Wkanl

Hoe maak je een goede vriend te zijn

De tijd nemen om een ​​vriendschap te koesteren waard is elk moment. Naarmate de jaren verstrijken, zullen sommige mensen blijven aan uw zijde, maar velen zullen niet, en je zult beseffen dat elke vriendschap je houden is onbetaalbaar. Natuurlijk, een goede vriend te hebben, moet je een, en het kost veel moeite en zorg. Lees dit artikel om te leren hoe je een vertrouwensrelatie vriendschap vast te stellen, er te zijn voor je vriend in moeilijke tijden, en verdiepen van een vriendschap om het laatste te maken.

Stappen

Hoe maak je een goede vriend te zijn. Niet monopoliseren gesprekken.
Hoe maak je een goede vriend te zijn. Niet monopoliseren gesprekken.

Bouw je vriendschap op vertrouwen

 1. 1
  Betrouwbaar zijn. Het is moeilijk om te vertrouwen op een persoon die zich niet gedraagt ​​op een consistente en betrouwbare wijze. We weten allemaal goedbedoelde maar schilferige mensen die zeggen: "Oke, ik zal..." maar nooit volgen door. Als dat je, weet dat je eroderen vertrouwen je vrienden ', uiteindelijk zullen ze ophouden te geloven wat je zegt.
  • Maak alleen beloftes je weet dat je kunt houden. Als je zegt dat je zult hangen met een vriend en een legitieme conflict ontstaat, leg de situatie en het vertrouwen dat de vriendschap sterk genoeg is voor de no's evenals de yeses.
  • Als je weet dat je de schuld voor een gemiste kans, bezitten omhoog. Wacht niet tot 15 minuten na je moest komen om te bellen en te zeggen: "Er kwam iets tussen." Een eenvoudige uitleg en verontschuldiging gaat een lange weg. Je vriend zal waarschijnlijk waarderen uw erkenning van zijn of haar gevoelens.
 2. 2
  Wees echt. verbinding met mensen die je waarderen op een diep niveau als je wilt duurzame, langdurige vriendschappen hebben. Investeer in mensen die je kunt jezelf zijn rond. Als je gedrag ontbreekt oprechtheid, uw vriendschap zal niet duren.
  • Goede vriendschappen niet voortvloeien uit de hoop andermans populariteit of netwerken zal afwrijven op je. Als je probeert om vrienden met een persoon alleen maar te worden toegelaten tot een bepaalde kliek, dat is geen vriendschap - het is opportunisme - en uiteindelijk het ondiepe karakter van uw betrokkenheid zal zich openbaren.
  • Je hebt een verantwoordelijkheid om uw vriend te zijn zichzelf, ook. Worden geopend om de verschillen in mening en stijl - dat is wat maakt vriendschappen interessant.
 3. 3
  Loyaal zijn. Als je vriend je vertelt iets in vertrouwen, houden niet over praten met iemand anders, net zoals je zou verwachten je vriend te doen voor u.
  • Heeft je vriend achter zijn of haar rug niet te bespreken, en geen geruchten verspreiden over de ontboezemingen die ze hebben bijgebracht aan u. Zeg nooit iets over je vriend die je niet bereid zou zijn om te herhalen op hun gezicht.
  • Laat anderen niet zeggen slechte dingen over je vriend, hetzij. Totdat je een kans om kant van het verhaal van je vriend te horen, te behandelen commentaren die niet ondersteunend als geruchten en geruchten zijn heb gehad. Als iemand zegt iets dat schokken u en lijkt niet als een ding je vriend zou doen of zeggen, dan reageren met iets als, "Ik ken hem / haar, en dat gewoon niet goed klinkt. Laat mij met hem praten / haar, te weten zijn / haar perspectief op deze. Tot dan, zou ik het op prijs stellen als je niet te verspreiden dat rond. "
 4. 4
  Wees respectvol. Goede vrienden tonen respect voor elkaar door zich openlijk en elkaar ondersteunen. Als je vriend heeft bepaalde waarden en overtuigingen die niet in lijn met uw eigen, respecteer zijn of haar keuzes en openstaan ​​voor meer horen over hen.
  • Soms is je vriend zal zeggen dingen die je saai, ongemakkelijk of vervelend vinden, maar als je respect voor je vriend te hebben, zult u uw vriend geven de ruimte om te spreken, en om dat te doen zonder oordeel.
  • In tijden wanneer je niet oog in oog te zien met je vriend, niet eens respectvol en bereid zijn om dingen anders te zien.

