Wkanl

Hoe maak je een aanvaller outrun

De hoofdregel in zelfverdediging is om deel te nemen alleen wanneer nodig, als laatste redmiddel. Als onderdeel van die regel, weglopen van een aanval is je sterk aangewezen optie in plaats van op zoek te gaan en, overleven in een situatie van overvallen, aangevallen, of gevangen in een gevecht is zeker niet wat de films zien, dus don 't aarzelen om jezelf te beschermen door het weggaan van de situatie zo snel als je kunt.

Outrunning een aanvaller is niet zozeer om snelheid als het gaat over acht te slaan op het moment dat je weg kunt krijgen van de situatie, en dan is het over het creëren van afstand en aandacht te trekken. Als je iets anders niet kan herinneren als ze worden aangevallen, vergeet de suggesties voor weglopen hier geschetst, vergeet niet dat "hij die strijdt om weg te lopen, mogen leven naar een andere dag te vechten".

Stappen

Hoe maak je een aanvaller outrun. Wees je bewust van je omgeving te allen tijde.
Hoe maak je een aanvaller outrun. Wees je bewust van je omgeving te allen tijde.
 1. 1
  Wees je bewust van je omgeving te allen tijde. Wie je ook bent en waar je ook gaat, is het belangrijk om alert aan je omgeving blijven te allen tijde en om grote zorg te nemen om niet te eindigen in een gebied waar de problemen in de vorm van gevechten, confrontatie en agressie is een hoge waarschijnlijkheid. Bijvoorbeeld, blijft van bekende slechte buurten als dat mogelijk is, tijdens het reizen, vraag de lokale bevolking, waar het veilig delen van de stad, of het land zijn en blijven in die.
 2. 2
  Herkennen wanneer een confronterende situatie is dreigend. Uiteraard, als iemand op het punt staat u als u hen bereiken, je bent meer dan bewust dat je in een confronterende situatie. Echter, het herkennen eerder tekenen kan het makkelijker voor u om te weten wanneer er iets aan te doen en om sneller weg te krijgen. In feite, hebben laten zien dat we niet alleen de neiging om problemen te voelen zoals het dreigende jegens ons, maar dat in 99 procent van de gevallen, mensen geven af ​​tekenen en waarschuwingen over wat ze gaat doen. Het is op het moment van het spotten van deze tekenen dat je nog een kans om weg te komen. Kijk voor dergelijke tekens als:
  • Agressieve stoffen van de potentiële aanvaller en alle andere mensen die zich rond
  • Agressief, beledigend, en onvriendelijk taal wordt geschreeuwd
  • Bedreigingen worden gedaan om u en anderen
  • Het zwaaien van wapens, of natuurlijk een wapen, of een geïmproviseerde wapen, zoals stukjes hout, geslepen glas, gebroken items die zijn geslepen, etc.
  • Dreigende gebaren en houdingen
  • Je vertelt je dat je krijgt in een slechte situatie, zin en luister naar je zintuigen.
 3. 3
  Verlaat de situatie zo snel als je kunt voorafgaand aan fysiek contact. Als je snel kunt uitschakelen in een straat of het dubbele terug snel voordat je zelfs de agressor te bereiken, doen. Je mag niet moet lopen of kunt u overwegen dat loopt misschien onnodige aandacht te trekken in deze fase, je zult moeten beoordelen die afhankelijk van de situatie. Oordelen over het snel en eenvoudig uit te komen daar. In dit stadium kunt u niet worden nagestreefd, dus tel jezelf gelukkig als zo en een les leren uit de situatie.
  • Vermijd oogcontact te maken met elke agressor. Dit kan genoeg zijn om een ​​aanval uit te lokken. Even, zeg helemaal niets aan de agressor, geef de agressor de ruimte die nodig is om te relaxen op aandacht voor u als doelwit. Bij het verlaten voordat er een confrontatie ontstaat zelfs, kunt u "outrun" je aanvaller door deflatie hun kans en dat niet te ver draaien op alle, net om de hoek en uit het zicht.
  • Wees ervan bewust dat velen van ons zijn media-primer om te denken dat we nodig hebben om "staan ​​en te vechten". Dat is niet alleen een ongefundeerde veronderstelling (immers, film vechtscènes nemen maanden te choreograferen, film en bewerken!) Maar dit zal mogelijk je leven in gevaar brengen. Eigenaardige begrippen van moed en adel kan verblinden voor gevaar.
