Wkanl

Hoe kun je jezelf masseren

Voel je je stijf? Lange dag? Geef jezelf de traktatie van een zelf-massage door deze stappen te volgen.

Stappen

Hoe kun je jezelf masseren. Los te maken van uw spieren met een warm bad.
Hoe kun je jezelf masseren. Los te maken van uw spieren met een warm bad.
 1. 1
  Los te maken van uw spieren met een warm bad. Onderdompelen in alleen sommige Epsom zout zal helpen om pijn te verlichten.
 2. 2
  Droog jezelf met een warme handdoek uit de droger.
 3. 3
  Houd uw kleding af, zoals huid-op-huid is veel effectiever dan masseren door kleding. Met behulp van massage lotion (of een lotion) zal helpen de wrijving te verminderen. Als alternatief zal een sport-balsem, zoals Tiger Balm, ook breken knopen en spieren los.
 4. 4
  Voor nek en schouders: voorzichtig, maar stevig, het werk van uw vingers in kleine cirkels. Begin bij de achterkant van je hoofd (weet lotion in je haar niet krijgen!) En werk naar beneden naar de schouders. Ga verder naar beneden de schouders en armen totdat je masseert je handen. Als je het gevoel een knoop, het werk het uit in kleine cirkels met je vingers. Houd uw vingers goed gesmeerd en adem langzaam en gelijkmatig. Nadat je hebt gewerkt alles uit de knopen, strek je schouderbladen door "knuffelen jezelf." Wees voorzichtig je niet "pop" je schouders!
 5. 5
  Voor de onderrug: U kunt dragen kleding voor dit. Oprollen van een grote deken of handdoek. Dit werkt het beste met een opgerolde yogamat. Plaats het op de grond en ging naar boven op de top van het. Positioneer je onderrug op de rol, zodat je schouders en billen de vloer raken. Met de rol, moet je lichaam een ​​kleine letter "t." Vormen Strek de armen naar buiten van de schouders en adem in de rekken. Als u nodig hebt om, gebruik je voeten om je onderrug rollen over de rol. Te richten op kleinere gebieden van je rug, gebruik een deegroller in plaats van een deken. Komen in het kind opleveren om uw rug te strekken andersom: zitten op je knieën. Leun naar voren totdat je borst rust stevig op je dijen. Strek je armen naar voren of vouw ze en rust je hoofd op je handen. Plaats een kleine, opgerolde handdoek achter je knieën om deze positie comfortabeler te maken.
 6. 6
  Voor de voeten: Graaf je duimen in een cirkelvormige beweging in de zolen van je voeten. Vergeet ook niet de onderkant van je tenen! Aan de andere kant, beginnen bij je enkel en wrijf je duimen naar buiten over de bovenkant van je voeten en de tenen naar beneden. Rol uw voeten tot aan de enkels strekken. Lig plat op je rug op de grond en zet je voeten omhoog een muur (niet recht omhoog). Strek je armen boven het hoofd.

Tips

 • Aangename en passende muziek zal helpen creëren een ontspannen sfeer voor uw zelf-massage.
 • Aromatherapie kan worden beoefend tijdens zelfmassage voor verdere voordelen.
 • Probeer zachtjes kneden met de vingers om een ​​ontspannen, tickly gevoel te krijgen.