Wkanl

Hoe je geen respect te zeggen

Het draaien van een vriendelijke verzoek of gebaar kan zenuwen nemen, maar soms vaak noodzakelijk. Als je niet kunt of niet wilt om iets te doen, jezelf bij elkaar en vriendelijk maar stevig zet ze neer. Maar als je nog niet klaar bent, ben je gewoon niet klaar voor.

Stappen

Hoe je geen respect te zeggen. Luister naar het verzoek respectvol.
Hoe je geen respect te zeggen. Luister naar het verzoek respectvol.
 1. 1
  Luister naar het verzoek respectvol. Onderbreek de luidspreker.
 2. 2
  Zinsnede je "nee" zo eenvoudig mogelijk. Laat uw stem niet verheffen of worden boos, gewoon zeggen dat je niet kunt helpen deze keer. Als je nee zegt, zeg het in een zelfverzekerde, goed gemoduleerde stem te eenvoudiger klinken.
 3. 3
  Overdracht van eigendom van uw weigering om iets anders. Bijvoorbeeld, zeggen "ik kan, maar mijn schema is nu geboekt. Hoe zit het met een andere keer? ' Je hoeft niet verder te verklaren. Deze buigt elke wrok zou kunnen hebben tegenover uw schema.
 4. 4
  Proberen om niet-confronterende blijven.
 5. 5
  Voel je niet verplicht om uit te leggen. Je hebt je redenen en ze mogen niet worden degenen die u wilt bespreken. Als dit het geval is, probeer dan iets te zeggen als: "Ik ben gewoon niet kunnen." Laat het daarbij - als je moet, verandert het onderwerp, of zeggen: "Het spijt me, maar ik moet gaan."
 6. 6
  Verklaar gewoon, en alleen als u dat wenst. Als de zaak echt is er een die je voelt goed uitleggen, maak je uitleg zo eenvoudig mogelijk.
 7. 7
  Standvastig. Indien de aanvrager niet wil je antwoord te accepteren, vertel hem of haar dat je geest is opgebouwd en dat u niet zal veranderen.
 8. 8
  Houd in gedachten dat het jouw tijd dat ze zijn het aanvragen van voor en je hebt de keuze om te accepteren of te weigeren wat ze van je vraagt.

Tips

 • Wees respectvol, zelfs als de persoon die is niet omdat twee schaden niet een recht te maken!
 • Als uw weigering verstoort iemand, blijf kalm en, indien mogelijk, verwijder jezelf van de situatie. Als u daartoe niet in staat zijn, verandert het onderwerp of compliment hen een of andere manier.
 • De praktijk zegt dat het in de spiegel soms als je echt een slechte gewoonte niet spreek je geest en is niet in staat om te zeggen het woord, "No".
 • Voorwoord je 'NEE' door te zeggen 'Ik begrijp wat u zegt' voordat weigeren - het helpt als mensen voelen empathie.
 • Liegen niet wanneer u uitleggen waarom uw antwoord nee is. Bijvoorbeeld, als u niet wilt dat uw zus en broer-in-law verblijf in uw huis voor het weekend omdat ze onachtzaam slobs, niet ze te vertellen dat u wordt ontsmetten het huis. Probeer in plaats daarvan, "Dit weekend is geen goede tijd voor ons om te verblijven, dan hebben de gasten." Als ze druk, zeggen: "Wij hebben veel winkelen en schoonmaken te doen voor te bereiden op deze volgende week, en we zullen het niet doen als we gezelschap." Hopelijk, dat zal de discussie te beëindigen. En eerlijk gezegd, dat is waarschijnlijk de waarheid, is het niet?
 • Bij voorkeur is het met betrekking tot iemand een te weigeren aan de ene, maar als je misschien ongemakkelijk voelen moet je een derde partij hebben in de buurt door met kennis van wat er gaande is naar achteraf.
 • Deze benadering kan worden gebruikt voor verkopers en vrienden. Telemarketeers zijn te menselijk.
 • Wees niet bang om nee te zeggen.

Waarschuwingen

 • Als je voelt dat je het risico van fysieke schade, waarschuwt een derde partij zo snel mogelijk. Als je kunt, bel het lokale alarmnummer (meestal een van de volgende: 911, 999, 000, of 112).