Wkanl

Hoe zich te ontdoen van ingegroeide teennagels

Een ingegroeide teen nagel kan pijnlijk en onaangenaam. Hier is een methode die ervoor zorgt dat uw teennagel te stoppen met groeien in de huid, samen met enkele algemene aanwijzingen. Het kan zelfs voorkomen dat u van het hebben van een operatie naar de ingegroeide teennagel verwijderen!

Stappen

Hoe zich te ontdoen van ingegroeide teennagels. Geniet van je voet in een mengsel van warm (of zo heet als je kunt staan) water en Epsom zout.
Hoe zich te ontdoen van ingegroeide teennagels. Geniet van je voet in een mengsel van warm (of zo heet als je kunt staan) water en Epsom zout.

Deel een: watje methode

 1. 1
  Geniet van je voet in een mengsel van warm (of zo heet als je kunt staan) water en Epsom zout. Doe dit voor 15-30 minuten op zijn minst tweemaal per dag. Het doel hier is tweeledig: aan de teennagel verzachten en voorkomen dat de ingegroeide nagel geïnfecteerd raken.
 2. 2
  Verzamel uw gereedschap. Krijg een katoenen ronde of een watje klaar, een pincet, samen met iets puntig (als een hulpmiddel dat u helpt nagelriemen verwijderen, bijvoorbeeld).
 3. 3
  Trim je teennagel, waarbij extra zorg rond de ingegroeide sectie. Zorg ervoor dat uw teennagel is perfect gesneden recht zonder enige puntige delen bij de randen. Teennagels die worden afgerond, hebben een verhoogde kans op groeien in de huid, waardoor ingegroeide nagels.
 4. 4
  Houd uw teennagel iets verhoogd. Het plaatsen van een klein stukje katoen tussen je teennagel en de huid moet de ingegroeide teennagel te houden van terugkomen.
  • Van zowel de katoen ronde of de katoenen bal, verwijderen van een klein stukje katoen met de pincet.
  • Houd het stukje katoen in de pincet door de hoek van de teennagel die is ingegroeid.
  • Gebruik iets puntige om de katoen te duwen onder je teennagel in de hoek. Niet te hard duwen of je zal jezelf pijn! Het stuk katoen zouden moeten vormen een balletje onder je teennagel in de hoek. Het hoeft niet zo groot dat het steekt uit de top van je teennagel te zijn, maar zorg ervoor dat het niet te klein.
  • Controleer een keer per dag om ervoor te zorgen is het nog steeds op zijn plaats, en vervang het als het valt uit. Het katoen zal daar blijven op zijn eigen indien correct geplaatst.
 5. 5
  Stoppen infectie. Solliciteer infectie-preventie zalf op de site en houdt het verbond. Neosporin werkt prima voor deze doeleinden.
 6. 6
  Geef je teen wat lucht! Draag geen sokken of schoenen als je thuis bent.
 7. 7
  Kom regelmatig terug. Als u de katoenen plaats te houden en de behandeling van uw voeten goed, moet je ingegroeide teennagel terug groeien binnen een paar weken.
  • Vervang de katoen elke dag om de teen te houden van steeds besmet. Als de teennagel pijnlijk is, vervang dan de katoen om de andere dag, dagelijks te controleren op besmetting.

Deel twee: algemene tips voor het voorkomen van ingegroeide teennagels

 1. 1
  Houd teennagels op een gemiddelde lengte en knip ze dwars. Nagels die zijn afgerond hebben een hogere kans op groeien in de huid rond de tenen, het creëren van problemen.
  • Gebruik nagelknipper of nagelschaar te trimmen tenen. Gewone nagelknipper zijn klein genoeg dat ze de neiging om scherpe randen in de buurt van de hoek van de teennagel te verlaten.
  • Optimaal, probeer je teennagels knippen eens in de 2-3 weken. Tenzij je teennagels groeien zeer snel, het snijden van uw teennagels vaak zal ze niet geven een goede kans om ingegroeide geworden.
 2. 2
  Voorkomen dat je pedicures terwijl uw ingegroeide teennagel is nog steeds last van hebt. Pedicures kan de huid onder de nagel verergeren; pedicure instrumenten kan minder dan sanitair zijn, verergering of het veroorzaken van een infectie.
 3. 3
  Zorg ervoor dat uw schoenen zijn de juiste maat. Schoenen die te klein en druk op je teennagels kan gemakkelijk leiden ze tot ingegroeide geworden. Kies voor ruimere, grotere schoenen in plaats van kleiner, gezelliger degenen.
  • Probeer open tenen schoenen te dragen om de druk op je tenen te voorkomen. Omdat je teen moet ook worden gedekt, gebruikt bandages of sokken met sandalen. Hoewel dit is uit de mode, het is beter dan het hebben van een operatie te krijgen.
 4. 4
  Wees op de uitkijk als u regelmatig krijgt ingegroeide teennagels. Als je een ingegroeide teennagel eens, bent u waarschijnlijk het nogmaals te krijgen, dus maatregelen nemen om dat te voorkomen.
 5. 5
  Toepassing antibiotische crème om je voeten twee keer per dag. Nadat je uit de douche in de ochtend, en een keer voor het slapen gaan, toe te passen antibioticum crème om je hele voet, niet alleen je teen. Antibioticacrème zal helpen het risico van infectie, wat kan leiden tot complicaties en verhoogde pijn.

