Wkanl

Hoe te vertellen als een parel is echt

Sommige imitatie parels zijn gemakkelijk te herkennen, maar veel kan moeilijk zijn om uit te halen met het blote oog zijn. Zorg ervoor dat een parel is echt door het te testen op echtheid. Vele tests kunnen worden uitgevoerd direct bij de juwelier, nog voordat je een aankoop doet. Deze omvatten de wrijving test, lek testen, matching test, ondertoon test, en het gewicht testen. Sommige juweliers kan zelfs helpen uitvoeren van een oppervlakte vergroting testen. Andere tests, zoals de tand-test en uitgeboorde gat testen, zijn het best uitgevoerd op stukken die je al hebt.

Stappen

Hoe te vertellen als een parel is echt. Een parel of een deel van de parels langs de bijtende rand van je bovenste voortanden zachtjes wrijven.
Hoe te vertellen als een parel is echt. Een parel of een deel van de parels langs de bijtende rand van je bovenste voortanden zachtjes wrijven.

Tooth-test

De meeste nep parels kunnen worden onderscheiden op basis van hun oppervlaktestructuur. Wrijven een parel tegen je tanden is een snelle, eenvoudige manier om structuur te bepalen.

 1. 1
  Een parel of een deel van de parels langs de bijtende rand van je bovenste voortanden zachtjes wrijven. Echte parels voelen lichtjes zanderig, terwijl de meeste nep parels voelen glad.
 2. 2
  Als alternatief, plaats de parel tussen uw tanden en bijt zachtjes. Sleept u uw tanden heen en weer over het oppervlak van de parel aan de textuur te peilen.
 3. 3
  Als u nog steeds moeite met het onderscheiden van de textuur hebben, wrijf een ronde glazen kraal tegen de bijtende rand van je bovenste voortanden voor vergelijking.

Wrijvingsproef

De zanderige oppervlakte textuur van een echte parel te geven een opmerkelijke hoeveelheid wrijving wanneer je het wrijven tegen een andere parel.

 1. 1
  Selecteer twee parels uit de set, zoals twee parels van dezelfde halsketting of twee oorbellen.
 2. 2
  Licht de twee parels samen wrijven.
 3. 3
  Let op de hoeveelheid wrijving tussen de twee. Gladde parels zijn waarschijnlijk nep, maar twee parels die weerstand bieden kan echt zijn.

Oppervlakte vergroting

Voor resultaten kun je eigenlijk zien, kijk naar je pearl via een high-powered vergrootglas.

 1. 1
  Lenen van een microscoop of een krachtige vergrootglas.
 2. 2
  Plaats uw parel onder de loep en onderzoekt het oppervlak onder de 64-power vergroting. Echte parels moeten kijken fijnkorrelige, schilferige en doolhof-achtige, terwijl nep parels kijken korrelig of gespikkeld.

Fout-test

Als een parel lijkt "te perfect om waar te zijn," er is een goede kans dat het niet een echte parel. Deze vergelijkende test helpt u de kwaliteit van uw parel te bepalen.

 1. 1
  Onderzoekt de parel in kwestie voor gebreken. Echte parels zullen hebben kleine onvolkomenheden, terwijl vlekkeloze parels zijn waarschijnlijk imitaties.
 2. 2
  Indien mogelijk, vergelijk de parel in kwestie tegen een hoge kwaliteit gecertificeerd parel. Let op de vlekken in de echte parel, en kijk voor soortgelijke vlekken in de parel u wilt testen.

Boventoon-test

Boventoon is een doorzichtige buitenste laag van de kleur die de natuurlijke kleur van de parel's kleurt.

 1. 1
  Onderzoekt de parel in kwestie voor elke boventoon. De meeste echte parels hebben een aantal boventoon.
 2. 2
  Als je ziet geen boventoon, probeer dan een andere proef. Terwijl de meeste echte parels hebben een boventoon, niet allemaal doen, zo alleen deze test kan niet controleren of korting de legitimiteit van een parel.

Uitgeboorde gatentest

Merk op dat het boren van een gat in je parel zal permanent beschadigen. Alleen deze test als je niet de zorg over de waarde van de parel.

 1. 1
  Boor een klein gaatje in de parel met de kleinste boorpunt je beschikbaar hebt zorgvuldig.
 2. 2
  Kijk in het gat met een vergrootglas. Echte parels hebben een donkere scheidslijn die de Nacre scheidt van de kern. Onechte parels missen deze lijn.

Gewicht-test

Dit is geen wetenschappelijke test, noch is het waterdicht. Het meten van het gewicht van een parel simpelweg door vast te houden kan je helpen om eventuele vermoedens heb je na het uitvoeren van andere tests echter bevestigen.

 1. 1
  Bounce voorzichtig een gecertificeerde parel in je hand om een idee van hoeveel het weegt te krijgen. De meeste parels voelen zwaar voor hun grootte.
 2. 2
  Herhaal de stuiterende procedure met de parel in kwestie. Nep parels doorgaans zich ongewoon licht, tenzij de valse parel is gemaakt van massief glas.

Tips

 • Echte parels zijn samengesteld uit plaatjes die uit een calciumcarbonaat oplossing bekend als parelmoer. De plaatjes worden op elkaar gelegd in een hexagonaal patroon, als bakstenen. Dit geeft een parel haar zanderige textuur.
 • Merk op dat gekweekte parels zijn technisch echte parels, ook al is een aantal variaties in kleur, kan parelmoer, glans en vorm bestaan ​​tussen gekweekte parels en natuurlijk zeewater parels. In feite zijn de meeste echte parels op de markt gekweekt.
 • Neem uw parels aan een professionele juwelier om ze vakkundig beoordeeld en gecertificeerd.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig bij het uitvoeren van een tand-test op een individuele parel. Houden een stevige greep op de parel om te voorkomen dat het per ongeluk inslikken.

Dingen die je nodig hebt

 • Parels of parel sieraden
 • Vergrootglas
 • Boren
 • Gecertificeerde parels of parel sieraden (optioneel)
 • Ronde glazen kraal (optioneel)