Wkanl

Hoe je street smart

U kunt leren hoe je slim boek op school te zijn, maar ook iemand met een Ivy League onderwijs kan nog steeds straat dwaas. Niemand leert hoe je een gevaarlijke buurt in de veiligheid van een klaslokaal te navigeren. Ook zul je niet op straat worden savvy tijdens de vergadering op een computer en het lezen van een artikel, maar deze richtlijnen zijn een goed begin.

Merk op dat deze tips neem je in een slechte buurt waar de criminaliteit is gemeengoed; toepassen van deze maatregelen op de werkplek of op een campus is waarschijnlijk overdreven.

Stappen

Hoe je street smart. Kleden om zich te mengen in.
Hoe je street smart. Kleden om zich te mengen in.
 1. 1
  Ken de buurt. Niets plaatst een bullseye op je hoofd in een slechte buurt, zoals op zoek naar verloren en verward. Als je de kans hebt, onderzoek een buurt voordat je het in te voeren. Kijk naar kaarten en foto's. Weet waar je naartoe gaat, en weet de straten goed genoeg, zodat als je verloren, weet u hoe u uw weg te vinden zonder te kijken naar een kaart of [Geef Routebeschrijving | vragen voor een routebeschrijving]. Bijvoorbeeld, in veel stedelijke wijken, worden de straten gerangschikt in een raster. Weten iets eenvoudigs als: "Als ik blijf naar het noorden op Burlington Road, zal ik Highway 201 hit," kan voldoende zijn. Zelfs als je verdwaald bent, doen alsof je weet waar je naartoe gaat.
  • Een persoon die niet street smart zou kunnen zeggen "Ugh! Dit is te paranoïde. Ik kan alleen maar een benzinestation of winkel te vinden en de weg vragen." Wees gerust, er zijn buurten waar je een "veilige haven" niet zou kunnen vinden of je zou vinden binnen enkele duistere figuren, die een grote interesse in je portemonnee hebt genomen.
  • Val niet in een onbekende omgeving gaan zonder een volle tank benzine. In feite, als er is zelfs een kans op het krijgen van verloren of lopen in het verkeer vertragingen, nooit laat uw gas tank lager gaan dan half vol.
  • Leer alles wat je kunt over het openbaar vervoer systeem, als er een is. U nodig heeft om het te gebruiken. Begrijpen hoe de routes en prijzen werken. Zorg ervoor dat u weet de plaatsen en uren dat verzorgers of bewakers zijn beschikbaar, de veiligste plaatsen om te wachten op uw rit en hoe op te roepen te helpen als je het nodig hebt. Een trein, metro, veerboot of busstation kan een gevaarlijke plek 's avonds laat, en niet weten wat je doet is de situatie nog gevaarlijker zal maken.
 2. 2
  Kleden om zich te mengen in. Zelfs als je er anders uitzien, het houden van uw kleding ingetogen kan een zeer lange weg te gaan. Dit is niet het moment om glamoureus of unieke kijk. Zie wat mensen van jouw leeftijd dragen meestal in de regio en kopieer ze. Draag geen opvallende sieraden of felle kleuren. In sommige plaatsen, zijn bepaalde kleuren zoals overmatig rood of blauw geassocieerd met bendes. En, als je een vrouw bent, de meest praktische adviezen is niet mooi te kijken. Ja, het is een schande dat je moet hebben om je individualiteit te onderdrukken, maar laten we eerlijk zijn, individualiteit trekt de aandacht, en dat is niet iets wat je wilt in een gevaarlijke buurt.
 3. 3
  Doen alsof er niets is een big deal. Je moet paranoïde genoeg om alert te zijn op gevaarlijke situaties en interacties, maar je moet doen alsof ze nonchalant zijn. Bijvoorbeeld, als je in een supermarkt en een zeer dronken persoon barst in, schreeuwend en zwaaiend met een vuist, wat doe je dan? Als je street smart, merk je en je terloops gaan over uw bedrijf, het maken van je weg uit de winkel zonder de aandacht op jezelf. Iemand die niet street smart zouden staren, zou uit rush van de winkel, of misschien zelfs proberen en helpen de persoon (dat is een "barmhartige Samaritaan" ding om te doen, maar niet een straat slim om te doen, soms de twee elkaar uit ).
