dezelfde lengte door ze bij elkaar, en te controleren of de schoudernaden line-up.
 • Het beste is om dit te doen de avond voordat je nodig hebt om te dragen het shirt, zoals het oprollen van de mouwen als je in een rush kan resulteren in armoedige en ongelijke look.
 • Strijken / op de shirt voordat het oprollen van de mouwen is makkelijker dan strijken na. Zorg ervoor dat u strijkt de mouwen, zelfs als je gaat om te rollen.
 • Afhankelijk van de grootte van de eerste vouw op de manchet voor een dikkere / dunnere rollen. Sommige shirts hebben grotere manchetten dan anderen, zodat je kan hebben om trial and error gebruiken om de grootte van de rol krijgen die je wilt.

Waarschuwingen

 • Franse manchet (of dubbel manchet) shirts kunnen geven u meer moeite en het oprollen van de mouwen kan permanent vouw hen. Dit soort shirts zijn over het algemeen beschouwd als meer formeel dan het gemiddelde dress shirt. Dus denk goed na voordat je fold de manchetten.