Wkanl

Hoe om te gaan met een controlerende ouder

Omdat het een jonge persoon mag nooit betekenen dat je altijd onder andermans duim, ook al is het je ouders. Het is normaal voor jonge mensen om op deze manier zelfs het gevoel met grote ouders, maar sommige ouders nog steeds strijden persoonlijke innerlijke onrust die ervoor zorgt dat ze worden meer domineren en controleren dan een ouder moet zijn. De meeste van deze ouders echt hun kinderen, maar vanwege hun eigen onzekerheden, vinden het moeilijk om hun kinderen laten vliegen op hun eigen, of zelfs hun eigen mening te uiten. Als je je ouders kunt herkennen als een overdreven controlerende persoon, zal het u helpen beter om te gaan in een moeilijke situatie.

Stappen

Hoe om te gaan met een controlerende ouder. Identificeer je angst factor.
Hoe om te gaan met een controlerende ouder. Identificeer je angst factor.
 1. 1
  Kijk naar jezelf. Je bent een persoon, net als iedereen, en je je eigen identiteit te verdienen. Als je merkt dat je altijd de aanneming van je mama's of papa's sympathieën of antipathieën, overwegen waarom je dat doet.
 2. 2
  Identificeer je angst factor. Ben je bang dat je moeder en / of vader zal je niet meer als, bijvoorbeeld, vind je niet leuk nacho's, terwijl ze dat doen? Heeft u zich onthouden van uiten vragen over gezagsdragers zoals politici uit angst voor het krijgen van een lange, saaie lezing? Ben je een beetje bang van je vader of moeder? Heb je jezelf gaat naar een voor begeleiding, maar nooit de andere; opgelucht als de ander niet thuis is? Als een van de ouders boezemt meer angst dan iets anders, moet u wellicht een controlerende ouder.
 3. 3
  Vraag jezelf af of je ouders is een perfectionist. Vaak een controlerende ouder is een extreme perfectionist, rijdt u altijd op "het beste wat je kan" en boos of boos over kwaliteiten die minder dan perfect zijn, het maakt niet uit hoe hard je werkt voor hen, of het vinden van fouten met taken die je meenemen op rond het huis. Er is niets mis met het aandringen op excellentie, of het doen van een werk goed, maar het lijkt niet uit hoe hard je werkt op het, het is nooit perfect. Met andere woorden, heb je ooit net ontvangt lof van die ouder, of is het altijd gerechtvaardigd met een 'maar' of 'tenzij... " Voorbeeld: "Dat is een mooi klein model je maakte Als niet voor die ene beetje een knoeiboel-up met de verf daar, het zou perfect zijn.".
 4. 4
  Identificeren wanneer zogenaamde spellen echt beheersen oefeningen. Sommige ouders, geloof het of niet, weer heel competitief met hun kinderen. Met andere woorden, zal een man te zien zijn zonen opgroeien, en plotseling beseffen dat hij niet meer dat jonge stier die zijn zoons steeds. Om zijn status "alpha dog" te handhaven, kan hij de zoon (s) deel te nemen aan bizarre "staaltjes van kracht."
  • Voorbeeld: De vader wijst een vinger en roept uit: "Ik heb alle macht ik nodig heb in deze een vinger" Dan zal hij overgaan tot een van hen iets meer kracht dan is aangenaam kietelen. Geen bedrag van de jongen beleefd vroeg hem om te stoppen zal werken - de vader zal blijven om de jongen te dwingen zich te onderwerpen aan dit "spel" zo lang als elke toeschouwers lijken geamuseerd, of totdat hij moe wordt van het. De jongen durft niet om daadwerkelijk te vertellen zijn vader om het te kloppen - dit zou resulteren in het straffen. Na kwellende zijn zoon op deze manier (soms tot het punt van tranen), zal de vader vaak zeggen, "Kom hier, zoon, 'en knuffel en de jongen, misschien verontschuldigen, maar zeker met hem te praten in een soort, vaderlijke manier, en het garanderen van de jongen dat hij "gewoon te spelen met hem." De waarheid is, door het geven van de jongen een beetje van wat hij hunkert (soort aandacht, liefde en goedkeuring), houdt hij de jongen verslaafd in het idee dat hij betekent echt geen kwaad. Maar de boodschap is duidelijk: Maakt niet uit wat, kan ik u de controle - met slechts een vinger. Of, meer dan waarschijnlijk, wil de vader-zoon relatie (met hem in de superieure, gezag positie) eerder dan het toestaan ​​groei in een normale, gezonde, mens-tot-mens relatie als het kind leeftijden houden.
