Wkanl

Hoe om te gaan met giftige vrienden

Giftige vrienden kunnen moeilijk te identificeren zijn. Ze vaak tijden lijken loyaal en vriendelijk, en kunnen veel gemeenschappelijke belangen delen met de mensen die ze vergif. Hier zijn een aantal stappen en de tips die iedereen die denkt dat ze misschien te maken met een giftige vriend zal helpen.

Stappen

Hoe om te gaan met giftige vrienden. Leer je ware zelf kennen.
Hoe om te gaan met giftige vrienden. Leer je ware zelf kennen.
 1. 1
  Leer je ware zelf kennen. Pak een lege notebook en start. Wie wil je worden? Wat vind je leuk aan jezelf? Hoe kijken anderen je zien? Wat zijn je waarden? Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou je dan veranderen? Bepaal hoe je je leven wilt leven. Dit hoeft niet aan een uitgebreide evaluatie te zijn, maar het moet die dingen die voor u het belangrijkst zijn omvatten.
 2. 2
  Onderzoek je gedrag als je rond je giftige vriend. Zeg je wat je echt denkt of voelt? Zet je anderen naar beneden omdat je weet dat hij of zij zal ervan genieten? Heb je het gevoel alsof je met hem of haar te imponeren? Vecht je voor zijn of haar aandacht? Stel jezelf vragen als deze.
 3. 3
  Houd uw kernwaarden in het achterhoofd te allen tijde. Van nu af aan, zal je trouw aan jezelf en je waarden. Denk na voordat je iets zegt of doet. Het is misschien moeilijk om te beginnen met de handhaving van uw ware zelf te zijn, maar het zal de moeite waard.
 4. 4
  Omring jezelf met positieve invloeden die deel uw kernwaarden en die je je goed voelt over jezelf. Wees niet bang om uit elkaar te zijn van uw giftige vriend.
 5. 5
  Beweer je onafhankelijkheid een beetje op een moment door je daden. Hier krijg je een hobby. Nodig een nieuwe vriend naar een film (doe dit niet pronken met je vriend, maar, want dat je een enigszins giftige vriend zou maken). Word lid van een sportschool. Vrijwilliger. Doe iets dat maakt je een beter mens en maakt je je goed voelt over jezelf. Doe iets zeer on-giftig en goed dat zal u zich onderscheidt van een vriend.
 6. 6
  Neem afstand van je vriend. De sleutel is hiervoor zeer langzaam. Wees discreet en geleidelijk verminderen van de tijd die je besteedt met deze persoon.
 7. 7
  Wees op uw hoede en bescherm jezelf. Gebruik geen persoonlijke informatie of geheimen niet delen met iemand die je niet helemaal vertrouwt. Wees lief voor iedereen, maar wel kieskeurig als het gaat om het ontwikkelen van hechte vriendschappen. Dit is geen snobisme, dit is wijsheid.

Tips

 • Vergeet niet: de enige persoon die je kunt veranderen is jezelf.
 • Als uw familie is niet op de hoogte van de giftige gedrag van je vriend, laat ze een of andere manier te leren kennen. Echtgenoten, ouders, broers en zussen kunnen krachtige bondgenoten en supporters.
 • Een ideale tijd om "jezelf" is op een vakantie of een lang weekend als je weg zal zijn van een vriend. Tijd doorbrengen met familie is een fantastische manier om weer in contact met je ware zelf!
 • Als je gewoon in een meningsverschil met een vriend, proberen om het vreedzaam op te lossen en het behoud van de vriendschap.
 • Blijven schrijven in uw notebook om jezelf beter te leren kennen en in contact te blijven met uw kernwaarden. Een empowerment project dat je kunt doen in uw notebook is om een ​​persoonlijke lijst samenstellen "rechten." Bijvoorbeeld: "Ik heb het recht om te gaan vliegvissen en niet schamen heb ik het recht om een ​​boek op vrijdagavond in plaats van naar de voetbalwedstrijd te lezen.".

Waarschuwingen

 • Wanneer je begint te beweren uw onafhankelijkheid door het volgen van uw kernwaarden, kan je vriend worden verrast of boos. Als hij of zij vraagt ​​u, eenvoudig uit te leggen dat je "hebben besloten geen auto's meer te stelen" of "die je hebt echt altijd graag vliegvissen maar had niet gegaan in een lange tijd."
 • Wees voorzichtig niet giftig te worden jezelf. Hoe moeilijk het ook is, moet u de grotere persoon en weldadigheid aan je vriend, zelfs terwijl je te distantiëren van hem of haar. Hij of zij is waarschijnlijk te maken met veel interne gevechten.
 • Vermijd de uitersten van "passieve" en "agressief" gedrag. Slechts een kleine fractie van situaties echt drastische maatregelen nodig zijn.

Dingen die je nodig hebt

 • Een lege laptop
 • Moed
 • Eerlijkheid
 • Ondersteunende vrienden en familieleden