Wkanl

Hoe te scheren

Scheren is een van de meest voorkomende en veruit de meest handige methode van ontharen voor mannen en vrouwen gelijk. Hoewel er veel verschillende delen van de huid te scheren, een breed scala aan werktuigen te gebruiken en een grote selectie van methoden om te proberen, zijn er een paar basisregels die iedereen zou moeten volgen bij het ​​scheren.

Stappen

Hoe te scheren. Kies wegwerpscheerapparaten voor het gemak en prijs.
Hoe te scheren. Kies wegwerpscheerapparaten voor het gemak en prijs.

Deel een: het kiezen van een scheermes

 1. 1
  Kies wegwerpscheerapparaten voor het gemak en prijs. Terwijl de huid wordt beschermd tegen alle, maar de scherpe rand van het mes, het is nog steeds belangrijk om deze zorgvuldig te gebruiken, sneetjes en wondjes zijn niet ongewoon. Het enige verschil tussen de markt voor mannen en die verkocht onder vrouwen in de vormgeving van de handgreep.
  • Wegwerpscheerapparaten zijn goedkoop en - geen verrassing hier - wegwerp. Zij zijn het best gekocht in bulk en na vijf of minder gebruik weggegooid, waarna het blad of bladen dof geworden.
 2. 2
  Kies multi-blade scheermessen voor extra efficiency. Deze scheermesjes zijn meestal uitgerust met verwisselbare, wegwerplemmet cartridges, soms, het hele scheermes (inclusief het handvat) kan worden verwijderd na gebruik weggegooid. Tussen merken en modellen, kunnen er aanzienlijke verschillen in bruikbaarheid, duurzaamheid, efficiency (meer messen op zijn minst meer doorgangen in minder tijd, en kan zelfs haren voor een betere snijden dan met meerdere single-blade passes te regelen.
  • Multi-blade scheermessen worden aangeprezen als duurzamer dan wegwerpscheerapparaten, hoewel dit soms in twijfel. Multi-blade fabrikanten zeggen dat hun messen duren tot een maand en een half, hoewel veel alleen maar over de moeite van het scheren van hun messen twee weken '.
  • Als u zich zorgen over de prijs bent, kan meerdere messen het beste inzet voor je. Pakketten van multi-blade vullingen kunnen regelmatig zet de klant terug 20€ -40€. Als de economie is uw doel, stok met wegwerp of de veiligheid scheermessen.
  • Bladhouders het handvat's kan verschillen, maar een nieuw handvat voor een superieure soort mes kan snel terugverdiend in minder frequente veranderingen blade. U kunt ook kopen meer high-end mounts die passen bij commerciële multi-bladen.
 3. 3
  Kies tweesnijdend messen voor nabijheid en economie. Deze bladen zijn op dit moment genieten van een opleving in populariteit onder de mensen. Hoewel multi-blade scheermesjes zijn technisch veiligheid scheermessen, dit is wat mensen meestal verwijzen naar als ze zeggen "scheermes." Scheerapparaten met een kling zijn zeer zeldzaam.
  • Koop de hendel los. Deze kunnen overal worden gevonden van 10€ tot 750€ voor meer high-end handgrepen. Meestal zal het handvat de grotere investering, omdat de messen zelf relatief goedkoop.
  • Koop de tweesnijdend bladen in bulk. Je moet in staat zijn om ze te krijgen voor aanzienlijk minder dan 5€ per blade. Het handvat van uw veiligheid scheermes schroeft, en je past je mes in het handvat handmatig.
  • Tweesnijdend bladen duren meestal ongeveer vijf scheert. Omdat ze goedkoop zijn, is het aangeraden ze elke week te veranderen als u dagelijks scheren.
  • Tweesnijdend messen zijn heel scherp en laten vaak sneetjes en wondjes op de onervaren gebruiker. Scheren met het graan en meerdere passages wordt sterk aanbevolen op veiligheid bladen.
 4. 4
  Kies een elektrisch scheerapparaat voor droog scheren. De meeste elektrische scheerapparaten zijn ontworpen voor gebruik op droge huid. Ze produceren niet als afsluiting van een scheerbeurt. De kop van een elektrisch scheerapparaat is dat u kunt scheren terwijl u rijdt, bijvoorbeeld, hoewel dat niet aanbevolen.
  • Goedkoop elektrische scheerapparaten in het bijzonder zijn traag omdat in tegenstelling tot de veiligheid scheermessen, ze niet al het haar te krijgen bij elke pass.
  • Zij mogen niet goedkoper dan handmatige scheerapparaten in de tijd, omdat de hoofden doen slijten en zo duur is als handleiding scheermes cartridges te vervangen kan worden.
  • Sommige elektrische scheerapparaten kan met water of schuim, deze draadloze opvallende gemerkt en duur.
 5. 5
  Kies een scheermes voor elegantie en precisie. Deze zijn uit de gratie geraakt sinds de opkomst van wegwerp scheermesjes en scheerapparaten omdat ze vereisen een aanzienlijke vaardigheid te gebruiken.
  • Scheermessen zijn waarschijnlijk de scherpste scheermes die er zijn. (Ze hebben ook meer gewicht dan de gemiddelde scheermes.) Scheren met scheermessen zal waarschijnlijk laat je met meer bezuinigingen dan de gemiddelde besteedbare scheren. In de handen van een meester kapper, scheermessen bieden het dichtst scheren.

