Wkanl

Hoe om jezelf te zijn

Worden zelf is een zin die is misschien wel de meest gebruikte term in de geschiedenis van advies. Wees jezelf. Het is zo'n vaag adagium. Wat doen ze eigenlijk bedoelen als ze zeggen dat je jezelf te zijn? En is het echt zo makkelijk als het klinkt?

Stappen

Hoe om jezelf te zijn. Vermijd fixeren op het verleden.
Hoe om jezelf te zijn. Vermijd fixeren op het verleden.
 1. 1
  Zoek jezelf en bepalen zelf op jouw voorwaarden. Oscar Wilde zei ooit met zijn gebruikelijke humor:. Wees jezelf, iedereen is al in gebruik als humoristische als dit lijkt, het is een fundamentele optelling van de waarheid. Toch kun je niet jezelf zijn als je niet weet, begrijpt, en de eerste accepteer jezelf. Het moet uw primaire doel om dit uit te vinden. Vind de tijd om stil te staan ​​bij wat je waarde en neem de tijd om te overwegen wat maakt de essentie van wie je bent. Als onderdeel van deze, overwegen uw leven en keuzes. Probeer te denken over wat voor soort dingen je wel of niet zou willen doen, en dienovereenkomstig te handelen; uit te zoeken door middel van trial and error helpt meer dan je zou denken van wel. U kunt zelfs de persoonlijkheid tests te nemen, maar wees voorzichtig om alleen te nemen wat je wilt van hen, zodat je niet laat dergelijke tests te definiëren je. In plaats daarvan, ervoor zorgen dat de definiërende je doet is gebaseerd op uw eigen voorwaarden en is iets wat je voelt absoluut comfortabel met. Misschien voel je je zelfbewust, maar na verloop van tijd als je rond het juiste type van mensen voor u, zullen ze je accepteren voor wie je bent. En liefde en beginnen te kijken naar de echte jij.
  • Bij het vinden van uw waarden, wees niet verbaasd als sommigen van hen lijken te conflict. Dit is een natuurlijk gevolg van het overnemen van brede waarden uit een verscheidenheid van bronnen, met inbegrip van cultuur, religie, mentoren, inspirerende mensen, educatieve bronnen, enz. Wat er wel toe doet is dat je blijft werken via deze conflicten op te lossen welke waarden zich het meest trouw aan jezelf.
 2. 2
  Vermijd fixeren op het verleden en niet jezelf laten groeien. Een van de meest ongezonde benaderingen van zichzelf zijn is een beslissing die die u wordt bepaald door een moment of periode, waarna je de rest van je leven door te brengen proberen om die persoon nog steeds uit het verleden in plaats van iemand te maken die is nog steeds je maar groeit met het verstrijken van elk seizoen en tien jaar. Sta jezelf deze ruimte om te groeien, te verbeteren, te worden. En laat je fouten verleden en het verleden gedrag dat je niet zo trots te vergeven. Werk aan fouten en keuzes die je hebt gemaakt te accepteren; ze klaar zijn en in het verleden. Je had je redenen voor hen en de beslissing was logisch op het moment, dus in plaats van gebruik te maken van jezelf om fouten uit het verleden, sta jezelf toe om hun lessen te leren en te blijven groeien.
  • Op zoek naar mensen om je heen die trots verkondigen dat ze niet anders zijn dan ze waren de dag dat ze draaide 16 of 26 of 36, of wat dan ook. Hebben deze mensen lijken flexibel, makkelijk in de omgang, gelukkige mensen? Vaak zijn ze niet omdat ze zo druk aan te dringen dat er niets is veranderd voor hen ooit, dat ze niet in staat het nemen van nieuwe ideeën, leren van anderen, of groeien. Ze zouden kunnen geloven onvermurwbaar dat ze "zichzelf zijn", maar in werkelijkheid zijn ze vaak slaaf van het verleden en een bepaald beeld van zichzelf dat ze beter zouden hebben gedaan om zo lang geleden hebben vrijgegeven. Groei in elke nieuwe leeftijd en fase van ons leven is een essentieel onderdeel van trouw aan onszelf en aan het zijn emotioneel gezond en geheel.
