Wkanl

Hoe je zonnebril halen

Als uw idee van winkelen voor een zonnebril is proberen op een verscheidenheid van paren en een blik op de spiegel, zal deze instructies het te nemen naar een ander hele level. Heb je ooit nagedacht over UV-bescherming? Duurzaamheid? Zichtbaarheid? De vorm van je hoofd en gezicht? Er is meer aan een zonnebril winkelen dan er goed uitzien!

Stappen

Hoe je zonnebril halen. Als u wilt dat uw zonnebril om u te beschermen tegen deze risico's, op zoek naar paren die ten minste 99% van de UVB-stralen en ten minste 95% van de UVA-stralen blokkeren.
Hoe je zonnebril halen. Als u wilt dat uw zonnebril om u te beschermen tegen deze risico's, op zoek naar paren die ten minste 99% van de UVB-stralen en ten minste 95% van de UVA-stralen blokkeren.

Deel een: het plukken zonnebril voor bescherming

 1. 1
  Bescherm je ogen! Overmatige blootstelling aan UV-straling een grote problemen voor het oog zoals cataract, brandwonden, en kanker.
 2. 2
  Als u wilt dat uw zonnebril om u te beschermen tegen deze risico's, op zoek naar paren die ten minste 99% van de UVB-stralen en ten minste 95% van de UVA-stralen blokkeren.
 3. 3
  Niet zonnebril te kopen als ze bestempeld als "cosmetische" of geven geen informatie over UV-bescherming.

Deel twee: de beslissing over een stijl

 1. 1
  Zonnebrillen zijn er in alle soorten en maten! Hier zijn een paar populaire stijlen:
  • Mirrorshades - Mirrored coating op het oppervlak. Veel gebruikt door de politie in de VS. Ze komen meestal in een vlieger of wraparound vorm.
  • Vliegeniers - Teardrop-vormige lens en dunne metalen frames. Vaak gebruikt door piloten, militair personeel, en rechtshandhaving personeel in de VS. Goed met elke gezichtsvorm, maar het beste met een ovale vorm.
  • Wayfarers / Spicolis - Populair in de jaren 1950 en 1960. Gedragen door Audrey Hepburn in de 1961 film Breakfast at Tiffany's.
  • Hippiebrillen - Gepopulariseerd door John Lennon en Ozzy Osbourne. Ze zijn niet erg effectief in het houden van het licht uit je ogen, dat wel.
  • Wraparounds - geassocieerd met atletiek en extreme sporten.
  • Oversized - geassocieerd met en filmsterren. Glamoureuze, schat.
 2. 2
  Zorg ervoor dat de zonnebril goed passen. Proberen ze op en zorg ervoor dat ze niet knijpen rond je hoofd. Het gewicht moet gelijkmatig worden verdeeld tussen je oren en neus, en je wimpers mag mag het frame of lenzen.

Deel drie: het kiezen lenskleur wijselijk

 1. 1
  De kleur van de lenzen niet alleen invloed op uw fashion statement, het beïnvloedt hoe goed u het contrast detecteren en onderscheiden kleuren. Sommige kleuren contrast te verbeteren, wat handig kan zijn, maar dit gaat vaak ten koste van de kleur onderscheid, wat problemen kan veroorzaken (als je rijdt, bijvoorbeeld, en moeten in staat zijn om duidelijk onderscheid van de kleuren van een verkeerslicht ). Sommige zonnebrillen komen zelfs met verwisselbare lenzen, zodat je de kleur gemakkelijk veranderen, afhankelijk van wat je doet.
  • Grijze lenzen reduceren de lichtintensiteit zonder dat contrast of vervalst kleuren.
  • Bruine lenzen gedeeltelijk contrast te verbeteren door het blokkeren van een aantal blauwe licht. Goed voor sneeuwsporten. Ook in het algemeen goed voor de jacht in het felle licht, tegen open achtergronden.
  • Amber / gele lenzen contrast aanzienlijk te verbeteren, omdat ze blokkeren de meeste of alle blauw licht, en dat maakt ze populair bij jagers die profiteren van die tegenstelling als we kijken naar doelen tegen de hemel. Ze zijn slecht, maar voor elke activiteit die kleurherkenning (zoals rijden!) Vereist. Goed voor sneeuwsporten.
  • Rood / oranje lenzen zijn goed voor sneeuwsporten, maar alleen op bewolkte dagen. Als je een jager, oranje lenzen zijn goed voor kleidoelstellingen tegen open achtergronden.
  • Violet lenzen zijn goed voor jagers die moeten klei doelen op een groene achtergrond te zien.
  • Koper zonnebril zal de hemel en gras dempen tegen een bal.
  • Blauwe en groene zonnebril contrast te verbeteren met een gele bal.

Deel vier: het selecteren van de juiste lens materiaal

 1. 1
  Krabde up zonnebrillen zijn nutteloos zonnebrillen. Lenzen gemaakt van NXT polyurethaan zijn slagvast, flexibele, lichtgewicht, en hebben grote optische helderheid, maar ze zijn duur.
  • Glas is zwaarder, duurder, en zal "spin" als gebroken.
  • Polycarbonaat is niet zo krasbestendig en biedt minder optische helderheid dan NXT polyurethaan of glas, maar het is meer betaalbaar.
  • Acryl is ook betaalbaar, maar het is het minst duurzaam en optisch helder.

Tips

 • Afgeronde kozijnen zijn geweldig met een vierkant gezicht, rechthoekige frames zijn geweldig met een hartvormig gezicht, en vierkante frames zijn geweldig met een rond gezicht.
 • Zorg ervoor dat ze goed passen of ze zullen vallen je gezicht. Wees je bewust van je omgeving als je het sporten, kunnen ze per ongeluk uit vliegen.
 • Zorg ervoor dat ze kijken en zich goed voelen op je gezicht. Je wilt niet een zonnebril die te klein / groot, zwaar, of gewoon er goed uitzien en voel me niet goed.
 • Doe altijd je zonnebril in een hardcover zaak om hen te beschermen tijdens het reizen uit en over, want het zou gaan zitten op hen en mangelen hen.

Waarschuwingen

 • Gepolariseerde lenzen verminderen schittering, maar ze kunnen ook reageren met de tinten van autoruiten, het creëren van blinde vlekken en het verminderen van de zichtbaarheid van LCD uitlezingen.
 • Het dragen van "cosmetische" zonnebril eigenlijk bevordert oogletsel. Dark lenzen verminderen beschikbare licht naar het oog, waardoor verwijding van pupil van het oog. Sinds de zonnebril niet schadelijke UVA of UVB-stralen blokkeren, zijn deze stralen gemakkelijk doorgegeven in het oog door de verwijde pupil. Draag nooit donkere lenzen, tenzij ze UVA-en UVB-stralen blokkeren.
 • Meekleurende brillenglazen (degenen die veranderen afhankelijk van de lichtomstandigheden) niet zo goed werken in warme omstandigheden (dat wil zeggen, ze donkerder van kouder weer dan bij warm weer). Ze werken ook niet helemaal in een auto, omdat ze donkerder bij blootstelling aan UV-stralen en autoruiten inherent blokkeren die stralen.