Wkanl

Hoe je weg te lopen van een gewelddadige huis

Het verlaten van uw huis kan zijn volkomen redelijk, bijvoorbeeld als u zich ernstig bedreigd, gevangen met een gewelddadige echtgenoot, ouder of ander familielid. Als alle andere pogingen om de situatie op te lossen rustig en vreedzaam hebben gefaald, hier is hoe om weg te komen van veilig. Laat nooit iemand misbruik van je, wanneer geconfronteerd met een gewelddadige, misbruik situatie.

Stappen

Hoe je weg te lopen van een gewelddadige huis. Bepaal of uw situatie kan worden verbeterd door contact met de politie.
Hoe je weg te lopen van een gewelddadige huis. Bepaal of uw situatie kan worden verbeterd door contact met de politie.
 1. 1
  Bepaal of uw situatie kan worden verbeterd door contact met de politie. Terwijl naar de politie en op kosten kan eng en pijnlijk, in veel situaties is het zeer effectief. Veel mensen geloven dat de politie niets kan doen. Dit wordt gebruikt om waar te zijn, maar de wetten veranderen. Spreek met huiselijk geweld hulplijn over uw lokale wetten en de waarschijnlijkheid van een vervolging.
 2. 2
  Begrijpen waarom je wegloopt. Heb je nagedacht over het weglopen voor een lange tijd, of heeft iets getriggerd de gedachte? Misschien bent u wegloopt omdat een echt grote argument je had met je ouders of echtgenoot, misschien heb je iets wat je schaamt je gedaan, misschien iemand die je leven met je beats, of mondeling aanvallen u op een regelmatige basis. Wat uw reden ook, voordat u begint met inpakken, bepalen of het verlaten eigenlijk de enige optie is - er zijn manieren om te gaan met problemen naast weglopen. Je bent waarschijnlijk erg bang en in de war, dus geen beslissingen maken totdat je gekalmeerd. Eenmaal rustig, zitten en te denken over al uw mogelijkheden - als weglopen is echt de enige manier om te gaan, ga dan.
 3. 3
  Erachter te komen wat houdt je van het verlaten. Vaak zal een gewelddadige persoon te gebruiken, of huisdieren aan de persoon die ze misbruiken bedreigen en te voorkomen dat ze vertrekken. Niet over het hoofd pleegzorg voor uw kinderen. Het kan tijdelijk zijn, zal uw kinderen in een liefdevolle omgeving, en zal het nog moeilijker voor de misbruiker om ze te vinden te maken. Veel programma's zorg voor huisdieren van mensen op de vlucht misbruik, maar als je niet bereid bent om uw huisdieren te verlaten met hen, overwegen waardoor ze met een vertrouwd familielid of vriend.
 4. 4
  Maak een plan, en denk aan wat je kunt doen als een deel van uw plan misgaat. Make up potentieel excuses voor alles!
 5. 5
  Zoek een plek om te verhuizen naar waar je misbruiker niet zullen denken om te kijken. Als je een ex-vriend of dat je genoeg vertrouwen om een geheim te bewaren, ga daar.
  • Niet verlaten als je hebt nergens om te gaan. Je zal op de straten, met beperkte geld en, misschien, kinderen te verzorgen. Misschien vindt u zelf betrokken bij gevaarlijke misdaden en in afschuwelijke situaties als je probeert te krijgen door.
  • Overwegen waar uw dader (s) zal kijken, en ten koste van alles vermijden die plaatsen.
 6. 6
  Gebruik geen bewijs van uw plannen in uw huis niet blijven; als uw plannen worden ontdekt, zal het veel moeilijker ontsnappen aan de lange termijn.
 7. 7
  Pick-up een nieuwe identiteit. Overwegen het wijzigen van uw naam, en al het andere dat maakt je kwetsbaar wordt opgespoord, zoals uw auto, kenteken, mobiel nummer, enz.
 8. 8
  Pak alle dingen die u nodig heeft en wat contant geld, je kan nooit in staat zijn om terug te keren naar huis.
 9. 9
  Verlaat rustig en zorgvuldig, en maken de persoon met wie je ontwijken denken dat alles is zoals gebruikelijk voor zo lang mogelijk.
  • Bijvoorbeeld, laat aan het begin van een normale werkdag, zodat uw afwezigheid niet wordt opgemerkt tot het einde van de werkdag, die geeft je 8 uur (dit bedrag kan en zal waarschijnlijk, afhankelijk van uw werk) om uw bewegen. Als uw misbruiker laat over het algemeen heb je een aantal social tijd na het werk zonder consequenties van hen, zeggen dat je gaat uit met een vriend, koopt u meer tijd.
 10. 10
  Verwittig de politie-afdeling in uw nieuwe buurt van uw situatie. Geef ze foto's van uw dader (s) zodat ze weten om achterdochtig te zijn als die persoon opduikt. Laat uw nieuwe buren te leren kennen, ook, als je comfortabel te doen voelen.
 11. 11
  Nemen beveiligingsmaatregelen in uw nieuwe woning. Krijg een alarmsysteem, sluit uw deuren regelmatig, enz.
 12. 12
  Kijk altijd over je schouder, niet teleurstellen je hoede. Het is niet de beste manier om te leven, maar het is beter dan vast te zitten in een gewelddadige situatie.
 13. 13
  Hier krijg je een straatverbod tegen de misbruiker. Dit is een eerste stap in het beschermen van jezelf voor het leven. Als de dader komt in uw buurt, u belt, e-mails die u, ze zal worden gearresteerd. Uw misbruiker zal waarschijnlijk vechten tegen deze in en probeer om schuld te plaatsen in je. Als de situatie zich voordoet waarin de rechter een straatverbod niet mogen uitgeven, vragen om een ​​dubbele straatverbod, wat betekent dat geen van jullie kan gaan in de buurt van de andere. Houd in gedachten dat een straatverbod is gewoon een stuk papier, niet een krachtveld. Politie kan niet overal op elk moment.
 14. 14
  Als je voelt dat je leven in gevaar is, overwegen uw opties voor persoonlijke bescherming.
  • Voor veel mensen is een niet-dodelijke optie is de beste keuze. Resterende emotionele bindingen tussen de misbruiker kan dergelijke opties zoals pepperspray en stun apparaten een goede keuze te maken. Echter, deze vereisen nauw contact om effectief te worden gebruikt, en in gevallen waarin drugsgebruik waarschijnlijk is, kan nutteloos zijn.
  • Als je voelt dat je leven in gevaar is, overweeg dan de aanschaf van een vuurwapen voor persoonlijke bescherming. Als je dat doet koopt een vuurwapen, krijgen professionele training, kunt u contact opnemen met de NRI voor een lijst van de instructeurs in uw regio. In de VS, als u van plan om het wapen buiten uw huis te dragen, moet u de nodige vergunningen en licenties te krijgen. Civiele bezit van vuurwapens is illegaal in sommige landen, moet u uw lokale wetten te kennen en zich daaraan houden.