 3. 3
  Stoppen met zorgen te maken over hoe mensen je zien. Sommigen van hen zal net als u en sommige van hen niet. Ofwel houding is zo waarschijnlijk goed of fout te zijn. Het is next-to-onmogelijk om jezelf te zijn als je bent gevangen in constant af "Hebben ze denken dat ik ben? Heeft ze denken dat ik dik ben? Denken ze dat ik dom ben? Ben ik wel goed / slim / populair genoeg om een ​​deel van hun groep vrienden zijn? ' Om jezelf te zijn, je hebt te laten gaan van deze zorgen en laat je gedrag flow, met alleen uw aandacht van anderen als een filter - niet hun aandacht van je. Trouwens, als je jezelf te veranderen voor een persoon of groep, een andere persoon of groep kan niet zoals jij, en je zou kunnen blijven vertellen in een vicieuze cirkel proberen om mensen in plaats van zich te concentreren op het opbouwen van je talenten en sterke u, als een mensen- pleaser of altijd willen iedereen de liefde en respect is een totaal zinloze oefening in het einde dat je persoonlijke ontwikkeling en het vertrouwen kunnen schaden. Who cares wat andere mensen zeggen? Zoals Eleanor Roosevelt zei ooit, "niemand kan je minderwaardig voelen zonder uw toestemming" en wat het belangrijkst is dat u luisteren naar je eigen innerlijke zelfvertrouwen en als het ontbreekt, dat u beginnen met het ontwikkelen het!
  • Betekent dit dat niemand het advies in het leven zaken? Nee, het doet pijn als je sociaal bent afgewezen. Als je gedwongen in een situatie waar je de meeste of alle van je tijd moet doorbrengen onder mensen die niet kunnen staan ​​u ter wille van hun eigen, het is gevaarlijk om hun negatieve ideeën over wie je bent internaliseren. Wat je kunt doen is oefenen wat keuze in wiens adviezen je meer dan anderen waarderen. Het is veel gezonder om aandacht te besteden aan mensen die echt betekenen dat je goed en die met u eens over wat je wilt doen met je leven.
  • Wees wel voorzichtig, kan een individu je bedoelt het goed, maar het kan alleen maar op hun eigen voorwaarden. Dit kan je sturen op het verkeerde pad, en met al de passie van echte aandacht voor uw welzijn.
  • Onderschat het niet als je geconfronteerd met negatieve sociale druk of intimidatie. Het is makkelijker om het te weerstaan ​​als u zich bewust bent van het als druk en te bouwen gezonde afweer. Het opbouwen van een kring van vertrouwde vrienden en mensen die uw standpunten en overtuigingen te delen in het leven is een goede manier om te helpen bij het verminderen van de impact van vijandige mensen. Je kunt tegen jezelf zeggen hun mening er niet toe doen, en ze moeten niet, maar dat is een stuk makkelijker als er anderen zijn die het met u eens en u bijstaan. Als je alleen bent, dat is prima, denk maar aan de manier waarop de mensen in je leven die om je geven. Vervolgens vergelijken met wie de pester is, plotseling u kunt realiseren dat hun mening van u, uw familie of uw levensstijl, is waardeloos. We inherent zorg over de meningen van degenen die we respecteren en opkijken. Dit werkt twee kanten op, als iemand heeft geen respect voor jou, dan wat ze over je zeggen is slechts lege woorden komen van iemand die een stap boven het zijn van een totale vreemdeling.
  • Leer het verschil tussen intimiderende, sarcastisch, achterbakse, of ondoordachte opmerkingen van anderen en opbouwende kritiek die goed bedoeld is. Het zal zich richten op echte fouten die je niet weet over, en kon met verhelpen. In het laatste geval zouden mensen zoals ouders, mentoren, leraren, coaches, enz., goed te vertellen dingen die je nodig hebt om te verteren en piekeren over in uw eigen tempo, naar eigen verbeteringen aan te brengen voor het beter. Het verschil is dat hun kritiek op u is bedoeld om behulpzaam te zijn. Zij zorg over u en bent geïnteresseerd in hoe je groeit als persoon, en zijn. Leer hoe u het verschil zien en je zal goed te leven, ontslag zinloze negatieve kritieken, en leren van de opbouwende kritiek.