 5. 5
  Weten of uw ouder is een "verzamelaar." Veel de neiging om te hamsteren dingen. Boeken, strips, meubels, speelgoed uit de kindertijd... een van de herkenbare trekken van een controlerende persoon is dat hij / zij heeft een harde tijd loslaten van dingen, zelfs als het is gewoon een doos uit een kindertijd speelgoed. Dit betekent niet dat als je moeder verzamelt Precious Moments beeldjes, ze is het automatisch regelen. Maar als er een echte hamsteren tendens - het is een rode vlag te zoeken. Een van de manieren waarop je ouders regelt zijn of haar wereld is door het houden van praktisch alles hij / zij 's ooit bezat.
 6. 6
  Heeft zijn of haar spullen niet aanraken. Als je ouder wordt boos als je haar bureau rechtzetten, legde haar kleren weg, pick-up een stapel tijdschriften hij las, of zet zijn gereedschap in de garage om ruimte te maken voor de familie om te dineren aan de tafel, is er een goede kans je te maken hebt met een overdreven controlerende ouder. Deze ouder wil altijd om de een om zijn of haar spullen te verplaatsen, en niemand anders. Nogmaals, we hebben het over extremen hier, niet alleen ergernis over een onzorgvuldige herschikken van zijn / haar bezittingen. Wees eerlijk - zet je het gereedschap terug waar ze vandaan komen, of gewoon schuiven ze aan de kant? Als u de behandeling van bezittingen van je ouders als je wilt dat ze je spullen te behandelen, normaal, je ouders zullen je volwassenheid merken en waarderen uw bereidheid om deel te nemen aan huishoudelijke taken.
 7. 7
  Denk na over de vraag of er andere tekenen van controle gedrag. Een controlerende persoon zelden gewoon probeert een persoon te controleren. Weet anderen in het gezin of onder vrienden je ouders 'krijgen deze behandeling, ook? Het zal subtieler van volwassene volwassene. Maar het kan vele vormen aannemen, zoals altijd komen opdagen laat (hij / zij bepaalt wanneer het feest begint, omdat het niet echt beginnen totdat hij / zij daar aankomt), of kantelen de oorspronkelijke plannen ten gunste van iets wat hij / zij te nemen wil in plaats daarvan doen. Ook, "one-uppen" is een gebruikelijke eigenschap van een controlerende persoon: Iemand vertelt een verhaal, en dan je ouders zullen klokkenspel in met, "Oh dat is niets Toen had ik die baan, was ik blah blah blah ...". Niemand ooit heeft gedaan zo goed een baan, zo hard een baan, klom zo hoog, werkte zo hard, kreeg zo veel betaald.
  Dit gedrag kan ook een teken van persoonlijke onveiligheid. Merk op hoe je ouders handelen en in sociale situaties reageren. Als er eigenwaarde problemen in het spel, vaak de volwassene zal proberen te spelen op hun prestaties aan de goedkeuring van hun collega's te krijgen. Om te gaan met dit gedrag, gewoon herkennen en ofwel excuseer jezelf van de discussie, of proberen in te leven in het ene upmanship bij het zien van onveiligheid van je ouders en af ​​te spreken dat hij / zij had echt een lastige klus om te doen, verdienen die grote salaris door jaren van toegewijde harde werk, klom hoger, enz.
 8. 8
  Overweeg of de status is belangrijk voor hem of haar. Een controlerende persoon is vaak een beetje onzeker. Heeft hij / zij mensen vertellen hoeveel geld hij / zij maakt - zelfs op subtiele manieren? "Yep, dit kost een aardige cent, maar ik maak een hoop geld en ik kan veroorloven." Vele malen, mensen eraan te herinneren hoeveel geld ze maken is een manier om controle, of in ieder geval waardoor de ouder te voelen hij / zij heeft een superieure positie in welke situatie hij / zij zich bevindt Nogmaals, het omgaan is alles over gewoon niet koppelen of ruzie met deze uitspraken.