Deel twee: de pre-shave routine

 1. 1
  Was je gezicht of het gebied dat u wilt scheren. Wassen verwijdert overtollige olie en dode huidcellen, die kunnen interfereren met het scheermes of irriteren je zachtjes-geschraapt huid, terwijl tegelijkertijd het verminderen van bacteriën die infecties kunnen veroorzaken. Wassen ook hydrateert het haar over te worden geschoren, ontharden het en maken het scheren makkelijker.
  • Gebruik warm water bij het wassen van je haar pre-shave. Warm water zal helpen verzachten uw follikels en moedigen je poriën te openen, waardoor voor een gladder resultaat.
  • Probeer scheren na het douchen. Als je je scheert in de ochtend, scheren na uw douche zal uw snorharen tijd te geven om het water te absorberen uit de douche en moet zorgen voor een gladder scheerresultaat.
 2. 2
  Breng een smeermiddel om je natte gezicht, bij voorkeur scheerschuim. Scheren de huid direct met een scheermes is een no-no: Je zult uiteindelijk uit als je gewoon had een date met Freddy Krueger. Het scheermes mag nooit je huid contact zonder enige vorm van smeermiddel het bemiddelen van de ontmoeting. Anders zal het blad de huid in plaats van magere slepen langs het oppervlak.
  • Toepassing scheerschuim (of gel) royaal over je hele gezicht. Scheerschuim verzacht het haar en hydrateert de huid, maar als je in een snuifje, kunt u ook scheren met conditioner of zelfs met zeep (alleen als je echt in een snuifje).
  • Als u gebruik maakt van een scheerkwast en scheerschuim aan het scheerschuim werken tot schuim, zet een kleine klodder scheerschuim de grootte van een dubbeltje in een beker, kom, of een ander vat. Natte uw scheerkwast met koud water. Klop de scheerkwast rond je kom in een cirkelvormige beweging, schudden van de scheerschuim. Meer koud water toe te voegen als nodig, zweep het scheerschuim in een lichte schuim met zachte pieken. Dit moet 2-3 minuten duren. Gebruik de scheerkwast om de crème op je gezicht te werken in een cirkelvormige beweging, gaan over je hele gezicht meerdere malen.
 3. 3
  Laat het scheerschuim rusten op je gezicht voor 1-2 minuten. Als je kunt veroorloven om het scheerschuim te laten rusten op je gezicht een tijdje voordat je het aan te vallen met een scheermesje, zult u het verschil merken. De scheercrème blijft vochtinbrengende uw snorharen, waardoor ze zacht en nat.