 4. 4
  Wees eerlijk en open. Wat heb je te verbergen? We zijn allemaal onvolmaakt, groeien, leren mensen. Als je schamen of onzeker over elk aspect van jezelf - en je voelt dat je moet die delen van u, of fysiek of emotioneel verbergen - dan moet je het reine te komen met die komen en leren om je zogenaamde gebreken te zetten in individualistische eigenaardigheden of gewoon als basic, down-to-earth bevestigingen van je eigen onvolkomenheden. Wees eerlijk met jezelf, maar niet klop jezelf, gelden deze filosofie aan anderen, als goed. Er is een verschil tussen kritisch en eerlijk zijn, leren om de manier waarop je dingen zegt tegen jezelf en anderen als eerlijk kijken.
  • Probeer de tactiek van het bezit tot uw onvolkomenheden mid-ruzie met iemand. Je zult vaak ontdekken dat opeens heb je de reden voor hardnekkig vasthouden van de argumentatie, die vaak over het behoud van het gezicht en het niet geven inch Het moment dat je zegt verwijderd, "Ja, kijk ik echt geïrriteerd wanneer de kamer is in een te knoeien. En ik erken dat ik niet mijn kleren moeten achterlaten in een stapel op de vloer en toch, ik doe het, want dat is een luie deel van mezelf Ik ben nog steeds bezig om uit trainen van de gewoonte. Het spijt me. Ik weet dat ik beter kon doen, en ik zal proberen. ", je opeens bezielen een ruzie met oprechte eerlijkheid tegenover jezelf, dat het hele punt van het argument, dat in dit geval is rommelig gewoonten, maar kon toepassen om iets over je eigen gedrag ontwapent.
 5. 5
  Ontspan. ongeveer het ergste dat er kan gebeuren, vooral in sociale situaties. Dus wat als je plat op je gezicht? Of krijg spinazie vast in je tanden? Of per ongeluk kopstoot je date wanneer leunt voor een kus? Leer te lachen om jezelf zowel als het gebeurt en daarna. Zet hem in een grappig verhaal dat je kunt delen met anderen. Het laat hen weten dat je niet perfect en maakt je meer op je gemak voelt, ook. Het is ook een aantrekkelijke kwaliteit voor iemand om te kunnen lachen om zichzelf en zichzelf niet te serieus te nemen!
 6. 6
  Behandel jezelf zoals je zou je eigen behandelen beste vriend. Je waardeert je vrienden en die dicht bij u, goed, die is dichter bij je dan je bent? Geef jezelf dezelfde soort, attent, en respectvolle behandeling die u aan andere mensen waar je om geeft. Als je had om te hangen met je voor op een dag, wat is het leukste / plezierig / voldaan / rust / tevreden type persoon je zou kunnen worden, terwijl het nog steeds zelf? Wat is de beste versie van je? Geloven in dit idee en gebruik dat als uw vertrekpunt. Houden en accepteer jezelf zoals je nu bent, net zoals u doen voor uw naasten.
  • Verantwoordelijk voor jezelf en voor het stimuleren van je gevoel van eigenwaarde. Als anderen je niet vertellen je bent geweldig, laat het niet aan u. In plaats daarvan, zeg je tegen jezelf je speciaal, heerlijk, en de moeite waard bent. Wanneer je deze dingen gelooft over jezelf, anderen zullen dat gloed van zelfvertrouwen herkennen en beginnen bevestiging van uw zelf-affirmaties in geen tijd!
 7. 7
  Ontwikkelen en druk uw individualiteit. Of het nu je gevoel voor stijl, of zelfs uw manier van spreken, als uw favoriete manier van het doen van iets afwijkt van de mainstream en produceert positieve resultaten, dan zijn er trots op. Wees een personage, niet een soort. Leren om goed te communiceren - hoe beter je jezelf kunt uitdrukken, hoe makkelijker het is voor de mensen die graag je zoals je bent om u en degenen die dat niet doen om gewoon sturen duidelijk vinden.
