Wkanl

Hoe maak je een transgender persoon respecteren

Als u onlangs hebt geleerd van een transgender persoon in je leven, zou je hun identiteit niet begrijpen en je kan zeker weet hoe te handelen om hen heen zonder te beledigen of te zijn. De term 'transgender' in dit artikel wordt verstaan ​​een persoon die niet identificeren met het geslacht dat ze werden toegewezen met bij de geboorte. Er zijn transgender mensen over de hele wereld (bijvoorbeeld de VS, Mexico, India) en in een breed scala van culturen (bijv. Inheemse Europees, Thais). Voor zulke mensen, is het niet altijd makkelijk om hun geslacht situatie in de huidige maatschappij te verklaren. Hier is hoe om te begrijpen en te respecteren iemand die uitdagingen uw ideeën over gender, en die zich niet gemakkelijk onder de categorie 'mannelijk' of 'vrouwelijk' valt.

Stappen

Hoe maak je een transgender persoon respecteren. Respect voor hun genderidentiteit.
Hoe maak je een transgender persoon respecteren. Respect voor hun genderidentiteit.
 1. 1
  Bedank ze. Het is heel moeilijk om uit te komen aan mensen als transgender. Ze vertrouwen en / of respect voor je heel veel te zijn gekomen aan u. Danken hen voor het vertrouwen in je, het zal heel veel betekenen voor hen, omdat je heel veel betekenen voor hen.
 2. 2
  Respect voor hun genderidentiteit. Denk aan hen als het geslacht dat ze verwijzen naar zichzelf als en verwijzen naar hen met hun gekozen naam en geslacht voornaamwoord (ongeacht hun fysieke verschijning) van nu af aan. (Tenzij ze zijn niet uit, of anders vertellen. Vraag om zeker te zijn of en wanneer er tijd is het niet goed.)
 3. 3
  Let op je verleden tijd. Wanneer we spreken van het verleden probeer niet te zinnen gebruiken als "toen je een eerdere gender" of "geboren een man / vrouw," omdat veel transgender mensen het gevoel dat ze zijn altijd de mannen en ze zijn gekomen om u zo, maar moest verberg het voor welke reden dan ook-of op zijn minst bewust zijn van wanneer je het doet. Vraag de transgender persoon hoe zij zouden willen in de verleden tijd te worden verwezen. Een oplossing is om te voorkomen verwijzen geslacht als het over het verleden door het gebruik van andere referentiekaders, bijvoorbeeld "Vorig jaar", "Als je een kind", "Als je op de middelbare school", etc. Als je moet verwijzen naar de geslacht overgang als het over het verleden, zegt 'voordat je uit kwam als huidige geslacht ", of" Voordat u begon de overgang "(indien van toepassing).
 4. 4
  Gebruik taal die zich leent tot het geslacht van de persoon. Vraag wat voornaamwoorden de transgender persoon verkiest te hebben gebruikt in verwijzing naar hen en respecteren die keuze. Zo kan iemand die identificeert als vrouw vrouwelijke woorden en voornaamwoorden zoals zij, haar, actrice, serveerster, enz. Een persoon die identificeert als een mannelijk mens termen als hij misschien liever de voorkeur geven, zijn, enz. Andere transgender mensen zijn begonnen met behulp van genderneutraal voornaamwoorden zoals ZE, zir, sie, hir, enkelvoud zij, enz., maar dit is een persoonlijke voorkeur. Gebruik de naam vragen ze u om te gebruiken.
  • Uw vriend Jack is net uit te komen als een transgender persoon, en nu wil worden, genaamd Maria. Vanaf dit punt, heb je niet zeggen: "Dit is mijn vriend Jack, ik heb hem al sinds de basisschool bekend." In plaats daarvan, u zegt: "Dit is mijn vriendin Mary, ik heb haar sinds de lagere school bekend is." Tafel elke onhandigheid je voelt voor een ander tijdstip waarop u en Mary particulier kan praten. Zeker, als je vrienden wilt blijven, moet u Mary's wensen respecteren en pakken haar als wie ze is vandaag de dag, niet de persoon die je gebruikt om te weten, ondanks het feit dat de transgender persoon is de persoon die je gebruikt om te weten, je gewoon weten ze nu beter.
