Wkanl

Hoe om te vertellen als je praat te veel

Iedereen houdt ervan om te worden gehoord. Er is niets mis met het willen mensen om je mening te kennen, of hoe je je voelt. Echter, jezelf uitdrukken kan een slechte zaak zijn als het overdreven en begint aan de mensen om je heen of resultaten in persoonlijke verlegenheid ergeren.

Een groot deel van het zijn van een goede vriend of een prater is in staat om te luisteren. Als je bang bent dat deze kunst van het gesprek heeft overgeslagen je helemaal, hier zijn enkele indicatoren en suggesties voor wat te doen.

Stappen

Hoe om te vertellen als je praat te veel. Evalueer uw gebruikelijke conversaties.
Hoe om te vertellen als je praat te veel. Evalueer uw gebruikelijke conversaties.

Bepalen of je praat overmatig

 1. 1
  Evalueer uw gebruikelijke conversaties. Zeggen dat je net ontmoet je vriend voor de lunch en je bang bent dat u het gesprek kunt hebben gedomineerd... weer. Eerlijk en onpartijdige wijze, replay de lunchafspraak boven in je hoofd. Dit zal je helpen om duidelijk te zien of je praat veel in vergelijking met andere mensen. Stel uzelf een aantal gerichte vragen, zoals:
  • "Wie naar waarheid heeft de meerderheid van het woord? '
  • "Hebben we praten meer over mij of over mijn vriend?"
  • "Hoe vaak heb ik mijn vriend onderbreken?"
 2. 2
  Hebben deze "replay sessies" om uw sociale kring niet beperken. Denk na over de manier waarop je praat met iedereen. Waaronder - maar niet beperkt tot - je baas, collega, moeder, en het restaurant hulp.
 3. 3
  Beoordeelt de manier waarop je de meeste kans om een gesprek te beginnen. Heeft u het gesprek openen door in een grappig verhaal van je leven en je waarnemingen springen ongevraagd? Of bent u waarschijnlijk iemand een vraag te stellen en laat ze je een verhaal vertellen, vertellen over hun leven en hun opmerkingen? Conversatie is een evenwicht tussen de deelnemers en elk moment dat je leunt te ver weg, het is u hogging de schijnwerpers.
 4. 4
  Besteed aandacht aan de lichaamstaal van anderen. Doen mensen soms hun ogen te rollen wanneer je begint met hun voet ongeduldig praten, of misschien tik? Doen mensen beginnen uit te faseren, zoek geglazuurd of afgeleid wanneer je begint te werken op iets? Hebben mensen gewoon knikken hun hoofd en gooien irrelevant "Yeahs" en "Uh-knooppunten" zonder te willen u om eventuele verder uit te werken? Of erger, doen mensen soms negeren je helemaal als je op een verbale rol, draai de andere kant op en een gesprek met de volgende persoon te starten? Een ultieme teken is heel eenvoudig - de andere persoon kan iets eenvoudigs zeggen als 'je praat te veel "en af ​​te stappen. Al deze bieden een aantal goede indicatoren van of je saai of frustrerend mensen door te praten te veel. Als er tekenen als deze consistent zijn factoren in uw gesprekken, neem het als een feit dat je te veel praat.
 5. 5
  Houd tellen van alle keren dat je per ongeluk meer zeggen dan je bedoelt te zeggen (je kent het gevoel). Heb je jezelf vaak weggeven stukjes informatie die je wil niet? Een vriend zelfvertrouwen, of uw eigen (soms pijnlijk) problemen? Of misschien heb je laten glijden grof of kwetsend meningen over andere mensen. Merk op hoe vaak dit gebeurt in dag-tot-dag gesprekken.
  • Als het helpt, houd een kleine notebook en teken in de tijd dat je voelt dat je hebt omhoog gleed op deze manier. Het zal u helpen om te meten hoeveel dit gebeurt.

