Wkanl

Hoe maak je een goede zus te zijn

Of je bent de ouder, middelste of jongste zusje en of je nog steeds leven met je broers en zussen of je bent weg wonen, een goede zuster vraagt ​​verdraagzaamheid, geduld en de bereidheid om de tijd om verbinding te vinden. Het bevorderen van een goede relatie met je broers en zussen is belangrijk als je wilt in staat zijn om in uw hele leven om ze te draaien en vertrouwen op hun steun door dik en dun. Omdat het een goede zus gaat het goede voorbeeld, tonen aan je broers en zussen hoeveel je waarderen de broer of zus relatie en hoeveel ze voor u van belang.

Stappen

Hoe maak je een goede zus te zijn. Onthoud verjaardagen en speciale gelegenheden.
Hoe maak je een goede zus te zijn. Onthoud verjaardagen en speciale gelegenheden.

Being doordachte

 1. 1
  Onthoud verjaardagen en speciale gelegenheden. Dit is een eenvoudige en doordachte manier om te laten zien dat je zorg en dat uw broer of zus zaken aan u. Je hoeft geen dure dingen te kopen - kopen kleine en doordachte geschenken of maak ze zelf. Immers, ondanks dat het een cliche, de gedachte is eigenlijk wat telt.
  • Proberen om iets dat zinvol is voor uw broer of zus te selecteren. Bijvoorbeeld, als je broer of zus speelt een sport, na te denken over een sportief geschenk dat relevant is. Of, als je broer of zus probeert te krijgen in de universiteit, overwegen of u uw tijd kan bieden als een tutor in een onderwerp hij of zij heeft geworsteld met.
 2. 2
  Help je broer of zus met huiswerk of werk. Je broers en zussen kunnen profiteren van uw kennis over gelegenheid, of het huiswerk of werk problemen. Uiteraard heb je kennis geen vervanging voor de behoefte van uw broer of zus om te leren (namelijk, niet vertellen je broers en zussen alle antwoorden) maar tijd besteden gevraagd uw broer of zus te denken over een probleem of een oplossing met zijn of haar eigen denken.
  • Uitleggen dingen duidelijk. Het beoefenen van deze met een broer of zus zal u goed van pas voor de toekomst, bij de behandeling van iedereen, van collega's om je eigen kinderen.
  • Moedig uw broers en zussen om hulp te vragen. Dit is een andere belangrijke levensles, namelijk, dat het goed is om hulp te vragen.
  • Als je niet weet, zeg dat dan. Het is een goede zaak om toe te geven en te vinden dan iemand die dat doet.

Besteden tijd samen

 1. 1
  Woon alle buitenschoolse activiteiten met uw broer of zus. Bepaal samen wat je zowel genieten, zoals toneelstukken, sportevenementen, concerten, etc. en ga samen op de gelegenheid. Bond over iets dat jullie gemeen hebben.
 2. 2
  Proberen om eenvoudige, maar zinvolle dingen om samen te doen zo vaak als praktisch vinden. Het is in de eenvoudige dingen van het dagelijks leven die we bouwen en onze relaties voortdurend verbeteren. Door het maken van de tijd om te luisteren naar uw broer of zus te vertellen hoe hun dag was of een wandeling samen na een avond maaltijd, bent u het maken van een inspanning die ervoor zal zorgen dat de twee van u verbonden blijven en vertrouwd te blijven met elkaars gedachten en ideeën.
 3. 3
  Plan broer of zus reizen. Als je ver van elkaar wonen, in contact te blijven doordat het een punt om regelmatig te bezoeken. Wat "normale" manier zal door de afstand en de kosten die betrokken worden gedefinieerd, maar zorg ervoor dat de basis contact vaak genoeg dat u niet vergeet die elkaar is!
  • Zorg ervoor dat u duidelijk te maken dat uw huis is altijd open voor uw broer of zus te bezoeken wanneer dat nodig is.
  • Zelfs als u niet kunt bezoeken, probeer je best om samen te praten minstens een keer per week. Verliezen aanraking te lang kan een relatie verminderen.

