Wkanl

Hoe je haar vlechten

Heb je ooit wilde vlecht haar? Volg deze stappen en met een beetje oefening, zult u een vlechtwerk pro zijn. Gevlochten haar ziet er mooi op iedereen en je moet weten hoe om te vlechten. Als je niet weet, dan is in deze eenvoudige stappen je kunt leren en worden een pro in een paar korte minuten!

Stappen

Hoe je haar vlechten. Ontwarren haar met een borstel of grove kam.
Hoe je haar vlechten. Ontwarren haar met een borstel of grove kam.

Methode een: basis drie-strengs gevlochten

 1. 1
  Ontwarren haar met een borstel of grove kam.. Vlechten gaat een stuk sneller als je haar is noestvrije. De kam moet kunnen gemakkelijk trekken door de lengte van het haar.
  • Als u werkt met dik of gelaagd haar, gebruik dan een beetje water of vloeibare haargel om het haar eerste temperen. Dit maakt het makkelijker te hanteren.
 2. 2
  Begin met een stevige basis (optioneel). Als je binden haar in een paardenstaart of half paardenstaart met niet-rubber haar elastieken, zal uw vlecht zijn gemakkelijker te hanteren en blijken een beetje netter. Als je eenmaal onder de knie hebt, probeer dan om te beginnen met vlechten losse haren op de nek van de hals.
 3. 3
  Verdeel het haar in drie gelijke delen. Dit zullen de drie onderdelen van uw vlecht, dus probeer ze zo gelijkmatig mogelijk te maken.
  • Pak de juiste sectie met uw rechterhand en het linker gedeelte met uw linkerhand, laat het middelste gedeelte hang gratis (voor nu).
  • In je rechter en linker handen, houd de draden, zodat je ze grijpen tegen je handpalm met je middelvinger, ringvinger en pink, waarbij je je wijsvingers en duimen gratis.
 4. 4
  Steek de linker gedeelte over de middelste sectie. Als uw strengen begon als ABC, moeten ze nu worden besteld als BAC.
  • Met de duim en wijsvinger van je linkerhand, pak het middelste gedeelte van het haar.
  • Het linker gedeelte van het haar dat is gevat tegen uw linker handpalm met behulp van de wijsvinger en duim van je rechterhand, pak.
  • De originele linkersectie is nu het middelste gedeelte.
 5. 5
  Kruis de juiste sectie op het middelste gedeelte. Uw strengen die nu worden besteld BAC zal BCA geworden.
  • In je linkerhand, verschuiven de streng dat is tussen je wijsvinger en duim, zodat uw andere vingers houden het veilig tegen je handpalm.
  • Gebruik je linker wijsvinger en duim naar het gedeelte van het haar dat wordt gehouden tegen je rechter handpalm (maar niet de ene wordt gehouden door de duim en wijsvinger) grijpen.
  • De originele rechterkolommen is nu het middelste gedeelte.
 6. 6
  Verder vlechten. Houd het gebruik van de "vrije" wijsvinger en duim van de ene hand naar de sectie "back" van het haar (in het bezit van de andere drie vingers tegen de handpalm) van de andere kant te grijpen.
  • Draai de vlecht als je gaat. Elke keer dat een streng in andere handen overgaat, trek zachtjes op het haar, zodat de vlecht omhoog beweegt, een aanscherping van het. Niet te hard trekken, dat wel.
  • Herhaal dit totdat je opraken van de ruimte, waardoor ongeveer een centimeter van unbraided haar aan het eind.
 7. 7
  Zet de vlecht. Gebruik een niet-elastisch rubber te binden uit het einde van de vlecht. Je zou kunnen hebben om het te verpakken rond het haar meerdere malen.
  • Vermijd elastiekjes. Deze kunnen het haar beschadigen en moeilijk aan het eind van de dag te verwijderen.
 8. 8
  Stel de vlecht met haarlak (optioneel). Haarlak of spray gel kan je vlecht helpen van het ontwikkelen van statisch haar als de dag vordert.
  • Als u besluit om haarlak te gebruiken, zorg ervoor om het te gebruiken voor het toevoegen van elke haar sieraden.
 9. 9
  Voeg verfraaiing aan uw vlecht (optioneel). Das een kleurrijke lint in een boog aan het einde van je vlecht voor extra flair.
  • U kunt tule, grosgrain, of ric rac, die allemaal kunnen worden gevonden in een verscheidenheid van kleuren bij uw lokale stoffenwinkel gebruiken.
  • Of, voeg een leuke baret of een ander haar ornament.

