Wkanl

Hoe kunt u uw gepensioneerde ouders stoppen met blazen al hun geld

Of je ouders hebben onlangs met pensioen en lijken nog levende hoog op de hog of ze lijken gewoon te proberen om een ​​leegte in hun leven op te vullen door uitspatten met contant geld, overtuigen je ouders om te stoppen met blazen al hun geld kan een ontmoedigende taak zijn. De rollen worden omgedraaid, waar je voelt dat je een meer ouder, verantwoordelijke rol op zich moet nemen, die zowel ouders en kinderen kan zetten in een lastige en misschien omstreden positie.

Hoe helpt u uw ouders zien dat ploegen door hun spaargeld op warp snelheid heeft het potentieel om resulteren in wanhoop in een tijd wanneer ze moeten genieten van hun nieuwe vrijheid? Hier zijn enkele suggesties voor zorgvuldig betreden op een vrij gevoelig onderwerp.

Stappen

Hoe kunt u uw gepensioneerde ouders stoppen met blazen al hun geld. Onderzoek je eigen motieven voor verhoor hunne.
Hoe kunt u uw gepensioneerde ouders stoppen met blazen al hun geld. Onderzoek je eigen motieven voor verhoor hunne.
 1. 1
  Onderzoek je eigen motieven voor verhoor hunne. Als gedachten van "mijn erfenis" te houden dobberen vóór alles, dan is het mogelijk dat je in een zeer egocentrische gemoedstoestand en misschien niet kunnen denken in hun eigen belang bij allen. Zet je verwachtingen met betrekking tot de nalatenschap of lopende bijstand en zetten hun belangen eerste - vertrouwend dat je ouders die beslissing kan maken voor zichzelf is onderdeel van benaderen hen met echte zorg voor hun welzijn in plaats van je eigen.
  • Wees eerlijk met jezelf: Ben je goed met uw eigen financiën? Of heb je gewend aan het hebben van je ouders borgtocht je uit financieel? In het laatste geval zouden vrezen dat ze niet zullen blijven doen rijdt uw zorgen. Het is belangrijk om dit te erkennen - het aanpakken van hun bestedingspatroon betekent ervoor te zorgen dat uw eigen zijn in goede vorm.
 2. 2
  De naakte feiten. Als je je zorgen maakt je ouders besteden boven hun stand en dit zal binnenkort resulteren in hen als gevolg meer geld dan ze ooit kunnen terugbetalen of laat ze berooid, wat voor bewijs heb je van deze? Weet u ook hoeveel geld ze hebben of bent u gewoon het bekijken van de dingen die ze mee naar huis, de dingen die ze doen of reizen ze nemen en het maken van veronderstellingen zonder verdere feiten? Of heb je hun onvermogen om een ​​elektriciteitsfactuur of de tarieven te betalen als gevolg van slecht financieel management gezien?
 3. 3
  Zet jezelf in de schoenen van je ouders. Stel je voor 20, 40 jaar van nu en hoe het zou jij je voelen als je volwassen kind kwam om u bezorgd over uw bestedingspatroon. Denken van het op deze manier kan u helpen om een ​​niet-confronterende, zorgzaam en attent manier om de problemen te vergroten en oplossingen die niet alleen zal smakken van bossiness of opdringerigheid vinden te creëren. Het is geen gemakkelijke evenwicht, maar je bent het aan je ouders gevoelig zijn van hun gevoelens te zijn, alsmede het omgaan met uw eigen zorgen voor hen.
  • Hoe oud zijn je ouders? Onlangs gepensioneerde ouders zijn waarschijnlijk wendbaar, in het volle bezit van hun geestelijke vermogens en jeuk aan alle dingen die hun carrière hebben ze verhinderd te doen - dat zuurverdiende geld is er om te besteden aan hun dromen. Aan de andere kant, ouders die zijn pensioen een lange tijd en die veel ouder zijn en plotseling veranderen hun gebruikelijke spaarzame manier kan worden ervaren gezondheidsproblemen die moeten controleren; plotselinge veranderingen kan een teken zijn dat er iets mis is worden. Loopvlak met zorg en op zoek naar feiten voordat je geest.
 4. 4
  Een hart-op-hart met je ouders. Zoek een tijdstip en locatie wanneer iedereen samen en comfortabel zal zijn, en de zaak in een prive-setting te bespreken. Het beste is om dit probleem op te brengen wanneer ze ontspannen (niet defensief) en idealiter, wanneer gedachten van de toekomst zijn in de lucht (net als bij het kijken naar de kleinkinderen te spelen).
  • Doen alsof je bent op zoek naar financiële hulp van je ouders over budgetteren en sparen. In plaats van het maken van beschuldigingen, informeren over hoe je ouders zijn budgettering na pensionering. Een rode vlag voor u is als ze u op de hoogte dat ze hebben geen specifiek plan of advies in de plaats, samen met eventuele aanwijzingen dat ze niet comfortabel wonen op een vast inkomen. Luister goed naar de dingen die ze je niet vertellen, zo veel als de dingen die ze doen zeggen.