 5. 5
  Wees niet bang om vragen te stellen. Sommige, maar zeker niet alle transgender mensen zullen vragen over hun identiteit / geslacht beantwoorden. Verwacht niet dat de transgender persoon om uw enige opvoeder te zijn, echter. Het is uw verantwoordelijkheid om jezelf te informeren. Ook als een trans persoon niet comfortabel voelt de beantwoording van uw vraag, probeer dan niet en 'dwingen van hen. " Tenslotte vragen over genitaliën, operaties, en voormalig namen moeten meestal alleen gevraagd worden of je moet weten om medische zorg te verlenen, zijn betrokken zijn bij een seksuele relatie met de transgender persoon, of moet de vroegere naam voor juridische documentatie.
 6. 6
  Respecteer de transgender persoon behoefte aan privacy. Niet uit ze zonder uitdrukkelijke toestemming. Vertellen mensen je transgender bent is een zeer moeilijke beslissing, niet lichtvaardig gemaakt. "Uitje" hen zonder hun toestemming is een verraad van vertrouwen en kan eventueel kost je je relatie met hen. Het kan hen ook in gevaar, afhankelijk van de situatie, van het verliezen van een veel - of zelfs te worden geschaad. Zij zullen vertellen die ze willen, of en wanneer ze klaar zijn. Dit advies is geschikt voor diegenen die full-time wonen of mensen die nog niet overgezet. Voor diegenen die full-time in hun juiste genderrol, zal heel veel niet dat iemand die hen niet kennen uit voordat ze overgebracht naar hen kennen als een andere dan hun huidige, namelijk een goede, geslacht.
 7. 7
  Denk niet dat je weet wat de ervaring van de persoon is. Er zijn veel verschillende manieren waarop verschillen in genderidentiteit worden uitgedrukt. Het idee van "gevangen in een man / vrouw 's lichaam", de overtuiging dat trans vrouwen zijn hyperfeminine / trans mannen zijn ultramasculiene, en de overtuiging dat alle trans-mensen zullen zoeken hormonen en chirurgie zijn alle stereotypen die gelden voor sommige mensen en niet om anderen. Be leiden door wat de persoon vertelt over hun eigen situatie, en luisteren zonder vooroordelen. Heeft theorieën je kan hebben geleerd niet op te leggen, of gaan ervan uit dat de ervaring van andere transgenders u wellicht weet of heeft gehoord van is dezelfde als die van de persoon voor je. Ga er niet vanuit dat ze zijn de overgang vanwege trauma uit het verleden in hun leven, of dat ze veranderen geslachten als een manier om te ontsnappen uit hun lichaam.
 8. 8
  Begin met het verschil tussen identiteit en seksualiteit geslacht herkennen. Ga er niet vanuit dat hun geslacht correleert met hun seksualiteit - het doet niet. Er zijn hetero, homo, lesbisch, biseksueel, vragen, en ongeslachtelijke transgenders. Als de persoon naar buiten komt om u over hun seksuele geaardheid, gebruiken de termen die ze gebruiken.
 9. 9
  Behandel ze hetzelfde. Terwijl ze kunnen je extra aandacht op prijs stellen om ze, dat doen ze niet bijzonder waarderen het dat u het maken van een big deal van hen. Nadat u goed geïnformeerd zijn, zorg ervoor dat je niet overboord gaan. Transgenders in wezen dezelfde persoonlijkheden zoals ze deden voordat coming out. Behandel ze zoals je zou iemand anders.