 4. 4
  Weet dat je in staat bent om te draaien. Hoewel dit klinkt misschien vanzelfsprekend bij het lezen van het, toen in het midden van een confrontatie, is het misschien niet zo voor de hand liggend. Zo draag je kleren die je kunt uitvoeren in een comfortabel, of bent u in en een kokerrok? Je zou kunnen hebben om de schoenen te gooien, rip de rok, en lopen op blote voeten in het laatste geval! Daarnaast weet je conditie beperkingen. Als je in het algemeen goede vorm, moet een korte run wel goed, maar het zal beginnen met het kwetsen van de langer je loopt. Als je in zeer slechte staat fysiek, zal zelfs de korte termijn misschien wel te vermoeiend en je kan omvallen, instorten, of gewoon niet kunnen draaien op alle. Uiteraard, het is te laat om te willen dat je in goede vorm toen het incident gebeurt had gehouden, maar aangezien je dit leest, heb overwegen om in vorm als een goede manier om jezelf veilig te houden.
  • Als u niet in staat is om alles, je gaat te hebben om andere mechanismen te gebruiken om te ontsnappen, zoals de weg snel lopen, niet provoceren de situatie, het verbergen zo snel mogelijk, of afbuigen blaast en het beschermen van uw kwetsbare organen als de ergste gebeurt.
 5. 5
  Als je in de situatie waarin je fysiek zijn ingehaald met een agressor of je hebt gelopen in een agressieve situatie en je omringd bent bent gezet, moet u op het moment te vinden wanneer je kunt weglopen. Besteden veel van uw energie op zoek naar een enkel moment, dat u zal toestaan ​​om weg te komen van je aanvaller of agressor en geven u de ruimte om te beginnen met hardlopen.
  • Wacht niet om te zien hoe de situatie zal evolueren. Het gaat waarschijnlijk om te evolueren in een richting die niet gunstig zijn voor u, dus neem het erger en krijg lopen zo snel als je kunt.
 6. 6
  Ren naar je aanvaller te ontsnappen. Al dan niet uw aanvaller nastreeft u is niet het punt in eerste instantie, gewoon aannemen dat je nodig hebt om zo veel afstand tussen u en de aanvaller als je beste veiligheid tactiek. Terwijl een opportunistische of een territoriale strijd picker misschien niet de geringste wens om u te vervolgen nadat u de scène hebt verlaten, andere redenen, zoals een boze ex-minnaar, drugs, troep reputatie, hate crime of pure wraakzucht kan de persoon aansporen om achtervolgen, doen hun motieven niet veronderstellen, alleen neem aan dat je moet ontsnappen. Als je draait, moet van de volgende in gedachten:
  • Ren snel aanvankelijk om afstand te plaatsen tussen u en de aanvaller. Echter, na een eerste uitbarsting, moet u zowel de inzet van de achtervolger (ze volgen of niet?) Beoordelen en vervolgens tempo jezelf en uit te voeren zonder het uitoefenen van jezelf. Als deze persoon is aangedrongen op het nastreven van je en je hebt geen energie helemaal links moeten ze je pakken, zult u niet in staat zijn om jezelf te beschermen. Pacing zelf is vooral belangrijk als er een lange weg voor de veiligheid of als je moet overgeven je aanvaller op een dwaalspoor moet ze je achtervolgen.
  • Beogen te lopen waar het gemakkelijk is om dat te doen en waar je niet zal voldoen aan doodlopende wegen, hoge druppels, of vind je in het nauw gedreven. Als u niet weet wat het terrein op die manier, houd een goed oog vooruit op waar je naartoe gaat.
  • Als u ziet uw aanvaller begin tot vertraging, geef je het runnen van een goede uitbarsting van snelheid om de afstand tussen jullie te dichten, dan terug naar uw tempo. In dit stadium kunt u mogelijk om ze te verliezen door hun eigen gebrek aan uithoudingsvermogen.
  • Houdt een helder hoofd. U moet houden en niet alleen laat je benen zijn de oplossing voor uw probleem. Uiteindelijk gaan ze moe en je adrenaline loopt naar beneden en laat je erg moe. Probeer uw verstand te houden over u, vooruit te denken over hoe je af kunt gooien een achtervolger mocht dat nodig zijn.
  • Negeer alle kreten van "lafaard!" of "kom hier terug!". Je doet het juiste ding door het verlaten zo snel als je in staat bent.