Tips

 • Houd je camera telefoon handig, en neem een foto van je inkomende gesprekken (krijg caller id) wanneer de dader oproepen. Als je dat kan doen zonder gevaar voor jezelf, maak een foto van de dader in de buurt van je voordat je de politie bellen.
 • Sla uw eigen stash van geld bij de bank. Laat uw misbruiker weten.
 • Vermijd het gebruik van credit cards ten koste van alles.
 • Zorg ervoor dat weglopen is echt wat je wilt en moet doen. Als je uiteindelijk heroverweging dingen na een paar dagen weg, en dan terug naar uw huis, zult u in een zeer lastige situatie.
 • Zoek uit of er een lokale National Safe Place site om u te helpen.
 • Vermijd verstopt in de bossen; loopt daar maakt je erg kwetsbaar voor iedereen en alles wat er zou kunnen wonen Als je jonger dan 16 bent, ga naar de politie is het beste idee mogelijk, maar zorg ervoor dat het bewijs van uw misbruik te brengen..
 • Neem contact met familie en oude vrienden, zelfs als u ze niet te hebben gesproken voor jaren. Vaak wordt een gewelddadige relatie onderhouden door het forceren van een afstand tussen deze mensen. Uitleg van de situatie kunnen nieuwe bindingen te vormen en een nieuwe relatie te stimuleren.
 • Schuilplaatsen bestaan ​​voor vrouwen, mannen of kinderen die huiselijk geweld. Deze schuilplaatsen zullen u voorzien van een plek om tijdelijk te verblijven en middelen om zelfstandig te slagen. In Canada proberen www.shelternet.ca of google "schuilplaatsen voor huiselijk geweld" om er een te vinden in uw omgeving. Deze schuilplaatsen hebben vaak vertalers en u doorverwijzen naar sociale woningbouw, indien nodig en zal u helpen uw rechten te begrijpen.
 • Bel een meldpunt om advies voordat u verder gaat met het bovenstaande.

