Wkanl

Hoe kunt u uw haar te wassen zonder shampoo

Er zijn vele redenen om typische shampoo schuwen als je van nature of golvend haar. Cleansing haar zonder shampoo kan steil haar terug te geven zijn natuurlijke volheid en body, en misschien zelfs een golvende structuur die werd shampooed uit. De meeste shampoos bevatten agressieve, drogen sulfaten die uitermate schadelijk voor krullend haar (ammoniumlaurethsulfaat, ammonium-laurylsulfaat, natriumlaurethsulfaat, natriumlaurylsulfaat, etc.). Ze worden vaak schuimmiddelen dat krullend haar kroezend en weigerachtig maken. Met behulp van conditioner, of een andere vervangende zoals zuiveringszout in plaats van shampoo zal het haar net zo effectief reinigen zonder strippen van vocht.

Stappen

Hoe kunt u uw haar te wassen zonder shampoo. Bereiden voordat je een no-shampoo routine beginnen.
Hoe kunt u uw haar te wassen zonder shampoo. Bereiden voordat je een no-shampoo routine beginnen.
 1. 1
  Bereiden voordat je een no-shampoo routine beginnen. Je nodig hebt om het haar van een haarproducten die niet kunnen worden verwijderd zonder shampoo te verduidelijken.
  • Gebruik een sulfaat shampoo om alle siliconen of wassen in het haar te verwijderen. (Doe dit alleen een keer voor het begin van de methode!) Ook krijg je haar geknipt als u een gespleten haarpunten. Het zal 2-4 weken duren voor je haar aan te passen aan het geen shampoo. Het kan nog erger op het eerste. Haar is een project op lange termijn en het een paar weken kan duren voordat het zijn gezondheid te herwinnen.
 2. 2
  Begin je routine door nat je haar in de douche.
 3. 3
  Was je haar met een shampoo vervanging.
  • Voor krullend of golvend haar dat is niet vettig: Verdeel de conditioner op je hele hoofdhuid en masseer je hoofdhuid met de toppen van je vingers. Dit zal de hoofdhuid van vuil reinigen en te ontdoen van roos. Daarna grondig uitspoelen. U hoeft alleen deze stap te doen om de andere dag.
  • Voor steil haar of haar dat vettig: Overweeg het gebruik van huismiddeltjes in plaats van agressieve shampoos. Al deze nog steeds kan een beetje drogen om het haar te zijn dus zorg ervoor om conditie achteraf.
   • Baking Soda Mix: Baking soda is ook bekend als natriumbicarbonaat. Het wordt verkocht in de meeste supermarkten, reformwinkels en vergelijkbare plaatsen. Voor het douchen, combineer een eetlepel zuiveringszout met een kopje warm of heet water in een plastic fles en schud goed. Werken in het haar en kam door. Grondig spoelen met water en vervolgens te volgen met een azijn spoeling om de conditie van uw haar.
   • 'Apple Cider Vinegar of Gedistilleerd Witte azijn spoelen: Dit is natuurlijk, ruikt naar azijn. Maar geen paniek, als je eenmaal je haar hebt gespoeld de geur zal verdwijnen. Als dit niet gebeurt, gebruikt u te veel azijn. Combineer 1-2 eetlepels appelazijn met een kopje water in plastic flessen. Werken in het haar en kam door. Naspoelen.
   • Citroensap: Combineer het sap van een citroen met een gelijke hoeveelheid van je normale conditioner. Werken in het haar en kam door. Naspoelen.
 4. 4
  Verdeel een vochtinbrengende conditioner door elk van uw haar. Deze stap overslaan als u gebruik maakt van zuiveringszout om je haar te wassen en een azijn spoeling om de conditie het.
 5. 5
  Ontwarren met uw vingers of een grove kam. Neem een ​​klein deel van haar aan een kant van je hoofd en ontwarren van onderop. Herhaal dit tot al je haar is gekamd.
 6. 6
  Laat de conditioner zitten in je haar voor vijf minuten of zo voor extra vocht. Deze stap overslaan als u gebruik maakt van de baking soda / azijn spoelen methode.
 7. 7
  Mis de laatste spoeling van je haar met koud of koud water om kroezen te verminderen en glans toe te voegen. De buitenste laag van een haarlok bestaat uit beneden-facing haarschubben (weg van de hoofdhuid).
 8. 8
  Laat wat conditioner in je haar, vooral in droge secties, zoals de uiteinden.
 9. 9
  Vermijd wassen en siliconen, ingrediënten die meestal eindigen in-cone,-Conol of-Xane, in haarproducten. Korte termijn zal siliconen maken haar er slanker en minder pluizig, maar op de lange termijn zullen ze de vacht van de haarschacht en verbindings uit vocht waardoor haar om stro als, minder gedefinieerd, en pluizig geworden. De enige manier om siliconen en wassen te verwijderen is een harde, drogen sulfaat shampoo gebruiken. De meeste van de sterk gecommercialiseerd lijnen van haar producten (Pantene, Garnier Fructis, Aussie, Tressame, Sunsilk) bevatten siliconen. Als een siliconen heeft "PEG" in de voorkant van het, het is echter oplosbaar in water en zal niet opbouwen.
 10. 10
  Breng een gel of mousse en leave-in op nat haar na het douchen (voor krullend of golvend haar). Indien recht, gewoon laat je haar drogen aan de lucht. Lees dit artikel over krullend haar voor meer tips en trucs.
 11. 11
  Beseffen dat er een aanpassingsperiode van twee tot vier weken zal zijn. Je haar kan kroeshaar of vette geworden omdat het zich aanpast aan de no-sulfaat routine, maar uiteindelijk zal alles nivelleren en u zult de voordelen van gaan shampoo gratis te plukken! Voor de periode waarin je haar is het aanpassen (2-4 weken) proberen het dragen van je haar in vlechten, een gezonde, beschermende stijl voor haar.