Praten minder, luisteren meer

 1. 1
  Het probleem oplossen. Zodra u uw zelfanalyse klaar bent en besloten dat je praat te veel en willen iets aan te doen, is het tijd om serieus over het inperken van de spreektijd krijgen. Denk niet dat 'ik weet het, maar ik kan het niet veranderen. " Als je kunt leren hoe je andere complexe dingen te doen in je leven (muziekinstrument, computer spelletjes, koken, tuinieren, enz.), dan kan je ook leren over dit. Dit gedeelte bevat een aantal oplossingen.
 2. 2
  Maak een bewuste poging om meer luisteren en minder praten. Luisteren toont u geïnteresseerd bent in de ander zijn en wat ze te zeggen hebben. Mensen zullen gevleid door een goede luisteraar, want het geheim, iedereen houdt om te praten over zichzelf. Er is geen onderwerp dat hen meer dan zelf interesseert. Vergeet niet, als je hen in staat stellen om te praten (vragen open vragen, niet te onderbreken, in sync blijven met hun lichaamstaal en oogcontact te maken), en vraag hen veel follow-up vragen, zullen ze denken dat je een briljante gesprekspartner zonder dat je veel zeggen. Sommige mensen lijken te denken dat door te praten het meest, moeten ze de beste prater te zijn. Op dezelfde wijze, als een diner gast neemt meer dan de helft van het eten op tafel voor een groep aangeboden, zou je ze een geweldige gast te overwegen? Nauwelijks - je bent meer kans om ze zo onbeschoft, egoïstisch en het bezit van een compleet gebrek aan sociale vaardigheden te zien.
 3. 3
  Niet alle dode lucht niet vullen. Dit geldt vooral in een groep. Pauzes zijn soms andere persoon denken tijd, ze zijn ook momenten voor het meegeven van de zwaartekracht of de nadruk op wat reeds is gezegd. Sommige mensen graag een moment nemen om goed na te denken en componeren hun antwoord. Voel je niet je nodig hebt om in te springen bij elke pauze; Daarbij slikt ze op en gooit ze uit hun antwoord. Als u hog alle gaten, zult u spreken voor meer dan uw billijk aandeel, en anderen zullen het gevoel hebben dat je ze onderbreken. Laat 5 seconden, kijk rond, en als niemand lijkt te willen spreken, een vraag te stellen in plaats van het plaatsen van adviezen of verklaringen. De meeste van allemaal, niet springen in met een "grappige" verhaal, maar eerder vertrouwen op vragen mensen over zichzelf.
 4. 4
  Geef niet op ALLE de geschiedenis of trivia over een onderwerp dat u momenteel bespreken met iemand. Die kunnen beginnen te voelen als een college college naar de andere persoon. In plaats daarvan geef een korte samenvatting of beantwoorden hun directe vraag, en dan wachten om te zien of de andere persoon echt wil dat je om te gaan met meer informatie. Als ze dat doen, zullen ze je meer vragen. Als ze dat niet doen, kunnen zij geven u een algemeen 'uh-huh' of een non-verbale aanwijzing dat dat is genoeg info en ze zijn niet geïnteresseerd.
 5. 5
  Vergeet niet een goed gesprek is als een heen-en-weer rally. Als iemand je een vraag stelt (bijvoorbeeld "Hoe was je vakantie? '), Nadat je je antwoord hebt gegeven over uw geweldige reis en ervaring, zijn kort en to the point. Keer dan terug de gunst door het stellen van een vraag terug (bijvoorbeeld "hoe over u, bent u van plan te gaan op eventuele uitstapjes dit jaar? ', Of' Genoeg over mij, hoe was je week? Hoe zijn de vrouw en kinderen?" )
 6. 6
  Niet de naam druppel in een gesprek. Als iemand je praat niet zullen weten dat 'Mike' is uw naaste, zorg ervoor dat u voorafgaan uw reactie met "Mijn buurman Mike" of follow-up in de volgende zin met uw uitleg. Name dropping frustreert de luisteraar, maar ook geeft hen het gevoel out-of-the-loop of onwetend, of dat je passief pronken.