 7. 7
  Vind manieren elke nastreven aanvaller af te werpen. Alsmede voor het beheer, is het belangrijk om een ​​back-up van uw verte-creatie met andere tactieken om jezelf veilig te houden. De volgende zijn allemaal goede opties, en waarschijnlijk de meer kunt u in de actie van de beter gezegd:
  • Maken lawaai. Proberen om de aandacht te trekken door te schreeuwen "Help me!" en andere uitdrukkingen bedoeld om de aandacht van anderen te vestigen op uw situatie. Een geweldige optie is om te schreeuwen, "BRAND!" Mensen die willen niet betrokken raken in een persoonlijke situatie kan de rug toekeren "HELP", maar de meeste nieuwsgierig zullen zijn en komen om te zien waar de brand zich bevindt. Meer mensen betekent meer hulp.
  • Als u zich in een stedelijke omgeving, op zoek naar een veilige plek, bijvoorbeeld drukke bedrijfsruimten, een of brandweerkazerne, ziekenhuis, enz.
  • Als je in het bos, lopen bergaf of stroomafwaarts. Als er een verborgen ruimte, zoals een rots onder-opknoping, of een grot, kunt u overwegen het gebruik van deze om te herstellen en gebruik van uw mobiele telefoon als je het bij je hebt. Maar wees ervan bewust dat als je een schuilplaats kunnen vinden tijdens het hardlopen, dus kan je achtervolger of ze zijn het bekijken van uw vlucht en zijn niet uit het oog van je verloren; ook bewust zijn dat zij het terrein beter dan u wellicht weet.
  • Zoeken naar manieren om te maken na je moeilijk. Lopen in een groep mensen, creëren obstakels voor je achtervolgers, zoals het lopen in een groep mensen of een gebouw met meerdere verdiepingen, stormen door het verkeer (dangerous!) of via een markt met veel kraampjes, etc. Elke keer dat je ' opnieuw rond mensen, schreeuw je hoofd af voor hulp en af ​​te schrikken van de achtervolgers.
  • Ren naar heldere gebieden. Een aanvaller is een stuk minder kans om u te volgen in goed verlichte gebieden waar ze makkelijker te zien en erkend door niet alleen u, maar ook door anderen zal zijn.
 8. 8
  Zoeken naar manieren om te vergroten afstand. Bijvoorbeeld, als je een hek met een kleine opening, door het gaan en blijven draaien. Dit kan genoeg zijn voor hen uit het oog verliest u vertragen uw achtervolgers. Het oog te verliezen van jullie is het cruciale element voor een succesvolle werking weg. Als je eenmaal hebt verdwenen, kunt u een verborgen plekje vinden en blijven er zeer rustig enige tijd totdat u zeker weet dat ze hebben opgegeven zowel jagen en jagen rond voor u.
 9. 9
  Ga er niet vanuit dat je achtervolgers zijn gestopt met achter je aan. Als je achtervolgers intentie op je vangen, kunnen ze op je wachten. Bel de politie en maak een verslag, zelfs als het je lukt om het te maken thuis en denken dat het allemaal voorbij is.
 10. 10
  Wees realistisch. Er kan een geval waar u een hardnekkige achtervolger die wint op je en je gaat te hebben om plaats te staan ​​en jezelf verdedigen van de voortzetting te lopen zijn. Moet altijd tijdens het uitvoeren van uw eerste lijn van defensie, vermoeiend jezelf zal je niet helpen. En een laatste, maar zeer belangrijke opmerking: elke situatie is anders en hoewel dit artikel heeft geprobeerd om een ​​waaier van mogelijkheden te dekken, de situatie je jezelf zal uniek zijn en je nodig hebt om het te beoordelen snel op basis van wat je ziet en tekenen op uw ervaring en innerlijke kracht.
  • Lees hoe een straat gevecht te vermijden en hoe om jezelf te verdedigen in een extreme street fight voor meer informatie over manieren om jezelf te verdedigen moet je ontsnapping strategie mislukken aanvankelijk. Geef niet al, blijven geloven kun je wegkomen en blijft gericht op het verkrijgen van afstand, terwijl het beschermen van jezelf zo goed mogelijk.
 11. 11
  Indien mogelijk, gooi alles op de aanvaller of iets dat in de weg kan krijgen. Voorbeeld: Als in een hout, gooi een zware, grote tak op zijn gezicht. Dit zou hem kunnen vertragen en geeft u de tijd om hem te ontlopen.

