Wkanl

Hoe te groepsdruk als een tiener christelijk voorkomen

Het vermijden van groepsdruk is zeer uitdagend. Veel christenen, vooral tieners, ervaring druk die kan leiden tot het opgeven van een deel van hun waarden. Lees dit artikel en het kan helpen om negatieve groepsdruk in ons dagelijks leven te voorkomen.

Stappen

Hoe te groepsdruk als een tiener christelijk voorkomen. Kom op voor wat u in gelooft.
Hoe te groepsdruk als een tiener christelijk voorkomen. Kom op voor wat u in gelooft.
 1. 1
  Zoek uit wat je gelooft inch
 2. 2
  Kom op voor wat u in gelooft. Als je, niet iedereen zal luisteren, en soms kunnen ze zelfs lachen. Dat is niet erg omdat minstens je probeert en God ziet dat. Laat je niet iets of iemand van gedachten verandert, en laat ze niet je twijfelen je overtuigingen. Echter, forceer je religie aan anderen. Doen zal alleen het aantrekken van vijanden.
 3. 3
  Lees je bijbel en bid elke dag. Het lezen van de Schrift is een goede manier om dichter bij God te worden, want het biedt wijsheid en is net als de "How To" van een christen. Sommige mensen adviseren een Teen Study Bible, die tips, adviezen en praktische interpretaties van een aantal verzen bevat. Anderen raden een normale Bijbel, en om de hiervoor genoemde bijbel van kaft tot kaft te lezen. Gebed en Bijbelstudie zal je dichter bij God te brengen.
 4. 4
  Heb vertrouwen in uw geloof in Christus. U kunt alle dingen door Christus, Hij zal u sterken.
 5. 5
  Bij het ​​bidden of vragen om hulp van de Heer, niet alleen terloops bidden. De Bijbel zegt dat we moeten, "Cry voor de Heer met al onze macht." Als je het niet wilt dat slecht, blijf op je knieën totdat je doet of mediteert op en denk aan of u ook echt wilt.
  Jakobus 1:05 zegt: "Als iemand van u wijsheid ontbreekt dat hij ze van God, die aan allen geeft royaal en upbradith niet en zij zal hem gegeven worden." Gebruik uw naam --- "Als ik (je naam) gebrek wijsheid laat me (je naam) te vragen van God die geeft aan allen, en niet bestraf hen die daarom vragen [ja, ik geparafraseerd" zonder verwijt ", kunt u houden als je wilt], en het zal worden gegeven aan mij. " Het heet beweert Schrift in het gebed, en als je zegt tot God "U beloofde dit, en ik heb gedaan wat je zei dat ik moest om het te krijgen..." Hij geeft-God nooit, nooit, gaat terug op Zijn beloften. Hij zei: "Vraag en gij zult ontvangen, kloppen en hij zal antwoorden, zoek Hem en je zal hem vinden."
 6. 6
  Hebben een gebed in je hart altijd. Dit betekent dat in je hoofd om te bidden tot God. Dit zal een zeer moeilijk ding om te doen in het begin, maar als je de slag te gaan zal het een enorme zegen in je leven. U heeft een veel nauwere relatie met God te krijgen en zal zijn liefde veel meer te voelen.
 7. 7
  Doet wat iedereen doet ziet er misschien leuk, maar als je weet dat het verkeerd is om te doen, proberen om de kracht om nee te zeggen hebben. God zijn eniggeboren zoon voor ons te sterven! Als je doet wat juist is, zal God kennen omdat hij weet de intentie van je hart.
 8. 8
  Wees bevriend met andere christelijke mensen. Als je omringd bent door anderen proberen het juiste te doen zal het veel gemakkelijker geworden. Er is kracht in getallen. "Waar twee of drie vergaderd zijn in Mijn Naam, daar zal ik zijn." (Mattheüs 18:20) Gelukkig, het grootste deel van de westerse wereld is christelijk, van verschillende denominaties.
 9. 9
  Niet associëren met mensen die de hele tijd vloeken, drinken / drugs doen, hebben vuile meningen, etc. Het is letterlijk naast onmogelijk om de voortdurende verleidingen van mensen die voortdurend zondigen als je constant opknoping uit met hen te weerstaan.
 10. 10
  Vermijd situaties die kunnen leiden tot u toe te geven aan groepsdruk. Bijvoorbeeld, als iemand je vraagt ​​om te roken / drinken te denken over wat het zal doen om uw lichaam en denk na over de vraag of God zou goedkeuren van deze. Denk aan je lichaam als de tempel van God. NEE zeggen. Vraag de Heer om je blijven zegenen met kracht om verleidingen te weerstaan.
 11. 11
  Heb moed! Wees niet laf alleen om cool.