  • Vraag je ouders als er iets wat ze niet vertellen. Zou een van je ouders te maken met een terminale ziekte of de mogelijkheid dat zij worden nadenken echtscheiding? In sommige gevallen kan enorme veranderingen in het leven na de pensioengerechtigde irrationele uitgaven produceren.
  • Hoeft niet tot stand brengen van het feit dat je gelooft dat ze verspillen hun appeltje voor de dorst weg rond uw broers en zussen of echtgenoot (vooral andere familieleden of vrienden). Dit is in de eerste plaats uw bezorgdheid in dit stadium en het is niet een goed idee om meer van maken tot je de feiten. Als andere familieleden zich zorgen, kunt u een gezamenlijke vergadering te overwegen, maar zorg om niet overweldigen je ouders, maar net directe familie.
 5. 5
  Luister naar je ouders openlijk en zonder oordeel. Misschien voel je je geïrriteerd, ongerust of zelfs boos dat je ouders lijken veel geld te besteden en lijken niet veel van een financieel plan om hun uitgaven te begeleiden om te hebben. Echter, je moet naar hen luisteren en hun redenen. Horen wat er werkelijk hun keuzes motiveren en hen te behandelen als volwassenen kunnen worden belast met het beheer van hun eigen zaken is cruciaal voor het faciliteren van een meer financieel bewust aanpak voor hen. Als ze het gevoel dat je commanderen of intimideren ze in iets gewoon zo dat ze niet op de "lijst van zorgen" doet, loopt u het risico dat ze stilgelegd op je en weigert te luisteren naar alles wat je te zeggen hebt. Vergeet niet dat je alle volwassenen hier en dat wat je ook zegt, uiteindelijk hun keuzes blijven hun keuzes en je kunt alleen bieden geluid en zorgzame advies, evenals het aanbieden van te vergemakkelijken en hen helpt om een ​​nieuwe financiële benadering te ontwikkelen als zij ermee instemmen.
 6. 6
  Als uw ouders u te informeren dat het hun recht om te doen met hun geld als ze willen, maak geen ruzie, want het is waar. Echter, als er duidelijke aanwijzingen zijn dat ze kopen dingen die ze niet kunnen veroorloven en hun gebruikelijke financiële verplichtingen zoals huur en brandstof in gebreke blijft, dan trekken in een derde partij, iemand die neutraal maar kunnen dingen zoals ze werkelijk zijn te vertellen. Zelfs suggereert dit kan wrevel veroorzaken, maar het doet in ieder geval zorgen voor voortdurende advies om op een professionele, vrijstaande niveau dat ervoor zorgt dat je ouders blijven worden behandeld als volwassenen.
 7. 7
  Urge je ouders om te werken met een financieel adviseur. Een gecertificeerd financieel planner kan u helpen uw ouders te beoordelen en vast te stellen een budget dat hen in staat om veel van hun "bucket list" wensen te bereiken zonder in te gaan brak. Van bijzonder belang, zoals hierboven vermeld, dit zorgt voor een professionele relatie voor je ouders om een ​​deel van en distantieert de emotionele strijd die zich kunnen ontwikkelen als je, zoals hun volwassen kind, proberen hun enige bron van financieel bewustzijn blijven worden.
  • Zorg ervoor dat u over te brengen dat uw zorg is alleen voor hun financiële welzijn en dat het heeft niets te maken met een erfenis, vertrouwen, etc. Communiceer dat u wilt ervoor zorgen dat uw ouders brengen hun gouden jaren onafhankelijk en gelukkig en niet berooid. Leg uit dat je al bezig dit voor uw toekomst en zou willen dat ze kunnen profiteren van het nemen van een soortgelijk, professionele benadering van omgaan met geld.
  • Stel voor dat je ouders overleggen met een geld-manager om een ​​"big picture" beoordeling van hun appeltje voor de dorst te krijgen. Laat hen weten dat een geld-manager de hoofdpijn uit kan nemen van het proberen te waden door de financiën en het ontwerpen van een aangepaste financieel plan op basis van hun doelen en besparingen.
  • Help je vader en moeder te vinden en te beveiligen een gerenommeerde geld manager. Als u een financieel planner die u heeft voorzien van gedegen advies gebruiken, overweeg dan om een ​​verwijzing. Anders, vraag vrienden of familieleden voor een suggestie of overleggen met uw bankier voor een gerenommeerde geld manager. In het bijzonder, op zoek naar iemand die is befaamd goed met pensioen advies te zijn.