Geef zoveel als je

 1. 1
  Aandeel. Omdat het is een belangrijk onderdeel van een goede vriend. Geschikt voor de wensen van je vriend wanneer je kan, mits dit op een evenwichtige manier. Wederdienst zijn of haar daden van vriendelijkheid met de zorg daden van je eigen en je vriendschap zal worden versterkt.
 2. 2
  Niet monopoliseren gesprekken. Het klinkt eenvoudig, maar zorg ervoor dat je zoveel te luisteren als je praat over jezelf. Als je het monopoliseren van elk gesprek met je gevoelens, is je vriend niet iets om uit de relatie. Luisteren opent ruimte tussen de twee van u en verzekert je vriend dat je zorg.
 3. 3
  Kijk uit voor je vriend. Als je voelt dat je vriend is het krijgen in een soort van problemen waarover ze weinig controle hebben, zoals het nemen van drugs, het zijn promiscue of krijgen te dronken op een feestje, help hem of haar weg van de situatie te krijgen. Ga er niet vanuit dat je vriend het alleen aankan, kan dit het moment dat je stem van het gezond verstand is nodig om ze wakker uit hun fuga zijn.
 4. 4
  Toonhoogte in voor uw vriend in tijden van crisis. Als je vriend moet naar het ziekenhuis, bezoeken. Als zijn hond loopt weg, helpen om het te vinden. Als ze heeft iemand nodig om hem / haar op te halen, zal er zijn. Maak notities voor uw vriend op school wanneer hij of zij afwezig is. Kaarten sturen en zorgpakketten als je ver van elkaar wonen. Als er een sterfgeval in zijn / haar gezin, wonen de begrafenis.
  • Een deel van het zijn daar voor uw vriend in een crisis is het verstrekken van emotionele steun, ook. Zorg over je vriend genoeg om te helpen hem of haar open en liet de tranen rollen. Geef hem of haar een tissue en luister openlijk. Je hoeft niet om iets te zeggen als er niets lijkt recht; blijf gewoon kalm en geruststellend.
  • Als je vriend gaat door een crisis, niet zeggen: "Alles komt wel goed" als het niet gaat worden. Het is moeilijk om dat niet te zeggen soms, maar valse geruststelling kan vaak erger dan geen. In plaats daarvan, laat je vriend weten dat je er voor hem of haar. Blijf eerlijk, maar vrolijk en positief.
  • Als je vriend begint te praten over, vertel iemand over. Deze regel overschrijft de "respect privacy" stap, want zelfs als je vriend smeekt je niet aan iemand vertellen, je moet het toch doen. Suggereren een hulplijn of een professional aan uw vriend. Praat met je en ouders of echtgenoot (tenzij zij zijn degenen oorzaak van de problemen) van je vriend voordat met iemand anders.
 5. 5
  Geef doordachte adviezen, maar niet volhouden dat je vriend doen wat je zegt. Oordeel niet je vriend, gewoon adviseren hem of haar wanneer hij of zij reikt.
  • Vermijd het geven ongezocht voor advies. Laat ontluchting waar nodig en bereid om advies te geven als het duidelijk is dat het wordt gezocht. Vraag altijd voordat de veronderstelling dat je advies geven.
  • In sommige gevallen kan een vriend een beetje harde liefde gebruiken om hem of haar te houden van een gevaarlijke situatie. Gebruik discretie hier, je wilt niet de les te lezen of te overweldigen je vriend. Vertel hem of haar hoe je de situatie met feitelijke informatie waarnemen, en suggereren wat je zou kunnen doen in dezelfde omstandigheden. Wees niet beledigd door je vriend te luisteren naar uw advies en dan te beslissen om het te negeren.
 6. 6
  Stap terug en geef je vriend de ruimte. Begrijpen als je vriend wil alleen zijn of om te hangen met andere mensen. Laten gebeuren. Er is geen noodzaak om te aanhankelijk of behoeftig geworden. Vriendschap vereist niet dat je altijd bij elkaar moeten worden gekoppeld. Het toestaan ​​van elkaar de tijd om te hangen met andere vrienden geeft je de broodnodige ademruimte, en stelt u in staat om samen te komen fris en waarderen elkaar nog meer.
 7. 7
  Heb vrijgevigheid geen misbruik of slijten uw welkom. Wanneer uw vriend doet iets leuks voor u, dan beantwoorden snel. Terug te betalen geld dat u snel lenen. Ga naar huis wanneer het lijkt alsof de tijd er rijp voor is.

