Wkanl

Hoe te hygiënisch

Het beheren van uw persoonlijke hygiëne is belangrijk om niet alleen te kijken en ruiken je best op een dagelijkse basis, maar ook om het ontstaan ​​en de verspreiding van besmettelijke ziekten te voorkomen. Het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen kan helpen voorkomen dat je ziek en doorgeven ziekten op mensen om je heen. Lees dit artikel om te leren hoe je persoonlijke hygiëne te beheren op zowel het verbeteren van uw algehele uitstraling en weren infecties.

Stappen

Hoe te hygiënisch. Kies een dagelijks gezicht reinigingsmiddel.
Hoe te hygiënisch. Kies een dagelijks gezicht reinigingsmiddel.

Deel een: het zetten van uw beste beentje voor

 1. 1
  Dagelijks douchen. Dit is de beste manier om zich te ontdoen van vuil, zweet, en / of bacteriën die je lichaam gedurende de dag kunnen hebben opgebouwd, en voorkomt maden en andere hygiëne-gerelateerde ziekten. Als een plus, douchen helpt dagelijks je je voelt, kijkt, en ruik je best de hele dag.
  • Gebruik een loofah, spons of handdoek om je hele lichaam zachtjes schrobben, het verwijderen van dode huidcellen en vuil.
  • Als u niet wilt wassen je haar elke dag, dan is investeren in een douche-cap en was uw lichaam met water en zeep.
  • Als je geen tijd om te douchen, gebruik dan een handdoek om je gezicht en oksels spoelen aan het eind van de dag.
 2. 2
  Kies een dagelijks gezicht reinigingsmiddel. Vergeet niet dat de huid op je gezicht is gevoeliger dan op andere delen van uw lichaam. U kunt gebruik maken van uw gezicht reinigingsmiddel in de douche of was je gezicht afzonderlijk bij de gootsteen.
  • Neem uw huidtype te houden bij het kiezen van een gezicht schoner. Als u een zeer droge huid, vermijd producten die bevatten een hoog alcohol bevatten, omdat dit verder zal uw huid uitdrogen. Als u een zeer gevoelige huid, kiezen voor hypoallergene producten die minder agressieve chemicaliën bevatten.
  • Als je veel make-up dragen, vind een reinigingsmiddel dat ook gespecialiseerd is in het verwijderen van make-up. Anders koop een aparte make-up remover en verwijder alle make-up voor het wassen van je gezicht aan het eind van de dag.
 3. 3
  Poets je tanden elke ochtend en avond. Regelmatig tandenpoetsen helpt voorkomen dat tandvleesaandoeningen, die is gekoppeld aan andere ziektes elders in het lichaam, zoals hart-en vaatziekten, beroertes en diabetes. Het is vooral belangrijk om tanden te poetsen na het eten van snoep of zure voedingsmiddelen die tanderosie veroorzaken.
  • Om uw tandvlees extra sterk te houden, voeren rond een reis-en kleinbedrijf tandenborstel en tandpasta en je tanden poetsen in tussen de maaltijden.
  • Flos je tanden elke nacht aan de tandvleesontsteking gingivitis te voorkomen.
 4. 4
  Dragen deodorant. Anti-persperant helpt controle overmatig zweten, terwijl deodorant dekt tot onaangename lichaamsgeur veroorzaakt door zweet. Overweeg het gebruik van een natuurlijke, aluminium-free deodorant om mogelijke gezondheidsrisico's in verband met conventionele deodorants te verminderen.
  • Als u ervoor kiest om geen deodorant te dragen op een dagelijkse basis, dan overwegen het dragen van het op de dagen dat u van plan op overmatig zweten, of voor speciale gelegenheden. Solliciteer deodorant voor het spelen sporten, naar de sportschool, of het bijwonen van een formele gelegenheid.
  • Als u niet dragen deodorant, spoel dan uw oksels met de hele dag water en zeep om onaangename geur te verwijderen.
 5. 5
  Was je kleren na het dragen van hen. In het algemeen dient shirts worden gewassen na elk gebruik, terwijl broeken en shorts enkele malen kan worden gedragen voordat ze nodig wassen. Gebruik uw gezonde verstand om te bepalen hoe vaak u uw kleren te wassen.
  • Verwijder eventuele vlekken uit je kleding alvorens het dragen van hen.
  • Strijken rimpels, en gebruik een pluis-remover om ongewenste pluizen en haar te verwijderen uit kleding.
 6. 6
  Trim je haar elke 4-8 weken. Of je probeert om je haar te laten groeien uit of liever het kort te houden, trimmen zal het haar gezond te houden, zich te ontdoen van gespleten haarpunten, en geven een globaal schoner, gezonder uiterlijk.
 7. 7
  Klem uw ​​vingernagels en teennagels regelmatig. Niet alleen zal dit houdt uw handen en voeten op hun best, zal het voorkomen dat losse velletjes, breuk, en andere potentiële schade aan je nagels. Hoe vaak je clip je nagels zal afhangen van uw persoonlijke gewenste lengte. Te beslissen, rekening houden met wat u uw handen te gebruiken om op een dagelijkse basis. Als je veel tijd besteden te typen op een computer of het spelen van de piano, bijvoorbeeld korte nagels zijn waarschijnlijk de beste optie voor je. Als u liever langere nagels, dat is prima ook, maar zorg ervoor dat ze te knippen om zo vaak om breuk te voorkomen.
  • Gebruik een oranje stok om vuil van onder de nagels om bacteriële infecties te voorkomen.