 8. 8
  Stop jezelf te vergelijken met anderen. Als je altijd streven om iemand die je niet bent te zijn, zul je nooit een gelukkig mens te zijn. Dit komt tot stand door het vergelijken van jezelf aan anderen en het vinden van jezelf willen op bepaalde manieren. Dit is een hellend vlak te betreden, dat wel. U kunt altijd zien de verschijningen anderen willen publiekelijk uitbeelden, maar je zult nooit zien wat er werkelijk aan de hand achter hun gevels in hun ogenschijnlijk perfecte wereld. Door jezelf te vergelijken met anderen, geef je hun imago-uitbeelding veel te veel macht en verminderen uw eigen waarde op basis van een luchtspiegeling. Het is een nutteloze activiteit die alleen brengt schade. In plaats daarvan, de waarde van de persoon die je bent, hou van je persoonlijkheid, en omhels je gebreken, we hebben ze allemaal, en zoals eerder uitgelegd, eerlijk is beter dan het draaien van hen.
  • Vermijd oneerlijk voor jezelf. Soms vergelijking zorgt ervoor dat we appels met peren vergelijken. We willen graag een top filmproducent in Hollywood zijn als we een nederige, aspirant. Om levensstijl die top producent te zien en jezelf willen als resultaat is een oneerlijke vergelijking - die persoon heeft een jarenlange ervaring en hobnobbing achter hen, terwijl je net begint, het testen van de wateren met het schrijven van vaardigheden die op een dag blijken te zijn uitzonderlijk. Wees realistisch in je vergelijkingen en alleen maar kijken naar andere mensen als inspiratie en als bron van motivatie, niet als een middel om jezelf te kleineren.
  • Stop nooit op zoek naar uw eigen. Na verloop van tijd kunnen deze veranderen en dus, zo kan uw definitie van jezelf, maar nooit laten up te focussen en te richten op hen. Ze meer dan voldoende evenwicht van uw fouten en zijn de voornaamste reden om niet jezelf te vergelijken met anderen.
  • Vergelijking leidt tot wrok. Een persoon vol kan niet focussen op de mantra van "wees jezelf", omdat ze het te druk hang naar iemand anders!
  • Vergelijking leidt ook tot kritiek van anderen. Een leven gevuld met kritiek op anderen komt voort uit een laag zelfbeeld en een behoefte om anderen te trekken uit hun zitstokken dat je ze hebt geplaatst. Dat is zowel een manier om vrienden en respect te verliezen, en het is ook een manier om nooit jezelf omdat je afgunst-doorgestreepte en besteden te veel tijd aan het bewonderen van anderen voor hun eigenschappen en niet op jezelf.
 9. 9
  Volg uw eigen stijl. Het gemeenschappelijk ding een hoop mensen doen is acties kopiëren van anderen omdat het lijkt alsof de betere route in te passen, maar echt, zou je niet opvallen? Standing out is zeer moeilijk, ja, maar je moet proberen te voorkomen dat de veronderstelling perspectieven van je andere mensen, ook al is het niet iets wat je normaal zou doen, dat is wat jezelf zijn is alles over. Misschien heb je graag buiten zitten op het dek onder een paraplu in het midden van de regen, misschien heb je verschillende ideeën van de dingen, in plaats van andere mensen, misschien heb je van aardbeien taart in plaats van de gemeenschappelijke chocoladetaart, wat u ook bent, accepteren. Anders zijn is prachtig en het trekt mensen aan u. Laat geen mensen u veranderen!
 10. 10
  Accepteren dat sommige dagen bent u de duif, en dat sommige dagen u het standbeeld. Mensen kunnen wenkbrauwen zal verhogen en zelfs leuk, maar zo lang als je kunt schouders ophalen en zeggen: "He, dat is mijn mening" en het daarbij laten, zullen de mensen uiteindelijk je respect voor het, en je zult jezelf te respecteren. Ja, soms zal het pijn doen als je gepest bent. Gewoon leren om het te negeren. Hoewel dit kan heel moeilijk zijn, en veel makkelijker gezegd dan gedaan, probeer je best om het te flick van je schouder.

