Wkanl

Hoe maak je een goed afgeronde tiener te zijn

Je tienerjaren kan behoorlijk moeilijk om te navigeren door, met veel emotionele en lichamelijke veranderingen te kampen met. Het is niet realistisch om te streven naar een "perfecte tiener" te zijn, want niemand kan zijn helemaal perfect, maar je kunt een goed afgeronde en slimme tiener geworden door het houden van je focus op het creëren van een evenwichtige levensstijl en genieten van een scala van gezonde relaties. Dit artikel geeft een aantal suggesties voor elk deel van uw tiener het leven.

Stappen

Hoe maak je een goed afgeronde tiener te zijn. Bouwen een goede relatie met je docenten.
Hoe maak je een goed afgeronde tiener te zijn. Bouwen een goede relatie met je docenten.

Doen het goed op school

 1. 1
  Aandacht besteden in de klas en goede cijfers halen. School lijkt misschien saai, maar het is belangrijk om te proberen en en goed doen. Goede cijfers geeft je meer opties in de toekomst. Zorg ervoor om te noteren eventuele huiswerk of testen deadlines als je ze krijgt, zodat u niet vergeet om ze te voltooien en te prioriteren uw studie deadlines. Wanneer is het raadzaam om notities van je lessen te schrijven, schrijven, want dit is een van de beste manieren voor het informeren van uw herziening vóór het schrijven van essays en examens afleggen.
  • Als er iets is wat je niet begrijpt, vraag dan iemand! Lees het goed door opnieuw, dan kun je het nog steeds niet krijgen, vraag een vriend of een leraar. Ondanks wat mensen zou kunnen impliceren, is er nooit zoiets als een domme vraag, het is beter om duidelijkheid te krijgen dan om stoofpot in de donkere, onverlichte.
  • Als je thuis komt van school, doe een korte samenvatting van wat je die dag geleerd. Dit zal u helpen voor als je nodig hebt om het te herzien als het cement van de dag leren en is veel gemakkelijker dan proppen op het laatste moment. En hoewel het lijkt misschien niet het nu, leren-as-you-go creëert lange termijn onthouden terwijl proppen treinen alleen op korte termijn geheugen en voorkomt dat u echt te leren en toegang hebben tot die informatie in de toekomst.
 2. 2
  Doe je huiswerk. Dit klinkt als een no-brainer, maar je huiswerk effectief betekent niet alleen slordig iets opschrijven en overhandigen het erin Doe je best op elke opdracht, en zoals gezegd, stel vragen als je iets niet begrijpt. Plan een huiswerk schema, zodat je niet jezelf in een tijd crunch.
 3. 3
  Bouwen een goede relatie met je docenten. Dit is vooral belangrijk op de middelbare school, want je kan nodig zijn om een ​​paar van uw favoriete leraren vragen om aanbevelingen te schrijven voor uw college toepassingen. Hoe beter ze weten dat je, hoe beter deze aanbevelingen zal zijn. Maar meer dan dit, kunnen deze mensen dienen als mentoren en gidsen als u door de middelbare school en je kunt veel leren van hun kennis en ervaring.

Breng tijd door met vrienden

 1. 1
  Neem de tijd om de juiste vrienden te vinden. De beste vrienden van zijn vrienden die je comfortabel miskleunen met en serieus met het gevoel. Je moet niet om je persoonlijkheid te veranderen om hen te behagen. Goede vrienden kunnen moeilijk te vinden, dus denk dat het niet ongebruikelijk is om uw groep vrienden een paar keer tijdens je tienerjaren veranderen.
 2. 2
  Kijk uit voor groepsdruk. Veel mensen experimenteren met een heleboel dingen op de middelbare school en de middelbare school, en het is belangrijk om te leren hoe om nee te zeggen om alles wat je niet vertrouwd bent met. Luister naar je intuïtie en weet wat juist is.
  • Soms mensen doen alsof ze vrienden zijn gewoon om je om iets dat ze niet bereid om zelf te doen, zoals stelen dingen, kopen drugs of bedriegen doen. Geen van deze dingen zijn de moeite waard stichten van een relatie op en als je betrapt wordt, het is u die in de problemen krijgt en je zult zien de zogenaamde vriendschap niet direct.

