Wkanl

Hoe maak je een goede stiefvader te zijn

Omdat het een stiefouder kan zowel vervullen en uitdagend. Als je hebt getrouwd of samen met iemand die al kinderen heeft, moet je ze overwegen een deel van een package deal, bemind te worden, gevoed en beschermd om het beste van uw vermogen. Omdat een goede stiefvader heeft alle elementen van een goede vader, evenals erkennen dat het tijd en bereidheid om je rol te vestigen als stiefvader in een nieuwe familie arrangement kost.

Stappen

Hoe maak je een goede stiefvader te zijn. Pas op dat de kinderen ook kunnen hun biologische vader als een vaderfiguur.
Hoe maak je een goede stiefvader te zijn. Pas op dat de kinderen ook kunnen hun biologische vader als een vaderfiguur.
 1. 1
  Pas op dat de kinderen ook kunnen hun biologische vader als een vaderfiguur. Probeer niet te concurreren met de biologische vader.
 2. 2
  Wees geduldig tijdens het wachten op uw nieuwe stiefkind te reageren op uw zorg, genegenheid en liefde. Vaak wordt het kind diep gekwetst door omstandigheden bij hun biologische vader en moeder en de afbraak van hun primaire, oorspronkelijke familie-eenheid. Voor velen, het opbouwen van een nieuwe relatie dreigt voor hen. Tijd is de beste genezer, maar zo is het houden van actief positief en ondersteunen van jezelf wanneer je rond het kind.
 3. 3
  Breng tijd door met het stiefkind in zijn of haar werkzaamheden. Helpen met, projecten, en het bijwonen van sportevenementen of clubs als scouting ze betrokken bij zal laten zien dat u bereid bent om hun inspanningen te ondersteunen bent. Hoe meer betrokken je bent, hoe eerder het kind accepteert u in uw rol van alternatieve vader en dankbaar zijn dat je een deel van zijn of haar leven ook.
 4. 4
  De balans van de tijd en de geschenken die je je eigen kinderen te geven met het stiefkind. Zowel uw eigen kinderen en je stiefkind zijn een deel van je familie nu. Vermijd het spelen van favorieten onder alle omstandigheden, elk kind moet worden behandeld als gelijke, en geen enkel kind verdient het om te worden behandeld als een paria.
  • Houd een oogje in het zeil over hoe je stiefkind samenwerkt met uw eigen kinderen, als je die hebt. Jaloezie is giftig voor elke relatie. Als dit lijkt te worden voorkomen, probeer het meteen het hoofd af. Om een ​​gelukkig gezin sfeer te behouden, moet stap-zus woede worden behandeld eerlijk en verstandig.
  • Behandel nooit uw stiefkind zoals hij of zij is niet waardig van uw tijd of genegenheid alleen maar omdat hij of zij is niet je biologische kind.
  • Maak nooit je stap kind het gevoel dat je niet kan schelen of willen dat ze, of dat ze in de weg van uw relatie met hun moeder.
 5. 5
  Nodig het stiefkind te nemen aan uw eigen activiteiten. Als u vissen, golfen of doe andere hobby-activiteiten, waar het passend is, neem je stiefkind mee. Niet alleen heeft dit geeft het kind een kans om te zien wat je te genieten, maar het geeft zijn of haar moeder een pauze. Aan de andere kant, nooit dwingen het kind om te doen wat je gevraagd hebt - als hij of zij toont een afkeer tegenover vissen of bedraden van het huis, forceer het niet. Bepaalde tijd en je enthousiasme, zou het kind rond komen om te proberen het. Maar als hij of zij is nooit geïnteresseerd, dan is dat gewoon een weerspiegeling van zijn of haar belangen, niet een reflectie op je. Duwen het kind om dingen te doen die hij of zij heeft een hekel aan alleen maar om te proberen en te bewijzen dat je maatjes zal averechts werken. In plaats daarvan, blijven zoeken naar gemeenschappelijke grond totdat je vind een activiteit van het kind wil graag met u delen.
  • Breng tijd door met je stiefkind en leer hem of haar mogelijkheden om een ​​verantwoordelijke volwassene.
  • Laat het kind dat u bereid bent om te helpen in het huishouden zijn. Het is belangrijk voor kinderen om te begrijpen dat het houden van een huishouden is een familie baan, een gezamenlijke huishouding verantwoordelijkheid, en niet alleen van de moeder. Doe niet zo ouderwets, zelfs als het kind de echte vader is.
 6. 6
  Communiceer helder en kalm. Laat uw stiefkind weten dat u beschikbaar om te praten wanneer dat nodig is en een goede luisteraar als je stiefkind niet tot u komen voor een praatje zijn. Worden open-minded en accepteren van verschil, als het kind verschillende ervaringen heeft gehad voordat je langs kwam. Maak je eigen voorkeuren bekend zonder agressieve of intimiderende - altijd uw acties en voorkeuren uit te leggen met een deugdelijke motivering.
  • Laat nooit de enige interactie die je hebt met je stiefkind die dag te schreeuwen en schreeuwen. Je moet altijd proberen om zich te concentreren op de positieve dingen die ze doen en niet altijd de dingen die ze verkeerd doen.
  • Houd uw negatieve adviezen van de biologische vader van het kind naar jezelf. Tenzij je rechtstreeks gevraagd, niet breng je adviezen van hem voor de kinderen of iemand anders. Als u rechtstreeks wordt gevraagd, worden omzichtig en tactvol, want er is vaak een risico op een emotionele overloop. Opvoedingsstijl van elke ouder is anders en tenzij de vader niet deelneemt in de opvoeding op alle of de fraude op enige wijze, hoeft u niet om te oordelen.