 9. 9
  Kijk voor pogingen om u te isoleren, of om de invloed van andere dierbaren bagatelliseren. Controle is gemakkelijker vast te stellen en te onderhouden als je weinig mensen naast je controlerende ouder (s). Als je ouders houdt je weg van grootouders, tantes en ooms, of vrienden, het is een waarschuwing. Of, als je ouders moedigt relaties met anderen, maar dan zegt slechte dingen over deze mensen nadat ze weg zijn, dat is een aanwijzing, ook. Zeggen dingen als, "Je oom is een aardige vent, maar voor een man zo slim over forel vissen, heeft hij geen ambities boven de plaats waar hij nu is. Zijn huis is klein, en hij zal waarschijnlijk nooit in staat zijn om beter te doen dan dat, 'vertelt je dat je ouders niet je oom te respecteren bij alle - in feite is dit soort opmerking bedoeld om uw mening en respect te beïnvloeden voor je oom. Misschien is je oom is een mooi en goed mens met lage ambities - hij kan met weinig tevreden te zijn, en schuwt daarom promoties - hij zou liever minder geld, maar meer tijd om te gaan vissen, die bijna niets kost. Er is niets mis met deze filosofie - het is een eenvoudig leven keuze. Uw ouder zal een andere hebben gemaakt, misschien wel zijn / haar leven keuze is om te worden gereden en stijgen hoger en hoger op de corporate ladder, terwijl je niet-zo-ambitieuze oom verkiest zijn eenvoudiger, minder ingewikkeld het leven en vindt het niet erg dat het betekent ook hij maakt minder geld. De keuze is aan waarde neutraal - het is gewoon een kwestie van voorkeur in het grote geheel, maar je ouders niet iemand die niet voortdurend hoeft streven respecteren, krabben zijn / haar weg omhoog - weer, een andere filosofie en niets mis mee. Maar - je ouders echt niet wil dat je het nemen voorbeeld van je oom, en wat hij / zij eigenlijk zegt is: "Luister naar mij, jongen, want hoewel je oom is mooi, hij is een loser, en jij niet wil eindigen zoals hij. " De ouder maakt dan dat je beseffen dat het zijn of haar eigen advies moet je altijd nemen, en nooit iemand anders is, volkomen afwijzing van een andere levensfilosofie, en in het proces, een poging om u te overtuigen om niet alleen de filosofie te verwerpen, maar de persoon.
 10. 10
  Herkennen of je ouders neemt uw successen en / of storingen persoonlijk. Een controlerende persoon is een perfectionist, de meeste van de tijd. Veel tijd, ouders - zelfs niet-controlerende degenen - plaatsvervangend leven (wat betekent, dat ze ervaren door anderen) door hun kinderen. Ze zien je als hun grote kans om recht onrecht deden ze, om u te helpen fouten die ze maakten te vermijden. Als je verknald door niet onverwacht (hoewel je eigenlijk deed studie of werk bij het) mee naar huis een C in plaats van een A, wordt u uitgescholden voor, misschien zelfs geaard, en studeren is ineens nog belangrijker dan voorheen. In je geest, hard werken slechts een C betekent dat was niet je beste onderwerp ontvangen. In de geest van je ouders, niets minder dan perfectie is aanvaardbaar. Je voelt je als de ouder rijdt je harder dan ooit tevoren, en de reden is dat de ouder identificeert zo sterk met u, dat hij / zij neemt uw tekortkoming als zijn of haar eigen persoonlijke mislukking. Op dezelfde manier, als je de beginnende strateeg op van uw school football team, en je het spel-winnende touchdown te scoren, kunnen je ouders je klappen op de rug en dan beginnen met de eer: "Die nieuwe opleiding regime wij uitgewerkt heeft wonderen verricht - zie, heb ik je niet gezegd dat als je alles wat ik zei dat je dat deed, zou het af te betalen big time "?
