Wkanl

Hoe kunt u uw handen te wassen

Praktijk een goede hygiëne gewoonten. Als uw handen niet schoon zijn en je je gezicht of openbare oppervlakken aanraakt, kunt u worden besmet jezelf en anderen door het verspreiden van ziektekiemen en ziekte., En infectieuze diarree zijn allemaal bekend te worden verspreid door de hand-to-hand contact. In een recent onderzoek, terwijl 92% van de volwassenen in de VS beweerden dat ze regelmatig hun handen wassen na gebruik van het toilet, slechts 77% daadwerkelijk deed.

Wassen van je handen regelmatig kan helpen houden u en degenen om je gezond door het beheersen van de verspreiding van ziektekiemen (bacteriën en virussen), alsmede door het verwijderen van vlakte, oud vuil. Zelfs als je al je handen te wassen, de tijd nemen om het regelmatig en goed te doen. Hier is hoe.

Stappen

Hoe kunt u uw handen te wassen. Werken tot een schuim.
Hoe kunt u uw handen te wassen. Werken tot een schuim.
 1. 1
  Haal je handen nat. Draai de kraan open en gelijkmatig je handen in warm water te spoelen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, warm water geen bacteriën meer effectief te verwijderen dan warm water, en kan zelfs een toename van het "irriterende capaciteit" van sommige zepen.
 2. 2
  Gebruik zeep. Elk type van zeep zal werken, maar als het helpt je je handen meer consequent wassen om zeep, dat is een leuke vorm of kleur, of een aangename geur hebben, go for it.
  • Een soap hoeft niet te zijn antibacteriële om een goede baan. Zeep werkt door het verwijderen van ziektekiemen en bodem in plaats van door het doden van ziektekiemen. Wetenschappers betwijfelen of antibacteriële zepen zijn beter op het voorkomen van bacteriën en ziekten dan gewone zeep, en er is enige bezorgdheid dat wijdverbreide gebruik van antibacteriële zeep kan, in feite, ras bacteriën die resistent zijn tegen deze antibiotica zijn. Antibacteriële zeep kan ook uitdrogen van de huid meer dan gewone zeep.
 3. 3
  Werken tot een schuim. Scrub aan beide zijden van uw handen, tussen je vingers, en je polsen. Vergeet niet te wassen rond en onder je vingernagels.
 4. 4
  Was uw handen voor ongeveer 15-20 seconden. Dit is zo ongeveer de tijd die het kost om een ​​koor te zingen van "Gelukkige Verjaardag." Wees er zeker en wrijf je handen krachtig, en niet af te spoelen de zeep meteen. Geef het tijd om zijn werk te doen en geef jezelf de tijd om zeep te krijgen overal het zou moeten zijn. Een goede tip is om rotatie wrijving te gebruiken, vooruit en achteruit met gevouwen vingers van je rechterhand op je linker handpalm en vice versa.
 5. 5
  Spoel uw handen grondig. Plaats ze onder stromend water met je handen naar beneden laten wijzen, maar de wasbak niet aanraken. Dit verwijdert zowel de zeep en de bacteriën die was op je handen.
 6. 6
  Gebruik een handdoek de kraan uit te zetten, in het bijzonder in een openbare badkamer. Als de kraan zichzelf uitschakelt op een veer of een fotocel, laat het. Zo niet, gebruik dan een papieren handdoek, je elleboog, of je onderarm.
 7. 7
  Droog uw handen met een schone handdoek. Hoewel ze niet zo goed voor het milieu, papieren handdoeken zijn meer sanitair voor het drogen van je handen dan doek handdoeken. Als je doek handdoek gebruiken thuis, wassen ze regelmatig. Als je in een openbaar toilet, kunt u ook gebruik maken van de warme lucht drogers als ze beschikbaar zijn.

Tips

 • Je hoeft niet te veel zeep gebruiken voor uw handen wassen om effectief te zijn. Zolang je genoeg zeepsop, je doet het werk. Gebruik een beetje extra zeep als uw handen zijn bijzonder vuil of vettig.
 • Gebruik een papieren handdoek om de deur op de uitweg van een openbaar toilet in plaats van het aanraken van het handvat met uw vers gewassen handen te openen. Ga er niet vanuit dat iedereen verzorgt om hun handen te wassen voordat u vertrekt.
 • Vergeet niet om omhoog uw ellebogen, ook (vooral als je hebt gewerkt met vuile vloeistoffen [bijvoorbeeld werken in een slagerij-afdeling bij een supermarkt]). Dit moet helpen om ervoor te zorgen dat je ziektekiemen af ​​van je armen ook. Hoewel je niet gebruikt je armen voor contact met voorwerpen die veel, je waarschijnlijk kruis je armen vaak, en het helpt om jezelf en anderen gezond te houden.
 • Niet alleen je handen wassen met water. Kiemen hou warme vochtige plaatsen, zodat je nodig hebt zeep om ze te verwijderen.
 • Als je veel vet op je handen, bijvoorbeeld van het veranderen van de olie in uw auto, scrub je handen met een mengsel van suiker en zeep om het vet gemakkelijk te verwijderen.
 • Was uw handen regelmatig.
  • Na gebruik van de badkamer.
  • Na het verwisselen van een luier.
  • Na, of snuiten.
  • Na hanteren oppervlakken die veel mensen raken, zoals deurknoppen en leuningen
  • Voor de voorbereiding of voedsel aanraakt.
  • Voor het eten.
  • Na het hanteren van rauwe eieren of vlees.
  • Na het hanteren van vuilnis.
  • Na het hanteren van dieren of dierlijke afval.
  • Na het hanteren van geld-denken over hoeveel handen die verfrommeld wetsvoorstel is geweest inch
  • Na het hanteren van bloed.
 • Als je niet in de buurt van een wastafel en je nodig hebt om je handen te wassen, kunt u een alcohol-based hand sanitizer gebruiken. Indien correct gebruikt, zal het de meeste bacteriën te doden (behalve clostridium difficile). Wees ervan bewust dat het niet per se te verwijderen andere bodems. Bijvoorbeeld, als je gewoon veranderde de olie in uw auto, het doden van bacteriën is niet de enige reden om je handen schoon te maken. Het is beter om je handen te wassen als je kunt.

Waarschuwingen

 • Waterloze handdesinfecterend is een goede keuze als er geen zeep is beschikbaar, maar gebruiken het ook vaak zal ertoe leiden dat de bacteriën op je handen - en in je lichaam-om immuun voor en mogelijke antibiotica, wat kan leiden tot ernstige complicaties worden.