Tips

 • Wees niet bang om te laat je vrienden weten dat je overtuigingen en geweten te komen voordat er iets anders in je leven.
 • Peer pressure is het testen van uw wil om iets wat je niet wilt doen weigeren. Een echte vriend zal er geen te nemen voor een antwoord en niet proberen om je iets wat je niet wilt doen.
 • Anderen dienen. Dit is Gods werk. Het helpen van anderen in goede en eerbare manieren helpt niet alleen u, maar uw gemeenschap en de mensen die je helpt ook. U kunt een schuilplaats, kerk groep, community outreach, het organiseren van bijbelstudie groepen, lezen om ouderen, enz. Dit zal u helpen andere dingen die je kunt doen in plaats van te worden getrokken in zonde te realiseren helpen.
 • Wees niet hard wanneer u spreekt, gewoon stevig en snel uw vrienden zal beginnen om uw beslissingen te respecteren.
 • Vermijd grote partijen met een heleboel mensen die je niet kent.
 • Proberen om vrienden die zijn ook christenen of die in uw jeugdgroep te maken. Als je het gevoel verleiding, naar hen en vertrouwen hoe je je voelt. Zij zullen je steunen, je helpen, en kan zelfs geven u tips.
 • De Walk-Away regel. Analyseer uw relatie met deze persoon. Als je weet dat je niet weg te lopen van de relatie op elk gewenst moment, breken. Dat klopt. Breken. Ja, het zal pijn doen, maar weglopen is de laatste verdedigingslinie tegen iedereen. Als je niet kunt doen, heb je je laatste verdedigingslinie verloren. De enige reden waarom dit niet zou passen is als je absoluut vertrouwen hebben in een persoon, en je weet dat het niet alleen hormonen waardoor je vertrouwt die persoon.
 • Spreek altijd met vertrouwen! Geen tekenen van zwakte en de persoon onder druk zullen blijven totdat ze de strijd hebben gewonnen!
 • Hangen met vrienden.
 • Volg alle normen in dit artikel, ook al is het erg moeilijk om te doen. Als je alleen volgen halverwege God geeft u alleen een deel van zijn zegeningen.
 • Weet wat je echt gelooft en vasthouden aan het.
 • Als u niet zeker weet wat te doen, of hulp nodig hebt, wees niet bang om te gaan naar een pastor, een jeugdgroep voorganger / leider, christelijke vrienden, of een vertrouwde christelijke volwassene voor begeleiding.
 • Wees trots op wat je bereikt hebt, veel mensen kunnen genoeg moed om een ​​cursus voor hun eigen leven in te stellen niet komen en te blijven op het, het vermijden van de druk van anderen.
 • Christen zijn is niet altijd gemakkelijk, maar God kan je helpen en hij weet wat je doormaakt. Wonen voor God is de prijs waard op het eind!
 • Lees voorbeelden van andere jongeren die zijn geholpen door Jezus:
  • Connor
  • Simone
  • Amrita
  • James
  • John
  • Joji

Waarschuwingen

 • Als je niet weet / vertrouw deze persoon, gewoon laten. Niemand kan je druk om dingen die je niet leuk als je er niet eens doen!
 • Kijk uit voor die vrienden die zijn gebogen over het doen van de verkeerde dingen en zijn controle. Je bent beter af zonder hen.
 • Dit artikel staat niet in voor je immuun voor peer pressure of verleiding bent, en je zou een fout en zonde maken. Dat is waarom God lief: Hij vergeeft onze fouten. Maar dat betekent niet dat uit te gaan en te zondigen.
 • Als ze in de dingen die je voelt ongemakkelijk met, sturen duidelijk van hen
 • Er zijn een heleboel moeilijke dingen te doen in dit artikel en velen van jullie zullen het gevoel dat het opgeven of alleen een deel van hen. Als je al deze dingen, zul je beginnen met een God-blijvende christen te worden. Je hebt ook de kans om een ​​vervulling van zegen en loon in de hemel ontvangen.
 • Leren. Meer informatie over de mythen die mensen gebruiken om anderen onder druk te zetten schadelijke gedrag.
 • Zoek uit wat hun zeden zijn voordat je hangen met hen.
 • Sommige mensen kunnen anders reageren, niet aftreden maar zelfs als ze je een baby te bellen!

Dingen die je nodig hebt

 • Een Bijbel
 • Kerk is nodig, het is een zeer goede manier om een ​​christelijke gemeenschap die zal helpen bij het vinden