  • Hoe om verwarring te voorkomen in studie en werk
 11. 11
  Vecht er niet tegen. Er is heel weinig dat zet een aanval van het regelen van gedrag zo snel verzet. Leer om te gaan met de stroom mee, en laat je ouders ventileren zijn of haar "stuff." Wees beleefd en meelevend, en vergeet niet - net als de meeste van wat er met deze ouder, het is veel meer over je ouder dan het is over jou.
 12. 12
  Leren werken met je ouders. De meeste controlerende ouders zijn gewoon bang dat je zal falen zonder hun tussenkomst. Omdat ze enigszins onzeker, controlerende ouders het gevoel dat het noodzakelijk is om zich te betrekken in elk aspect van je leven - sommige scholen noemen ze "helicopter ouders" omdat ze zweven zo laag over hun bijna volwassen kinderen. Als je kunt ontdekken wat lijkt je ouders sussen, zal je ze op weg minder vaak, en maak je eigen leven een stuk eenvoudiger. Bijvoorbeeld, als je weet dat een briefje van je leraar vertellen ze je niet hebt ingeschakeld in uw laatste drie huiswerkopdrachten zal leiden dat u geaard voor twee weken of meer, zorg ervoor dat u het huiswerk zetten inch Het is vrij simpel eigenlijk - doen wat je ouders willen dat je doet, en ze zullen minder opdringerig in je leven.
  • Werken met de ouder in plaats van tegen het zeer belangrijk - een heleboel keer, wordt deze ouder op zoek naar u voor validatie zo veel als hij / zij wil dat je om te kijken naar hem of haar om die validatie. Indien, af en toe, dan kunt u opzuigen van al uw wrok en ga naar je ouders voor begeleiding, hoe triviaal, kunt u het bewijs van te zien. Uw ouder is zeer waarschijnlijk gewoon wachten op het moment dat je je realiseert dat de waarde van zijn of haar inbreng en vrijwillig om vragen, in plaats van hem of haar het gewoon invoegen in elke situatie. Door dit te doen, u toestaan ​​dat de ouder om enigszins ontspannen, want ze zullen meer alleen hameren op je constant het gevoel alsof je daadwerkelijk naar hen te luisteren, in plaats van hen terwijl u uw vingers stok in je oren en ga "La la la Ik kan niet hoor je. " En wie weet - je ouders eigenlijk zou geven u een aantal zeer uitzonderlijke begeleiding. De realiteit met dit soort ouders is dat hun boodschap is meestal recht, waar het rubber aan de weg. Het is de levering methode van het bericht dat zuigt.
  • Hoe om te gaan met onmogelijke mensen
  • Hoe te letten wanneer je verward bent
 13. 13
  Stellen zo vroeg mogelijk je onafhankelijkheid. Je kan hebben om "mee te spelen" totdat je naar de universiteit. Maar als je heel slim (en de meeste kinderen van het controleren van mensen zijn - want het regelen van mensen zijn meestal echt slim, ook), zal je hard studeren op school en geef jezelf veel opties voor het college. Zelfs als je naar school lokaal, wordt voorgesteld dat u probeert te leven op de campus in de slaapzalen, of eender waar anders dan thuis je ouders '. Een baan en helpen met uw eigen kosten van levensonderhoud (dit is waar die grote GPA je moest verdienen komt in echt handig - als je wat beurzen te betalen voor collegegeld kunt krijgen, je hoeft alleen maar te komen met levend geld). Hoe eerder je van onder de schaduw van een controlerende ouder, hoe eerder de ouder zal geen andere keuze hebben, maar om uw Onafhankelijkheidsverklaring, en ratel weer de controlerende gedrag herkennen.
 14. 14
  Leer hoe om te voorkomen dat gecontroleerd door middel van woede. Sommige ouders controle over hun familie en / of individuele leden met hun woede. Ze echt verliezen hun geduld, verliezen alle zelfbeheersing, en het resultaat is geen discussie. Mensen zijn bang om een oordeel in strijd met de boze ouders uiten, omdat ze bang zijn voor wat er zal gebeuren ("Just do it -. We willen niet dat hij opnieuw boos"). Dit is hoe boosheid wordt gebruikt om u te regelen. Als u naar deze ouder kan praten, vraag om de 3 minuten regel aanpak. Dit is hoe dit wordt gedaan:
  • Elke kant krijgt 3 minuten om zijn zaak, waarin de andere kant zal luisteren vermelden. Aan het einde van deze 3 minuten uitwisseling, zal het argument stoppen voor een afgesproken tijd (een uur, een dag, etc.) aan beide partijen de tijd om te reflecteren op het argument van de andere kant geven.