Methode twee: Franse vlecht

 1. 1
  Kammen eventuele knopen. Franse vlechten kan bijzonder lastig zijn als je haar is verward, dus neem een ​​paar minuten om knopen te verwijderen met een borstel of grove kam.
 2. 2
  Deel van uw starter sectie. Voor een traditionele Franse vlecht, is dit waarschijnlijk het voorste gedeelte van je haar, die het dichtst bij je voorhoofd en tempels.
  • Je hoeft niet naar een Franse vlecht beginnen aan de bovenkant van je hoofd. Het is de gemakkelijkste manier om te leren, maar in theorie zou je een Franse vlecht ergens beginnen. Maar zorg ervoor dat je ook het haar boven je oren in je starter gedeelte als u besluit te verhuizen naar beneden het hoofd.
 3. 3
  Scheid uw starter sectie in drie gelijke delen. Deze drie onderdelen zullen uitmaken van het begin van de vlecht.
  • De echte truc om Franse vlechten is het houden van uw drie secties dezelfde grootte als je vlecht. Geef jezelf een solide voorsprong door ervoor te zorgen uw strengen zijn gelijk aan beginnen.
 4. 4
  Houd de drie onderdelen in uw handen. Grijpen de strengen zal juist helpen om netjes en snel te vlechten. Al zou je een andere manier die meer comfortabel voor u te vinden, hier is een fundamenteel begin greep:
  • Pak de linker streng in je linkerhand.
  • Pak het midden streng tussen de duim en wijsvinger van je rechterhand.
  • Pak de juiste draad tussen je rechter handpalm en de laatste drie vingers van je rechterhand.
 5. 5
  Verplaats de rechter draad naar het midden. Hier is hoe u de juiste streng verschuiven zonder uw greep op de vlecht volledig te verliezen:
  • Met de laatste drie vingers van je linkerhand, greep de linker streng tussen je vingers en je handpalm. Dit moet gratis uw linkerduim en wijsvinger.
  • Met je linker duim en wijsvinger fijner, bereiken over het centrum streng en pak de rechter streng. Je hebt nu twee strengen in je linkerhand en een in je rechterhand.
 6. 6
  Verplaats de linker draad naar het midden. Hierdoor wordt hetzelfde proces als de vorige stap, gespiegeld zijn.
  • Met de laatste drie vingers van je rechterhand, greep de rechter streng tussen je vingers en je handpalm. Dit moet gratis uw rechter duim en wijsvinger.
  • Met je rechter duim en wijsvinger, te bereiken over het centrum streng en pak de linker streng. Je hebt nu twee strengen in je rechterhand en een in je linkerhand.
 7. 7
  Voeg haar om het juiste onderdeel. Tot nu toe, heb je een gewone vlecht gedaan. Dit is waar de "Franse" deel van het proces komt inch Het kan u nemen een paar pogingen om het goed te krijgen, maar het is makkelijker als je eenmaal vertrouwd bent met de greep bent.
  • Loslaten van het centrum streng, en laat het hangen tussen de linker en rechter strengen. Je moet in staat zijn om het te onderscheiden van de rest van je haar - het zal iets verhoogd boven het haar dat niet gevlochten nog is geweest.
  • Pak de linker streng tussen de laatste drie vingers van je linkerhand en je linker handpalm.
  • Pak de juiste streng met je linker duim en wijsvinger. Je rechterhand moet nu vrij zijn.
  • Met uw rechterhand, trek een klein deel van unbraided haar vanaf de rechterkant van je hoofd. Grijp deze nieuwe sectie met je linker duim en wijsvinger om het toe te voegen aan de rechter streng van het vlechtwerk.
  • Halen het midden streng van het vlechtwerk weer. Pak met uw rechterhand, en verplaats deze naar rechts, waardoor het uw nieuwe rechter streng. Het gedeelte dat u haar toegevoegd aan, tussen je linker duim en wijsvinger, is het nieuwe centrum streng.
 8. 8
  Voeg haren naar links streng. Dit proces zal net als de vorige stap, maar met tegenovergestelde zijden:
  • Loslaten van het centrum streng. Nogmaals, hangen tussen de linker en rechter strengen.
  • Pak de juiste draad tussen de laatste drie vingers van je rechterhand en je rechter handpalm.
  • Pak de linker streng met je rechter duim en wijsvinger. Je linkerhand moet nu vrij zijn.
  • Met behulp van je linkerhand, trek een klein deel van unbraided haar van de linkerkant van je hoofd. Pak de nieuwe sectie met je rechter duim en wijsvinger om het toe te voegen aan het linker gedeelte van de vlecht.
  • Halen het midden streng van het vlechtwerk weer. Pak het met je linkerhand, en verplaats het naar links, waardoor het uw nieuwe linker streng. Het gedeelte dat u haar toegevoegd aan, tussen je rechter duim en wijsvinger, is het nieuwe centrum streng.
 9. 9
  Herhaal stap 7 en 8 totdat je opraken van nieuwe haren te voegen aan de vlecht. Om te voorkomen dat de vlecht op zoek naar zo netjes mogelijk proberen te delen dat zijn ongeveer dezelfde grootte in de vlecht voegen. Je moet gebeuren Franse vlechten wanneer u de nek van de hals getroffen.
 10. 10
  Doe een basis vlecht op de rest van het haar. Blijven doen een gewone drie-strengen vlecht met het haar dat is nog steeds los.
 11. 11
  Bind de vlecht met een lint of een niet-rubber haar elastisch. Vermijd elastiekjes, die je haar kan beschadigen en zijn moeilijk te verwijderen.
 12. 12
  Stel de vlecht met haarlak (optioneel). Haarlak of spray gel kan uw Franse vlecht te helpen van het ontwikkelen van statisch haar als de dag vordert.
  • Als je gaat om extra verfraaiing eerst toevoegen aan je haar, haarlak het. Dit zal schilferige residu voorkomen van het krijgen van uw haarspeldjes of linten.
 13. 13
  Voeg verfraaiing aan uw vlecht (optioneel). Voor wat extra flair, das een kleurrijke lint in een boog aan het einde van je vlecht.
  • U kunt tule, grosgrain, of ric rac, die allemaal kunnen worden gevonden in een verscheidenheid van kleuren bij uw lokale stoffenwinkel gebruiken.
  • Of, voeg een leuke baret of een ander haar ornament.