Deel drie: nat scheren met een scheermes

 1. 1
  Houd het scheermes correct. Als u gebruik maakt van een multi-blade scheermes, die lijkt te zijn de meest populaire vorm zijn, houdt het scheermes met uw wijsvinger verlengd buurt van de top van de schacht, rust het hoofd plat van het scheermes tegen de huid. Het handvat moet opgevoed in een hoek van 30 graden of zo.
  • Als de cartridge wordt bijgestaan ​​door een veer naar platte houden tegen de huid bochten, beginnen scheren met het handvat voldoende verhoogd om dit voorjaar te comprimeren alleen een beetje in haar assortiment.
  • Sleep het scheermes handvat-als eerste over de huid te scheren Druk uitoefenen is niet nodig;. Druk of zijwaartse beweging kunnen snijwonden veroorzaken. Probeer het scheermes zo licht mogelijk over het oppervlak van uw huid te brengen.
  • Als je oefent, zult u in staat te stellen beneden het scheermes, trek het over de huid, en op te trekken tot aan het einde van een beroerte in een vloeiende beweging. Een rollende scheermes als een "HeadBlade" kan de juiste hoek op moeilijk bereikbare plaatsen te behouden.
 2. 2
  Scheren in de juiste richting. Op de eerste pas, altijd scheren met het graan. Dit betekent meestal scheren beneden, maar niet altijd. Tegendraads (scheren de tegenovergestelde richting dat het haar groeit) zorgt voor een gladder resultaat, maar het produceert ook de meeste irritatie en snijwonden. Als je de neiging om hobbels of uitslag krijgt, of als je vaak ingegroeide haartjes, of als u gewoon eens je gezicht te mooi om misbruik te hebben, beginnen scheren met het graan. Een paar dingen om te overwegen als je je scheert:
  • Als je een heleboel snorharen op je gezicht, want je hebt niet geschoren in een tijdje, trim je baard voordat je scheren. Met een scheermes, is het makkelijker en sneller om een ​​baard die een of twee dagen oud zijn dan het is om een ​​baard die een of twee maanden oud scheren.
  • Elk individu heeft zijn eigen unieke gezichtshaar patroon. Als je niet zeker bent van de richting die je baard groeit, niet scheren voor een paar dagen en observeer de hoeken die je baard groeit in. Verschillende delen van je gezicht kan groeien in verschillende hoeken. Dit betekent dat u nodig hebt om uw scheermes bewegen en scheren in verschillende richtingen om te scheren met het graan.
  • Het is prima om meerdere lagen te maken in je baard. Wanneer u scheren met het graan, zult u merken dat u niet afgesneden zoveel baard als je doet bij scheer tegen de stroom in. (Je zult ook merken dat je niet zo veel bloeden.) Het is perfect aanvaardbaar om een ​​keer scheren, gelden nog een laagje schuim, en weer scheren. Of vrouwelijke - het zal je niet minder mannelijk maken.
  • Voor een nadere (maar veiliger) scheren, op je tweede keer rond, verplaatst het blad over het graan in een soort zijwaarts vegen. Als je haar groeit naar beneden, scheren van links naar rechts (of van rechts naar links). Dit geeft je een gladder scheerresultaat zonder zoveel irritatie als scheren tegen de korrel.
 3. 3
  Tijd tot tijd onder je scheermes in warm water om alle haren die zijn blijven zitten tussen de bladen te bevrijden. U wilt dat uw messen zo schoon en opgeruimd mogelijk. Telkens als je denk dat er een mogelijke concentratie tussen of onder uw messen, dip en krul uw messen onder water.
 4. 4
  Trek je huid strak waar mogelijk. Je hoeft niet om daadwerkelijk te rekken van de huid, maar als je huid of andere manier loszitten, het helpt om een ​​platte, stevige ondergrond voor het scheermes te creëren om over te snijden.
  • Als je scheert je oksels, bijvoorbeeld, til je arm zo hoog als je kunt, zodat de huid onder je arm strak wordt getrokken. Een multi-blade scheermes met een geribbelde of, beter, rubberachtige voorrand zal helpen trekken de huid strak voor u vlak voor scheren.
  • Rechts onder de kaaklijn is een probleem-gebied voor veel mannen, want het is vormgegeven. Wanneer u dit gebied scheren, til de huid op je wang omhoog zodat de huid dat was juist onder je kaaklijn is nu juist erboven. Scheren met het graan.
 5. 5
  Weersta de drang om druk uit te oefenen wanneer je je scheert. Je moet niet hoeft te worden ingedrukt of druk uit te oefenen met het scheermes. Indien dit noodzakelijk is, dan is het scheermes is waarschijnlijk niet scherp genoeg. Een scherp scheermes zal netjes geknipt haar op zijn basisniveau met de huid.
  • Drukken op het blad omlaag kunnen snijden het haar op een iets lager plek, maar het zal ook het mes in contact met de gevoelige huid die de andere kant van de follikel omringt.
  • Het uitoefenen van druk maakt het alleen maar makkelijker voor een bot mes om het haar te scheuren in plaats van knippen. In plaats daarvan, begeleiden je scheermes met minimale druk tegen de huid. Houd het scheermes zo vlak voor de huid mogelijk te maken, is dus de scherpe rand niet schrapen tegen de huid meer dan nodig.

