Wkanl

Hoe je harajuku stijl kleden

Harajuku stijl is ontstaan ​​onder de straten in de buurt van Harajuku Station in Shibuya, Japan. Het kan al te veel mensen de aandacht van Europese zanger hebben gebracht Gwen Stefani, maar de evolutie van de stijl zeker niet beginnen met haar en het zal zeker niet eindigen met haar. Als vele "street mode "het moeilijk te karakteriseren omdat het voortdurend verandert en omdat het vele verschijningsvormen. Er is geen cookie-cutter aanpak van de stijl, maar als je wilt kleden in Harajuku stijl, hier zijn enkele richtlijnen om mee te beginnen.

Stappen

Hoe je harajuku stijl kleden. Vertrouwd te raken met variaties van de mode in de wijk Harajuku.
Hoe je harajuku stijl kleden. Vertrouwd te raken met variaties van de mode in de wijk Harajuku.

De oorsprong van harajukustijl

 1. 1
  Mix en (mis) match verschillende modes. Wat is nu bekend als Harajuku (zoals Halloween in Japan elke zondag) stijl begonnen als in de wijk begon traditionele Japanse kledij, vooral en integreren geta sandals, in hun garderobe. Voordat, ze droegen voornamelijk kleding die werden beïnvloed door het Westen, maar door het mengen van de traditionele met het moderne, creëerden ze een nieuwe stijl. Andere voorbeelden van het mixen en matchen met inbegrip van de look met de of een blik met. In Harajuku, het mengen van verschillende stijlen en mismatching kleuren en patronen wordt aangemoedigd - je kunt doen wat je wilt, zolang je outfit is een doordachte uitdrukking van je individualiteit (zie Tips).

Wat is iedereen draagt ​​in harajuku?

 1. 1
  Vertrouwd te raken met variaties van de mode in de wijk Harajuku. Het is onmogelijk om een ​​lokaliseren "Harajuku stijl." Vele stijlen zijn ontstaan ​​of ontwikkeld in de straten van Harajuku, en veel Harajuku meisjes (en jongens) integreren van een of meer van deze ietwat meer gedefinieerde stijlen in hun outfits.
  • Gothic lolita gaat dragen, en elegante kleding, in de mate dat je eruit ziet als een levend Victoriaanse pop.
  • Sweet Lolita is sterk beïnvloed door de Rococo tijd perk meer dan een van de andere subculturen van Lolita. Het richt zich veel meer te over het kind zoals aspecten en maakt gebruik van lichte kleuren en kind zoals fantasy thema. Alice in Wonderland, fruit, snoep en klassieke sprookjes zoals Roodkapje zijn recurrant thema's in Sweet Lolita.
  • Japans, geïnspireerd door de punk beweging die in de jaren '70 begon, vergroten opstandigheid met over-the-top kleding, accessoires, make-up, en.
  • Cosplay houdt verkleden als je favoriete cartoon / anime of computerspel karakter.
  • Decora stijl gunsten felle kleuren, excentrieke en accessoires van top tot teen. Je versier jezelf met plastic speelgoed en, en het is niet ongewoon om zo veel dat je kunt horen ze samen op wanneer de persoon beweegt hebben.
  • Kawaii (letterlijk vertalen van Japans tot "schattig") legt de nadruk op kinderlijke speelsheid - anime karakters, ruches, pastelkleuren, speelgoed, enzovoort.
  • Wamono verwijst naar het mengen van traditionele Japanse kleding met westerse mode.