  • Dan indien nodig, een andere gaan op de 3 minuten elke discussie. Met behulp van deze benadering kan iedereen gehoord te worden en voorziet ook een aantal "cooling off"-tijd, die kunnen helpen bij het beheren conflict.
 15. 15
  Vergeet niet dat je geest is van jou alleen. Het kan alleen worden bediend als u toestaan ​​dat het. Controlling gedrag zijn uiteindelijk de poging van de controller om zijn of haar eigen behoeften te voorzien. Als je iets doet, zelfs als je gedwongen wordt, vindt de reden waarom je het wilt doen. Als de controlerende moedervennootschap eist goede cijfers, niet slecht doen uit wrok. Dit geeft alleen de controller verder bewijs dat je hem of haar nodig hebt. Vind de manieren goede cijfers ten behoeve van uw eigen doelen. Het feit je ouders vraagt ​​hen is het bewijs van je kracht en hun zwakte. Jij bent de sterke een als je manieren om hun behoeften en die van jou te ontmoeten vinden, zonder ze te krijgen in je geest. Ze kunnen je dwingen om te doen alsof iets wat je niet zijn, maar ze kunnen niet veranderen wie je eigenlijk bent.

Tips

 • Een manier om te vertellen als een ouder is het controleren is te kijken naar hoe het gedrag verandert in de tijd. Gezaghebbend (non-controlling) ouders het kind een grotere onafhankelijkheid als het kind groeit toestaan. Controlling ouders zal alleen maar veranderen hun mechanismen van controle.
 • Vele malen een controlerende persoon heeft een extreme behoefte alles gelijk te zijn. Dit zou kunnen verklaren waarom ze zo boos en zal niets laten gaan. Nog een tip die zou kunnen helpen is om ze aan de wereld te zien is niet altijd een of / of, rechts / verkeerde plaats. Adviezen zijn alleen dat, adviezen. Mensen hebben het recht om hun eigen redelijke adviezen, en niet eens op alles is gezond. Maak geen ruzie en op over dingen niemand kan bewijzen, of dingen die kunnen worden bewezen met een aantal controle. Zelfs als uw controlerende ouders niet zal begrijpen het concept - vergeet niet, het is ok om niet mee eens en zet het neer. De wereld zal niet tot een einde komen. In normale situaties mensen respecteren elkaars meningen en individualiteit aan te moedigen. Je kunt niet iemand anders te veranderen, maar je kunt de situatie te zien voor wat het is en voldoet je eigen geest om wat je verkiest.
 • Vergeet niet dat je leven is van jou alleen (als je ouder bent dan 18 en op uw eigen). Je ouders maakten hun keuzes en hadden hun kansen, en het is jouw beurt om je eigen keuzes en beslissingen te nemen - en, ja - fouten. Als je de kracht om je eigen leven te leven niet kan vinden, zal je niet gelukkig zijn in het einde. Maar voor zo lang mogelijk, doe profiteren van het comfort van de mogelijkheid om risico's, door je ouders goedgekeurd te nemen, terwijl nog steeds onder hun parachute.
 • Je hoeft alleen maar te nemen met gecontroleerd, zolang je verplicht bent om je ouders. Zodra u uw eigen onafhankelijkheid, door het verkrijgen van een baan en betalen van uw eigen manier, is het veel moeilijker om jullie te controleren.
 • Vergeet niet dat zelfs controlerende ouders (meestal) echt wel houden van hun kinderen. Ze hebben gewoon een harde tijd opgeven van controle, vooral waar hun geliefden zijn bezorgd, vooral omdat ze bang zijn dat als iemand anders dan zijn ze in de controle, het ergste kan gebeuren.