  • Vraag je ouders of je kunt worden betrokken. Je wilt niet opdringen, maar bieden uw hulp tijdens de initiële of permanente raadpleging. Als u inzicht of ervaring met financiële planning moeten bieden uw expertise en / of helpen tijdens het proces.
 8. 8
  Herinner u dat de ouders typische nest eieren kan worden uitgerekt tot dezelfde lengte als het jaren geleden kunnen zijn. Het opslaan van een miljoen dollar een paar decennia geleden werd beschouwd als een fortuin te zijn, maar vandaag de dag hetzelfde bedrag kan niet meer nemen u zo ver en is snel uitgerekt.
  • Wijzen erop dat in de Europa bij wijze van voorbeeld, is de sociale zekerheid niet van plan om volledige ondersteuning te bieden. Hoewel de rapporten wijzen op de voordelen zijn intact tot 2037, zijn deze voordelen niet van plan om je ouders te ondersteunen in de levensstijl waaraan ze gewend geraakt. Terwijl de sociale zekerheid inkomen kan gaan zorgen, zal het waarschijnlijk niet voor alle rekeningen, waardoor het hebben van een veilig nest eieren om uit te putten van vitaal belang voor een gelukkig pensioen.
  • Als je ouders zijn in goede lichamelijke conditie, hen eraan herinneren dat met medische ondersteuning, een gezond dieet en lichaamsbeweging, hun langere levensduur tijdens het pensioen ontstaat een sterke behoefte voor hen te conservatief zijn met hun financiën.
  • Een lijst van alle grote uitgaven die zouden kunnen opduiken in de buurt van (of zelfs verre) toekomst. Kosten zoals nodig een nieuwe auto, nieuwe apparaten, dak reparaties of vervanging of zelfs de normale tarieven facturen kon een significante deuk in nest eieren van je ouders.
 9. 9
  Actief je ouders te helpen bij het ​​vinden van manieren om hun dromen en doelen in financieel scherpzinnige manieren te bereiken. Ga verder dan lippendienst aan de kwestie en zijn een voorstander voor moeder en financiële en lifestyle vrijheid vader. Als je ouders hebben een duidelijke lijst met dingen die ze zou willen doen, hen helpen manieren om deze doelen te bereiken op een meer financieel bewust zijn basis vinden.
  • Gebruik uw verbindingen met uw ouders een financiële voorsprong als het gaat om aan hun doelstellingen. Bijvoorbeeld, als papa en mama willen de wereld reizen, ziften door je lijst met aansluitingen voor vrienden die reisbureaus kunnen zijn of werken in de reis-en hotel industrie. Of suggereren vrijwilligerswerk opties, budget opties of misschien zelfs delen van vakanties met ze op de gelegenheid.
  • Bieden om financiële bijstand te verlenen van tijd tot tijd. Als je in de positie om te helpen, bieden om te betalen of te betalen voor een aantal van ventures van je ouders. Bijvoorbeeld, als vader en moeder reizen naar Griekenland, overwegen frontman van een paar nachten in het hotel of betalen voor het diner als een geschenk.
  • Onderzoek een speciale deals of financiële pauzes voor senioren. Naast de AARP (in de Europa), zorg ervoor dat je ouders in aanmerking komen voor enige vorm van aanbiedingen of financiële breekt ze recht op hebben ontvangen. Bijvoorbeeld, veel gemeenschap banken of credit unions bieden speciale senior accounts die in rekening te brengen en betalen een betere rente. Daarnaast is een aantal financiële instellingen, community colleges, non-profits en organisaties hebben speciale reizen en sociale clubs voor senioren, met ventures tegen een gereduceerd tarief. En voor reizen over de hele wereld, hebben veel landen genomen om wederzijdse erkenning van de senior's kaarten, recht geeft op kortingen wanneer ze reizen, iets wat de moeite waard op zoek naar.
 10. 10
  Blijf afgestemd op hoe je ouders vergaat. Zelfs als je succesvol in het helpen van je ouders om hun financiën goed te sorteren op dit punt in de tijd bent, zullen dingen veranderen in verschillende stadia van hun pensioen. Slechte gezondheid, ongevallen, verlies van vrienden, enz., hebben allemaal invloed op hoe ze omgaan en eenvoudig beschikbaar zijn om mee te praten en geef ze ondersteuning is een essentieel onderdeel van je rol als de volwassen kind. In veel gevallen kan vroegtijdige interventie waar je spot zorgwekkend gedrag, zoals uitgaven aan een gevoel van verlies te dekken, helpen om een ​​groter probleem later te voorkomen. En dat betekent weten hoe je ouders omgaan, op een regelmatige basis. Zelfs als u ver weg wonen, het opzetten van een Skype-account en in contact blijven zo vaak mogelijk, er zijn zeker geen technologische excuses voor het verblijf verre meer!