Tips

 • Leren parkour of free-running zou helpen. Beide leren je hoe je hindernissen snel duidelijk, waardoor het moeilijker voor je achtervolger om je op te vangen.
 • U kan nodig zijn om risico's te nemen. Acties zetten van uw leven op het spel moet worden afgewogen tegen het risico om gepakt te worden. Als je bang bent voor je leven, moet je bereid zijn om je leven te riskeren om te ontsnappen.
 • Het doel wanneer wordt achtervolgd is om het zo moeilijk om je te volgen dat de achtervolgers opgeven. Gelukkig is dit niet eisen dat u om in de piek fysieke conditie. Echter, als je niet bent, kunt u deze moeilijker.

Waarschuwingen

 • Probeer niet te ontsnappen uit de rechtshandhaving. Niet alleen zal dit resulteren in een andere lading, maar dit ziet er ook schuldig en zal een feit tegen u in de rechtbank zijn.
 • Veiligheid komt goed voor je gevoel van hoe je kijkt of je gevoel van waardigheid of enige gekke notie van het zijn moedig en nobel. Haal het branden uit de situatie en zorgen over de kapotte schoenen, gek loopstijl, verwaaide kapsel en begraasd huid daarna. Kleine dingen kunnen worden hersteld, het leven kan niet hersteld keer worden verwijderd.
 • Dit artikel gaat over de menselijke aanvallers. Het gaat niet om dieren, waarvoor er een scala van passende defensieve reacties wanneer zij worden geconfronteerd met een aanval en in sommige gevallen, lopen kan gewoon je veranderen in snel-to-be-gevangen prooi. Als je wandelen terug land, lezen over beer, poema, yeti lore voordat post uit.
 • Dit artikel gaat over mensen die zijn gericht om je te kwetsen door te vechten en het gebruik van dergelijke wapens zoals messen, knuppels, vuisten, enz. Wanneer wapens betrokken zijn, lopen kan fataal zijn als de aanvaller is schietgrage en een schot, en je zou in een veel betere positie om een ​​schuilplaats plek zo snel mogelijk, evenals toevlucht te proberen om je weg te praten uit de situatie te vinden. Lees Hoe maak je een school of werkplek shooting overleven voor meer details.

Dingen die je nodig hebt

 • Comfortabele schoenen of hakken verwijderen
 • Het vermogen om kalm te blijven