Wkanl

Hoe je met je ouders praten

Het is vaak moeilijk voor ouders en kinderen om tijd te besteden met elkaar praten. Ouders denken vaak dat ze zijn over-stepping hun grenzen, terwijl kinderen vaak denken dat hun ouders misschien niet geïnteresseerd zijn in wat ze te zeggen hebben. Een aantal eenvoudige stappen kan u helpen bij een betere communicatie te bereiken.

Stappen

Hoe je met je ouders praten. Iets vinden dat interesseert u en uw ouders.
Hoe je met je ouders praten. Iets vinden dat interesseert u en uw ouders.
 1. 1
  Iets vinden dat interesseert u en uw ouders. U kunt een ding voor classic rock of Frank Sinatra die zij delen, dus erover praten. Of misschien jij en je vader zijn beide in de sport. Dan praten over het spel afgelopen nacht, of het spel op school. U zult merken dat het gesprek gemakkelijk tussen jullie allemaal zullen komen.
 2. 2
  Als u een regelmatige diner tijd elke nacht, probeer dan vragen aan uw ouders over hun dag. U kunt versteld staan ​​hoe makkelijk ze zal openen voor u, met deze eenvoudige vraag. Vergeet niet, dat je genoegen moeten ook open voor hen. Vertel ze wat er gebeurd is op school, of de nieuwe vriend die je ontmoet. Melding van de nieuwe film in de bioscoop, of het nieuwe boek je zag in de boekhandel, dat je denkt dat je moeder zou willen. Zij zullen antwoorden, en al snel alles van u zal worden verdiept in een goede 'geven en nemen' gesprek.
 3. 3
  Als ze praten, kijk naar hen, zodat ze weten dat je luistert. Handelen niet vervelen, of als u niet geïnteresseerd bent of ze waarschijnlijk zullen stoppen met praten en lopen. Laat weten dat je denkt dat ze boeiende dingen te zeggen door te reageren op wat ze zeggen.
 4. 4
  Een goed gesprek starter kunt beginnen met het kijken naar een tv-show samen. Vaak onderwerpen afgebeeld op de show te overstijgen om elke dag te leven, vooral tiener problemen. Sommige van deze zijn tienerzwangerschap, zelfmoord en verkrachting, dus verwacht niet dat de gesprekken om altijd licht en luchtig zijn. Vraag hen vragen over alles wat je moet weten over een van deze dingen, en kijk naar het gesprek flow.
 5. 5
  Als dit allemaal niet lukt, kunt u altijd proberen te vertellen je ouders hoeveel u graag bij en met ze te praten. Ouders hebben de neiging om tieners soms te veel ruimte. Eraan te herinneren dat ook al bent u geen klein kind meer, je ze nog nodig hebt voor begeleiding.
 6. 6
  Vraag hen om advies, praat met hen over dingen die je storen, en vermelden dingen die anderen je dat niet storen. Door openstelling, wordt u 'vrienden' met je ouders, en gesprek zal gemakkelijk komen.

Tips

 • Weinig woorden tellen. Een "dank u" verwarmt hun hart en geeft hen het gevoel voldaan.
 • Kleine dingen tellen. Vergeet nooit hen kleine cadeautjes te geven alleen maar om hen te laten weten dat u ze zich herinnert.
 • 'S Ochtends kan een stormloop zijn, maar je moet nooit te overhaast voor een goede morgen knuffel, en een' ik hou van je "als je haast de deur uit.
 • Het is fijn om het oneens zijn over dingen. Alle beste vrienden te doen. Maar respecteer wat ze te zeggen hebben.
 • Terwijl je ouders bereidt diner; dekken de tafel, zodat u beiden iets in de keuken samen doen. Dit maakt het gemakkelijk om te praten, vooral over de nieuwe 'dromerige jongen of meisje' op school, dat de nieuwe film, of een vriend die je ontmoet.
 • En als ze denken dat ze juist op een onderwerp zijn, gewoon zeggen ok en laat het gaan. Zijn gemakkelijker dan het kiezen van een gevecht met hen. U beiden zijn niet altijd gaat kunnen het eens worden over alles wat er in het leven.
 • Hebben een open fora ten minste eenmaal per jaar, op of uren vóór Oudejaarsavond bijzonder.

Waarschuwingen

 • Wees geduldig. Als jij en je ouders niet over goede communicatieve vaardigheden hebben ontwikkeld in het verleden, is het misschien tijd voor hen om zich gerust te praten over zichzelf te you.but nemen, ze zijn je ouders en na alles wat je moet zich comfortabel voelen met ze te praten over iets. Ze houden van je en willen helpen, de meeste van de tijd!