Wkanl

Hoe om te gaan met een asociale vriend

Uw "beste vriend" die je al jaren lijkt oprecht vriendelijk en zorgzaam te zijn, maar aan het eind van de dag, dat ze altijd laat je met de lastige gevoel dat je een soort van verkeerd had gedaan. Als u dit ervaart, kan je vriend een sociopaat te zijn. Hier is hoe te breken jullie vriendschap.

Er is nog een artikel over hoe te identificeren en te helpen sociopaten.

Stappen

Hoe om te gaan met een asociale vriend. Wat is een sociopaat?
Hoe om te gaan met een asociale vriend. Wat is een sociopaat?
 1. 1
  Wat is een sociopaat? Begrijpen wat sociopaten zijn als is cruciaal voor herevalueren je relatie. In tegenstelling tot sommige overtuigingen, sociopaten zijn geen seriemoordenaars per definitie. Ze zien er net als ik en jij. Hier zijn een aantal definities van sociopathie:
  • Sociopaten hebben meer kans om te manipuleren, pathologische leugenaars die dicht met mensen om hen te kwetsen.
  • Sociopaten zijn niet geïnteresseerd in vriendschap. Wat ze willen uit hun 'vriendschap' met jou is een trouwe volgeling. Ze kunnen je behandelen als een vriend om de toegang tot uw gezelschap te krijgen, maar het is niet oprecht. Zolang je enkele waarde te bieden aan hen, iets wat ze nodig hebben, zullen ze je rond te houden. Maar zodra ze genoeg van jou, je wordt achtergelaten.
  • Sociopathie is verbonden met geestelijke ziekte, meestal antisociale persoonlijkheidsstoornis (APD) en / of narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPD). De sociopaat voelt geen schuld of wroeging voor de dingen die ze hebben gedaan voor anderen, noch hebben ze medelijden of liefde. Hun vriendschap met u - samen met alle uiterlijke aspecten van charisma, charme, zorgzaam, of genegenheid - zijn een deel van hun publieke persona.
 2. 2
  Confronteer je vriend en aanwijzingen van sociopathie. Dit is altijd moeilijk, voor een sociopaat verbergt hun ware aard en de neiging om zeer sluw. Tekenen van sociopathie kan mengen met tekenen van gewoon iemand die is gewoon een slechte vriend, of iemand die weinig ervaring heeft met sociale interactie.
  • Achterhalen exacte momenten dat je hebt gevoeld misbruikt. Wikkel je hoofd rond alle details, en probeer vast te stellen of er sprake is van een gebrek aan geweten, schuld, op een deel van uw vriend. Om u te helpen duidelijk uw gedachten, schrijf de feiten en je gevoelens voor elk moment dat je verongelijkt voelde. Er kunnen trends of correlaties.
  • Confronteer de vriend en evalueren van hun reactie. Te kalmeren en leg uw redenering in rechte feiten. Wees eerlijk, en niet proberen om dingen beter dan je eigenlijk het gevoel dat ze klinken. Doe jezelf niet tekort.
  • Sociopaten kan agressief worden als hun integriteit in twijfel wordt getrokken. In plaats van het bestrijden van de feiten over hun liegen of manipulatie, kunnen zij de persoon, of u, wie doet de ondervraging te vallen. Zij kunnen gebruik maken van agressie, of zelfs charme, hun verloren terrein terug te winnen.
  • Wanneer ze geconfronteerd worden, zal de sociopaat je medelijden met ze te voelen. Als je spijt voor verhoor hen het gevoel, dat ze overwegen dit een overwinning in plaats van zorgen te maken over de redenen voor je twijfel.
 3. 3
  Omgaan met de initiële ontkenning. Sociopathie je vriend zal zijn moeilijk te accepteren. Na zijn vrienden zo lang, je vriendschap leek zo eerlijk en waar. Het is echter belangrijk te onthouden dat deze vriendschap op zich is een farce. Hier zijn dingen om te onthouden:
  • Uw 'vriend' is niet echt een vriend. De woorden "sociopathie" en "vriend" sluiten elkaar uit omdat psychopaten niet in staat zijn het gevoel positieve emoties zoals zorgzaam. Zij mogen nooit geïnteresseerd in uw oprechte vriendschap, alleen je loyaliteit en medeplichtigheid zijn geweest.
  • Begrijp dat je zijn misbruikt en gemanipuleerd. Zelfs als uw lastige gevoelens zijn klein, ze zijn tekenen dat niet alles goed is met jullie vriendschap.
 4. 4
  Laat je woede. Zodra je beseft dat je zijn slachtoffer van een sociopaat, kunt u het gevoel als het krijgen ook. Maar wees gewaarschuwd: de sociopaat heeft een levenslange ervaring in schroeven plussers. Dat doe je niet. Uw kansen op het krijgen zelfs zijn erg klein en riskant. Het is beter dan je woede te krijgen.
 5. 5
  Breek de vriendschap. Vertel de sociopaat om je met rust laten. Wees assertief, stevige, directe, en consistent. Als u niet in staat om je eigen beslissingen te nemen en aan te houden zijn, kan iedereen je manipuleren met gemak.
  • Het breken van de vriendschap kan eigenlijk eenvoudig. Om de sociopaat, is de vriendschap vrijwel zinloos geweest. Het was alleen speciaal voor jou. Je moet je realiseren een sociopaat niet de zorg over u, of uw vriendschap. Het is niets anders dan een spelletje voor hem / haar. Na het breken van contact, zult u merken de sociopaat is meteen vergeten over jou.
 6. 6
  Informeren andere vrienden die ook hebben bevriende de sociopaat. Niet negatief praten over je asociale vriend. In plaats daarvan, rustig uitleggen voorbeelden van zijn asociale gedrag. Dit is nodig omdat negatieve gepraat u zeer impopulair zou maken onder je andere vrienden, en rijden ze dieper in de armen van de sociopaat.

Waarschuwingen

 • Probeer niet om uw sociopaat vriend veranderen door uzelf. Laat ze professionele hulp te zoeken. Je kunt hem niet veranderen. Sociopathie wordt beschouwd als een permanente geestelijke ziekte.