Methode drie: fishtail vlecht

 1. 1
  Scheid je haar in twee gelijke delen. Een fishtail vlecht lijkt alsof het is gemaakt van verschillende kleine onderdelen, maar verrassend genoeg zijn er slechts twee primaire secties.
  • Voor een nette vlecht, gebruik dan een fijne kam om een ​​recht deel te maken in het midden van je hoofd, van voorhoofd naar nek.
  • Voor een meer warrige, Katniss Everdeen-geïnspireerde look, gewoon in uw haar met je handen en scheiden in twee afdelingen die enigszins lijken zelfs.
 2. 2
  Trek een kleine pluk haar van links sectie in de juiste sectie. Zodra je deze greep naar beneden, zult u in staat om het te doen voor de hele vlecht.
  • Houd het juiste gedeelte van het haar in je rechterhand.
  • Drop het linker gedeelte en laat het los hangen. Omdat je alleen werken met twee secties, hoeft u zich geen zorgen te maken over het mengen met een ander deel van het vlechtwerk.
  • Met behulp van je linkerhand, trek een kleine pluk haar uit de meest linkse kant van het linker gedeelte. Dat is, van de kant van het linker gedeelte van het haar die het dichtst bij uw oor.
   • Voor een meer ingewikkelde ogende vlecht, trek kleinere haarlokken. Voor een snellere vlecht, grijp grotere secties.
  • Pak de kleine pluk haar uit het linkergedeelte met je rechterhand, integreren in het rechterdeel van de vlecht.
  • Houd de linker gedeelte van het haar in je linkerhand weer. Als je het op te rapen back-up, kunt u uw vingers door de sectie te glad uit alle knopen en draai de vlecht.
 3. 3
  Trek een kleine pluk haar uit het rechtergedeelte in het linkergedeelte. Dit is net als de vorige stap, maar gespiegeld.
  • Houd de linker gedeelte van het haar in je linkerhand.
  • Drop de juiste sectie en laat het los hangen. Nogmaals, omdat je alleen maar te werken met twee primaire secties, er is geen zorgen te maken over het mengen strengen.
  • Met uw rechterhand, trek een kleine pluk haar uit de meest rechtse kant van de juiste sectie (of het deel het dichtst bij uw oor).
  • Pak de kleine haarlok uit de juiste sectie met je linkerhand, integreren in het linker gedeelte van de vlecht.
  • Houd het juiste gedeelte van het haar in je rechterhand weer. Als je het op te rapen back-up, kunt u uw vingers door de sectie te glad uit alle knopen en draai de vlecht.
 4. 4
  Herhaal stap 2 en 3 totdat je uitgeput van haar. Houd afwisselend kanten en het toevoegen van strengen tot u aan het einde van het haar. Probeer de kleine strengen die je trekken in de belangrijkste secties zo gelijkmatig en kleinbedrijf mogelijk te houden.
 5. 5
  Bind de vlecht met een lint of een niet-rubber haar elastisch.