  • Nooit ruzie met de moeder van het kind in de voorkant van het kind. Wees vooral voorzichtig met het maken van denigrerende opmerkingen over haar waar het kind kan horen. Het kind zal zeer alert op eventuele disharmonie, vooral te wijten aan een gevoel van protectiveness richting van de moeder en het houden van een sterke hoop dat deze nieuwe relatie zal leiden tot het creëren van een gelukkige familie arrangement.
 7. 7
  Respecteer het kind prive-ruimte. Elk kind, van preteen door hun tienerjaren verdienen een redelijke hoeveelheid privacy en private ruimte, en tenzij er ernstige bezorgdheid over het gedrag of de activiteit van het kind, hoe meer ruimte ze krijgen, hoe meer vertrouwen ze zullen voelen.
 8. 8
  Verhoog het kind in afstemming met het kind van de moeder van de wensen, niet in strijd met hen. Dit betekent dat geopend communicatielijnen met de moeder over haar verwachtingen en voornemens voor het verhogen van uw stiefkind, en met duidelijkheid over de richting die jullie beiden zal nemen. Zo veel als mogelijk, uit te stellen om haar voorkeuren, tenzij zij gevaarlijk zijn of dreigen aan de familie of relatie de twee van jullie hebben destabiliseren.
  • Respecteer disciplinaire het kind moeder en huiswerk regimes. Zelfs als je denkt dat ze misschien niet in overeenstemming zijn, hoeft dit niet te verhogen in de voorkant van het kind of maken het passeren van opmerkingen die haar ondermijnen. In plaats daarvan, praat met haar particulier over uw zorgen en probeer een compromis dat het kind ten goede komen.
  • Bespreek beslissingen die direct of indirect invloed hebben op uw stiefkind met zijn of haar moeder. Niet ondertekenen van het kind voor een zomer op een militaire academie of sportkamp zonder te praten erover met haar. Heeft het kind vuurwapens, vuurwerk of zelfs schijnbaar onschuldige degenen zoals paintball geweren of BB guns niet kopen zonder haar medeweten en toestemming. Neem nooit het kind op een ATV, sneeuwscooter, micro-licht of andere potentieel gevaarlijke recreatief voertuig zonder haar uitdrukkelijke toestemming.
  • Praten over computer games, video games, en andere culturele invloeden met de moeder van het kind. Sociale druk zal vaak druk op de moeder te laten het kind doen, wat "het" is, omdat iedereen het doet "het". Elk gezin mag zijn eigen normen en ethische codes te leven hebben. Moeder van het kind heeft uw steun en input over te beslissen of te laten het kind gewelddadig of grafische video games in het huis, of waardoor ze gaan naar "R" gewaardeerd films met hun vrienden.
  • Begrijp dat uw echtgenoot is een moeder en kan niet altijd vrij zijn om tijd alleen door te brengen met je mee. Er zullen tijden zijn dat zij zal moeten om het kind te helpen of tijd doorbrengen met het kind als je echt wilt dat ze tijd doorbrengen met je.
 9. 9
  Helpen bij het ​​plannen van de toekomst van het stiefkind. Het kan op u vallen om een ​​spaarplan voor college kosten, de eerste auto, en te helpen bij die eerste baan te vinden te beginnen. Worden actief betrokken bij het uitwerken van wat nodig is voor de toekomst van het kind, praten met de moeder en vervolgens ook het kind waar nodig.
 10. 10
  Wees een goed voorbeeld om je stiefkind. Roken, overmatig drinken, en recreatieve drugs hebben geen plaats in een huis met kinderen erin. Dit kan de politiek correcte positie niet, maar van de gevolgen van passief roken op jonge longen, om de acceptatie van illegale drugs als een "norm", deze zijn niet goed gedrag te model voor kinderen. Als u problemen met verslaving aan substanties hebben, zoek dan hulp. Als je moet roken, altijd roken buiten, weg van het kind.
 11. 11
  Vergeet niet, dat een stiefvader is een leidende rol als onderdeel van een team. Accepteer de unieke kwaliteiten van elk teamlid, de beperkingen, zelfs de excentriciteit. Er zullen goede tijden, zelfs grote tijden, maar er conflicten, meningsverschillen, en letdowns zal zijn. Geduld, liefde, en een sympathieke uitzicht moet je helpen door middel van deze uitdagingen. U bent de volwassene, ongeacht wat de situatie, moet u niet vergeten dat, en die problemen kunnen enorm lijken, maar vaak wordt vergeten in de morgen haast, of lachten over volgend jaar.
  • Wees jezelf. Het is bijna onmogelijk om te zetten voorwendsel van het doen, het zijn, genieten van, of handelen op een manier die niet u. U kunt uw stiefkind indruk voor een tijdje, maar de echte u zal vroeg of laat komen.
  • U koos ervoor om het aangaan van een relatie met een vrouw met kinderen, dus je koos uiteindelijk om een ​​rolmodel en een ouderfiguur aan haar kind of kinderen zijn.
  • Het is een goed idee om een ​​goede verstandhouding op te houden met je stiefkind biologische vader, behalve in gevallen waarin hij niet welkom is in het leven van je stiefkind. Een groot deel van de stiefvaders zijn goede vrienden met de biologische vaders van hun stiefkinderen - zowel mannen handelen in het beste belang van het kind en samen te werken. Als beide mannen zijn redelijk, impasses zijn zeldzaam.
  • Geef nooit tot een kans om u te vertellen stiefkind dat je van hem of haar houdt.
 12. 12
  Proberen te vergeten dat hij / zij is niet jouw biologisch kind. Soms altijd over te denken zou je ongemakkelijk en onnatuurlijk om je kind te voelen. Gewoon behandelen hem / haar zoals je zou je eigen kind: als je van je partner zo veel, waarom zou je niet van haar kind?

