Wkanl

Hoe je door middel PMS

PMS symptomen zijn ellendig, maar de symptomen kunnen vaak worden getemd door veranderingen in levensstijl, en, in sommige gevallen, natuurlijke hormoon suppletie. Een tijdelijke hormonale onbalans is vaak de oorzaak: progesteron niveaus worden voor lage tot oestrogeenspiegel evenwicht, wat leidt tot symptomen zoals krampen, opgeblazen gevoel, prikkelbaarheid, angst-depressie, hunkeren naar voedsel, en ongebreideld stemmingswisselingen. Sommige vrouwen ervaren ook meer hoofdpijn of migraine. Stress verlaagt progesteron niveaus, en dus kunnen de symptomen van PMS nog erger te maken. Veel van de onderstaande stappen zijn goede algemene advies voor elke keer dat u zich gestrest, moe, of het ervaren van persoonlijke burnout.

Stappen

Hoe je door middel PMS. Probeer een hormonale crème.
Hoe je door middel PMS. Probeer een hormonale crème.
 1. 1
  Probeer een hormonale crème. In veel vrouwen PMS symptomen kunnen worden gecontroleerd door het gebruik van natuurlijk progesteron suppletie, met producten zoals pro-gest Cream, die een voorschrift vereist. De crème wordt toegepast gedurende de symptomatische periode (meestal de 2 weken voor de menstruatie). Mogelijke bijwerkingen zijn mild (sufheid, lethargie, hoofdpijn zelden). Symptomen zoals krampen, angst-depressie, hoofdpijn en stemmingswisselingen kan sterk worden verlicht in veel (maar niet alle) gevallen, en de effecten kunnen worden gevoeld binnen 1 uur na applicatie.
  • Opmerking: vrouwen met een voorgeschiedenis van migraine kan een hogere, dosis recept-sterkte vereisen, als de progesteron lijkt een beetje maar niet genoeg (het verminderen van de frequentie van migraine, bijvoorbeeld, maar ze niet elimineren) helpt, moet u contact opnemen met een arts die ervaring in natuurlijke (of bio-identieke) hormoonvervangende.
 2. 2
  Neem de pil. In sommige gevallen, pil maakt de symptomen beter, maar in sommige gevallen erger maken. Als u het nemen bent hen, zou u een maand proberen zonder hen tijdens het gebruik van een andere niet-hormonale vorm van anticonceptie te zien of het helpt. Zo niet, vergeet niet dat je nog nodig hebt om alternatieve anticonceptie te gebruiken in de eerste maand van het nemen van de pil weer (of bij het overschakelen van de ene BC pil naar de andere).
  • De anticonceptiepil of andere synthetische progestagenen kunnen verstoren en / of blokkeren de effecten van natuurlijk progesteron. Kies een of de ander, niet beide.
 3. 3
  Haal de 'normale' PMS soorten assistent. Als u last heeft van menstruatiepijn of andere lichamelijke pijn tijdens PMS en liever geen progesteron gebruiken, kopen Midol, Pamprin of Ibuprofen. Hete thee, warme douches of baden kan de lichaamstemperatuur te verhogen, ontspan je, en verminderen krampen.
 4. 4
