Wkanl

Hoe maak je een presentatie in de klas doen

Glossophobia, de angst voor spreken in het openbaar, treft 3 op de 4 mensen. Deze verbazingwekkende statistiek is verrassend en alarmerend, aangezien de meeste carrières vereisen een element van spreekvaardigheid. Het volgende artikel zal u tonen hoe u een presentatie te doen, zodat u niet bang hoeft te zijn.

Stappen

Hoe maak je een presentatie in de klas doen. Schrijf notakaarten op steekkaarten.
Hoe maak je een presentatie in de klas doen. Schrijf notakaarten op steekkaarten.
 1. 1
  Doe je onderzoek. Met het oog op een boeiende presentatie te geven, moet je weten waar je het over. Je hoeft geen expert te worden, of elk boek of website ooit geschreven over uw onderwerp te lezen, maar je moet in staat zijn om eventuele vragen je leraar of klasgenoten zou kunnen geven antwoord.
  • Krijg citaten uit betrouwbare bronnen. Goede offertes te maken een goede presentatie geweldig. Nemen van wat slimme mensen hebben gezegd en deze in uw presentatie niet alleen maakt je slim kijken, het toont de leraar die u besteed tijd aan het nadenken over wat andere mensen zeiden.
  • Zorg ervoor dat uw bronnen betrouwbaar zijn. Er is niets dat vrij kan breken je zelfvertrouwen als een feit dat blijkt een feit zijn. Niet altijd vertrouwen op de informatie die je krijgt van het internet.
 2. 2
  Schrijf notakaarten op steekkaarten. Schrijf belangrijkste ideeën over uw index kaarten. Schrijf niet meer informatie, of worden geplakt met het lot van de naar beneden te kijken, staren naar de notitie kaarten tijdens het lezen. Zetten in een aantal leuke feiten, interactieve vragen, en andere interactieve activiteiten op de kaarten te delen met de klas.
  • Noteer trefwoorden of belangrijkste ideeën. Als u nodig hebt om uw fiches te raadplegen, je kunt slechts gaat willen de index kaart te scannen voor informatie, niet lezen elke laatste woord.
  • De meeste van de tijd, zal de handeling van het plaatsen van informatie op je steekkaarten helpen herinneren van de informatie. Dus, terwijl u misschien niet strikt nodig de nota kaarten, het is een leuke security deken om te hebben als je toevallig vergeten wat je gaat zeggen.
 3. 3
  Praktijk. In de meeste presentaties, is het vrij duidelijk wie heeft geoefend en wie niet heeft. Werken aan wat je gaat zeggen en hoe je gaat om het te zeggen. Je voelt je een stuk zekerder als je de echte ding en je zult de "wil" en "ums" in tegenstelling tot degenen die proberen te elimineren "vleugel het."
  • Oefenen voor uw familie of vrienden, of voor de spiegel, wanneer u uw presentatie repeteren. Het is waarschijnlijk beter om het te doen voor vrienden die u misschien niet weet, want dit zal je helpen het gevoel van in de voorkant van de klas te repliceren.
  • Vraag je vrienden om feedback nadat u uw presentatie afmaken. Was de presentatie lang genoeg? Hoe was je oogcontact? Hebt u stamelen bij allen? Waren alle punten duidelijk gemaakt?
  • Maak een kritiek van uw praktijk prestaties. Daag jezelf uit om te werken aan alle dingen die je denkt dat je kunt verbeteren tijdens de echte presentatie. Wanneer het tijd is om het echte werk te leveren, zult u er zeker te weten dat je extra hard hebt gewerkt op wat was moeilijkste voor u.
 4. 4
  Glimlach bij uw publiek. Als het tijd is om te presenteren, er is niets dat je publiek trekt in uw presentatie is dan een goede ouderwetse glimlach. Wees blij, je staat op het punt de hele klas iets wat ze niet eerder weet te onderwijzen.
  • Studies hebben aangetoond dat een glimlach zijn besmettelijk, dat betekent dat je een keer lachen, het is moeilijk voor iedereen om niet te lachen. Dus als u wilt dat uw presentatie af te gaan zonder een hapering, jezelf dwingen om te glimlachen. Dat zal iedereen glimlach te maken, en misschien die glimlach zal je eigenlijk lachen.
 5. 5
  Vertrouwen over uw presentatie. Wanneer geef je je klas een presentatie, wordt je leraar wezen dat je hun werk over te nemen voor een tijdje. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat iedereen begrijpt wat je probeert te vertellen. Zorg ervoor dat u aandacht besteden aan hoe je leraar doet dit voor uw presentatie, want docenten zijn deskundige presentatoren.
  • Visualiseer succes voor, tijdens en na uw presentatie. Wees bescheiden over wat je doet - niet nodig voor cockiness - maar stel je een succesvolle presentatie te allen tijde. Laat niet de gedachte van het niet kruipen in je geest.
  • In veel opzichten, uw vertrouwen is net zo belangrijk als de informatie die je levert. Je wilt niet desinformatie, of beknibbelen verspreid over het doen van uw onderzoek, maar veel van wat je zult worden beoordeeld op - en wat de andere leerlingen komen weg met - gaat om uw niveau van vertrouwen te zijn.
  • Als je een boost zelfvertrouwen nodig, denk groot beeld. Na 10 of 15 minuten, zal uw presentatie voorbij zijn. Wat zal uw presentatie kwestie op de lange termijn? Waarschijnlijk niet erg veel. Proberen om de beste wat je kunt doen, maar als je zenuwachtig, herinner jezelf eraan dat er veel meer belangrijke momenten in je leven te komen.
 6. 6
  Maak oogcontact. Niets is saaier dan het luisteren naar een presentator die kijkt naar de vloer of op nota-kaarten. Ontspan. Uw publiek is gemaakt van je vrienden en je praat met hen de hele tijd, praten op dezelfde manier nu.
  • Hebben het doel van kijken naar elke persoon in de klas ten minste een keer. Op die manier zal iedereen het gevoel dat je hebt bezig met hen. Plus, je ziet eruit alsof je weet wat je het over hebt.
 7. 7
  Zorg ervoor dat buiging in je stem. Je doel is om je publiek te betrekken, zet ze niet in slaap. Worden geanimeerd over je onderwerp. Praat erover alsof het de meest interessante zaak van de wereld. Je klasgenoten zal u er dankbaar voor zijn.
  • Verbuiging is het soort beweging dat radio-dj's zetten in hun stem, het is de opgedreven toonhoogte in je stem als het opgewonden raakt. Je wilt niet te klinken als je net een leeuw gezien, maar je wilt ook niet te klinken als je net hebt gezien een eekhoorn, hetzij. Variëren het aan de presentatie interessanter te maken.
 8. 8
  Gebruik handbewegingen. Beweeg je handen mee als je praat, ze te gebruiken om punten te benadrukken en houdt het publiek geïnteresseerd. Het zal ook kanaliseren je nerveuze energie in een betere plaats.
 9. 9
  Hebben een goed einde te brengen. U hebt waarschijnlijk gehoord van de presentaties die eindigen in iets als "eh... ja," Uw conclusie is uw laatste indruk op uw publiek, met inbegrip van uw leraar. Maak het spannend door de invoering van een definitief statistiek, of komen met iets creatiefs te doen aan het eind. Uw conclusie kan van alles zijn, zolang je publiek weet dat je klaar bent.
  • Een verhaal vertellen, misschien een met een persoonlijke noot. Verhalen zijn geweldig voor geschiedenis of Engels presentaties. Misschien kunt u uw presentatie binden in een kleine anekdote over een beroemde historische persoon?
  • Stel een provocerende vraag. Eindigt met een vraag is een goede manier om je publiek te denken over uw presentatie op een interessante manier. Is er een bepaalde conclusie je wilt dat ze komen? Misschien kunt u een van de prejudiciële vraag graag op een manier die die conclusie suggereert.
 10. 10
  Loop terug naar je stoel met een glimlach. Weet dat je gewoon aced uw rapport en dat je gewoon iets dat veel mensen nooit zou kunnen doen deed. Heb teleurgesteld zijn als je niet applaus te krijgen.