Tips

 • Streven om iets wat je niet gezond kan zijn als het gaat om het verbeteren van academische, sport en sociale interacties vaardigheden. Het kan zeer schadelijk zijn als je streeft naar "zijn als" iemand anders alleen maar om hun populariteit, uiterlijk en houding afwrijven op je. Houd uniek door het houden van uw perspectief gericht op het bouwen van uw sterke punten door de inspiratie van anderen, niet door het worden zoals zij.
 • Rages en trends zijn een persoonlijke beslissing. Terwijl sommige mensen ze te vermijden als de pest in de naam van 'individualisme', maar dat betekent niet dat je niet jezelf zijn als je ervoor kiest om trend te volgen. Het draait allemaal om wat je wilt.
 • Verandering is een constante. Dus het veranderen wie je bent in de tijd onvermijdelijk is, en is altijd waarschijnlijk een goede zaak zijn als je geweest bent gebleven geïnformeerde, betrokken en clued in om de wereld om je heen en hebt toegestaan ​​je persoonlijke ontwikkeling een topprioriteit te zijn in uw leven.
 • Weten wanneer het gaan met de stroom is voordeliger dan het graven uw hielen in op iets. Voorbeeld: Soms is het beter om eens te gaan naar een rockconcert voor een band die je niet genieten om tijd door te brengen en plezier hebben met je vrienden, dan het is om een ​​stand voor uw eigen persoonlijke opvattingen te nemen over de kwaliteit van de muziek van de band en missen op het plezier en de tijd doorgebracht met goede vrienden. Dat is ongeveer te boeten... en respectvol van de voorkeuren van anderen, in plaats van over de vervuiling van uw eigen.
 • Alleen maar omdat iemand zegt dat ze niet graag iets over jou wil niet zeggen dat het slecht is of je nodig hebt om het te veranderen. Afhankelijk van wat het is vaak is het een kwestie van voorkeur.
 • Vergelijk jezelf niet met anderen, onze uniciteit is wat maakt ons mooi.
 • Als u nodig hebt om jezelf te doen wat je hart je ingeeft te doen zeggen wat je voelt diep binnen.Als mensen pesten je je niet hoeft te pesten ze gewoon draaien en negeren. Doe wat je wilt nu doen betekent niet dat je moet gaan insane.Be gezond en altijd een glimlach op je gezicht.

Waarschuwingen

 • Respecteer anderen zoveel als je respect voor jezelf. Terwijl jezelf zijn betekent jezelf uitdrukken en uw meningen, dromen en voorkeuren, het is zeker niet betekent rammen kelen deze neer andermans! Iedereen heeft wensen, dromen, en wil dat even zijn verdienstelijke en het is aan ieder van ons om de ander de waarde van zo veel als onze eigen erkennen. Vermijd daarom onbeleefd, gedachteloze, of egoïstisch in je reis naar jezelf.
 • Geen zorgen te maken over hoe anderen jou zien betekent niet dat het loslaten van de verzorging en etiquette. Fundamenteel respect voor jezelf en anderen is gesticht in de regels van de etiquette om ervoor te zorgen dat we allemaal samen kunnen leven in harmonie en met een basisniveau van verwachting voor de manier waarop we omgaan met elkaar beleefd. Hoe minder manieren die we gebruiken, hoe minder we respect anderen, en uiteindelijk onszelf omdat we proberen te zijn dominant en arrogant in plaats van coöperatie en attent. Gebruik je manieren op grote schaal, en wees attent van anderen.
 • Het hoeft niet altijd te betalen aan "wees jezelf". Soms om vooruit te komen in het leven moet je voldoen aan wat een bedrijf, een school, een krachtige persoon van je wil. Soms kan het nodig te zijn wat ze zoeken voor een korte tijd alleen maar om doelen van uw eigen keuze te bereiken. Je kon op principe en duim je neus staan ​​bij de situatie en verliezen als gevolg, of je kan tijdelijk uw trots slikken en faken totdat je het, voeden van uw echte zelf buiten de specifieke context (thuis, met vrienden, etc.) totdat uw eigen autoriteit is krachtiger. Het is niet altijd een lafhartige daad te dompelen je echte zelf totdat je tijd komt, moet u de beste rechter van die in het pad dat u hebt gekozen in het leven.