Wkanl

Hoe u uw geld te beheren (voor tieners)

Laten we eerlijk zijn, we houden allemaal van geld en liefde om dat geld uit te geven. Maar, denk voor een tweede. Wilt u liever dat een beetje geld nu, of meer geld later?

Stappen

Hoe u uw geld te beheren (voor tieners). Besparen zo veel van het geld dat je maakt als je kunt.
Hoe u uw geld te beheren (voor tieners). Besparen zo veel van het geld dat je maakt als je kunt.
 1. 1
  Krijgen wat geld. Check out andere artikelen zoals Verdien geld als een tiener.
 2. 2
  Besparen zo veel van het geld dat je maakt als je kunt.
 3. 3
  Zodra je genoeg, vraag je ouders om het openen van een spaarrekening voor u. Dit zal de verleiding van het willen om dat geld te besteden te elimineren.
 4. 4
  Als je niet oud genoeg om een baan te krijgen, werken verschillende banen rond het huis, dingen oprapen als je niet wordt gevraagd, of werken extra hard aan iets dat wat geld kon verdienen. Ook, uit te werken een deal met je ouders met je cijfers - bijvoorbeeld, voor elke 'A' klasse, krijg je £ 5.
 5. 5
  Beginnen met sparen jong. Laten we zeggen dat je krijgt £ 10, bespaart€ 5, en hebben de andere £ 5 voor jezelf. Na een tijdje, kan dit behoorlijk oplopen. Als je bespaart€ 5 per week, dat is £ 240 per jaar. Als je blijft dat tot je een baan kunt u heel wat geld bespaard. (Dwz laat zeggen begin je als je bent 12 jaar oud. £ 240 per jaar * 5 = £ 1,200. Je zou kunnen hebben £ 1200 gespaard voor als je 17 te bereiken en hebben behoefte aan een auto, en hebben de vrijheid en de trots van rijden zelf rond.
 6. 6
  Houd een georganiseerde analyse pad (die kunnen worden gekocht op elk kantoor winkel), een rekenmachine, een paperclip, en drie pennen - Een rode, een blauwe en een zwarte. Monitor elke cent die in en uit beweegt van uw bankrekening en uw zak, en houdt iedere bon met de paperclip. Dit stelt u in staat om een ​​uiterst nauwkeurige beoordeling van uw uitgaven, bijgewerkt bij elke aankoop en op afroep beschikbaar te houden.

Tips

 • Proberen om de helft van wat je ontvangt redden. Of, indien mogelijk, ALLES wat je ontvangt.
 • Probeer te beginnen met sparen jong.
 • Als je weet dat je niet kan omgaan met grote hoeveelheden zakgeld, doe het veilig en eerlijk ding en borg het grootste deel van dat geld. Zelfs als je fysiek verantwoordelijk, blijven deposito's te maken, en vergeet niet om slechts zoveel geld houden als je redelijkerwijs nodig heeft op uw persoon.
 • Probeer niet te gaan om zo veel als je normaal zou eten.
 • Gebruik debetkaarten in plaats van credit cards!
 • Of, als je ouders je auto kopen, kunt u dat geld gespaard voor mogelijke winkel op die auto.
 • Raak deze niet aan til je oud genoeg om te rijden zijn. Dit kan echt helpen bij het krijgen van een fatsoenlijke auto in plaats van een oud versleten auto die je uiteindelijk junking binnen een paar maanden.

Waarschuwingen

 • Vermijd het hebben van geld in je portemonnee als je in de stad of winkelen. Het zal alleen maar je wilt het uit te geven.
 • Als u nodig hebt om je ouders te vragen om vast te houden aan uw opgeslagen geld, dus, maar het is best dat je jezelf trainen om het op de bank te houden, zodat je klaar zult zijn als mama en papa er niet zijn bij te houden uw geld. Wat je ook doet, probeer dat brandend verlangen om het uit te geven op alle mogelijke manieren te elimineren.
 • Probeer te voorkomen dat geld te besteden aan junk food. Het kan echt helpen op de lange termijn.