Waarschuwingen

 • Zorg er absoluut zeker van dat je ergens naar voor vertrek. Leven op straat kan een beangstigende ervaring zijn. U kunt uiteindelijk het gebruik van alcohol of illegale drugs alleen maar om het te maken door middel van de dag, je kan uiteindelijk het stelen van geld, kan je uiteindelijk besmetting met HIV of AIDS door IV drugs of door onbeschermde seks, je zult jezelf in een veel gevaar. Er zal ook de mogelijkheid dat u door uw misbruiker kan worden gevangen zijn.
 • Heb je ooit gemerkt dat de gemiddelde "TV Runaway" bouten rechts de deur uit zonder voorbereiding? Heb die fout niet maken. Denk goed na voordat u het huis verlaat.
 • Als je bent volledig afhankelijk van uw misbruiker en ontvangen ziektekostenverzekering via hem / haar met behulp van uw verzekering kaart te vullen recepten, een arts raadplegen, enz. zullen leiden dat ze het ontdekken van je locatie. Alvorens te vertrekken, probeer je best om voorraad op geneesmiddelen waarvan de stopzetting zou leiden tot ernstige medische complicaties. In sommige gevallen, artsen zijn bereid om meer dan nodig voorschrijven voor de maand, waardoor u uw situatie uit te leggen en niet een minderjarige. Indien dit niet mogelijk is, en je hebt een vertrouwde vriend in een gebied ver van je bestemming, vragen of ze bereid zijn op te halen vullingen namens u en logistieke ze voor u zou zijn.
 • Afhankelijk van uw land je misschien niet over de voogdij over je eigen kinderen. Volgens de Britse wet, bijvoorbeeld als de ouders niet gehuwd zijn van de moeder krijgt de voogdij. Als u niet voogdij hebben, of hebben gezamenlijk gezag, het nemen van de kinderen uit de buurt zal zijn ontvoering. Dit betekent niet dat je gevangen bent. Er zijn mazen in de wet. Bel een hulplijn voor advies.
 • Gebruik sensibiliteit! Probeer niet weg te lopen als de situatie niet vereist.
 • Als je de politie belt, wees dan niet verbaasd als ze vragen uw situatie. Veel daders zijn voorzichtig genoeg niet om bloeduitstortingen te verlaten en de politie willen bewijzen aan slachtoffers van misbruik te zien. Als de politie je niet helpt, probeer dan om hulp inroepen van een naast familielid of een vertrouwde vriend.
 • Dit artikel is niet volledig te verklaren het effect van een misbruiker's grondige kennis van uw persoonlijke gegevens. Met behulp van uw sociale zekerheid of nationaal identificatienummer, de volledige naam, de officiële woonplaats (dwz waar je draait uit), en geboortedatum konden ze gemakkelijk uw credit verslag te verkrijgen. Met behulp van deze informatie, zal een misbruiker in staat zijn van het zien van de locatie van al uw bankrekeningen. Zoals hierboven vermeld, verander je ID-nummers en de naam voor het openen van een nieuwe bankrekening, en vragen dat alle krediet controles door u worden goedgekeurd.

Dingen die je nodig hebt

 • Een plek om weg te lopen naar (Kerk, Friend's huis, enz.)
 • Een wapen (optioneel)
 • Zo veel geld als je kunt redden van uw huis zo snel mogelijk
 • Kleren
 • Straatverbod
 • ID / identiteit veranderen
 • Een lijst met contacten, namen en nummers van schuilplaatsen, familieleden, organisaties, politie, en heet hulp lijnen.