De vrede bewaren

 1. 1
  Wees civiele in de manier waarop je omgaat met je broers en zussen. Schreeuwen, schreeuwen en janken kan goed gevoel op het moment, maar deze zijn niet effectief manieren om goed te communiceren. Op de lange termijn, hoe meer je toevlucht nemen tot dergelijk gedrag, hoe minder je zult gehoord worden en de meer lastige je relatie zal zijn met je broers en zussen. In plaats van schreeuwen of janken, hier rust en constructieve manieren om te zeggen wat je wilt zeggen en krijg je standpunt gehoord:
  • Spreek rustig en vasthouden aan de feiten.
  • Als je voelt dat je steeds verhit, vragen om een ​​time-out en ga af op je beter zelf herinneren.
  • Als je het gevoel van controle bij in verband met je broers en zussen, naar binnen kijken eerst. Soms boos met anderen is over het gevoel dat je geen controle over hen hebben, de realiteit is dat je geen andere persoon bevestiging van je eigenwaarde nodig en je hoeft niet om hen te controleren. Stel grenzen eerder dan acteren boos.
 2. 2
  Bespreek zaken als het delen en wat is off limits voor op mogelijke problemen. Bijvoorbeeld, als je de enige familielid die eigenaar is van een bepaald elektronisch apparaat dat iedereen wil gebruiken bent, bent u al op de hoogte dat er een mogelijkheid is, dan zal die "geleend" zonder te vragen. In plaats van te wachten op een dergelijk incident, laat iedereen weten recht omhoog wat je verwacht in de vorm van je vraagt ​​om het, als het kan worden gebruikt, of dat u niet wilt dat iedereen met behulp van het helemaal. Wacht niet tot het onvermijdelijke gebeurt.
  • Als u al basisregels heeft ingesteld, kan dit het een stuk makkelijker om aan de feiten en herhalen hoe je al duidelijk wat kon en niet kon gebeuren hebben gemaakt maken.
 3. 3
  Maak er een regel niet aan je broers en zussen plagen. Plagen is bijtend van hechte relaties. Zelfs als je denkt dat je bent gewoon grappig of proberen op te vrolijken een broer of zus, kan plagen komen vaak over als kleingeestig, ondermijnen en neerbuigend. Door het vermijden van plagen, zal je broers en zussen op prijs stellen dat je meent wat je zegt en dat wanneer je grappig zijn, is dat ook echt is.
 4. 4
  Leren om compromissen te sluiten. Als jij en je broer of zus zoals verschillende muziek, bijvoorbeeld, dan zul je nodig hebt om te draaien. Niet altijd op de eerste plaats jezelf.
  • Compromis is een twee-weg oefening. Omdat een goede zuster betekent niet geven in! Je moet ook iets te krijgen als je een compromis, zo veel als je iets opgeven. Bijvoorbeeld, als je allebei graag 20 minuten hebben in de badkamer, maar uw broer of zus nodig heeft om in te krijgen op hetzelfde moment je wilt om het te gebruiken, snijd het in de helft voor ieder van jullie in plaats van het verschuiven van je 20 minuten om na uw broer of zus 20 minuten.
 5. 5
  Geef je broer of zus ruimte. Tijd samen doorgebracht is geweldig, maar zo is de tijd doorgebracht elkaar. Als u menigte uw broer of zus en verwachten hem of haar om je hele wereld te zijn, zal dit beklemmende gevoel en je broer of zus zal binnenkort vinden excuses om dingen te doen zonder jou. In plaats daarvan, respect als je broer of zus heeft tijd alleen en tijd met vrienden. Op zijn beurt, verwachten hetzelfde van je broer of zus.
 6. 6
  Gooi uw bazige laarzen. Commanderen broers en zussen kunnen natuurlijk naar je toe komen, of je ouder bent, maar het is gewoon niet nuttig. Zoek de lijn tussen broer motivator of coach en storende bemoeial. Als je broers en zussen zich commanderen rond te veel, vind je jezelf buitenspel gezet en weggelaten uit de leuke dingen, uit angst dat je hun geesten zult temperen.
  • Laat je broers en zussen uitzoeken wat dingen voor zichzelf. Leren om een ​​stapje terug en kijk, het aanbieden van advies alleen wanneer gevraagd. Het maken van fouten die niet levensbedreigend zijn, is onderdeel van het leren en opgroeien.
 7. 7
  Toon van het concurrentievermogen. Rivaliteit kan voelen natuurlijk, maar er is geen behoefte om alles om te zetten in een wedstrijd die je altijd moet winnen. Breng meer delen en cooperativeness in uw broer of zus relaties en het goede voorbeeld geven.
  • Sommige mensen maken zich zorgen dat ze zou kunnen krijgen "liepen over" als ze niet competitief handelen. Dit is iets wat je kunt omgaan met door een verblijf assertief, in plaats van concurrerend. Rustig uitleggen uw grenzen en laat uw broers en zussen weten dat als deze worden overschreden, zal je niet tolereren het gebrek aan respect, terwijl duidelijk te maken dat je broers en zussen hebben al uw tolerantie tot op dat moment.