  Volg uw cravings voorzichtig: je beperken tot de kleine omvang van friet, of een stuk chocolade in plaats van supersizing of verslinden de hele reep chocolade.
 5. 5
  Neem ijzersupplementen. Misschien vindt u dat het nemen van extra ijzersupplementen chocoladecravings kan verminderen. Je kan waarschijnlijk het extra ijzer gebruiken hoe dan ook... je bent veel te verliezen tijdens de menstruatie.
 6. 6
  Drink meer water en neem een calcium-en vitamine D-supplement. Dit helpt met krampen en de algehele achiness.
  • Opmerking: Calcium kan ijzerabsorptie blokkeren. Als u het nemen van ijzersupplementen ook, zeker om ze mee te nemen op verschillende tijdstippen van de dag!
 7. 7
  Als je huilt, denken over waarom je je voelt op deze manier. Er zijn studies die aantonen dat vrouwen release meer spanning chemicaliën door tranen dan mannen.
 8. 8
  Probeer niet om uw stemming te verheffen via voedsel of winkelen, de positieve effecten zijn slechts tijdelijk en de keerzijde kan zeer langdurig. Proberen om positieve stemmingen verheffen; zoals het spelen van een online spel zoals Perfect World als een Rogue, waar je vrij te laten uit je emoties als het je past kan voelen.
 9. 9
  Minimaliseer stress. Hoe minder je stress, hoe meer van je eigen hormonen beschikbaar zal zijn om u te helpen, en minder extra hormoon nodig zal zijn. Probeer stress te externaliseren (oefening is een goede methode) in plaats van internaliserende het.
 10. 10
  Take it easy. Slapen meer, trakteer jezelf... dit is de perfecte tijd om een ​​manicure, gezichtsbehandeling of knipbeurt krijgen. Laat de stomerij doe uw wasgoed. Om in Chinees eten. Kijk komedies. Maak je eigen mini-spa. Ontspannen met een glas wijn, een kaarslicht bubbelbad, en easy listening muziek. Spelen van een online spel en zich aansluiten bij een factie als Rogue, waar u kunt laten uit je stress doden monsters en tegelijkertijd ook mensen die je kunt ventileren om over alles voor een alternatief systeem hebben!
 11. 11
  Waarschuw mensen die leven met u... het is alleen maar eerlijk, en zij zou in staat zijn om te helpen met de stress te verminderen, ook.
 12. 12
  Jurk met meer flair! Mensen zullen merken en geven u meer complimenten, vooral als je dragen van een kleur, materiaal, of kleding snit die jouw vorm flatteert. Maakt niet uit wat je kiest: of het nu leuke schoenen, een sparkly paar oorbellen, of een nieuwe updo, die ene accessoire special!
 13. 13
  Vergeet niet te glimlachen en complimenteren mensen ook. Studies tonen aan dat zelfs faken een glimlach vermindert stress en plaatst je in een iets betere stemming.
 14. 14
  Heeft een meisje avondje uit. Ze zullen begrijpen.
 15. 15
  Denk na voordat je spreekt, maar niet over nadenken wat je zegt aan anderen.
 16. 16
  Oefenen. Het endorfine, waardoor je gelukkiger te voelen.