  • Kijk niet omhoog. Uw aandacht wordt gevestigd op hoge gebouwen of treinen overhead, maar het is een van die dingen die mensen die in een stad niet opmerken.
  • Wees stil. Niet lachen, niet giechelen, hoeft uw stem niet verheffen om de aandacht van iemand aan de overkant te krijgen.
 4. 4
  Vermijd contact. Dit is lastig. Als je loopt in de richting van een persoon of een groep mensen die inchecken u (of uw partner [s]) uit, proberen te lopen in een andere richting om ze helemaal te vermijden. Maak het niet voor de hand te maken, maar-als je de straat over te steken, bijvoorbeeld, gaan in een winkel aan die kant, dus het lijkt erop dat je daarom gekruist. Vergeet niet, je wilt gevaarlijke situaties te voorkomen, maar u wilt niet te komen als paranoïde of bang. Op zijn minst, te waarschuwen zodat je een mogelijke confrontatie kan spotten vroeg genoeg om de straat over te steken zonder dat het hen duidelijk dat je geïntimideerd bent.
  • Als u nog hoeft te kruisen met duistere figuren, echter niet versnellen uw tempo (je zou het onbewust doen). Doen alsof ze een gesprek of een SMS-bericht als je loopt door, tenzij je echt een mooie telefoon.
  • Als je loopt met iemand, laat uw gesprek krijgen rustig rechts als je loopt door-dat kan verhogen de spanning. Houd het gesprek gaande en vermijd onderwerpen die kunnen wijzen waar je naartoe gaat, waar je vandaan komt, of wat voor soort dingen je hebt.
 5. 5
  Als je oogcontact met iemand, niet weg ineens kijken; kijk weg langzaam en nonchalant. Denk na over hoe je oogcontact in een buurt waar je je veilig voelt. Je hoeft niet verschuiven contact op met uw oog weg in een grote haast, denk je? Op hetzelfde moment, wil je niet om oogcontact te houden te lang, of anders dat u zou een confrontatie uit te nodigen. Of een voorschot. Staar niet, en als je te maken en houden oogcontact, een vriendelijke glimlach en knikje van erkenning kan de spanning van alle waargenomen uitdaging te verminderen.
 6. 6
  Als iemand iets zegt vriendelijk, beleefd maar kort. Als je loopt door iemand die vraagt: "Hoe gaat het met de dag heen, man? ', Antwoord," Het gaat goed. Bedankt. " Nod in hun richting als je zegt "thanks", maar blijven lopen. Laat niets dat verdere gesprekken, zoals, nodigt zeggen "Goed. Hoe zit het met jou? ' Sommige mensen zijn oprecht vriendelijk zijn, maar andere mensen hebben slechte bedoelingen, dit is niet de plek om het verschil te leren. Als je een vrouw bent en de persoon vriendelijk zijn is een man, wilt u misschien nog meer kortaf zijn. Zeggen, "Goed, dank je," en niet glimlachen.
 7. 7
  Als iemand die je confronteert, blijf dan kalm en probeer niet te kijken of bang zijn. Observeer je omgeving, en gaan op zoek naar mogelijke hulp (andere voetgangers die er vriendelijke, een vestiging die is geopend, misschien zelfs een politieauto naderen). Als er geen dergelijke hulp beschikbaar is, zijn bereid om jezelf te verdedigen. Begin met het onthouden van hun gezicht, etniciteit, hoogte (vergelijk het met uw eigen), leeftijd en eventuele vreemde merken of tatoeages. Ze kunnen proberen om u ergens minder publiek. Volg hen niet in een afgelegen gebied, zelfs als ze een pistool. Heb je een betere kans om te overleven als je blijft zitten. Als ze proberen om u met geweld, schreeuw, schop, stempel, bijten. Als ze een pistool en alles wat ze willen is uw portemonnee of kostbaarheden, geef het aan hen. Probeer niet om een ​​held te zijn, het is niet de moeite waard je leven. Bel de politie zodra je in staat bent om uit te leggen en de "wie, wat, waar, wanneer en hoe".