Het stimuleren van moreel

 1. 1
  Het vertrouwen van uw broers en zussen 'te bouwen door hen te laten weten wanneer ze doen een geweldige job. Laat je niet weerhouden op te merken van de goede dingen je broers en zussen doen en klaar zijn met lof voor hun inspanningen aan te moedigen.
  • Wees bereid om hen te helpen te zien wat niet te werken. Het is een stuk vriendelijker te wijzen op wat er moet veranderen dan te laten een broer of zus blijven om iets dat nooit gaat uit te werken voor hem of haar te doen.
 2. 2
  Wees beschikbaar als uw broer of zus nodig heeft om te praten. Als er dingen gebeuren in het leven, het hebben van een broer of zus om dingen door te praten met een bron van onschatbare waarde dat niet ieder mens heeft toegang tot. Bouwen deze in je relatie met je broers en zussen door het voorbeeld zelf; worden de moeite bereid om dingen te delen en te luisteren naar wat ze willen delen. Door de vertrouwelinge zus, zal je broers en zussen weten dat ze je kunnen vertrouwen en onthullen hun diepste gedachten.
  • Altijd ontboezemingen gedeeld door je broers en zussen. De enige uitzondering is wanneer iemand dreigt te worden bedreigd door een geheim.
 3. 3
  Kom op voor je broer of zus. Als uw broer of zus is een harde tijd met iemand, wat manieren waarop je zou kunnen uw broer of zus te helpen. Misschien zou je een rustige woord met een persoon die lijkt een beetje aanmatigend richting van je broer of zus. Of misschien kunt u uitleggen aan iemand die houdt eist te veel van je broer of zus de tijd dat uw broer of zus heeft familie verplichtingen die moeten in plaats daarvan worden voldaan. Uiteraard niet veldslagen je broers en zussen 'vechten of erger maken, maar laat het je broers en zussen weten dat je aan hun zijde en dat u bereid om te helpen op een manier die je kunt bent.

Tips

 • Relaxen op het sarcasme. Het is verkeerd om sarcasme verwarren met humor, sarcasme is een manier van het ontslag van een andere persoon en de behandeling van hun gevoelens als onbelangrijk. Het is ook een manier van handelen superieur. Niets van dit alles is waarschijnlijk je broer of zus-van-het-jaar awards te winnen. Als je doet jezelf willen sarcastisch reageren, herinner jezelf eraan om in plaats daarvan luisteren, en om een ​​open geest te houden. Het kan effectiever zijn om een ​​indringende vraag over waarom uw broer of zus denkt of wil iets dat je belachelijk of fantasievolle plaats van popping hun ballon met gemeenheid vinden doen vragen.
 • Vergelijk jezelf niet met je broer of zus. Dit is een vorm van concurrentie die je nooit zal winnen, en je zal altijd minderwaardig voelen. Uw broer is anders dan jij en het is beter om je eigen pad te vervolgen dan te proberen en te emuleren uw broer of zus.
 • Als je ouder bent en je broers en zussen zijn frustrerend je, probeer jezelf te herinneren aan hun leeftijd, hoe je dacht en handelde, en wat zou hebben gemaakt je je goed voelt.
 • Heeft u een mening, maar niet persoonlijk op als uw mening niet goed zitten met andere standpunten. Ieder mens heeft zijn eigen manier van het zien van de wereld en het bepalen van de waarden en de eerder je leert om je waarden evenwicht te brengen met die van anderen, hoe beter. Herinner jezelf altijd dat je niet hoeft aan niemand anders adviezen aan te nemen; luister gewoon als een manier om de andere persoon respect toekennen.

Waarschuwingen

 • Niet behandelen uw broers en zussen, alsof ze onzichtbaar zijn. Als je het gevoel niet lastig gevallen door hen, vertel hen om je ruimte te geven, maar dan zeker om tijd met hen later te maken voor dit.
 • Niet behandelen uw broer of zus alsof je beter bent dan hen bent. Handelend superieure kan leiden je broers en zussen om u verachten.
 • Heeft traditie die bij u past als ze ook betrokken zijn niet gewijzigd. Dergelijke verandering vereist groepsdiscussie en compromissen.
 • Lieg niet tegen je broers en zussen of make-up leugens over hen. Doe dit en het zal niet lang duren voordat ze terug de gunst.