Wkanl

Hoe je voeten schoon te houden

Hoe kunt u uw voeten fris en mooi te houden? Bezuinigen op geur en andere unpleasantries door de volgende stappen.

Stappen

Hoe je voeten schoon te houden. Zorg dat u uw voeten helemaal als je klaar bent.
Hoe je voeten schoon te houden. Zorg dat u uw voeten helemaal als je klaar bent.
 1. 1
  Te reinigen. Baad uw voeten elke dag met water en zeep. Gewoon laten de douche water splash op hen is niet goed genoeg. Schuim ze grondig met zeep en scrub ze met een loofah. Zorg ervoor dat u het gehele gedeelte van je voet, niet alleen je tenen te reinigen. Schraap onder de teennagels ook.
 2. 2
  Zorg dat u uw voeten helemaal als je klaar bent. Vergeet niet te drogen tussen de tenen, en zorg ervoor uit te spoelen de geel / zwarte teen jam. Overgebleven vocht is een voedingsbodem voor bacteriën, die geur veroorzaakt.
 3. 3
  Draag de juiste sokken. Katoen, bamboe, wat wol en bijzondere breisels gemaakt voor sporters zullen zweet absorberen en laat je voeten om te ademen. Zet op een vers paar als ze vochtig.
 4. 4
  Zorg ervoor dat uw schoenen niet te strak. Als ze zijn, kan uw voeten meer dan normaal zweten. Zoek een comfortabele grootte, en vraag een verkoopster om hulp als je onzeker bent.
 5. 5
  Schakelen schoenen. Het dragen van dezelfde schoenen elke dag kan ze maken smellier. Laat voordat ze weer dragen ze uit te drogen voor een paar dagen. Er zijn vele sprays en anti-geur instrumenten rond om te gebruiken op je schoenen, dus probeer en pak een van die als je wilt dat je schoenen ruiken schoon.
 6. 6
  Doden die kiemen. Overweeg het gebruik van een desinfecterende spray om bacteriën te doden in je schoenen. Was uw voeten met antibacteriële zeep. Het instellen van schoenen in de zon kan ook helpen. Voor het slapen gaan, genieten van een wit washandje in onverdunde Waterstofperoxide en wikkel elke voet met het, ook tussen de tenen en rond en onder de teennagels. Niet uitspoelen. Lucht drogen en slapen op blote voeten.
 7. 7
  Wassen schoenen of steunzolen. Sommige zolen of schoenen, vooral sneakers, kan zijn wasbaar. Zorg ervoor dat ze volledig drogen voordat u het dragen van hen.
 8. 8
  Blijf op blote voeten thuis. Laat je voeten lucht uit door hen te laten wat tijd doorbrengen in de open lucht, vooral 's nachts.
 9. 9
  Houd uw teennagels geknipt en schoon. Gebruik een nagelborstel. Teennagels zijn schuilplaatsen voor bacteriën.

Tips

 • Voor de meeste mensen, kunnen zweetvoeten worden gecontroleerd. Het slechtste deel over het hebben van stinkende voeten is dat het is beschamend. Als u zich zorgen maakt over deze, houd gewoon je schoenen aan als je in sociale situaties, zoals wanneer je op school of rijden in een auto. Thuis, houd je voeten schoon en gaan op blote voeten, zodat ze krijgen wat lucht. Als uw voeten schoon en droog zijn, zullen deze bacteriën moeten hun lunch ergens anders vinden!
 • Als al het andere faalt, zie een arts, kan je zweetvoeten een ernstiger probleem.
 • Bacteriën zijn de schuld. In de juiste omstandigheden, bacteriën zal feest op je voeten. Deze bacteriën eten dode huidcellen en oliën van je huid. Hun kolonies zal groeien en beginnen met het wegwerken van afval in de vorm van organische zuren. Het zijn die organische zuren die slecht ruiken. En voor 10% tot 15% van de mensen, de geur is echt slecht. Waarom? Omdat hun voeten zijn extra bezwete en word de thuisbasis van bacteriën genaamd Micrococcus sedentarius (zeg: mijn-kroh-kah-kus seh-den-Tair-ee-us). Deze bacteriën produceren meer dan alleen maar stinkende organische zuren - ze produceren ook dingen genoemd vluchtige zwavelverbindingen. Zwavelverbindingen meestal zijn krachtig en verschrikkelijk ruiken. Als je ooit hebt geroken een rot ei (Waterstofsulfide), weet je wat vluchtige zwavelverbindingen ruiken.
 • Was uw voeten elke dag, ze zijn de meest vuile deel van je lichaam en het minste wat je kunt doen om de geur te stoppen is om ze te wassen met water en zeep. Ook, zorg ervoor dat u ze ofwel schrobben met een loofah of washandje om zich te ontdoen van vuil, bacteriën en dode huidcellen.

Waarschuwingen

  1. Vermijd schoenen en sokken gemaakt van plastic of petroleum gebaseerde materialen (zoals Lycra). Kunststof en een aantal mensen gemaakte materialen niet laat uw voeten ademen, en kan leiden tot relatief gezonde voeten te ruiken ongezond.