Tips

 • Volg je instinct. Als een situatie, persoon of locatie verkeerd voelt of je bang maakt, weg zo snel en onopvallend mogelijk. Het is beter om weg te lopen, ook al lijkt het overdreven voorzichtig, dan overnachten in een situatie die gevaarlijk zou kunnen worden.
 • Vergeet niet dat zelfs in slechte buurten, de meeste mensen zijn gewoon aardige, gewone mensen die proberen om hun leven te leven. Zij kunnen vooroordelen hebben, misschien zelfs tegen u, maar ze zijn ook gewoon gaan over hun dagelijkse leven. Beleefd en respectvol kan je een heel eind.
 • Als vrouw, wees dan niet verbaasd als jongens zien je op en neer als ze uitkleden je met hun ogen. Ze kunnen zelfs roepen om u, of iets zeggen over je (goed of slecht) als je loopt door. Negeer ze. Het gebeurt aan de vrouwen die er wonen en ze meestal negeren ook. Niet lachen, zeg dan niet "dank", niet zeggen: "Ik kan niet geloven dat je dat net zei over mij!".
 • (Kick nooit iemand met een pistool. Hij zal u waarschijnlijk schieten, vooral als hij is een agressieve persoon die hij of zij waarschijnlijk is).
 • Het maken van een 'overvaller de portemonnee " te laten vallen, zodat je weg kan lopen is een goed idee.
 • Draag een metro of bus kaart en kijken naar het in het geheim, zodat je niet op je verloren en kunt u uw weg vinden op uw eigen.
 • Mensen op zoek naar een slachtoffer zal meestal gaan na iemand die schuchter of verloren lijkt. Omgekeerd, mensen die u vermoedt dat een rivaal kan je met rust laten als ze horen dat je een buitenstaander en hebben geen belang in hun conflict. Probeer kalm en vol vertrouwen te verschijnen, maar handelen niet als een insider als je geconfronteerd bent.
 • Carry nodig levering met u in geval je ergens vastzit.

Waarschuwingen

 • Al deze stappen zullen zijn moeilijker te volgen als je dronken bent. Gaan in een slechte, onbekende omgeving zonder uw zintuigen volledig intact is zo street dom als het maar kan.
 • Dit zou duidelijk moeten zijn, maar zeker gebruik geen hoofdtelefoon apparaat zoals een mp3-speler of bluetooth headset. Deze items zijn niet alleen een doelwit voor dieven, maar ook kritisch te verminderen uw bewustzijn van de omgeving om je heen, waardoor je een gemakkelijk doelwit. Ook houdt celtelefoon een minimum.
 • Trappen, liften en parkeergarages moeten geheel worden vermeden als je het krijgen van een slechte vibe uit de buurt.
 • Probeer niet te praten als de lokale bevolking. Het is beter om stil te zijn en spaarzaam spreken met uw eigen accent. Als u probeert om de lokale slang of accent te gebruiken, en je hoeft niet te trekken het uit, zou men denken dat je neerbuigend of ronduit beledigend. Op zijn minst zullen ze denken dat je dom bent.
 • Plan uw route meerdere dagen van tevoren en vertrouwd te raken met plaatsen langs de weg die gevaarlijk kunnen zijn en moeten worden vermeden. Voeren elk bedrijf snel: hoe minder tijd je hebt om te besteden ergens het beter, vooral in een slechte omgeving. Laat de zelfde manier dat je gekomen bent en maak er geen extra stops die niet absoluut noodzakelijk zijn.