Tips

 • Besteed aandacht aan wat heb je aan hen en krijgen in de gewoonte van opscheppen over je stiefkinderen de manier waarop je je eigen. "Mijn kleine stiefdochter is zo slim, dacht dat ze uit hoe je de computer sneller dan ik heb gebruikt." "Mijn stiefzoon is geweldig, hij gisteren zong samen met mijn favoriete liedje en zou je het geloven, was hij op de sleutel en hij danste. Hij heeft een echt talent!" Ongeacht hun talenten en interesses zijn, trots op ze als onderdeel van uw familie. Heb een specifiek punt van het doen van het voor hen niet te maken. Als je in de gewoonte, zullen ze halen uit hoe nieuwe mensen te behandelen en ze zullen uiteindelijk afluisteren, omdat je daar geen last van ze luisteren. De minder bewuste is het, hoe krachtiger een impact dit zal hebben dat je een echte ouder, een goede late inning pinch-hitter ze kunnen rekenen. (Dit is ook een goede zaak te doen met je eigen kinderen. Het bouwt hun vertrouwen in het leven.)
 • Besteed aandacht aan elk van de kinderen, uw kinderen en stepkids, als individuen.
 • Kleine verdiende beloningen die even attent zijn nog dwingender in het winnen van affectie van een kind. Wanneer u waarderen hun prestaties met iets tastbaars, zelfs een gumballmachine sticker, en het is iets wat je precies welke ze willen best weten, omdat je aandacht besteed aan hen, dat haalt het beste in hen. Het versterkt hun goede gedrag grondiger dan welke straf en het communiceert dat je zowel eerlijk als je denkt dat goed van hen. Kinderen echt zorgen over eerlijkheid. Hen te belonen met lof en hen te bedanken wanneer ze iets doen voor je toont, niet vertelt het kind dat je een goed mens bent. Je weet wat goed en je het doet, je de wandeling lopen.
 • Laat niet het idee willen een "beste vriend" cloud uw oordeel. Als een kind iets wil gevaarlijke of dat zijn of haar moeder afkeurt, kan hij of zij proberen om u te werven als een pleitbezorger voor zijn of haar kant, en dit zet je op gespannen voet met de moeder te doen. Nooit ja zeggen tegen het kind zonder toestemming van de andere ouder. Vraag het kind om te gaan of iets te doen zonder dat de moeder eerst te vragen nooit.
 • Voordat je date iemand met kinderen, bereid je voor op de emotionele tol die als een stiefvader zal vereisen. "Je bent niet mijn echte vader," is inderdaad iets wat je kunt horen. Een goed antwoord op het "Nee, ik ben niet. Ik ben je stiefvader. Ik hou van je moeder en ik hou van je, want ik zie haar in jou. Ik verwacht niet dat je vader te zijn. Maar ik wil wel goed voor je. Net als een goede pinch hitter, ik ben hier om mijn best te doen, maar ik ben niet proberen om hem te vervangen. Dit is gewoon mijn innings. Ik ben nog steeds een echte ouder ook al ben ik niet je echte vader. "
 • Besteden een-op-een tijd met je stap kind / kinderen. Dat zal u toelaten om een ​​goede relatie met dat kind te ontwikkelen en te leren kennen. Het zal ook tonen het kind dat je genoeg zorg over hen om alleen tijd met hen doorbrengen.
 • Stel geen oneerlijke normen, zeker niet als ze bevoordelen je kinderen dan stiefkinderen. Die zullen worden genomen op de verkeerde manier maar het is bedoeld. Vermijd zelfs de schijn van oneerlijkheid. Bespreek de regels met uw partner als de kinderen niet in de buurt en het eens over ze en ze consequent te houden voor alle kinderen.
 • Voor kinderen tot ongeveer tien jaar oud, een bijzonder gunstige gelegenheid voor jullie beiden is te leren spelen. Opgezet creatieve beloning-based games in lijn met of van tevoren met de klas curriculum. Betrek je partner als je eenmaal de bal aan het rollen. Proberen om de activiteiten van dit type een vrij regelmatig terugkerend evenement te maken - een tijd die je stiefkind kan verwachten te besteden met u, terwijl mama of papa is weg.
 • Ga niet overboord met het maar vergeet niet dat kinderen gemakkelijk kunnen worden omgekocht. Doe dit niet met veel geld. Het is veel beter om dichtbij te observeren, erachter te komen wat dat kind echt geeft om de meeste en geef kleine goed gekozen geschenken. Een glas eenhoorn voor het verzamelen van een kind, of een speciale uitgave stripboek, een model project kunt u op samenwerken of enige hobby hulpmiddel of voorziening maakt een goede klein geschenk. Niet dit elke dag doen, maar geef ze wat welkomstgeschenken wanneer u voor het eerst bewegen en dan een keer in de zoveel tijd spontaan.

