Wkanl

Hoe om te gaan met een behoeftige vriend

Of je nu BFF's of gewoon collega's of klasgenoten, het hebben van een vriend die lijkt te leunen op je een beetje te veel en te vaak frustrerend en vervelend kan zijn. Niet alleen is dit soort relatie ongezond voor je, het is niet het doen van uw vriend geen gunsten niet. Hoe kunt u uw vriend te stoppen van het maken van je zijn / haar eerste en enige?

Stappen

Hoe om te gaan met een behoeftige vriend. Bepaal of je buddy is echt te afhankelijk van jou.
Hoe om te gaan met een behoeftige vriend. Bepaal of je buddy is echt te afhankelijk van jou.
 1. 1
  Bepaal of je buddy is echt te afhankelijk van jou. Enkele indicatoren van afhankelijkheid kunnen omvatten:
  • Tijdens sociale situaties, hij / zij wil absoluut vast te zitten aan uw kant. Ga je samen naar een feestje, maar vind dat je vriend niet zal mengen met anderen en is in elk gesprek met u de hele nacht? Of heeft hij / zij altijd van uitgaan dat wanneer je gaat uit, hij / zij is altijd een deel van de groep (zelfs als je alleen wilt gaan met mensen van het werk, bijvoorbeeld)?
  • Van je vriend besluitvorming moet altijd uw inbreng te betrekken. Als je wordt opgeroepen om te bepalen of (bijvoorbeeld), de blauwe trui of bruin t-shirt is juist elke avond, dan is je vriend kan zijn problemen met het nemen van beslissingen op zijn / haar eigen en is gekomen om te veel rekenen op u op de bres.
  • Je vriend kiest om tijd te besteden met u tegenover het nastreven van een romantische relatie. Heeft je vriend afgewezen data of andere evenementen te hangen met je? Of heeft je vriend constant uw goedkeuring en / of advies over romantische connecties nodig?
  • Het lijkt erop dat je vriend vraagt ​​een enorme hoeveelheid van uw tijd op een dagelijkse basis. Van langdurige telefoongesprekken te bezoeken per dag na het werk, voel je je alsof je vriend is altijd "daar" en je nauwelijks tijd om te socialiseren met andere vrienden en misschien zelfs met familieleden.
 2. 2
  Verander de dynamiek van je relatie door het mengen van uw interacties. Misschien is het hetzelfde oude muffe plannen zijn het draaien van de relatie in een co-afhankelijke situatie.
  • Maak je eigen plannen en moedigen je vriend om plannen te maken met andere mensen. Als je bij het hip, kan het tijd om te vertakken en doen activiteiten met anderen. Maak plannen met een vriend die je zou zin ​​om te lunchen met voor maanden en dan stel je vriend weer met oude vrienden of iemand nieuw op het werk, bijvoorbeeld.
  • Meng de planning. Als je hangen elke vrijdagavond, suggereren in plaats daarvan met lunch op zondag. Als je terug krijgen geduwd over het niet bijwonen van uw gebruikelijke vrijdagavond jol, vraag hem / haar als er een vriend die er zijn dat hij / zij had zin om iets te doen met, maar heeft niet de tijd hebben gehad. Stel voor dat je vriend uit te nodigen de andere vriend uit op vrijdagavond.
 3. 3
  Wijzig uw taal. Als u vindt dat u te vaak functioneren als een "wij" maak een verbale scheiding door te praten over wat je mag dit weekend te doen en vragen wat hij / zij heeft gepland. Blijf dit doen in plaats van te praten over wat "we" moeten doen, het creëren van een afstand en de bevestiging voor je vriend dat je hem niet zien / haar als onderdeel van al je sociale plannen.
 4. 4
  Word bezig op het werk of in je persoonlijke leven. Zonder klinkende onbeleefd, laat je vriend weten dat je een drukke week op het werk of een groot aantal afspraken in de komende weken. Je vriend zal hebben om iets anders te doen of iemand anders om te hangen met als je bent vastgebonden vinden.
  • Maak echte afspraken en krijgen punten afgevinkt uw lijst. Liegen niet - daadwerkelijk krijgen die vervelende benoemingen gedaan. Niet alleen zal je helpen je vriend vinden een beetje meer zelfstandigheid, krijg je een aantal prangende afspraken uit uw lijst.
  • Niet helemaal ontwijken je vriend, maar zeker niet jezelf beschikbaar te maken. Neem gesprekken van je vriend, maar bezuinigen op telefoon tijd. Worden beleefd en vriendelijk-nooit onbeleefd of kortaf-in om uw punt over te brengen. Echter, duidelijk maken dat je nodig hebt om dingen gedaan te krijgen, en soms, gewoon de oproep niet beantwoorden, maar laat het gaan door naar de voicemail.
  • Overweeg het nemen van slechts een paar dagen tot een week af van de relatie. Ga niet cold turkey en opeens heb geen tijd voor je vriend voor een hele maand of langer. Plan een vakantie met uw gezin, het is het ultieme goed excuus!
 5. 5
