Wkanl

Hoe om te stoppen sarcastisch


Het stoppen van sarcasme kan moeilijk zijn en je kan een hoop zelf overtuigend te nemen. Probeer nooit om een ​​kwetsbare persoon, vooral iemand die heeft laten zien je niets dan respect kwetsen.

Stappen

Hoe om te stoppen sarcastisch. Vraag een vriend om u te helpen.
Hoe om te stoppen sarcastisch. Vraag een vriend om u te helpen.
 1. 1
  Vraag een vriend om u te helpen. Als je iets sarcastisch zeggen, vraag hen om u te vertellen. Dit betekent niet dat ze moeten je raken over het hoofd. Het betekent simpelweg dat ze nodig hebben om u te herinneren. Schaam u niet om hulp te vragen.
 2. 2
  Denk na voordat je spreekt. Het is allemaal goed en wel om te zeggen dat je wil, maar het is niet zo gemakkelijk. Probeer voor te stellen hoe je zou reageren als iemand zei deze dingen aan u. Bepalen wat het is bijzonder dat je probeert om direct te zeggen en zeg het. Sarcasme is vaak een manier van communiceren gekwetste gevoelens of afkeuring zonder daadwerkelijk coming out en zeggen wat er op je geest. Dit is niet een effectieve manier om te communiceren. Zeg wat je bedoelt. Hints werken niet.
 3. 3
  Zoek uit wat triggers je sarcastisch te zijn. Vervolgens voorkomen dat deze situaties / personen of zoek een andere manier om te reageren. Oefen passende antwoorden in prive.
 4. 4
  Wat u op het punt om te zeggen moeten ALLE van de volgende: 1. True, 2. Kind en 3. Noodzakelijk. Als u op het punt om te zeggen dat niet aan alle drie van die catagories, dan zeg het niet. (Scarcasm NOOIT voldoet aan alle drie) Als u zich aan die lijst wanneer u spreekt, kun je niet fout gaan.

Tips

 • Denk na voordat je spreekt! Dit is een goede regel in alle situaties. Denk aan de informatiekloof tussen u en uw doelgroep: weet je zeker dat ze niet uw woorden letterlijk of schadelijk te nemen? Ben je klaar om schuld en om te gaan accepteren met de stress van het kwetsen van iemand die je intentie niet volledig te begrijpen? Sarcasme is een prachtig hulpmiddel van verstand, maar vergelijkbaar verstand moet worden gebruikt om de effectiviteit ervan in diverse situaties te analyseren.
 • Zeggen: "Ik ben maar een grapje" niet noodzakelijkerwijs excuus je reactie (s), dus voorzichtig te zijn in het gebruik ervan als een fail-safe mechanisme in uw gesprekken.
 • Vermijd het reageren op het sarcasme van anderen met meer sarcasme. Dit zorgt ervoor dat alleen de situatie te escaleren. Uiten duidelijk ongenoegen over het lopende commentaar en, indien nodig, verwijder jezelf van het gesprek / gebied. Hoewel direct vragen over de wortels van sarcastische gedrag verstandig lijkt, is het in feite fungeert meer als een springplank voor verdere sarcasme (waar de vraag 'Wat is er?' Kan gemakkelijk verleiden de luidspreker te antwoorden "Je gezicht!" Of iets dergelijks)

Waarschuwingen

 • Sarcasme is geen effectieve manier om te communiceren wanneer voortdurend en zonder variatie gebruikt. Op deze manier kan het gekwetste gevoelens, woede, spanning en verwarring te creëren. In plaats daarvan, variëren uw methoden van verbale communicatie (ironisch genoeg, dit heeft de neiging om uw momenten te maken van humoristische sarcasme veel meer vertederend en grappig).
 • Niet alle sarcasme is slecht, wanneer creatief gebruik en spaarzaam het kan zijn goddeloos humoristisch en inzichtelijke. Het is echter niet hoe je moet communiceren met mensen op een regelmatige basis.