Deel vier: droog-scheren met een elektrisch scheerapparaat

 1. 1
  Gebruik vooraf-shave lotion die speciaal voor elektrische scheert. Aangezien elektrische scheerapparaten werken door het scheren van de bakkebaarden in plaats van scheren hen, je wilt dat je haar om rechtop en broos zijn.
  • "Letric Shave" of andere, op basis van alcohol pre-shave lotion verwijdert overtollige olie en helpen de haren op je gezicht staan, waardoor voor een gemakkelijker droog scheren.
 2. 2
  Breng de elektrische scheerapparaat op je gezicht, het werken met of tegen de korrel. In tegenstelling tot scheerapparaten, waar het moeilijk is om te scheren tegen de stroom in, het is mogelijk om te scheren tegen de stroom in met een elektrisch scheerapparaat.
  • Als u gebruik maakt van een roterend (rond) scheerapparaat in plaats van een folie scheerapparaat, werkt het scheerapparaat rond je gezicht in kleine, cirkelvormige bewegingen.
  • Gebruik lichte druk. Druk niet te hard, of je zult shear een aantal van uw huid. Niet te snel bewegen, echter, en laat het scheerapparaat te doen het harde werk voor u.
  • Scheerbeurt gevoelige gebieden op je gezicht eerst. Dit komt omdat het apparaat langer warmte na op een tijd, en warmte kan irritatie veroorzaken. Beste om eerst te gaan over de kwetsbare gebieden en de sterkere gebieden tweede.
 3. 3
  Scheer de gewenste gebieden tot een gladde massa. Omdat de elektrische scheerapparaat scheert in plaats van scheert, kan het meerdere keren te nemen om het haar vast te leggen in de kleine perforaties op de scheerkop. Wees geduldig als je over de gewenste gebieden, en vergeet niet te hard aandrukken.
 4. 4
  Reinig uw scheerapparaat nadat je het gebruikt. Uw elektrische scheerapparaat zal haar hebben en dode huid zal worden gevangen in het apparaat. Til het hoofd en dumpen het afval in een vuilnisbak.
  • Optioneel, zet een kleine hoeveelheid metaal smeermiddel op het hoofd van het scheerapparaat nadat het is schoongemaakt. Dit zal het hoofd van het scheerapparaat soepel over het oppervlak van uw huid te maken.

Deel vijf: het post-shave routine

 1. 1
  Als je de tijd hebt, je gezicht wassen na het scheren met warm water en een scrub. Wassen van je gezicht na het scheren helpt u poel uit alle dode huid die tijdens het scheren zou hebben opgebouwd.
  • Gezichtsscrubs dat tea tree olie en toverhazelaar bevatten zijn bijzonder goed, omdat ze te beschermen tegen puistjes en verzachten de geïrriteerde huid, respectievelijk.
 2. 2
  Spoel je gezicht met koud water. Koud water zal helpen kalmeren uw pas gesneden mok, evenals vermindering van bloeden veroorzaakt door bezuinigingen door vernauwen de bloedvaten.
 3. 3
  Pat droog en hydrateren. Niet met een handdoek wrijven, want dat kan de vers geschoren huid irriteren. Gebruik een ruime hoeveelheid moisturizer die is vrij van parfum en andere potentiële irriterende stoffen (bijvoorbeeld babyolie) als u last heeft van een droge gezichtshuid. Breng nooit deodorant, anti-transpiranten, parfum, of iets dat steken op net geschoren huid.
  • U mag gebruik maken van aftershave als koelmiddel of lichte parfum op je huid na het scheren, maar het kan je gezicht irriteren. Als u van toepassing zijn aftershave en het steekt een gebied van je gezicht, weet je dat je tijdens je scheren dat gebied geïrriteerd. Wees extra voorzichtig volgende keer dat je je scheert dat gebied.
 4. 4
  Reinig en droog uw mes nadat je klaar bent. Verwijder eventuele haren of aanhechtingen dat is opgebouwd tijdens het scheren. Krijg uw messen langer mee door direct drogen ze na het scheren. Bladen degraderen als ze oxideren, wat gebeurt er als ze in contact komen met water. Vertragen het oxidatieproces door grondig drogen van je scheermesje na het gebruik.

Tips

 • Zorg ervoor dat je mix schuim met veel warm water (mits uiteraard het schuim niet roll off), anders wordt de droge schuim fungeert als een 'rem' op het scheermes en niet verzachten het haar bijna net zo veel als je 'graag.
 • Als scheren een groot gebied of meerdere delen van uw lichaam, scheren de onderdelen met zachtere en lichtere haar eerst. Dit zal de grovere haren een beetje extra tijd om te genieten en te verzachten geven.
 • Kies triple-blade scheermesjes, vier-blade scheermessen serieus invloed precisie voor de moeilijke gebieden zoals hieronder neusgaten.
 • Als je bent nog jong, je ouders vragen om hulp.
 • Een EHBO-bloedstelpende potlood is een goedkope aankoop om het bloeden te stoppen nicks.
 • Meerdere bladen scheerapparaten irratate huid meer dan enkele blade omdat de eerste messen trek de haren in plaats van snijden.
 • Niet haasten. Neem de tijd en doe het goed.

Waarschuwingen

 • Vergeet niet om uw messen te veranderen wanneer saai. Een bot mes zal uw gezicht rauw en pijnlijk gevoel, en is veel meer kans om te leiden scheermes branden.
 • Vermijd zeep-gebaseerd scheren crèmes en alcohol gebaseerde aftershaves als u vindt dat ze uw huid uitdrogen.

Dingen die je nodig hebt

 • Een goede scheermes
 • Een scheerkwast (eventueel)
 • Een goede vochtinbrengende scheerschuim
 • Een non-alcohol gebaseerde aftershave balsem / moisturizer
 • Een goed verlichte badkamerspiegel
 • Een schone handdoek en washandje
 • Veel verse bladen
 • Een exfoliërende gezicht wassen, afhankelijk van de conditie van de huid