Wkanl

Hoe je het verschil tussen echt bont en namaakbont vertellen

Als je probeert om erachter te komen of je een stuk van echt bont of namaakbont, zijn er een aantal belangrijke indicatoren om u te helpen uw beslissing te komen.

Stappen

Hoe je het verschil tussen echt bont en namaakbont vertellen. Probeer de burn-test.
Hoe je het verschil tussen echt bont en namaakbont vertellen. Probeer de burn-test.
 1. 1
  Kijk voor labels. Als het item is een kledingstuk, zal het vaak met een etiket. Het label zal u vertellen de constitutie van het item (mits het label echt is).
 2. 2
  Kijk voor merknamen. Als je weet dat sommige merken worden geassocieerd met bont of namaakbont, kan dit nuttig zijn om te beslissen welke soort bont u te maken met. Maar wees ervan bewust dat sommige merken dragen zowel bont en namaakbont lijnen. Bijvoorbeeld, Abercrombie & Fitch, Aeropostale, de Europese Kleding, Billabong, The Gap, H & M, etc. alle aanspraak op enige synthetisch bont te gebruiken, en een aantal bedrijven zijn op dit moment verschuift van bont naar namaakbont lijnen. Zie hieronder de bronnen voor een volledige lijst.
 3. 3
  Kijk naar de prijs. Echt bont kost veel meer dan nepbont. Vandaar de associatie van bont met een zeer rijke, oudere mensen!
 4. 4
  Voel de vacht. Niet alle stukken van bont zijn gunstig geëtiketteerd of geprijsd. Een andere methode voor het testen van het artikel is dat van het gevoel:
  • Bont: voelt zeer zacht aan, valt in een vloeiende en slanke lijn, door je vingers alsof je aaien van een kat
  • Faux fur: voelt grof en ruw te raken, voelt synthetische, kan plakkerig aan te raken bij vochtig weer, en het zou hetzelfde gevoel hebben als een knuffel dier
 5. 5
  Probeer de burn-test. Dit vereist het verlies van de weinige stukken van bont of namaakbont. Trek 2 - 3 strengen. Op een vlam-proof item (zoals een keramische plaat), houdt een wedstrijd om de strengen. Als het echt bont, zal het verschroeien en er zullen een geur soortgelijk aan die van verbrand haar. Als het namaakbont, zal het ruiken als gesmolten plastic, smelten als plastic, en krul in harde plastic-achtige ballen.
 6. 6
  Plak een pin in het item (via de vacht en de voering). Als dit doorgaat gemakkelijk, dit suggereert is het nepbont omdat de pen glijdt door een synthetische basis. Als het moeilijk is door te drukken, of verzet geheel, is het waarschijnlijk om echt bont te zijn, als je probeert door de lederen voering waarop de vacht blijft gehecht aan duwen.
 7. 7
  Controleer de rug. Als je in staat bent om de steun van het item te zien, of kan een kleine incisie te maken om te controleren door te voelen of het zicht, op zoek naar leer om echt bont te geven of te rekken weave / stof steun voor faux fur. U kunt ook in staat om de achterkant te zien als je een deel van de vacht en scheiden de haren.
 8. 8
  Wees ervan bewust dat gissen is niet altijd gemakkelijk, tenzij je alle feiten bij de hand. Als de anti-bont voorstander Kate Winslet ontdekte tot haar grote verdriet, gewoon te horen dat er iets niet bont is niet noodzakelijkerwijs een volledig antwoord.

Tips

 • Goede nepbont is heel moeilijk te onderscheiden. Veel ontwerpers de voorkeur namaakbont nu, als gevolg van toenemende bezorgdheid van de consument over de behandeling van dieren omgezet in bontproducten.
 • Als het wat bizarre kleuren zoals groen, het is waarschijnlijk nep.
 • Merk op dat bontrand op zware winterjassen, handschoenen, laarzen, truien is vaak echt bont.
 • Nepbont is veel gemakkelijker te verzorgen dan echt bont.
 • Het is echt moeilijk om echt bont tegenwoordig onderscheiden van (goede) nepbont. Gewoon kijken naar het of voelt het meestal niet genoeg zal zijn. Goede faux fur eruit ziet en aanvoelt als echt bont en echt bont kan gemakkelijk worden geverfd ander (onnatuurlijke) kleur. Helaas, is echt bont wordt verkocht / mislabelled als namaakbont, vanwege de groeiende klant zorgen over bont.

Waarschuwingen

 • Als je de verkoop / veiling van wat je denkt misschien wel bont, maar je bent niet zeker, eerlijk of zoek een professionele beoordeling. Mensen die een product denken te kopen het is wat je zegt het is maar wie iets anders ontvangt zal niet blij zijn klanten.