  Maak concrete plannen met je vriend op een sporadische basis. Als je vriend wordt gebruikt om een ​​draaiende schema, wat betekent dat je samen bent bijna elke dag zonder werkelijke plannen, praat met je vriend over de planning van een avond samen.
  • Laat je vriendin weten dat je schema heeft opgevoerd, maar dat je graag zou lunch of diner met hem of haar te hebben op zaterdagavond, bijvoorbeeld. Duidelijk zijn dat de door u gekozen datum is de enige keer dat je kunt ontmoeten en ervoor zorgen dat hij / zij kan u ontmoeten op dat tijdstip en dag.
  • Zorg er altijd voor elke date met je vriend. Niet watje uit en annuleert, herschikken en dan vergeten, bijvoorbeeld. Tenzij u liever (die eigenlijk uw plan kan worden), vasthouden aan uw plannen en Ruk niet je vriend rond.
  • Vind nieuwe activiteiten te proberen met je vriend. Als je relatie gericht op clubbing of het zien van films, mix-up van uw typische vergaderingen en in plaats daarvan gaan schaatsen of ga voor een wandeling. Als je weg van je vriendschap comfort zone te verplaatsen, misschien je vriendschap kan pas ontdekte onafhankelijkheid en vinden.
 6. 6
  Leer om nee te zeggen. Nee is een krachtig woord, maar soms is het moeilijk om te zeggen, vooral als het gaat om een vriendschap. Echter, een vriend die is niet in staat om te begrijpen waarom je niet bereid bent om iets te doen of om elke minuut van je vrije tijd door te brengen met hen is niet een echte vriend. Een emotioneel uitputtend vriendschap is niet een lonende ervaring. Vandaar, nee te zeggen tegen jezelf meer ruimte en aan de dingen die je moet doen zonder je vriend opknoping over is een essentieel onderdeel van het spenen je vriend af dat je om in zo veel.
  • Niet springen als je vriend zegt "crisis" (als je weet dat het niet). Voor sommige mensen, dit is een gemakkelijke manier om te voorkomen dat anderen het wegrijden. Je moet om te communiceren met je vriend die zijn of haar onvermogen om plannen te maken, zijn meer georganiseerd of dingen uit te werken op voorhand geen reden om hun problemen om te zetten in een noodsituatie die u te reageren door het droppen van alles. Niet reageren is soms de grootste vriendelijkheid.
  • Als u een harde tijd nee te zeggen tegen behoeftige mensen, of ze trekken te vaak als check of je wederzijdse afhankelijkheid problemen, waar je moet nodig hebben, anders wordt je gelooft dat je bent niet goed genoeg of waardig genoeg om vrienden te hebben.
 7. 7
  Bepalen of dit een vriendschap het redden waard. Besteedt u te veel tijd proberen om je vriend te helpen door het leven of kom uit de buurt van elke ontmoeting gevoel uitgeput en / of depressief? Als deze relatie giftig is geworden is het misschien tijd om de banden te snijden. Overweeg uw antwoorden op de volgende:
  • Voelt u zich naar beneden getrokken en door deze vriend? Als het constant kommer en kwel uitzenden van deze persoon, kan het tijd om professionele hulp suggereren. Uw vriend kan onbewust zijn gebruikt jou als zijn of haar therapeut toen plaats moet hij of zij op zoek gaan naar echte, professionele hulp.
  • Is dit een eenzijdige relatie? Na een gesprek met deze vriend heb je het gevoel alsof je gewoon bent er om te luisteren - hij of zij krijgt uit wat er op zijn of haar geest en dan hangt de telefoon of verlaat het gesprek? Als de relatie lijkt alleen maar te gaan over thema's en problemen van je vriend, heeft het volledig eenzijdig geworden en waarschijnlijk is niet een echte vriendschap.
  • Heeft uw vriend lijken nooit gelukkig of tevreden? Heeft je vriend vragen uw raad of advies, maar nooit lijkt te bereiken vrede of het oplossen van conflicten? Of is het lijkt dat je vriend gedijt op stress en klagen over kwesties die hij / zij maakt nooit een beweging op te lossen?
  • Heeft uw vriend maak tijd voor je wanneer je gaat door moeilijke tijden of behoefte aan een schouder om op te leunen?

Tips

 • Begrijp dat de afhankelijkheid van je vriend heeft niets te maken met jou en dat dit iets is wat je vriend moet gaan trainen op zijn of haar eigen.
 • Overwegen om je vriend aan andere mensen die mogelijk iets gemeen met je buddy te hebben. Hierdoor kan een deel van de nadruk van je afhouden en laat je vriend om zijn of haar horizon te verbreden.
 • Demonstreren onafhankelijke kenmerken en / of acties wanneer rond uw vriend - hopelijk zal hij of zij aanslaan en af ​​te halen op wat je doet.

Waarschuwingen

 • Als je houdt van je vriend, vermijd overdreven bot of kortaf met betrekking tot uw gevoelens. Uw vriend kan niet beseffen dat hij of zij is al te plakkerig dus loopvlak zacht wanneer het proberen om zijn of haar greep los te maken.