Tips

 • In sommige rechtsgebieden, zoals de Europa, kan een rechter curatele te bestellen via andermans financiën. Dit is een nogal drastische maatregel al en moet alleen worden overwogen als een laatste redmiddel, zoals waar een ouder met dementie is duidelijk niet in staat het omgaan met financiële kwesties.
 • Wees discreet bij het bespreken van de financiën van je ouders met anderen, met inbegrip van andere familieleden. Als je het gevoel overweldigd, in overleg met een professional voordat u naar zus van je moeder, bijvoorbeeld.
 • Als je hebt vertrouwd op uw ouders voor een helpende hand vele malen in het verleden, wees niet vies van het geven van hen een helpende hand voor terug nu. Dit gaat niet over constant bail ze uit; beoordelen wanneer u weet dat uw financiële inbreng fix dingen kunnen helpen om ze weer, zodat ze kunnen blijven concentreren op een betere financiële benaderingen vanuit dit punt naar voren. Maken het zeer duidelijk dat dit de bedoeling wel, je wilt niet te laten denken dat je altijd zult springen en hen te redden.
 • Als je ouder of ouders lijken een probleem met het gemak van winkelen vanuit huis te hebben, dit is een gebied dat je hen kan helpen aan te pakken. Televisie en internet reclame kan een gevoel van dringende noodzaak te creëren in een persoon die voelt zich eenzaam, verveeld of omlaag, het beïnvloeden van hen om dingen die ze niet willen of nodig hebben kopen. Jammer genoeg, kunnen problemen ontstaan ​​wanneer bejaarde ouders niet de kleine lettertjes gelezen en uiteindelijk te abonneren op aanbiedingen die niet stoppen met laden hun credit card. Hen helpen om de valkuilen van zulke dingen te begrijpen door het bespreken van de trucs zoals adverteerders kunnen gebruiken en verkennen waarom je ouders de behoefte voelen om items ze hebben geen gebruik te kopen. Bovendien help je ouders om oplichting, waaronder online degenen, erkennen zodat ze geen slachtoffer hoeft te worden. Toon hen waar te gaan om te controleren of er iets is legitiem of niet (zoals de overheid consument waarschuwing websites of website van een consument groep, enz.).

Waarschuwingen

 • Zoek medische hulp als het gedrag van je ouders plotseling is veranderd en ze doen dingen dan wat zou worden beschouwd als normaal. Een van de eerste tekenen van de ziekte van Alzheimer en dementie is vergeetachtigheid of frivoliteit met financiën.
 • Vergeet niet dat geld is een van de tekenen van empowerment als een volwassene. Houd dit in gedachten bij het zoeken naar je ouders huidige gebruik van krediet-, spaar-, enz. Aan de ene kant beknotten, hun financiële toekomst is van groot belang, maar aan de andere kant, dus is geruststellend hen dat ze nog steeds worden behandeld als volwassenen in staat om hun eigen beslissingen en keuzes. Het is een mooie evenwichtsoefening die moet zorgvuldig door worden gewerkt in een voortdurende manier.
 • Als je ouders worden meer kwetsbaar voor charlatans die oplichting gericht op de ouderen lopen, niet te langzaam om hen te helpen. Hoe eerder dat zulke dingen worden in de kiem gesmoord, hoe beter. Laat je ouders weten dat je altijd beschikbaar om te praten of ze advies over iets dat moet "te mooi lijkt om waar te zijn."