Wkanl

Hoe je iemand bedanken

Heb je ooit wilde om iemand die je waarderen wat ze gedaan hebben voor je laten zien? Het is zo moeilijk om iemand te bedanken die je echt heeft geholpen, maar hier zijn enkele tips over hoe je iemand goed te bedanken.

Stappen

Hoe je iemand bedanken. Zet het in het schrijven.
Hoe je iemand bedanken. Zet het in het schrijven.
 1. 1
  Slik uw trots. U kunt minder geneigd om iemand te bedanken als je het gevoel alsof je verdient wat ze voor u deed. Aan de andere kant, weet je nog wordt bedankt voor iets dat je beschouwd als routine? Het schept voldoening voor de gever van een item of reactie die je openlijk toegeven dat je hun inspanningen en tijd waarderen.
 2. 2
  Overdrijf het niet. Vertel iemand dank u voor elk klein ding zal de impact van een echte blijk van waardering te verminderen. Net als, "Ik hou van je," wees er zuinig mee, intens, en niet passief of harte. Het krijgen van een persoon oogcontact is een klein gebaar om waardering en waarheid in het geven van uw dank te garanderen.
 3. 3
  Vergeet niet. Zet jezelf in de positie van de persoon die de zaak heeft gedaan ter waarde van ontvangen bedankt voor. Meerdere keren per dag wordt er iemand iets te doen voor u, als het hun taak of plicht, of gewoon een geschenk van tijd en aandacht, het is iets voor jou. Onthoud altijd dat. Bijvoorbeeld, afwerking van uw e-mails met "Dank u voor uw tijd en aandacht", omdat je echt waardering voor het feit dat iemand de tijd om uw e-mail lezen en een verzoek misschien te eren of te erkennen wat informatie heeft genomen.
 4. 4
  Zet het in het schrijven. Als iemand je een geschenk heeft gegeven of u uitgenodigd in hun huis, neem de tijd out daarna een eenvoudige schrijven bedankbriefje en stuur het door ouderwetse snail mail.
 5. 5
  Wijzig uw verwoording. Probeer zinnen als, "Ik waardeer dat," "Dat was aardig van je / aardig van je," en "ik ben je iets schuldig," voorafgaand "Dank u" of "Bedankt."
 6. 6
  Wees specifiek. Vertel de persoon hoe ze deden of wat ze gaven je maakt je leven meer voldoening. Bijvoorbeeld, als iemand gaf je een digitale camera, in aanvulling op te zeggen "dank u," zegt:. "Dit zal perfect zijn voor het nemen van foto's van onze nieuwe baby Ik ben gestorven om foto's te versturen naar onze vrienden via e-mail, en nu ik eindelijk kan. "
 7. 7
  Geef ze gewoon een leuke cadeautje en bevestig een bedankbriefje!

Tips

 • Gebruik geen "dank u." Wees dankbaar.
 • Voor iedereen die heeft gelezen Carnegie's 'Hoe kan ik vrienden en beïnvloed mensen Win, bedanken iemand moet een relatief eenvoudige en routinematige taak lijkt. Maar is het niet. Vergeet niet, voordat er iets anders, dat als je niet iemand te bedanken, kunnen ze het niet erg, maar ze zullen het onthouden.
 • Zelfs als je een kans om iemand te bedanken missen, voelen de respect voor wat die persoon of die mensen deden voor u. Maak er een gewoonte van het waarderen van andere mensen om dingen te doen voor u.
 • Ze niet overladen met lof. In plaats van het gevoel gewaardeerd ze veel gevoel recht voor iets voor terug, of misschien zelfs beledigd.
 • Als bedanken in persoon, kijk ze in de ogen, of zelfs houden hun handen. Het zal u tonen oprecht bent.
 • Vraag een goede vriend of familielid om u te vertellen de laatste keer dat iemand bedankte hen voor iets, en vergeet niet wat dat betekent dat de volgende keer dat je uit het huis.
 • Als iemand aardig tegen je, geef hem of haar een kus.