Tips

 • Koude (of koud) water tijdens de laatste spoeling zorgt ervoor dat de haarschubben te scherpen en sluiten (ga terug samen of plat tegen de binnenste lagen). Omdat gesloten, afgeplatte buitenste lagen schalen zijn gladder en meer uniform (dan geopend schalen), ze reflecteren licht beter / meer, als een goede spiegel. Gesloten schalen niet aanslaan (kluwen met) elkaar, wat resulteert in glanzend, handelbaar, pluisvrij haar (dat is waarom juist plat gestreken haar ziet er zo mooi). Laatste spoeling in heet of warm water houdt de nagelriemen open en ze "vangen" op elkaar en zijn niet glad en plat, wat resulteert in saaie, unmaneagable, kroeshaar.
 • Na het zwemmen in gechloreerd water, conditioner is niet voldoende om de chemicaliën te verwijderen. U kunt proberen met behulp van huismiddeltjes, maar het is best om een ​​niet-sulfaat shampoo gebruiken. Kijk in de ingrediënten en zorg ervoor dat het geen natrium / ammonium lauryl / laureth sulfaat bevatten. Zie deze pagina voor een volledige lijst van sulfaten.
 • Probeer het toevoegen van honing om je haar met je conditioner. Het reinigt het haar en voegt vocht en glans. Spoel het uit alsof het normaal is conditioner. U kunt wat honing in je haar te verlaten, maar zorg ervoor dat het niet meer dan een druppel of twee-je haar zal eindigen plakkerig en gecoat.
 • Als u wilt dat de 'shock' te verminderen om je haar in de overgang van het gebruik van shampoo, dan alles wat je hoeft te doen is geleidelijk water beneden je shampoo voordat je 'nee poep'. Als je eenmaal hebt besloten om te gaan 'geen poep', koop uw laatste fles shampoo, gebruik het als normaal - maar vul de fles met water elke keer dat je het gebruikt. Na een tijdje zul je merken dat het gebruik van meer en meer verdunde shampoo werkt net zo goed, en uiteindelijk kun je stoppen met het helemaal.
 • Kijk uit voor meer dan conditionering je haar als het prima. Over-conditioning kan resulteren in haarlokken die zijn "te" zacht, pluizig en zacht van structuur. Als je merkt dat dit het geval is, met koel / koud water, gewoon meer of alle van de conditioner spoelen. Als u alle van de conditioner spoelen en een droge secties of droge punten, probeer dan een 'leave-in' conditioner. Alle conditioners zijn "spoelen" conditioners tenzij specifiek met het label "leave-in conditioner."
 • Heet (of warm) water veroorzaakt haar schalen om te ontspannen en open te stellen, zoals bloemblaadjes, ze scheiden of opkrullen iets weg van de binnenste lagen. Schaal scheiding helpt bij het proces van product ingrediënten worden geabsorbeerd in de kern van de lok.
 • Wees geduldig en experimenteren met haar producten en wijzigingen in uw routine. Je haar kan nooit perfect zijn pluisvrij de hele tijd, maar het kan dichtbij komen. Bezoek de externe links voor meer suggesties en tips.
 • U kunt een goedkope siliconenvrije conditioner gebruiken om uw hoofdhuid schrobben, hoe goedkoper de conditioner, hoe waarschijnlijker het is om siliconen-vrij zijn. Supermarkt en drogist eigen-merk producten, evenals Suave Naturals en VO5 (controleer het etiket voor deze ene als je niet in de VS woont, in andere landen dit merk is vaak hoog in siliconen) merken zijn vaak goede keuzes. Gebruik een vochtinbrengende conditioner, Devacurl en Jessicurl maken groten, voor de rest van je haar.

Waarschuwingen

 • Wees niet bang om te experimenteren en te doen wat het beste werkt voor jou.
 • Zorg ervoor te wassen uit het sap helemaal. Anders kan je haar lichter in de zon.

Dingen die je nodig hebt

 • Plastic flessen
 • Conditioner
 • Grove kam
 • Apple Cider Vinegar Rinse
 • Zuiveringszout
 • Sulfaat vrije shampoo