Wkanl

Hoe om je vagina te wassen

Veel vrouwen en meisjes voelen zich paranoïde over hoe ze ruiken "daar beneden" - je bent niet alleen! De waarheid is, elke vrouw heeft haar eigen handtekening geur, en als je een seksuele partner, uw partner waarschijnlijk niet erg vindt een beetje. Op hetzelfde moment, als je een beetje onzeker voelt, dan zal het geen kwaad om ervoor te zorgen dat u over alle van de basen als je wast je vagina. Je verdient schoon en vol vertrouwen te voelen.

Stappen

Hoe om je vagina te wassen. Lather een washandje met wat milde antibacteriële zeep en water.
Hoe om je vagina te wassen. Lather een washandje met wat milde antibacteriële zeep en water.

Dagelijkse wasroutine

 1. 1
  Lather een washandje met wat milde antibacteriële zeep en water. Vermijd het gebruik van zeep met zware parfums, die de gevoelige huid kunnen irriteren rond je vagina.
 2. 2
  Reinig de plooien rond je clitoris. Gebruik je vingers om trek je vulva weg van je clitoris. Voorzichtig scrub de huid aan beide zijden van je clitoris met het washandje.
 3. 3
  Was je vulva en uw vaginale opening. Ook scrub rond je bikinilijn.
 4. 4
  Scrub je perineum. Het perineum is het gebied tussen je vagina en je anus. Ziektekiemen kunnen zich daar ophopen, vooral als je het afschaffen van achter naar voren nadat u een stoelgang.
 5. 5
  Was uw anale gebied vorige. Houd je washandje uit het aanraken van je vaginale gebied nadat je je anus hebt gewassen. Door dit te doen zal ervoor zorgen dat u niet rectaal ziektekiemen te slepen naar je vaginale gebied. Deze kiemen kunnen ertoe leiden dat u urineweginfecties krijgen.
 6. 6
  Was je vagina te minstens een keer per dag. Als je seks hebt, kunt u om het te wassen een tweede keer als je je zorgen maakt over hoe geur je lichaam communiceert met de geur van sperma.

Het houden van jezelf ruiken fris

 1. 1
  Trimmen, wax of scheer je schaamhaar. Dikke schaamhaar kan ertoe leiden dat u hieronder zweet naar beneden, die kunnen maken heb je wat problemen met geur.
 2. 2
  Blijf schoon te maken tijdens je menstruatie. Verander je pad of je tampon regelmatig, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als u zich zorgen maakt over hoe je ruikt als je het hebben van uw periode, kunt u je vagina 2 of 3 keer per dag wassen.
 3. 3
  Draag katoenen ondergoed. Ademende stof helpt om vaginale geur te voorkomen.
 4. 4
  Probeer een herbruikbare inlegkruisje. Het idee van hergebruik en het wassen van je inlegkruisjes kan vreemd lijken op het eerste, maar de katoen zal je vagina te helpen om te ademen terwijl het opvangen van overtollig ontlading. Als je van de manier waarop ze voelt u zich, kunt u overstappen naar de herbruikbare katoenen maandverband of menstruatie cups.
 5. 5
  Baden als onderdeel van uw voorspel. Dus bent u bang dat uw partner niet zal graag uw geur? Neem een ​​sexy douche of een stomende bad voordat je seks hebt. Laat je partner wast je vagina voor u. Wie weet? Het kan leiden tot allerlei leuke.

Tips

 • Wees voorzichtig bij het wassen van je vagina, het is niet een race. Niet haasten. Neem uw tijd, omdat je niet wilt dat uw huid irriteren.
 • Om de geur te voorkomen, zorg ervoor dat u veeg het gebied rond je clitoris met toiletpapier elke keer dat je moet plassen. Urine en vaginale afscheiding kan ophopen in dit gebied en u, die niet-zo-fris gevoel kan geven.
 • Als je bezorgd bent over een aanhoudende, sterke geur in uw vaginale gebied, een bezoek aan uw gynaecoloog. Uw gynaecoloog kan u testen op een infectie en kan een geschikte medicatie of actueel crème voorschrijven als je er een nodig. U kunt ook praten met uw gynaecoloog als u zich zorgen maakt over geur en netheid.
 • Vagina's zijn niet bedoeld om te ruiken als babypoeder of velden van bloemen. Als je echt bezorgd bent over hoe je ruikt, het is oke om je partner over te praten. Je zult waarschijnlijk merken dat alles in orde is. En als je schone geur is een afknapper, misschien moet je een nieuwe partner.
 • Zware parfum is een no-go!

Waarschuwingen

 • Voorkomen dat het wassen in je vagina. U wilt niet naar de pH-balans van uw vaginale wand overstuur. Ook hoeft u niet wilt weg te wassen al je vaginale afscheiding omdat ze de natuur reinigingsmechanisme voor je vagina.
 • Overslaan douches en vrouwelijke deodorant sprays. Douches kan de natuurlijke bacteriële balans in je vagina verstoren. Ook kunnen zowel douches en vrouwelijke sprays de gevoelige huid in uw vaginale gebied irriteren.

Dingen die je nodig hebt

 • Washandje of loofah
 • Milde, parfum-vrij soap