Breng tijd door met familie

 1. 1
  Bouw een relatie met je ouders. Hoewel het vaak lijkt alsof ze je niet serieus nemen, laat je ouders weten dat ze kunnen vertrouwen zal je meestal leiden tot u hebben van meer vrijheid.
  • Erkennen dat dit een moeilijke tijd voor je ouders. Vergeet niet dat ze niet te maken je het leven zuur-terwijl je het gevoel dat je moet worden behandeld als een volwassene, je ouders worstelen met het besef dat je niet hun kleine baby meer. Ze zijn waarschijnlijk ook te worstelen met het werken, het betalen van een hypotheek, het verhogen van je broers en zussen zo goed als u en doen hun best om goede ouders. Het is geen gemakkelijke taak, maar je kunt het makkelijker maken door het zijn begrip en vriendelijk.
 2. 2
  Leer je broers en zussen kennen. Je zusje lijkt misschien de meest vervelende persoon in de wereld nu, maar je bent waarschijnlijk gaan om de rest van je leven met haar doorbrengen. Plus, thuis zal veel leuker zijn als elke avond is als een sleepover met je beste vriend.
 3. 3
  Helpen rond het huis. Wat klusjes in minder dan vijf minuten in beslag als er veel handen op hen worden toegepast, en je ouders en broers en zussen zal worden in een veel beter humeur als er een ding minder voor hen te doen. U kunt zelfs morph klusjes in een leuke manier om tijd door te brengen met uw familie door ze in een wedstrijd. Probeer die muziek die iedereen geniet, of het hebben van een goed gesprek terwijl u werkt en het instellen van termijnen voor de voltooiing. Als je hebt winnaars behoren ingevuld klusjes, kunnen prijzen omvatten zaken als het kiezen van de DVD of film om naar te kijken als een familie of kiezen wat er wordt gekookt voor het diner voor die avond.
  • Toen hem werd gevraagd om een ​​taak te doen, doe het. Dit kan veel argumenten slaan rond het huis, en wanneer de klusjes worden gedaan je bent vrij om te doen wat je wilt! Ruzie kan nemen veel tijd en creëert emotionele wrijving die niemand wil voelen.

Breng tijd door met jezelf

 1. 1
  Plan wat me-time. Het leven kan erg druk als een tiener, maar het is belangrijk dat je tijd doorbrengen met jezelf ook.
 2. 2
  Uitzoeken van uw hobby's en interesses. Zoek iets wat je liefde en zorg ervoor dat je het regelmatig doet. Dit laat je verfrist en gelukkig te zijn als het gaat om andere delen van je leven. Wees niet verbaasd als uw belangen te veranderen in een tijdsbestek van maanden of jaren, dat is natuurlijk terwijl je nog steeds werken uit wat je het leukst, maar probeer niet te hard. Volg gewoon je interesses om te zien waar ze leiden en te blijven open-minded over nieuwe mogelijkheden.
 3. 3
  Gelukkig blijven. is een veel voorkomende aandoening die vaak te zien zijn in uw preteen of tienerjaren. Zoek professionele hulp als u denkt dat u depressief. Je kan wel of niet krijgen steun van familie om u te helpen door (afhankelijk van uw gezinssituatie) maar niet laten een gebrek aan dergelijke steun je te stoppen van de zorg voor uw geestelijke gezondheid, er is altijd iemand die kan helpen uitzoeken depressieve of negatieve gevoelens en problemen en hoe eerder je wordt behandeld, hoe makkelijker het zal zijn om te herstellen en zowel het vertrouwen en de veerkracht voor een gelukkiger toekomst te krijgen.
  • Sta jezelf toe om Goof af van tijd tot tijd. Proberen om altijd ernstig of gerichte kunt zorgen dat u zich ongelukkig. Geef jezelf de ruimte om leuke dingen regelmatig te doen om uw studies, activiteiten en relaties in evenwicht.
 4. 4
  Luister naar muziek. Dit kan u helpen ontspannen en te verlichten een deel van de stress van een drukke dag op school of met vrienden. Muziek is een goede manier van jezelf uitdrukken ook - als je nog niet weet hoe je een instrument te spelen, overwegen leren een nu, zoals de gitaar, piano of keyboard. En vergeet niet dat uw stem is een instrument ook!
 5. 5
  Leer manieren om. Leren om tijd alleen te genieten is een belangrijk onderdeel van het besef dat je geheel zonder een andere persoon bent. Dit kan helpen om de ontwikkeling van co-afhankelijke relaties of op zoek naar een andere persoon te maken van de bron van het geluk van je leven te voorkomen. Eenzaamheid helpt je ook om meer over wat drijft je als persoon en wat de waarden van je leven zijn te leren. Enkele manieren om effectieve en plezierige eenzaamheid onder andere meditatie, wandelingen door jezelf, het schrijven in een dagboek en tijd doorbrengen met huisdieren.