Deel twee: het voorkomen van ziekten

 1. 1
  Was uw handen met water en zeep. Dit is een van de belangrijkste manieren om te voorkomen dat je ziek en verspreiden van ziektekiemen aan anderen. Was uw handen na gebruik van het toilet, voor, tijdens, en na het bereiden van voedsel; vóór het eten van voedsel, voor en na de zorg voor iemand die ziek is; na snuiten, hoesten of niezen, en na het hanteren van dieren en / of dierlijk afval.
  • Overweeg het houden van een hand sanitizer met u te allen tijde in het geval u een badkamer om je handen te wassen niet kan bereiken.
 2. 2
  Reinig de oppervlakken in uw huis regelmatig. Je moet het aanrecht, vloeren, douche, en eettafels minstens een keer per week met behulp van zeep en water of conventionele huishoudelijke schoonmaakmiddelen te vegen. Als je leeft met andere mensen, beschouwen het bedenken van een systeem van klusjes en plaatsvervangende schoonmaak banen per week.
  • Overweeg het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen die minder agressieve chemicaliën dan de conventionele merken bevatten.
  • Veeg altijd je schoenen aan een deurmat, voordat u het huis. Overwegen om uw schoenen uit en laat ze aan de deur voordat u het huis, en vragen de gasten om hetzelfde te doen. Hiermee wordt voorkomen dat de verspreiding van vuil en modder door het hele huis.
 3. 3
  Bedek uw neus en mond als u hoest of niest. Dit is uiterst belangrijk als je wilt voorkomen dat de verspreiding ziektekiemen om mensen om je heen. Zorg ervoor dat u uw handen te wassen met water en zeep nadat u hoest of niest.
 4. 4
  Heb scheerapparaten, handdoeken, of make-up niet te delen met andere mensen. Het delen van persoonlijke items zoals deze met andere mensen verhoogt de kans op verspreiding Stafylokokbesmettingen. Als je dat doet handdoeken of kleding delen, zorg ervoor om ze te wassen voor en na uitlenen aan anderen.
 5. 5
  Verander je tampon regelmatig. Vrouwen die tampons zou deze wijzigen ten minste eenmaal per 4-8 uur om de kans op het krijgen Toxic Shock Syndrome (TSS), een potentieel dodelijke bacteriële besmetting van tampons verminderen. Als u van plan bent op te slapen meer dan acht uur, draag dan een nachtelijk pad in plaats van een tampon terwijl u slaapt.
 6. 6
  Tred te houden met doktersbezoeken. Het zien van uw arts regelmatig kan helpen vangen ziektes en infecties vroeg, waardoor het veel eenvoudiger om ze te behandelen. Bezoek uw huisarts, tandarts, gynaecoloog, cardioloog, of een andere arts je ziet (afhankelijk van uw persoonlijke medische behoeften) op een regelmatige basis. Bezoek uw arts als je ziek voelt of denkt dat u een infectie heeft, en er zeker van te houden met routine check-ups.