Deel drie: ongeverifieerde huismiddeltjes

 1. 1
  Geniet van je voet in een warm water dat is behandeld met een povidonjood-oplossing. Leg een of twee dopjes van povidonjood in warm inweken water in plaats van bitterzout. Povidonjood is een antimicrobiële dat infectie en schimmels bestrijdt, die een beschermingslaag totdat de oplossing wordt weggespoeld.
 2. 2
  Wikkel de teen met een schijfje citroen en bandage de teen 's nachts. Bind een dun schijfje citroen op de teen met een gaasje en een nacht laten staan. De zuurgraad van de citroen helpt infecties te bestrijden 's nachts.
 3. 3
  Gebruik oliën om de huid rond de nagel te verzachten. Oliën toegepast op de teennagels kan helpen hydrateren en verzachten de huid, het verminderen van de druk op de teennagel wanneer je schoenen te dragen. Probeer de volgende oliën voor een snelle verlichting:
  • Tea tree olie: deze essentiële olie is zowel een antibacteriële en anti-schimmel middel dat grote ruikt.
  • Baby-olie: een andere grote ruikende minerale olie, betekent dit niet de antimicrobiële eigenschappen van tea tree olie, maar werkt geweldig voor het verzachten van de huid.
 4. 4
  Probeer een geniet van kaliumpermanganaat. Kaliumpermanganaat doorweekt zijn gemeenschappelijk huis behandelingen voor voetschimmel. Voor 2 tot 3 weken, plaats 0,04% kaliumpermanganaat in water en laat uw voeten weken gedurende 15 tot 20 minuten, een keer per dag. Uw voeten zullen draaien lichtjes bruin, maar het permanganaat is een natuurlijk ontsmettingsmiddel en zal helpen om uw tenen en nagels uitzonderlijk schoon.
 5. 5
  Verlaag de druk en verhogen drainage met een pleister. Beveilig een pleister aan de onderkant van je teen en trek de huid weg van de plaats waar de nagel is het snijden in het nagelbed. De truc is om de huid weg van de gewraakte nagel met behulp van een band-steun te verplaatsen. Dit kan druk in de verklein, en indien goed uitgevoerd, bevorderen drainage en drogen.

Tips

 • Probeer te onthouden van het schilderen van uw teennagels terwijl ze ingroeien. Onnodige chemicaliën vlakbij de site kan een infectie veroorzaken.
 • Gewoon knijp de pus eruit te komen dan een vochtige tissue en veeg eventuele meer puss weg. Laat het met de open lucht, niet een pleister niet gezet of pleister op omdat het langer zal duren om te genezen.
 • Trimmen het deel van de nagel dekking door huid voelt goed voor een tijdje, maar alleen maakt het proces langer.
 • Laat het niet geïnfecteerd raken. Als het wordt besmet bezoek dan onmiddellijk een arts.
 • Draag geen gekleurde sokken, als je voeten zweten de kleurstof loopt en de agressieve chemicaliën zal u een groter risico op het krijgen van een infectie. Ook draag altijd verse schone sokken!
 • Weet de nagelriemen niet te verwijderen van uw teennagels, omdat die hen irriteert en maakt ze meer kans op ingegroeide geworden.
 • Je moet blijven je voeten bedekt om infectie te voorkomen. Sokken!

Waarschuwingen

 • Als uw ingegroeide teennagel werkelijk bol staat of heeft pus er omheen, is het zeer waarschijnlijk besmet. Raadpleeg uw arts voor sommige antibiotica voordat u de katoenen plaatst. Wees ervan bewust dat antibiotica simpelweg verminderen van de infectie en krijgt niet de nagel om terug te groeien, moet dus de katoen-methode altijd worden toegepast, samen met de antibiotica.
 • Uw teennagel is zeer gevoelig voor infecties wanneer het wordt ingegroeid, dus doe je best om het overdekte en schoon om ernstige gevolgen te voorkomen houden.
 • Als de katoen-methode, samen met antibiotica niet werkt, raadpleeg dan uw arts of podoloog want je kan nodig zijn om de nagel operatief verwijderd te hebben.

Dingen die je nodig hebt

 • Warmwaterbad
 • Rustgevende additieven
 • Katoen ronde of watje
 • Pincet
 • Iets puntige, zoals een spijker nagelriem remover hulpmiddel
 • Zalf
 • Bandages