 7. 7
  Langzaam aan. Dit kan niet genoeg benadrukt worden, het bedrag van de gespreksdeelnemers zich gedraagt ​​als stieren op een hek groeit, eventueel gevoed door de snelle technologische wereld die we nu ondergedompeld inch Soms mensen gewoon opgewonden en beginnen met een overweldigende monoloog. Ze zijn zo in wat ze te zeggen hebben, ze vergeten dat je twee mensen om een gesprek te voeren nodig. Dit is egoïstisch. Soms is alles wat er nodig is een snelle mentale notitie te kalmeren.
  • Haal diep adem en verzamel jezelf voordat breken van je oh-zo-geweldige nieuws aan je vrienden.
  • In essentie, denk na voor je spreekt. Eerlijk, zal uw speciale verhaal meer impact hebben als u de tijd de tijd nemen na te denken over wat je gaat zeggen en hoe je gaat om het te zeggen.
 8. 8
  Als u niets anders te leren, op zijn minst leren om te stoppen met het onderbreken van mensen. Het onderbreken van mensen is een flauwe, egocentrische en op grote schaal verontschuldigd gewoonte die helaas teistert de meerderheid van de wereldbevolking. Te veel mensen hebben ongevoelig worden voor deze egoïstische manier van het voeren van een gesprek geweest. Het is nu gemeengoed om jezelf te vinden ruw en harteloos afgesneden van de afwerking van uw zinnen, alleen te vinden de naaste prater interjecting met hun eigen persoonlijke verhalen, gedachten, of commentaren, kruipend op en over onophoudelijk. In feite, het is een praktijk die in feite zegt "Ik vind je interessant genoeg, en dus ik ga gewoon zeggen wat ik wil zeggen, want ik neem aan dat ik ben van grotere belangstelling." Daarmee wordt voorbijgegaan aan de meest fundamentele regel van menselijke interactie, namelijk dat van respect. Dus de volgende keer dat je in een gesprek, het maakt niet uit waar het over gaat, luister boven al het andere. Persoonlijke inbreng is een prachtige manier om zichzelf te uiten, maar nooit ten koste van de andere persoon de gevoelens. Dus ga er voor, dit is een prachtige manier om de gerespecteerde eer om een ​​te krijgen "goede luisteraar."
 9. 9
  Denk aan de oorzaak / gevolg. Vraag jezelf af waarom je zo spraakzaam. Heb je zelden een kans om gehoord te worden? Was je genegeerd of onderdrukt als een kind? Heb je het gevoel onvoldoende? Ben je eenzaam omdat je verschansten zich de hele dag? Te veel cafeïne waardoor u de mijl-a-minute kriebels? Bent u vaak weinig tijd en hebben aangepast door het verhogen van uw tarief van meningsuiting? Het effect dat snel-en langdradig praters geneigd om te hebben is een van het aftappen van de andere partij, overweldigend en vermoeiend totdat ze een beleefde-genoeg exit-strategie kunnen vinden. Als je jezelf te vangen praat te veel, probeer dan een moment te nemen om in te checken met jezelf, haal diep adem en herinner jezelf eraan dat je kunt "resetten" uw spreken gewoonten als je vertragen en werken in.
 10. 10
  Leer om jezelf goed te uiten op een onderhoudende manier. Dit zal helpen bij zich. Als u genieten van verhalen vertellen, leren om hen te vertellen en betekent een verblijf op onderwerp, waardoor ze onderhoudend, goed pacing hen en houden van belang luisteraars '.
  • Beknoptheid is een belangrijke sleutel. Als je het kunt vertellen in minder woorden heb je meer kans om een ​​lach of beweeg je luisteraar.
  • Repeteren wat van je betere verhalen. Neem drama lessen. Geef jezelf de aandacht die u hunkert door deel te nemen aan talentenjachten en open mic evenementen. Als je voldoende onderhoudend, mensen denken het minder dat je praat te veel en je zult verlegen mensen die liever iemand anders laten domineren het gesprek te trekken.

