Wkanl

Hoe maak je een denim rok te maken van gerecyclede jeans

Noodzaak van een nieuwe minirok? Het maken van een rok van jeans is ongelooflijk makkelijk te doen en geeft een ouder spijkerbroek nog een kans op modieus. Hier is hoe je een spijkerbroek recycleren in je nieuwe denim rok.

Stappen

Hoe maak je een denim rok te maken van gerecyclede jeans. Vind een oude spijkerbroek.
Hoe maak je een denim rok te maken van gerecyclede jeans. Vind een oude spijkerbroek.
 1. 1
  Vind een oude spijkerbroek. Zolang het bovenste gedeelte van de jeans nog in goede staat is de voorwaarde lager niet zo bezorgd. Jeans met gaten in de knieën en rafelige uiteinden van de pijpen zijn ideaal.
 2. 2
  Meet een geschikte roklengte vanaf de taille naar beneden de buitenkant zoom. De gekozen meting zal dienen als uw boord grens; laat ongeveer een inch (2,5 cm) voor de zoom Markeer deze lengte met een potlood (of naaien krijt).
 3. 3
  Snijd de benen na uw gemarkeerde lijn.
  • Of, voor een nauwkeuriger resultaat, afgesneden van de benen een paar centimeter lager voor nu en later eindigen ze. De algemene vorm zal veranderen als je laat uit eerder gebundelde-up kruis naden. Je kon gelijkmatig maatregel neer aan elke kant en snijd dwars op een buisvormige rok, of een daling van de tailleband gelijkmatig op meerdere plaatsen voor een meer kegelvormige rok zodat je niet het midden te kort te maken. (Aanleg van een complexe ondergrond vlak en meten "dwars" kan zijn uiteindelijk drie-dimensionale vorm. Meet, krijt vervormen en slijtage in de voorkant van een spiegel of vriend, dan knippen.)
 4. 4
  Draai de jeans binnenstebuiten. Met behulp van een tornmesje, maak de binnenkant naad. Dit opent het been en kruis gebieden.
 5. 5
  Snijd de curve van het kruis naden recht. Ruimte laten voor de nieuwe naad zelf. Restitch het kruis naden in rechte naden.
  • De hoeveelheid in-de-leg stof behoudt u regelt de mate waarin de rok fakkels. U zult waarschijnlijk willen een langere rok te flare uit voor meer bewegingsvrijheid. Experimenteer door het aanbrengen van punten langs waar de naad zou gaan met veiligheidsspelden voor het snijden.
 6. 6
  Beslissen of u een keurig ingesloten rand of een rafelige rand wilt. De nette rand vereist een beetje meer werk als je nodig hebt om steek een zoom op zijn plaats, terwijl een rafelige rand is nog steeds zeer modieus en makkelijker te bereiken.
  • Laat de zoom nature fray; of
  • Naai de zoom in plaats netjes.
 7. 7
  Versier de rok met patches, kralen of pailletten. Deze stap is optioneel, maar kan een heel leuk zijn en kan ook het verbeteren van de uitstraling van denim dat op zoek is naar een beetje verlept... of afgemat.
 8. 8
  Draag uw nieuwe denim rok. Draag een legging of gekleurde nylons onder je minirok warm te houden. Voor de zomer, blote benen zijn prima.

Tips

 • Voor een nog zoom, meet van de vloer met een meetlat. Heb een vriend maatregel en markeer de zoom met gemeenschappelijke pinnen terwijl u het dragen van de rok.
 • Als stof gevoelig rafelen, plaats een zigzag langs de rand van het weefsel, voorafgaand aan een naad naaien.
 • Jeans kopen van een tweedehands winkel voor de praktijk.

Dingen die je nodig hebt

 • Jeans
 • Maatstaf
 • Tornmesje
 • Naald
 • Matching thread
 • Naaimachine