Zorg goed voor jezelf

 1. 1
  Zorg goed voor jezelf. Was je gezicht, neem regelmatige douches, eet huisgemaakte maaltijden in plaats van kant en klare degenen, etc.
  • Zorg altijd dat u uw tanden te poetsen 2-3 keer per dag. Dit zal hen schoon te houden en je adem ruiken goed.
 2. 2
  Oefenen. Je hoeft niet te gek, maar een beetje lichaamsbeweging elke dag, zoals fietsen naar school, zal helpen om zowel je lichaam en geest gezond.
 3. 3
  Eet goed. Het eten van te veel of te weinig maakt het moeilijk om zich te concentreren en ervoor zorgen dat je slecht doen in andere gebieden.
 4. 4
  Zorg voor genoeg. Met ongeveer 9 uur slaap is het beste ding om te doen, zelfs in het weekend, het zal u voor te bereiden op school en jezelf beter te voelen de volgende ochtend. Proberen om elke week te plannen, zodat je je huiswerk gedaan op een redelijk uur. Als je weet dat je gaat om een ​​partij op een bepaalde avond hebben, overleg dan met uw docent over het krijgen van een uitbreiding, of beter nog, af te voeren in het begin. Dit zal uw lichaam meer bewust van wat er gaande te maken, en zal alle vreselijke wallen onder je ogen verdwijnen!
 5. 5
  Wakker op tijd. Zorg ervoor dat je genoeg tijd om wat ontbijten, je gezicht wassen, douchen als je moet, etc. voordat de school begint.
  • Inpakken van uw tas en opknoping up van uw outfit / uniform de avond ervoor zal maken alles een stuk sneller en beter georganiseerd. Vergeet niet om de lay-out van een schoon paar sokken, ondergoed en een paar schoenen ook!

Word lid van een buitenschoolse activiteit

 1. 1
  Join padvinders / meisje scouts/4-h of soortgelijke programma's en blijf daarbij. Deze programma's zullen u een gevoel van gemeenschap te geven en je leren leven vaardigheden. Ze openen ook een waaier van mogelijkheden die niet op school of via je sociale netwerken kunnen worden aangeboden, zoals spreken in het openbaar, drama, het leven of outdoor vaardigheden, enz.
 2. 2
  Word lid van een club. School clubs zijn een geweldige manier om betrokken te raken zonder in te boeten dingen die je gepassioneerd over bent. Zij een ook helpen te werken wat allerlei hobby's en interesses je het leukste. Probeer een paar over je tienerjaren en wees niet bang om toe te geven wanneer men niet werkt voor u en te blijven kijken.
 3. 3
  Proberen voor een sportteam. Dit zal je leren hoe te werken in een team, en je zult goed bevriend met je teamleden te worden. Als alternatief, als teamsporten niet voor je het doet, in ieder geval vind een sport die interesseert het atletiek, triatlon, zwemmen, tennissen, fietsen of andere meer individuele, maar nog steeds uitstekend sporten zijn. Ook individuele sporten hebben team elementen wanneer je speelt namens uw school of regio.
  • Martial arts kan een uitstekende uitlaatklep voor lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Ze zijn ook een goede manier van het ontwikkelen van zelfdiscipline. Hoewel het een goed idee om te beginnen in een vechtsport, is het mogelijk om meer dan een doen als je eenmaal bedreven in je eerste krijgskunst bent.
 4. 4
  Overwegen. Een andere buitenschoolse activiteit die zowel u en anderen ten goede is vrijwilligerswerk. Kies iets waar je gepassioneerd over bent en stel regelmatige tijden te helpen. Het is misschien iets dat past in een sport of activiteit die je liefde te zijn, zodat het niet hoeft te worden over over-stretching jezelf.