 • Weet dat je ouders (de meeste van hen hoe dan ook) uw belangen op het hart. Het probleem is dat, door te interveniëren voor u zo vaak, en zich voegen in ruimten waar je moet dragen de verantwoordelijkheid voor je eigen daden en keuzes, ze beroven je van de leerervaringen die u nodig onder je riem om te hebben als je aan leren goed omgaan vaardigheden voor het leven. Herinner hen eraan dat dit is je huiswerk, je rang, uw verantwoordelijkheid - maar wees voorzichtig om het respectvol en niet doen op een manier die toorn zal brengen op je hoofd.
 • Weet dat dit artikel is geschreven om kinderen te helpen met al beheersen ouders. Als zodanig, niet elk afzonderlijk punt of stap boven heeft een disclaimer op. Het volstaat te zeggen dat de striktheid niet gelijk ongezond controle. Een ouder die benadrukt dat een kind respectvol en plichtsgetrouw doet zijn of haar werk - lax of permissieve ouders niet helpen hun kinderen te leren omgaan met de echte wereld.
 • Vergeet niet dat er sprake kan zijn motieven die buiten de macht van ouderlijk gedrag - het hele idee van een ouder is iemand die zorgt voor u en begeleidt u. Dat is de bedoeling van elke ouder. In het geval van de oom, is het mogelijk dat individuele maakte enkele slechte keuzes? Onderzoekt motieven zo objectief mogelijk - niet vanuit dat je bent slachtoffer (fijne lijn hier, maar slachtoffer mentaliteit zal niet helpen uw situatie te veranderen -! Positieve inspanning van uw kant wil). Blijven positief en dankbaar dat je ouders bereid zijn om genoeg betrokken te verschijnen beheersen. Verspil je kindertijd wensen je oud genoeg om op je eigen waren. Dit zijn kostbare jaren dat je niet weer terug te krijgen. Als je eenmaal een zelfstandig wezen, jouw leven is volledig in uw handen... goed of slecht.
 • Probeer uw controlerende ouders begrijpen! Hoewel het lijkt dat ze voortdurend je beoordelen, zijn ze gewoon proberen te zijn van het gebruik en helpen je een goed afgeronde individu.

Waarschuwingen

 • Soms ouderlijk toezicht kunnen ouders misbruik geworden. Laat het niet om te zetten in geweld. Weten wat uw mogelijkheden zijn en hulp krijgen als dit het geval is.
 • Bij het leren te "werken" je ouders, doe vermijd de verleiding om te zetten in hen - door te leren om je ouders te manipuleren en de controle van uw omstandigheden vaker, bent u het risico dat u een controlerende, manipulatieve persoon, zelf zal worden uitgevoerd. Herinner jezelf vaak dat je niet genieten wordt behandeld op deze manier, en dat je nodig hebt om dit gedrag te vermijden wanneer je interactie en vormen relaties met anderen.
  • Hoe te handelen gezond, zelfs als je niet
 • Als uw controlerende moedervennootschap wordt gewelddadig, meld dit dan aan uw leraren en arts, krijgt de politie, krijgen hulp van buiten het huis. Niemand zou moeten leven in angst voor geweld. Ze over de streep.
 • Als uw controlerende moedervennootschap is een alcoholist, verslaafde of codependent misbruiker, kan eisen niet zo rationeel. Dagboek je leven. Vergelijk de mate van problemen krijg je in voor het proberen om je cijfers, gedrag, houding en het huishouden te verbeteren, in tegenstelling tot de hoeveelheid moeite die je krijgt voor het laten van alles gaan. Soms is een ouder die je een waardeloze verliezer noemt doet dingen om te proberen je te veranderen in een - ". Family time" zoals dringen op perfecte rangen, maar altijd onderbreken studie sessies met eisen voor persoonlijke boodschappen of schoonmaak of Het is misschien moeilijk om te werken naar een beurs in die omstandigheden zijn, maar ze kunnen worden overleefd.
 • Als uw controlerende moedervennootschap is een alcoholist, verslaafde of codependent misbruiker, op zoek gaan naar Al-Anon voor ondersteuning. Anderen die hebben geleefd met dezelfde situatie kan u helpen beoordelen wat te doen om uw geestelijke gezondheid te beschermen.

Dingen die je nodig hebt

 • Geduld
 • Mededogen
 • Vastberadenheid
 • Een job (of een beurs)
 • Innerlijke kracht