Wkanl

Hoe u zelf een hoofdhuidmassage

Een hoofdhuidmassage releases spanning in het voorhoofd en de hoofdhuid gebieden, het stimuleren van geestelijke functie. Het is ook een geweldige manier om de circulatie om uw hoofdhuid te helpen en kan dienen als een onderdeel van een totale voedings-en haarverzorging regime te houden van uw haar in goede vorm. Geven van jezelf een hoofdhuidmassage is eenvoudig en iets wat je kunt doen om de spanning overal te verlichten - zitten aan de balie op het werk, zittend in een file, wanneer u een tv, of bij voorkeur, wanneer het ontspannen ergens aangenaam.

Stappen

Hoe u zelf een hoofdhuidmassage. Ga zitten ergens comfortabel.
Hoe u zelf een hoofdhuidmassage. Ga zitten ergens comfortabel.

Handen enige methode

De schoonheid van deze massage is dat het overal kan worden gedaan zonder de behoefte aan iets anders dan je vingers.

 1. 1
  Ga zitten ergens comfortabel. Hoe minder afleiding, hoe beter, zodat u zich kunt concentreren op wat er gebeurt. Echter, er is geen kwaad knijpen deze in de advertenties van een favoriete show op voorwaarde dat u op de mute-knop!
 2. 2
  Plaats de vingers van beide handen op je voorhoofd. Ze moeten elkaar ontmoeten op een denkbeeldige middenlijn van je voorhoofd. Rest de duimen op de slapen, ze ondersteuning zal bieden.
 3. 3
  Oefen druk. Maak de druk stevig maar licht, als u op drukt, dan los.
 4. 4
  Verschuif je vingers iets verder van je voorhoofd dichter bij de haarlijn en verhogen uw duimen met hen. Herhaal het indrukken en loslaten beweging.
 5. 5
  Blijven bewegen deze positie omhoog en op de hoofdhuid, beetje bij beetje, het herhalen van de druk / release beweging. Volg de lijn van de Gouverneur Schip meridiaan (zie "Tips"); ongeveer het midden van je hoofdhuid.
 6. 6
  Aan de bovenkant van je hoofd, oefen druk uit om je hoofd bij de acupunt gouverneur vat 20. Dit ligt ongeveer driekwart van de weg op de top van je hoofdhuid.
 7. 7
  Nu naar beneden de achterkant van je hoofdhuid. Laat de druk van de acupunt Gouverneur Schip 20 en blijven drukken op het midden van je hoofdhuid lijn. Als voorheen, blijven bewegen van de vingers naar beneden in dezelfde positie, terwijl het verplaatsen van de steun duimen naar beneden op hetzelfde moment.
 8. 8
  Zodra u de de basis van je schedel hebben bereikt, terug naar het front. Deze keer, de positie van uw handen ongeveer een halve inch (1,27 cm) aan weerszijden van de middellijn van je hoofd (in andere woorden, deze keer je vingers zullen niet vergadering, maar hebben een gat aan weerszijden van de denkbeeldige lijn over uw voorhoofd ).
 9. 9
  Doe het indrukken en loslaten beweging zoals eerder in deze nieuwe positie, bewegen omhoog en dan naar beneden de hoofdhuid als voorheen.
 10. 10
  Terug en herhaal. Deze keer maken de kloof tussen uw vingers en de middellijn van je hoofd 1 inch (2,5 cm) aan weerszijden. Je vingers moet nu bijna aan de zijkanten van je hoofd.
 11. 11
  Nogmaals, doe het indrukken en loslaten beweging in deze nieuwe positie.
 12. 12
  Als je bedreven in dit voelen massage, synchroniseren met je ademhaling, en uitademen als u de knop loslaat. Dit zal u helpen om u te kalmeren evenals waardoor u zich kunt concentreren op het vrijgeven van de spanning om te vertrekken je hoofdhuid verfrist.

Olie-methode

Deze massage kan worden gedaan in het bad, onder de douche, of zitten ergens comfortabel. Alles wat je nodig hebt is een essentiële olie, vervoerder olie, en haren wassen items.

 1. 1
  Kies een essentiële olie die goed is voor jouw haartype. Bijvoorbeeld, als je roos, gebruik tea-tree of lavendel. Gebruik pepermuntolie of rozemarijn olie als u problemen ondervindt haaruitval. Als je haar al te droog, gebruik rozenolie of kamille-olie.
 2. 2
  Bereid de hoofdhuid massage olie. Voeg de druppels etherische olie op een massage-olie medium (vervoerder olie); geschikte massageolie media zijn amandelolie of. Voor elke eetlepel van de olie die u gebruikt, slechts maximaal twee druppels etherische olie toe te voegen.
 3. 3
  Borstel je haar om het te bereiden. Borstel je haar terwijl het kantelen van je hoofd ondersteboven aan de circulatie te verbeteren.
  • Als je lang haar hebt, start aan de uiteinden van het haar om breuk te voorkomen.
  • Grote peddel borstels zijn het beste voor lang haar, terwijl natuurlijke borstels zijn het beste voor alle haartypes.
 4. 4
  Breng een kleine hoeveelheid van het bereide massage olie op je vingers. Begin masseren in kleine cirkelvormige bewegingen in de buurt van de slapen, dan beweeg je vingers uit over de rest van je hoofdhuid. Langzaam, voeg meer olie op de toppen van je vingers wanneer je het nodig hebt.
 5. 5
  Nadat alle olie op is, plaatst u een warme handdoek op je hoofd en laat de olie op ongeveer 10 minuten.
 6. 6
  Spoel de olie met een goede shampoo en. Als je haar is erg droog, kunt u de olie achterlaten in voor een hele nacht en was in de ochtend. Terwijl het wassen, moet u wellicht twee keer wassen om de vettigheid eruit te komen; masseer de shampoo in goed (een tweede massage in vermomming).
 7. 7
  Doe dit regelmatig, ongeveer een keer per week. Het zal de spanning te verminderen en kan haar gezondheid te verhogen, samen met een voedzaam dieet (dat is de beste manier om de gezondheid van je haar te verbeteren) en goede styling.

Tips

 • Bij het spoelen van uw haar, nadat alle olie is eraf, snel giet wat koud water over je hoofd te stimuleren omloop.
 • Een goede hoofdhuidmassage kan afweren of minimaliseren van een hoofdpijn.
 • De President Vessel meridiaan is niet zichtbaar voor het blote oog, maar wordt afgeleid uit een oosterse theorie gebaseerde energie punten en kan elektrisch worden gemeten. In het Chinees, worden meridianen bekend als "Qi" of in het Japans als "Ki", ​​vaak "vitale energie" in het Engels. Deze bijzondere meridiaan wordt gedacht om te leveren en te verenigen de energie in alle twaalf meridianen.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat de essentiële oliën niet alle allergische reacties kunnen veroorzaken; weet je triggers en de eigendom van de olie voordat u ze gebruikt.
 • Zo mooi als kaneel olie ruikt, blijf weg van het gebruik ervan op je hoofdhuid. Het zal branden als u per ongeluk het in je ogen terwijl je spoelen.

Dingen die je nodig hebt

 • Comfortabele plek om te zitten
 • Etherische olie en vervoerder olie voor het haar / hoofdhuidmassage
 • Shampoo en handdoek voor haar / hoofdhuidmassage