Wkanl

Hoe te verwijderen wax haar thuis te maken

Het is leuk om jezelf eens te verwennen met een bezoek aan het waxen salon, maar soms moet je gewoon niet kan wachten voor een afspraak. Als u wilt dat de salon overslaan en probeer waxen op je eigen, zal dit artikel tonen u een eenvoudig recept te verwijderen wax haar te maken op op uw eigen.

Ingrediënten

 • 1 kop (250 ml) kristalsuiker
 • 1 kop (250 ml) honing
 • 1/2 kop (125 ml) citroensap

Stappen

Hoe te verwijderen wax haar thuis te maken. Roer de honing en citroensap met een houten lepel.
Hoe te verwijderen wax haar thuis te maken. Roer de honing en citroensap met een houten lepel.

Deel een: het maken van de was

 1. 1
  Smelt de suiker. In een middelgrote pan met dikke bodem, voeg de suiker toe en kook op matig hoog vuur, zonder te roeren-slechts af en toe een werveling van de pan-tot de suiker begint te karameliseren. Dit ruikt heerlijk!
 2. 2
  Roer de honing en citroensap met een houten lepel. Wees voorzichtig: de suiker zal zeer schuimig, en zeer warm.
  • Blijf roeren tot het mengsel is gesmolten en heeft de consistentie van pannenkoekendeeg. Als het mengsel te dik is, voeg 1 eetlepel water in een tijd totdat je de juiste consistentie.
 3. 3
  Laat de was iets afkoelen voordat je het gebruikt. Als u het later wilt gebruiken, laat het afkoelen, de koelkast het dan.

Deel twee: met behulp van de was

 1. 1
  Controleer de lengte van het haar dat u wilt verwijderen. Je haar moet idealiter tussen 1/8-inch en 1/4-inch (3 mm en 6 mm) lang.
  • Als je haar te kort is, dan is de was zal niet trek de haren uit door de wortels.
  • Als je haar te lang is, kunt u aanzienlijk ongemak.
 2. 2
  Bereid uw stroken stof. Als je niet stroken al hebt, kunt u doorsnijden of verscheuren van een katoenen of linnen overhemd.
  • Om rafelige randen te voorkomen, naai rond de randen van uw strips met een naaimachine.
 3. 3
  Bestuif het gebied met babypoeder voor het aanbrengen van de wax. Babypoeder of maizena zal absorberen body olie en vocht, waardoor de was vast te houden aan het haar (niet uw huid), waardoor het proces veel minder pijnlijk.
 4. 4
  Breng de wax. Met behulp van een houten tongspatel of een spatel, passen uw zelfgemaakte wax waar gewenst. Breng de wax in de richting van de haargroei.
 5. 5
  Druk op de stof in de was. Neem een ​​strook van doek, plaats het op de was en strijk het glad in de richting van de haargroei.
 6. 6
  Laat de was volledig afkoelen. Trek lichtjes aan de onderkant van uw weefselstrook om te zien of het plakt goed genoeg.
 7. 7
  Verwijder de strip. Houd uw huid strak door te trekken op het van een punt onder de rand van je weefselstrook en trek de strip af tegen de richting van de haargroei. Doe dit heel snel. Trek niet aan het uit bij een hoek van 90 °, maar in een meer ondiepe hoek.
 8. 8
  Bewaar overgebleven was in de koelkast. Het moet houden voor een paar weken in de koelkast, of een paar maanden in de vriezer.

Tips

 • Als de mix laat residu op uw huid, dan afspoelen met warm water het gebied. Als dit niet werkt, kook wat water op je fornuis en voeg 1 eetlepel zuiveringszout. Laat het water afkoelen en spoel opnieuw het gebied.
 • Als het mengsel verhardt voordat u het toepast, gebruik dan een dubbel-boiler op te warmen totdat het weer smelt.
 • Ongeveer 2 dagen voordat je wax, exfoliëren het gebied met behulp van een exfoliërende reiniger of een loofah.
 • Als u een zichtbare gebied wax, zoals je gezicht, kun je een verkoelende gel later toepassen om roodheid te minimaliseren. Als u gevoelig voor roodheid zijn, overwegen waxen gebieden van je gezicht op een dag als je niet van plan om uit te gaan.

Waarschuwingen

 • Vermijd opwarmen was in de magnetron. Microgolven warmte was ongelijk en kunnen erg heet patches. Om op te warmen je wax, plaats het in een kom met warm water in plaats.
 • Zorg ervoor dat de temperatuur van de was zeer zorgvuldig te testen alvorens toe te passen op uw huid.