Waarschuwingen

 • Klagen nooit over je stiefkinderen aan vreemden. Gewoon niet gaan. Doe dit niet met je eigen kinderen niet. Als je praat over je stepkids of uw kinderen, zetten hun beste beentje voor en praten over wat je wilt over hen. Het weerspiegelt slecht op jou als ze die vreselijke en impliceert dat je niet met elkaar kunnen opschieten met je nieuwe partner.
 • Becoming een stiefvader plaatst u in een positie van verantwoordelijkheid voor de bescherming van het kind van een groot aantal gevaren. Wees je bewust van de risico's die het kind wordt geconfronteerd en op de uitkijk voor de gevaren rond het huis. Kleine kinderen lijden aan verschrikkelijke schade elke dag als gevolg van onzorgvuldigheid.
 • Nooit zeggen: "Je moet meer op je broer of zus / stap-broer" of vergelijk ze. Ieder kind is een ander menselijk wezen met hun eigen behoeften, talenten, doelen en persoonlijkheid. Neem elk van hen voor wie ze zijn en hen oordelen in relatie tot hun werkelijke capaciteiten en talenten. Leren iets in hun moeilijkste onderwerp is een veel grotere prestatie dan de laatste gouden ster de jongen die is getalenteerd in het kreeg. Inspanning zou moeten tellen bij het beoordelen van de resultaten.
 • Zet nooit je partner in de spot te moeten kiezen tussen jou of haar kind / kinderen. Ze zullen vaak kiezen kind tijdens haar volwassen relatie, wat betekent dat je zult verliezen. Zelfs als ze kiest u over haar kind, u allebei verliezen door het verlies van respect en liefde van het kind.
 • Klaag niet over elk ding je stiefkind doet. Vergeet niet dat het niet eenvoudig is om dit kind te verplaatsen naar een nieuwe omgeving en automatisch leren om respect voor je.
 • Geef ze niet beloont voor elke routine klus en het gemiddelde gedrag. Ze zullen gaan doen het gewoon voor de beloning en verliezen interesse in hun hobby's als je te veel belonen. Sparen beloningen voor bijzondere prestaties zoals grade niveau stijgt, extra speciale reiniging up, elk moment iets gedaan de kid's veel beter dan gebruikelijk.