Wkanl

Hoe je mayonaise gebruiken als conditioner

Als een conditioner, mayonaise is geweldig voor het verbeteren van vocht en glans hair's. Het verjongt ook de haren door het verstrekken van voedingsstoffen niet gevonden in commerciële conditioners.

Stappen

Hoe je mayonaise gebruiken als conditioner. Neem de mayonaise uit de koelkast 1/2 tot 1 uur voor gebruik en laat het opwarmen tot kamertemperatuur.
Hoe je mayonaise gebruiken als conditioner. Neem de mayonaise uit de koelkast 1/2 tot 1 uur voor gebruik en laat het opwarmen tot kamertemperatuur.
 1. 1
  Neem de mayonaise uit de koelkast 1/2 tot 1 uur voor gebruik en laat het opwarmen tot kamertemperatuur. De vetten en oliën uit de mayonaise voer de follikels van je haar beter als de mayonaise is warm. Gebruik ongeveer 1/2 kopje mayonaise, meer of minder afhankelijk van de lengte van je haar.
 2. 2
  Je haar spoelen met heet water alvorens de mayonaise maar niet shampoo het. Als je haar wordt verwarmd de follikels geopend, waardoor de conditioner om de strengen te voeren.
 3. 3
  Masseer de mayonaise in je haar en hoofdhuid, het verzorgen de vacht goed elk onderdeel, en zich te concentreren op de uiteinden. Stapel je haar bovenop je hoofd na het volledig verzadigd is.
 4. 4
  Bedek je haar met een plastic douche-cap of een plastic zak en leg een handdoek over je hoofd om de warmte te houden in. Laat de mayonaise in je haar voor minstens een 1/2 uur en tot 1 uur, afhankelijk van het niveau van conditionering je haar nodig heeft.
 5. 5
  Verwijder de handdoek en plastic bekleding en spoel de mayonaise van je haar met warm water. Laat je haar aan de lucht drogen en wacht 24 uur voor het wassen. Elke olie die na het uitspoelen van de mayonaise blijft zal blijven conditie van je haar tot je wassen.

Tips

 • Voor extreem droog en beschadigd haar, laat de mayonaise over meer dan nacht. Bescherm uw kussen van olie vlekken met een plastic hoes in het geval de kunststof die over je haren lekken terwijl u slaapt. Of, dekken de plastic douchemuts met een strakkere pasvorm dan dop zodat ze zeker op zijn plaats blijft.
 • Leftover conditioner maakt ook een grote gezichtsmasker. Breng het op een schoon gezicht en laat gedurende 10 tot 20 minuten voordat het af te wassen met een milde gezicht zeep en warm water. Probeer het ook als een rub-in lotion op droge handen, voeten en ellebogen.
 • Voor extra conditioning macht, probeer het toevoegen van 1/4 kopje plantaardige of olijfolie en 2 eierdooiers uw mayonaise conditioner. Bewaar ongebruikt conditioner in de koelkast en laat deze op kamertemperatuur vóór gebruik.

Dingen die je nodig hebt

 • Mayonaise
 • Plastic dop of tas
 • Handdoek