Tips

 • Als je merkt dat je praat te veel, wees niet bang om gewoon te stoppen en zeggen: "Oeps, het spijt me. Ik ben te veel praten. Wat zei je over (referentie iets wat ze genoemd, of probeerde te noemen)? ' Eerlijk te zijn over uw neiging wekt empathie van anderen en laat je je bewust bent.
 • Wees niet bang om zich te verontschuldigen als iemand informeert u openlijk of subtiel dat je te veel praat. Inderdaad, het is een geweldige kans praktijk breken van de gewoonte door het afsluiten daar en toen en in plaats daarvan luisteren.
 • Bij de eerste begroeting iemand (je partner aan het eind van de dag, een vriend in het weekend, een datum), zorg ervoor dat je de gebruikelijke 'hoe gaat het, hoe was je dag "heen en weer met hen tot het gesprek vestigt op een onderwerp. Niet alleen beantwoorden hun "how are you" eerst en ga af op je verhalen zonder te erkennen ze eerst met een terugkeer "prima, hoe gaat het." Dat, in zekere zin, is een verbale "knuffel" en verzekert de andere persoon die je bent oprecht blij te zijn met ze te praten. Er zal genoeg tijd voor je verhalen, je hoeft niet te leiden met hen in het begin.
 • Breaking jezelf af slechte gewoontes of slechte omgangsvormen kost tijd. Raak niet ontmoedigd. Het is verstandig om een ​​goede vriend voor ondersteuning te vragen. Het kan geen kwaad om een ​​coach te hebben.
 • Tijdens een maaltijd, let op uw metgezellen platen. Als de mensen aan je tafel eten tegen een normaal tarief nog uw bord heeft nog veel meer voedsel op dan die van hen en je hebt gepraat, het is tijd om minder te praten.
 • Maak een bewuste poging om een ​​actieve luisteraar te zijn door het stellen van relevante en / of follow-up vragen van je metgezellen vaker.
 • Beroep doen op een vertrouwenspersoon om je signaal met een vooraf vastgestelde code, wanneer je begint te terugvallen in oude gewoonten. De real-time interventie zal helpen met koerscorrectie.
 • Als u een vrouw bent, let dan op wie zegt dat je teveel praat. Als je niet deze klacht krijgen van een vrouwelijke vrienden en familieleden, maar mannen altijd klagen dat je te veel praat, kunt u worden vallen in de goede gewoonte verwachten evenveel tijd met mannen. Gesprekken van hetzelfde geslacht vallen meestal rond 50-50 tussen deelnemers, tenzij iemand verlegen of praat te veel - de tijd om te smoren terug te beginnen is wanneer je duwen voor 2/3 of meer. Echter, mannen en vrouwen beiden krijgen gesocialiseerd dat in cross-gender-gesprekken, mensen verwachten dat er naar geluisterd wordt 2/3 van de tijd en de vrouwen maken ze ongemakkelijk als ze gaan meer dan 1/3 van het totaal aantal lijnen gezegd. U kunt dit controleren met transcripties en beslissen wat als er iets te doen - te veranderen je gedrag of confronteren mannelijke vrienden en familie met de waarheid hen te vragen om hen te wijzigen.

Waarschuwingen

 • Denk niet dat je moet stoppen volledig praten, alsof het een soort van krankzinnige omkering van uw fortuin. Praten is de belangrijkste en meest logische vorm van interactie tussen mensen, en een goed tempo prater is het goed teken van een boeiende "sociale vlinder." Gewoon vergeten dat het over hebt minder en geven minder luchten om je levensverhalen en trivia, erkennen dat iedereen wil dat hun beurt in een gesprek. Deel het luchtruim en je komt wel goed. Ga niet over 2/3 van de dialoog, tenzij u letterlijk het geven van een lezing, die iedereen ongemakkelijk zal maken.