Specifieke harajuku tips

 1. 1
  Kleden in lagen. Een van de kenmerken van Harajuku is gelaagdheid. Truien, of jasjes boven blouses voorbij, gedragen met een legging, en ga zo maar door. Gelaagdheid kleding (of het geven van het uiterlijk van gelaagdheid door het dragen van gegolfde jurken, bijvoorbeeld) kun je mixen en matchen een grotere verscheidenheid van verschillende stijlen, en voegt meer dimensie aan je outfit.
 2. 2
  Pas uw kleding. Tweedehands kleding en doe-het-zelf-stijlen zijn populair ingrediënten in een Harajuku outfit. Als dat gebloeid, maar denk dat het zou leuker uitzien met een lintje opgespeld op het of met een meer oneffen, hoekige zoom? Stap uit het en lijm en maak uw winkel koopt u uniek. Of, gaan nog verder en maak je eigen rok. Het snijden van de stof om gedurfde hoeken en lijnen creëren kan zelfs een gewone zwarte jurk verschijnen opvallend en leuk.
 3. 3
  Accessorize. Voeg eventueel wilde accessoires je hebt, zoals riemen, oorbellen, haarspeldjes, en handtassen. Vergeet niet, kunt accessoires zijn kleurrijk en luid, en ze hebben niet om uw kleding passen. Spreken van luide, in decorum, een bepaalde Harajuku stijl, accessoires verfraaien een outfit van top tot teen, en objecten zoals klokken worden soms gebruikt om een auditieve dimensie toe te voegen aan de garderobe.
 4. 4
  Ga wild met je haar en make-up. De Harajuku stijl hoeft niet te stoppen met je kleren. Vlechtjes en andere "leuke" kapsels zijn bijzonder populair, zo is stervende je haar. Creatief, kan zelfs theatrale make-up een leuke toevoeging zijn.
 5. 5
  Dragen wat ziet er goed uit voor u. Het is al gezegd dat de Harajuku stijl is niet echt een protest tegen mainstream mode en commercie (als punk was), maar eerder een manier van kleden in wat ziet er goed uit voor u. Als u denkt dat mismatch regenboog en polka-dot leggings zien er goed uit met een geruite jurk, go for it!

Say cheese!

 1. 1
  Glimlachen en zeggen! Als u Harajuku stijl kleden buiten Harajuku, zult u waarschijnlijk de aandacht van mensen die niet bekend met uw internationale gevoel voor mode. Als de aandacht is niet positief, maar genadig en blijven gaan over uw bedrijf. Maar als mensen vragen of wilt u foto's te nemen, sla stellen! De mensen in Harajuku zijn trots op hun stijl, dus je moet ook wel,.

Tips

 • Harajuku stijl verandert zeer snel. Tred te houden met de evolutie van de stijl door het lezen van publicaties zoals fruit en Style-Arena.jp (zie Bronnen en Citaten hieronder). Deze publicaties en anderen zoals hen bieden een schat aan foto's van Harajuku outfits en worden wekelijks of maandelijks bijgewerkt. Als u wilt kleden in Harajuku stijl, kijken naar foto's is een goede manier om inspiratie.
 • Veel mensen denken ten onrechte dat dressing Harajuku stijl is ongeveer net "alles bij elkaar gooien." Terwijl de assemblage van verschillende stijlen en patronen lukraak lijkt, is het belangrijk om veel gedachte in uw stijl. Als je studie hoe mensen zich kleden in de winkelwijk Harajuku, zult u zien dat de ingewikkelde outfits zorgvuldig worden gekozen om een ​​bepaald beeld te brengen die een willekeurige en ondoordachte combinatie nooit kon.
 • In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, Harajuku stijl is niet alleen voor de meisjes. Hoewel sommige variaties van de stijl lenen zich meer voor vrouwen dan voor mannen (bv. Gothic lolita ), veel van de kenmerken van de stijl zijn sekseneutraal. Immers, het gaat over dressing in wat er goed uitziet voor u - waarom zouden meisjes hebben al het plezier?
 • "Harajuku stijl" is ook bekend als "fruit mode" voor degenen die het magazine volgen, maar geen van deze termen worden vaak gebruikt door de Japanners die belichamen stijl wanneer die zichzelf omschrijven.

Waarschuwingen

 • Laat je niet meeslepen met merkentrouw. Hoewel het goed is om bepaalde designer labels (vooral omdat merkentrouw is big in Japan) begunstigen, Harajuku is over het creëren van je eigen look, dus als je lijkt net als de mannequins in het winkelcentrum of de foto's in de catalogus, kunt u in een stijlvolle, maar je bent niet uniek. Wees niet bang om dat Calvin Klein jurk mengen met een gebruikte, gescheurde en gescheurde spijkerbroek en enkele legerkistjes.
 • Wees niet ongerust wat andere mensen van je denken. Mensen misschien denken je raar, Aziatische mensen zou je gaijin noemen, maar als je gelukkig bent, veranderen niet voor andere mensen.
 • Ook op veel plaatsen Harujuku stijl is zeer ongewoon, kunt u niet alleen de kleding van de deel, moet je het deel zijn. Bij het lopen in de straat mensen zullen naar je kijken. Houd je hoofd hoog, trots zijn op wat je draagt ​​of anders je ziet eruit als een poser.