Maak uw vriendschap laatste

 1. 1
  Worden vergeven als er iets misgaat in je vriendschap. Haat de daad, niet de persoon. Als je vriend iets verkeerd heeft gedaan, veroordeel hen niet te hard. De meeste dingen kunnen worden doorgesproken.
 2. 2
  Proberen om je relatie te verdiepen. Hoe meer je bent met elkaar, hoe minder je idealiseren elkaar en hoe meer je accepteert elkaar voor wie je werkelijk bent. Dit is wat een werkelijk goede vriend is echt over-zorg diep voor elkaar, wratten en alles.
 3. 3
  Gaan dan de roep van de plicht. Een vriend zal wachten terwijl je je huiswerk. Een goede vriend blijft de hele nacht wakker te helpen. Vergeet niet dat als je een goede vriend, mensen willen een goede vriend voor je zijn.
 4. 4
  Reignite oude vriendschappen. Naarmate de jaren voorbij, mensen de neiging om uit elkaar te groeien. Misschien jij en een vriend zal verplaatsen naar verschillende plaatsen en alleen zien elkaar elke keer even. Soms jaren kunnen verlopen zonder veel contact. Als je nooit stoppen met zorgen te maken over je vriend, spreken. Hij of zij zal blij zijn te horen van u. Jullie waren vrienden voor een reden in het verleden, en u kunt vinden op dezelfde band bindt je nog steeds samen.

Tips

 • Zorg ervoor dat uw vriend niet hoeft te besteden elk moment in het ziekenhuis alleen, ooit.
 • Als je iets lenen van een vriend, zorg goed voor het en dan terug ongevraagd.
 • Je hoeft niet te veel tijd en geld te besteden aan een goede vriend te zijn. De beste geschenken zijn vaak handgemaakt en komen uit het hart. Een telefoontje kan betekenen zo veel als een bezoek.
 • Eerlijke communicatie is een fundamentele basis in een vriendschap. Als jij en je vriend niet kunnen met elkaar praten vrij dan ben je klaar voor een moeilijke en misschien gedoemd relatie.
 • Stel geen al te veel verwachtingen en regels. Laat je vriendschap te ontwikkelen en veranderen natuurlijk.
 • Een vriend die is alleen verkrijgbaar op school of op het werk is nog steeds een vriend. Erg blij zijn voor die speciale soort van vriendschap in verband met de plaats waar je de tijd samen te delen.
 • Vertel je vriend hoeveel je hun bedrijf of hoe ze waren met u wanneer u ze nodig waarderen. Het zal fleuren hun dag en bevestigen uw vriendschap.
 • Geniet van elkaars gezelschap. Het is niet alles over harten bloeden en advies aan de verliefde - of in ieder geval, moet het niet worden. Zorg ervoor om samen plezier te hebben en doen spontane activiteiten nu en dan. Wees een positieve kracht in het leven van je vriend.
 • Plagen vrienden over iets dat ze trots op. Hoe beter u weet dat uw vriend, hoe makkelijker het is om de dingen die ze gevoelig te komen over en gebruik plagen op te halen in plaats van scheuren ze naar beneden.
 • Constant vertel hen hoeveel je van ze houdt en hoeveel ze om je geven. Het zal hun dag te maken.

Waarschuwingen

 • Als je vriend begint om nieuwe vrienden te maken, draai niet jaloers. Niemand houdt van een jaloerse vriend. Heb vertrouwen in je vriendschap.
 • Bij besteding van tijd met je vriend, of een maaltijd samen of gewoon opknoping uit, moet u beiden zet uw mobiele telefoon uit te schakelen. Het is zeer off-putting om een ​​gesprek voortdurend onderbroken door een beltoon telefoon. Kan hij of zij het gevoel dat je geen aandacht aan hen of niet samen waarde van uw tijd.
 • Niemand houdt van een beledigende vriend, wees voorzichtig als je ze te plagen! Als je vriend je vraagt ​​om te stoppen, gehoor geven aan de aanvraag.
 • Heeft het leven van je vriend niet verpesten door het plaatsen beschamende video's en foto's op Facebook.
 • Als je vriend niet behandelen je goed, terwijl je ze goed behandelt, dan is er geen reden om vrienden te blijven. Blijf niet goede vrienden met iedereen die niet behandelen je goed.
 • Niet deel je gevoelens als je weet dat de persoon niet kan worden vertrouwd omdat hij / zij zou kunnen gebruiken tegen je op een dag.
 • Heb instant-of levenslange vriendschap niet verwacht; beseffen dat, als het is om iets speciaals te zijn, kan het heel geleidelijk ontwikkelen.

Helpen een goede vriend