Zoek een baan

 1. 1
  Terwijl het krijgen van een baan is een prachtige manier om je extra tijd te besteden, niet het gevoel dat het absoluut noodzakelijk is. De dingen die hierboven besproken eerste plaats komen - relaties, studies en buitenschoolse activiteiten. Een baan is niet de moeite waard maar iets van die aspecten van uw tiener jaren en het is zeer moeilijk om veel verschillende verantwoordelijkheden jongleren met een baan. Aan de andere kant, als je voelt dat het je lukt om te passen in een part-time baan met uw andere activiteiten, het krijgen van een baan zal helpen toon je ouders dat je verantwoordelijk bent, en kan je geld geven om dingen op te slaan of te kopen dat je ouders kan het geld niet sparen voor. Enkele veel voorkomende tiener banen omvatten:
  • Babysitten. Als je weinig broers en zussen, ouders vragen hun vriend als ze ooit een oppas nodig. Bericht borden rond het basis-en kleuterscholen. U kunt meestal vrij goed geld babysit en dit is een goed weekend baan die nog laat je studie of bel vrienden op de telefoon zodra de kinderen naar bed zijn gegaan.
  • Huisdier zitten. Als je niet comfortabel verantwoordelijk te zijn voor een andere persoon voelt, kan een huisdier een manier om te beginnen. Praat met uw buren en familie vrienden met huisdieren, en laat hen weten dat je blij zou zijn om de dieren te kijken wanneer ze op vakantie gaan. De schoonheid van dit werk is dat het meestal zal periodiek in plaats van elke dag. Als u woont in het land, vergeet niet dat boer buren zouden springen op de kans van de kans om een ​​beetje tijd te nemen uit voor een pauze voelen dat u de zorg voor hun boerderij en dieren.
  • Studiebegeleiding. Als er een onderwerp dat je uitblinken in, dan kunt u geld verdienen onderwijzen aan anderen. Bericht borden in de stad met uw contactgegevens, overleg dan met uw vrienden en hun jongere broers en zussen, of vraag uw oude leraar (s), indien hij / zij u kan aanbevelen aan ouders van kinderen worstelen.
  • Omdat het een kamp counselor. Contacteer de YMCA of de regisseur van je favoriete kindertijd zomerkamp en vragen wanneer ze huren camp counselor en als je kunt toepassen. Meestal mensen gaan inhuren voor de volgende zomer van rond januari-maart of april, afhankelijk van de grootte van het kamp.
  • Als je legaal kan krijgen van een werkvergunning, solliciteren voor een baan bij een lokaal bedrijf. Kijk in wezen een restaurant gastheer / gastvrouw, het werken in de detailhandel, of het helpen om een sport te coachen.

Tips

 • Vermijd conflicten met vrienden. Als je voelt dat je krijgt negatieve aandacht van de ene persoon, probeer weg te blijven van hen voor een tijdje en laat ze afkoelen.
 • Altijd proberen om een ​​tiener te zijn.
 • Zorg dat alles klaar is de avond ervoor, en dat je genoeg tijd en niet te missen op het ontbijt in de ochtend.
 • Neem een ​​fles water naar school voor een snelle slok in de lessen. Water helpt om uitdroging en dus geconcentreerd en energiek te houden. Het is een stuk gezonder en beter voor je tanden dan cola, koolzuurhoudende pop, enz.
 • Luister naar je ouders en leraren. Ze zijn geweest waar je bent al en er zijn dingen die ze kunnen helpen om te leren in plaats van "het wiel opnieuw uitvinden".
 • Denk niet dat je niet in staat om iets te doen. Gewoon proberen uw moeilijkste en misschien heel misschien zul je succes hebt.

Waarschuwingen

 • Als je ervaart negatieve gevoelens of je bent blootgesteld aan verkeerd gebruik (emotioneel, fysiek of verbaal), hulp zoeken bij iemand als een leraar, ouder, vriend, begeleider of andere neutrale partij. Als er problemen thuis, hulp zoeken bij een therapeut of iemand anders die je buiten het huis te vertrouwen. Niet lijden in stilte, niemand verdient het om in het midden van voortdurende schade.
 • Als je moeite hebt met schoolwerk hebben, spreken tot de relevante leraren en vraag om hulp.