Tips

 • Deze voorwaarde is medisch bekend als Gender Identity Disorder (GID), maar er is veel twist rond die term. Sommigen geloven dat het probleem ligt in de weigering van de samenleving om de variaties van sekse en gender in de natuur (inclusief de mens) te erkennen. Anderen kritiek GID als pathologisering de transgender gemeenschap, omdat het impliceert sterk dat zijn trans is een stoornis hebben.
 • Niet alle transgenders streven genitale reconstructie chirurgie (GRS). GRS is bijna altijd beter om te gebruiken dan "geslachtsveranderende operatie." Denk niet dat het gepast om te vragen over de plannen van een persoon voor een operatie, hormonen, enzovoort, meer dan je zou wrikken in andermans medische zaken. Bovendien, niet van uit dat er slechts een "rechts" pad naar de overgang (bijvoorbeeld dat de "echt transgender" of op "voltooien uw overgang," je moet GRS hebben).
 • Sommige mensen geloven dat de enige 'remedie' voor het zijn transgender is om de fysieke verschijning (met chirurgie en / of hormonen) om de mentale genderidentiteit overeen te corrigeren. Deze mensen geloven dat er een probleem is met het lichaam, niet de geest. Sommige mensen geloven dat het geslacht van de samenleving verwachtingen en beperkingen voor mannen en vrouwen zijn de kern van de zaak en de noodzaak om een ​​aanvaarding van een breder scala van gender uitdrukking voor mannen en vrouwen weerspiegelen.
 • Als je slip vroeg op en zeggen: "zij" of "hij" als je de andere betekende, niet te veel excuses, volg gewoon de fout met de juiste term en verder wat je zei.
 • Het woord "transgender" is een bijvoeglijk naamwoord, en een beschrijvend woord, niet een zelfstandig naamwoord of een werkwoord. Net zoals je een oudere persoon "een oude" niet zou noemen of zeggen dat ze "olded", het ongepast is om te verwijzen naar een transgender persoon als "een transgender" zonder toevoeging van "persoon", "vrouw", "man", of elke andere passende naamwoord. Sommige transgenders ook overwegen deze objectiveren en ontmenselijken.
 • Sommige transgenders zal zijn comfortabel beantwoorden van vragen, en sommige niet. Als een trans persoon is ongemakkelijk antwoordapparaat, of niet wil, laat het dan los. Als je moet weten, gebruik dan de onderstaande bronnen.
 • Het is onbeleefd om te vragen wat hun 'echte' naam of geboorte naam was - zij beschouwen de naam die ze hebben gekozen om hun geslacht te passen (als ze dat hebben gedaan) om hun echte naam te zijn, en ze willen dat je denkt van hen op die manier. Vragen over het verleden namen alleen zet ze op de plek, en je hoeft niet te weten.
 • Vragen over genitaliën trans volkeren 'en hoe ze seks hebben is niet nodig, op dezelfde manier dat het vragen Cisgender mensen hoe ze seks hebben is niet geschikt.
 • Websites zoals PlanetOut of MySpace hebben transgender groepen, of andere secties voor transseksuelen; naar hen te praten met mensen of meer.

Waarschuwingen

 • Zelfs als je bezwaren tegen iemands transgender identiteit, moet u altijd de persoon te respecteren en nooit moedwillig ze publiekelijk in verlegenheid te brengen. Gênant of vernederende de persoon zich niet goed voor anyone.This situatie zou ook onveilig geworden voor de transgender persoon.
 • Vermijd het gebruik van transfobisch slurs zoals "tranny" en "shemale." Deze voorwaarden zijn onderdrukkend, objectiverende en ontmenselijken.
 • Zeg nooit een transgender persoon die mensen niet zullen begrijpen of houden hen vanwege hun transgender identiteit. Het doet pijn heel slecht, en is niet waar. Veel, zo niet de meeste, transgenders worden begrepen, geaccepteerd en geliefd.
 • Ze niet naar een niet-transgender persoon vergelijken door te bellen die persoon een "echte" of "normaal" meisje / jongen. Wat maakt een man een 'echte' man of een vrouw een 'echte' vrouw is de manier waarop ze zich identificeren, niet de manier waarop iemand anders ervaart of classificeert hun lichaam. Een transgender man is niet minder een man dan een Cisgender man, een transseksuele vrouw is niet minder een vrouw dan een Cisgender vrouw.
 • Wees zeer voorzichtig bij het verwijzen naar iemands transgender identiteit als "keuze". Genderdysforie is zeker niet een keuze door haar definitie. Sommige transgenders hun identiteit omschrijven als een keuze, en sommige niet. Vind manieren om de identiteit van een persoon die niet afhangen van de vraag of ze kunnen "helpen" respecteren.
 • "Intersex" is een algemene term die wordt gebruikt voor een verscheidenheid van aandoeningen waarbij een persoon wordt geboren met voortplanting en / of seksuele anatomie, die niet lijkt op de typische definities van vrouwelijke of mannelijke passen, Terwijl sommige interseksuele mensen zijn ook transgender, de twee niet hetzelfde en niet worden samengevoegd.