Wkanl

Hoe je het vertrouwen in de voorkant van een klas te spreken te krijgen

Je gedachten zijn race en je handpalmen worden druipend van het zweet. Spreken blijkt onmogelijk omdat je dat nerveus. Een minuut tikt door, en de leraar schraapt zijn keel. De meisjes in de rug beginnen te giechelen. Oh nee... Je voelt het aankomen, je gaat -

Maar wacht! Hoewel je misschien het gevoel dat loopt hysterisch uit de kamer, of, je kunt leren voor je klasgenoten om te spreken met. Hoewel het spreken voor een groep van uw collega's is weliswaar moeilijk, maar het is niet onmogelijk. Voorbereiding, praktijk en presentatie - of de drie P's - zal helpen uw doel te blijven kalm, koel, en verzamelde tijdens uw toespraak te bereiken.

Stappen

Hoe je het vertrouwen in de voorkant van een klas te spreken te krijgen. Zodra u te identificeren deze gedachten, beginnen om redenen te vinden waarom ze niet waar zal zijn.
Hoe je het vertrouwen in de voorkant van een klas te spreken te krijgen. Zodra u te identificeren deze gedachten, beginnen om redenen te vinden waarom ze niet waar zal zijn.
 1. 1
  Erachter te komen waarom je nerveus bent. Ben je bang om een ​​slecht cijfer te krijgen? Denk je dat je jezelf voor schut zetten van de leuke jongen op de eerste rij? Zodra u te identificeren deze gedachten, beginnen om redenen te vinden waarom ze niet waar zal zijn. Bijvoorbeeld, wanneer je denkt, "ik ga naar een te maken gek van mezelf in de voorkant van Brendan. ', denken iets positiever zoals, "ik ga zo voorbereid, zal ik klink echt slim en Brendan zal echt onder de indruk." Uiteraard moet je gedachten en voorbeelden worden specifiek voor u.
 2. 2
  Wees voorbereid. Het is gemakkelijk om nerveus voelen als je alleen maar begon na te denken over uw onderwerp of speech merkt de avond voor de grote dag! Beginnen met de voorbereiding jezelf zodra je vindt dat je zal spreken voor de klas. Het lijkt misschien een pijn op het moment, maar de inspanning die je maakt zal de moeite waard als je eenmaal in de voorkant van de klas (en als je je cijfer). Nu, dit betekent niet dat je moet hebben uw toespraak onthouden drie weken voor de uitgerekende datum. Het betekent gewoon dat je moet volgen een logische tijdslijn en weet wat je het over.
 3. 3
  Praat met iemand. Praat met een respectvolle vriend of een volwassene die je kunt vertrouwen. Deze persoon moet het type dat je zal verhogen niet spreken angsten. Vraag hen hoe zij omgaan met grote presentaties en wat zij zouden doen in uw situatie. Misschien zullen zij aanbieden aan uw praktijk publiek zijn!
 4. 4
  Oefenen, oefenen, oefenen. Oefenen is niet hetzelfde als het repeteren. Als je oefent, bent je fouten maken en afwerken van uw eindproduct. Repeteren is de presentatie van uw prestaties net zoals het zal zijn voor u echt publiek. Oefen je toespraak voor een spiegel met uw notities in de hand. Toevoegen aan hen wanneer nodig, en doorhalen overbodige informatie. Stroomlijn uw notities, zodat u niet morrelen via hen als je je plaats vergeet tijdens uw presentatie.
 5. 5
  Repeteren. Vergeet niet dat vriend of volwassene uit de derde stap? Vraag deze persoon of ze zullen luisteren naar uw toespraak en geven u. Bouwen van hun advies, en doe minstens een presentatie, deze keer voor een minimaal vier personen. Op die manier bent u ervaart het gevoel van het hebben van meer ogen getraind op je, en je kunt een gevoel voor het omgaan met drukte te krijgen.
 6. 6
  Blijf kalm - vóór en op de grote dag. Het kan nuttig zijn voor u om te kijken naar een paar ademhalingsoefeningen of verschillende manieren om. Blijf kalm op voorhand, zodat je niet bang jezelf te veel voordat je zelfs maar naar de klas.
 7. 7
  Doe je best en veel plezier ermee. Mompel niet te veel of te lezen gedachteloos af van uw notities. Je hebt hard gewerkt om ervoor te zorgen dat deze toespraak goed gaat, toon het zo! Je klasgenoten zullen waarderen het kijken naar iemand die een beetje plezier met het materiaal in plaats van te luisteren naar Johnny Nobody drone op eindeloos uit zijn aantekeningen heeft.
 8. 8
  Blijf niet stilstaan ​​bij uw fouten. Feliciteer jezelf voor het hebben van de moed om op te staan ​​in de voorkant van uw collega's, en niet ouder zijn dan kritisch op jezelf. Je zal altijd moeilijker voor jezelf dan iemand anders wil. Zeer weinig mensen zullen echt schelen als je een fout gemaakt, en velen waarschijnlijk niet eens merken. Wel, vraag jezelf af wat je beter zou kunnen doen voor de volgende keer. Focus op het heden en de toekomst, niet het verleden.

Tips

 • Oogcontact is belangrijk voor een goede speech of presentatie. Als je problemen hebt met het maken van oogcontact met je publiek, proberen te kijken naar de muur of het landschap net boven hun hoofden.
 • Probeer het laatste moment niet om te oefenen, het heeft zelden goede resultaten.

Waarschuwingen

 • Lach niet te maken van iemand anders presentaties. Iedereen is net zo zenuwachtig als jij. Als u een ondersteunend lid van het publiek, is de kans groot dat je zal moeten steunende leden van het publiek.
 • Als je ziet mensen praten niet haar veronderstellen over u, want dan zul je bang te krijgen en bevriezen.
 • Probeer niet om iemand die je niet bent. Dit is niet de tijd om te proberen grappig te zijn als je niet of proberen om de klas te imponeren met je superieure kennis van de Burgeroorlog artillerie als u niet beschikt over die kennis. Wees gewoon jezelf - het zal veel minder zenuwslopend zijn.
 • Stel je voor je bent de enige daar.
 • Soms helpt het als je mensen in hun ondergoed voorstellen.