Wkanl

Hoe maak je een splinter onder je nagel te verwijderen

Hoewel pijnlijk, met een splinter onder je nagel niet hoeft te eindigen in een run naar de ER. Met een paar methoden, kunt u in staat om eenvoudig zelf verwijderen met minder pijn en minder rekeningen.

Stappen

Hoe maak je een splinter onder je nagel te verwijderen. Neem een medisch geschikte hoeveelheid ibuprofen gebaseerd op het etiket informatie.
Hoe maak je een splinter onder je nagel te verwijderen. Neem een medisch geschikte hoeveelheid ibuprofen gebaseerd op het etiket informatie.
 1. 1
  Raak niet in paniek. Hoewel waarschijnlijk tegen de tijd dat je dit hebt gelezen, heb je al een paar dingen die niet hebben gewerkt, voor de volgende keer probeer niet in paniek te raken en trek aan de splinter (tenzij volop het toont) geprobeerd.
 2. 2
  Neem een medisch geschikte hoeveelheid ibuprofen gebaseerd op het etiket informatie. Dit zal helpen verminderen zwelling in het gebied, hopelijk maakt het gemakkelijker om de splinter trekken.
 3. 3
  Hier krijg je een hoge-kwaliteit pincet. Gebruik niet je nagels, een mes, een naald, of een andere sub-par instrument om te proberen om het te verjagen. Zelfs als je moet wachten voor een uur of zo te gaan kopen ze, krijg je een goed paar (10€ + bij een drogist).
 4. 4
  Pak je vingernagel tondeuse.
 5. 5
  Krijgen in goede, heldere verlichting.
 6. 6
  Knip de nagel terug zo ver als je kunt, maar geen clip via de splinter. Hiervoor clip aan een zijde van de splinter zodat een flap van de nagel wordt gemaakt (dat wil zeggen niet de hoogte van de rest van de nagel). Trek deze flap over naar de nagel gedeelte dat over de splinter rippen. Zodra u de splinter hebt opgeruimd, knip de nagels van de andere kant aan het stuk te verwijderen. Blijf dit doen totdat je bent helemaal naar waar de huid wordt bevestigd aan de onderkant van de nagel.
 7. 7
  Vergeet niet: dit moet een beetje van de splinter zijn blootgesteld. Krijg je hoge kwaliteit pincet en houden ze te openen tal breed te blijven aan weerszijden van de splinter, push en wiebelen ze onder de nagel zo ver als je kunt.
 8. 8
  Sluit de kaken en trek de splinter uit. Blijf werken aan het, tenzij je scheuren weg op de blootgestelde splinter. Als dit gebeurt, kunt u proberen te graven op het met een gesteriliseerde naald of een beter pincet.
 9. 9
  Nog wat hout of Elmer's lijm als dit niet werkt. Breng een kleine hoeveelheid aan het hoofd van de splinter en wachten tot het dringen in het hout en uitharden. Zorgvuldig verwijderen van de lijm uit en trek deze recht uit. Het kan de splinter trek ermee.
 10. 10
  Als dat niet werkt, ga dan naar de apotheek en krijg ichthammol (tekening zalf). Breng vervolgens een fatsoenlijk bedrag van de Ichthammol op de voorkant van de nagel, in de buurt van de splinter, en zet een pleister erop. De volgende dag, afpellen van de band-steun en de splinter moet dicht genoeg om het de rest van de weg trekken. Ichthammol ruikt zoals teer, dergelijke die worden gebruikt op wegen, maar het kan werken.

Alternatieve methoden

 1. 1
  Als het bovenstaande niet werkt, en de pijn is niet te groot is kunt u laat uw huid op natuurlijke wijze te verdrijven het of de vingernagel groeien uit, die het zal duwen.
 2. 2
  U kunt ook proberen uw vinger in ijskoud water voor ongeveer 15-20 minuten. Uw huid zal verdoven een beetje en de splinter zal verzachten.

Tips

 • U kunt tijdelijk verdoven het gebied met actuele pijnstillende.
 • Het is het beste dit zelf uit te voeren, als een andere persoon niet kan voelen hoeveel pijn u zich bevindt
 • Weersta de drang om te graven op de splinter zonder de juiste tools. Je kan gewoon breken het af dieper.
 • Gooi inferieure pincet in je EHBO-kit nu en krijg een goed paar. Je zult niet alleen gebruiken om trek dolende haren. Het zo handig zijn wanneer nodig.
 • U moet de pincet, naald, of elk ander instrument dat gaat om de huid te breken steriliseren. Doe dit door het weken in isopropylalcohol gedurende 5 minuten.

Waarschuwingen

 • Weersta de drang om de hulpdiensten te bellen. Uw omgeving misschien niet dringende middelen voor medische behandeling.
 • Als de splinter ernstig is of als het metaal bevat, moet u een arts te raadplegen over de mogelijkheid van complicaties.
 • Zoals met alle medische procedures, ga dan niet verder als het veroorzaken van ernstige pijn of bloeding.
 • Zoek medische hulp als het gebied wordt geïnfecteerd of bloeding niet binnen een paar minuten van de winning te stoppen.

Dingen die je nodig hebt

 • Goede kwaliteit pincet. Metaal met kaken die zijn stijf en precies.
 • Goede verlichting
 • Nageltang
 • Ibuprofen