Methode vier: vijf-streng vlecht

 1. 1
  Scheid de haren in vijf gelijke delen. Een vijf-streng vlecht ziet er een beetje meer ingewikkelde en elegante dan een standaard drie-strengen gevlochten, en het is makkelijk te doen als je eenmaal het proces naar beneden.
  • Wanneer u voor het eerst aan het leren bent, overweeg dan uw haren trekken in een paardenstaart en het starten van de vlecht daar, dus je werkt met een stabiele basis.
 2. 2
  Houd de draden met beide handen. Het is het makkelijkst als je houd de twee meest linkse strengen in je linkerhand, en de twee meest rechtse strengen in uw rechterhand, waardoor het centrum streng om los te hangen.
  • Nummering van de strengen kan u helpen ze recht te houden. Ze moeten eruit 1 2 3 4 5.
 3. 3
  Verplaats de linker streng naar het centrum. Beweeg het over onderdeel 2, en onder tribune 3, zodat het nu in het midden.
  • U moet nu 2 3 1 4 5.
 4. 4
  Weven de meest rechtse streng naar het centrum. Beweeg het over streng 4 en onder deel 1, zodat 5 is nu in het midden.
  • U moet nu 2 3 5 1 4.
 5. 5
  Herhaal stap 3 en 4 totdat u opraken van haar. Houd afwisselend buitenste strengen en ze naar het midden bewegen.
 6. 6
  Bind de vlecht. Gebruik een lint of niet-elastisch rubber haar naar het einde van de vlecht te verzekeren.

Tips

 • Als je nog nooit eerder gevlochten, leren het patroon met dikke garen, lint of langharige poppen voordat u start op het haar van iemand. Het vergt wat oefening om het gevoel van te krijgen.
 • Voor een rommelige uitstraling niet het vlechten strak doen.
 • Neem de vlecht door unbraiding het uit de bodem.
 • Als u problemen ondervindt bij uw eigen haar vlechten proberen oefenen op een vriend om de knie te krijgen.
 • Als je een harde tijd franse vlechten, zet je haar in een half-paardenstaart en beveiligd met een elastisch. Dit is uw stalgedeelte centrum, en de elastische moet uiteindelijk worden verborgen door de vlecht.
 • Zachte spanning op de vlecht, beneden trekken aan de strengen, houdt het strak.
 • Probeer uw vlechten op de Disney Tangled pop. Ze heeft lang haar om op te oefenen!
 • Voor de invoering van een beginner's zie Hoe vlecht.
 • Probeer nooit om het afsluiten van de vlecht van de top. Het droog, grof en knoestig klitten te maken in je haar.

Dingen die je nodig hebt

 • Een borstel of kam
 • Een haar band
 • Haarlak of gel
 • Lint, haarspeldjes, of andere versieringen