Tips

 • Ook dit zal voorbijgaan. PMS is niet voor altijd!
 • Als er iets over uw significante andere, ouder, of vriend die echt verergert je, ze voorzichtig te confronteren over het zonder kritiek op hen... als PMS tijd is voorbij. Dit zijn de mensen die van je houden, en als zodanig, moeten bereid zijn om te luisteren of op zijn minst bewust zijn van je hangups of problemen met hen. Overweeg het schrijven wat je dwars zit over deze mensen, dit kan niet de beste tijd om ze te confronteren zijn. Als je niet PMSing, kunt u vinden dat ze niet zo idioot als ze leken.
 • Niet van plan te stoppen met roken, lager uw zetmeelrijke koolhydraten, of knippen cafeïne cold turkey op dit moment. Dit zal je niet uit de balans hormonen nog meer te gooien in de war. Timing is alles, en er betere tijden aan majorly aanpassen van uw levensstijl.
 • Sommige subtielere vroege waarschuwingen dat je weinig progesteron zou kunnen zijn (voordat je bijten iemands hoofd eraf of te ontbinden in tranen) zijn gebrek aan motivatie-niet moe, precies, maar 'Waarom zit ik in deze stoel niets doen? ", En abdominale tenseness-er zit iets in je buik die niet willen ontspannen... dat is je baarmoeder spier, de grootste spieren je hebt, en het kan niet goed ontspannen zonder voldoende progesteron. Probeer het aanbrengen van een kleine dosis van het progesteron crème; zien of de symptomen verbeteren in een uur.
 • Schreeuwen nooit helpt niemand, tenzij ze zijn echt in gevaar. Als je voelt de drang om te schreeuwen tegen mensen, weg en schrijf uw problemen naar beneden. Het vergt discipline, maar je gedachten worden veel meer georganiseerd op papier. Je zou kunnen ontdekken dat de echte reden waarom je een hekel aan je collega, is dat ze niet begrijpen uw redenering, filosofie, of wat u afluistert. Of, kunt u een andere dosis progesteron nodig.
 • Als je merkt dat je met ernstige menstruele stemmingswisselingen, en later kan zelfs niet uit te leggen aan jezelf (laat staan ​​iemand anders) waarom je flipte, vermoedt lage progesteron.
 • Dit is een tijd dat je veel gevoeliger zijn om je gevoelens, je zult het gevoel dat je "alle zenuwuiteinden." Bijvoorbeeld, als je kunt negeren dat u uw baan haat voor de eerste twee weken van de maand, dan is PMS week is het tijd dat je zult waarschijnlijk voelen zich depressief door het. Als dit een zere plek voor u, dan opschrijven waarom je opstaan ​​en gaan werken, hoe onbeduidend. Vinden dat je van het volk, kan het werk, of zelfs het salaris van de mentale stress van een slechte baan fit te verlichten. Als je opschrijven wat je dwars zit, dan zul je meer gemotiveerd zijn om dat deel van je leven te veranderen.
 • Uitstellen alle belangrijke beslissingen totdat je voorbij PMS tijd. Wanneer progesteron stort, logica gaat het raam uit. Tijdens deze week of zo, je wilt om stress te minimaliseren.
 • Het doorlopen van PMS is normaal. Om oncontroleerbare stemmingen behandelen, gewoon adem diep en langzaam, en probeer te kalmeren.
 • Als u een arts die vertrouwd is met natuurlijke hormoon vervanging niet kunt vinden, bel uw lokale compounding apotheker en vraag om aanbevelingen. De meeste compounding apothekers zijn zeer vertrouwd met natuurlijk hormoon suppletie.
 • Als het idee van het gebruik van progesteron maakt je nerveus, vergeet niet dat je alleen maar het brengen van uw hormoonspiegels terug naar wat ze hoort te zijn, het is niet meer "onnatuurlijke" dan een persoon met een traag werkende schildklier schildklierhormonen innemen. Bedenk dat tijdens de zwangerschap, je progesteron niveaus zijn veel hoger dan niet-receptplichtige PMS suppletie kon hen ooit te maken (het is wat houdt de baarmoeder van aanbestedende te vroeg), we lijken zwangerschap overleven voor het grootste deel. Het vinden van een voorschrijver vertrouwd met het gebruik van progesteron in PMS kan ook helpen, ze kunnen je spiegels te controleren... maar het feit dat progesteron mag worden verkocht zonder recept geeft je een idee hoe veilig het is, bij gebruik volgens de aanwijzingen.

Waarschuwingen

 • Niet alle PMS is progesteron gerelateerde, als progesteron maakt de zaken nog erger, stoppen met het gebruik, probeer dan de niet-homonal bovenstaande suggesties, en overwegen om een ​​voorschrijver ervaren in natuurlijke hormoon suppletie.
 • Progestagenen in de pil, Provera, Depo-Provera, medroxyprogesteron NIET allemaal hetzelfde effect als progesteron hebben, en kunnen de symptomen verergeren. Producten zoals Pro-Gest (OTC), Prometrium (enkel voorschrift) en progesteron door een compounding apotheek bevatten de "echte" progesteron, identiek aan zelf uw lichaam.
 • Als je progesteron gebruiken, gebruik geen crème of lotion die minerale olie of vaseline op het gebied van toepassing. Minerale olie / vaseline absorberen hormonen prachtig... maar ze niet absorberen door je huid, zodat het hormoon wordt nooit in uw systeem.
 • Niet alle progesteron crèmes zijn gelijk geschapen, sommigen lijken te "suggereren" ze hebben progesteron, maar eigenlijk geen bevatten. Ik stel voor om mijn patiënten dat ze beginnen met Pro-gest, als het werkt en ze kunnen de effecten herkennen kunnen zij altijd iets anders proberen... als het niet werkt, zal het duidelijk zijn.