Tips

 • Onthoud-Maak uw stem luid-of in het acteren term-het projecteren van uw stem.
 • Als je een fout maakt, maak je geen zorgen over te maken. Als je niet de aandacht vestigen op het door het corrigeren zelf, zal niemand merken en als ze dat doen, zullen ze snel te vergeten.
 • Hebben een goede houding. Kruis niet of vouw je armen, houd ze geopend. Niet slouch en houd uw rug recht.
 • Vergeet niet te kijken naar iedereen, niet alleen de vloer. Kijk niet op iemand in het bijzonder, maar 'afromen' van de klas.
 • Proberen om het juiste niveau van formaliteit te krijgen in uw toespraak, afhankelijk van wat het is en wie je bent presenteren aan.
 • Weet dat iedereen naar je te kijken is zo zenuwachtig over hun eigen presentatie, ze zijn waarschijnlijk niet veel te luisteren naar jou!
 • Houd je handen onder je schouders, zodat het publiek niet wordt afgeleid.
 • Zorg ervoor dat je kijkt rond, niet alleen in het midden van de kamer.
 • Probeer niet te argumenteren met uw publiek. Dit doet afbreuk aan uw presentatie. Vertel ze dat ze hebben een interessant punt en dat je checken en weer terug naar hen.
 • als je nog nooit gepresenteerd in de klas voor en hebben niet gepraat met de klasgenoten dan moet je ze praat elke dag voor soms, zal het vertrouwen in u te creëren.
 • Wees zelfverzekerd en wanneer je bijna aan het einde van uw presentatie vragen het publiek of ze hebben geen vragen, opmerkingen... het zal je volwassen kijken en laat de klas weten dat je echt zorgen over het onderwerp.
 • Kies een plek in het midden. Op die manier kunt u kijken naar een aantal presentaties en hun fouten te vermijden, maar je publiek is niet te vervelen op het moment is het jouw beurt.
 • Bewegen! Je hoeft niet op een plek te staan ​​de hele tijd! Veel plezier ermee! Met behulp van je lichaam om je stem te accentueren kan ook een meer natuurlijke uitstraling aan uw presentatie.
 • Vergeet niet dat de power point is een hulpmiddel voor je publiek, niet je script. Uw presentatie moet omvatten veel meer dan je op het stopcontact en uw dia's moeten niet te veel tekst op hen.

Waarschuwingen

 • Sommige mensen kunnen zo worden vastgebonden voordat een presentatie dat ze zich zwak en kunnen tijdens hun spraak passeren. Als dit u beschrijft, zorg ervoor dat je voor te bereiden bijzonder hard en houd je bloedsuikerspiegel omhoog voordat u presenteren.